View Full Version : Lipsync probleem op Panasonic decoder


hansdegit
15 oktober 2007, 10:51
Sinds de overgang naar het Casema signaal, heb ik op willekeurige tijdstippen en bij willekeurige zenders het probleem dat het geluid en beeld niet synchroon lopen.

Weet iemand waar dat aan kan liggen? Ik heb de Panasonic decoder.

rmusquet
15 oktober 2007, 18:38
Dat heb ik met de Humax 9200i ook af en toe gesignaleerd. Lijkt me niet aan de decoder te liggen maar eerder aan de aanleverende partij...

gegroet,
Rob.

KickS
17 oktober 2007, 11:02
Had ik deze week ook met de Humax 9200i (BBC4).
Na even terugspoelen bleek het probleem vrijwel verdwenen te zijn.
Dit wijst volgens mij dus wel op een decoder / pvr probleem.

Mr_Parker
23 april 2008, 18:13
@Anoniem

Hoe staat het met de software update....?

Of anders, waar kan ik ondertussen (een deel van) mijn aankoop bedrag terug vorderen. Het apparaat heeft immers een technische levensduur van zeker 10 jaar. Daar @home het nog steeds niet voor elkaar heeft om deze goed te laten werken ben ik er toch wel van overtuigd dat zij dit nu op uiterst korte termijn moeten oplossen (we wacht immers al extreem lang op de tig maal beloofde update) of anders financieel de bezitters moeten te gemoet komen.

tja
24 april 2008, 00:21
Dit is een bekend probleem van de Panasonic decoder. Daar kan @Home weinig aan doen, behalve zeuren bij Panasonic om een update, en dat zullen ze heus wel doen...

Mr_Parker
24 april 2008, 07:56
Op zichzelf kan @home er misschien weinig aandoen, maar richting ons zijn zij de "ondersteunende partij". Het gaat hier immers om een door hun "ondersteunde" decoder waar ze zich iedere keer op beroepen.

Nu zijn er al vanaf dag 1 problemen met de panasonic: Vast hangen, beeldformaat, lip sync, gaten in epg etc. Update na update werd probleem opgelost,m als we geluk hadden, en ontstond probleem 2 etc...
Nu er blijkbaar nog steeds problemen zijn om de software in orde te krijgen, ja het probleem met de software bedrijfjes etc is me bekend, wordt het denk ik gewoon tijd dat @home echt ingrijpt en niet "er komt een update".

Ä 99,- weggooien voor iets dat nog steeds niet werkt vind ik gewoon nie acceptabel.

Mr_Parker
7 mei 2008, 22:02
@ Anoniem, hopende op een reactie van u.

Ik heb, uiteraard, mijn klacht ook via de officiŽle kanalen naar @home / zesko gestuurd. Het antwoord dat ik daar ondertussen van gekregen heb is echter erg krom.
Er wordt geschermt met: "wij maken geen software", "de decoder is niet bij ons gekocht" en "de garantie van 2 jaar is voorbij".
Op dit antwoord heb ik inmiddels weer via de officiŽle klachten kanalen weer gereageerd maar toch wil ik het hier ook even doen.

Deze antwoorden vind ik korm omdat:

Wij maken geen software.
De software wordt als we het letterlijk nemen inderdaad niet door @home gemaakt maar door de leverancier, maar dit gaat wel in opdracht en samen spraak met @home.

De decoder is niet bij ons gekocht.
Die van mij niet nee, maar vele anderen hebben de bewuste Panasonic wel bij @home gekocht.

De garantie van 2 jaar is voorbij.
Hoe vaak is er ondertussen niet al een uitspraak geweest dat niet een tijdsduur op een papiertje bepalend is maar de technische levensduur die men van een product mag verwachten. Welke voor tv's en veel van de aanverwante producten toch wel op 10 jaar gesteld wordt.

Meeste kromme aan het hele verhaal.
Mijn, en die van vele anderen, decoder is niet defect. Tot een flinke tijd geleden was er op het vast hangen van de nu/straks dan wel epg eigenlijk niks erstig mis met het apparaat (breedbeeld probleem even buiten beschouwing). Pas nadat er, om het signaal etc te verbeteren, iets aan het signaal gedaan is door @home / zesko zijn de lipsync problemen ontstaan.
Mijn decoder is technisch nog altijd in orde, voldoet ook nog steeds aan de certificering maar werkt niet meer zoals deze hoort... Wie is er dan aansprakelijk dat het goed werkt. In mijn ogen de partij die de certificering afgeeft. Niet de gebruiker, niet de leverancier en niet de fabrikant...

Ik ben dus van mening dat @home / zesko de plicht heeft om de bezitters van de Panasonic een fatsoenlijke oplossing moet aanbieden.

anoniem
7 mei 2008, 22:57
Ik voel me hier niet geroepen om op het punt van aansprakelijkheid in te gaan, dat is wat mij betrefd meer een onderwerp voor juristen in deze specifieke situatie.
Ten aanzien van de product verantwoordelijkheid neemt Panasonic nog steeds die verantwoordelijkheid, hoewel dat voor de gebruiker nog niet geleid heeft tot een oplossing. Het probleem is dat de toeleverancier niet meer bestaat en dat Panasonic op zoek is naar een andere software leverancier die ervaring heeft met het platform (6 jaar oud) en de garantie wil geven om de bestaande software aan te kunnen passen / bugs te fixen. Dit project loopt al enkele maanden en ik heb helaas nog geen zicht op een software release op korte termijn.

Mr_Parker
7 mei 2008, 23:38
In ieder geval alvast bedankt voor iets van een antwoord.
Ik wil en zal u er niet op aanspreken of verantwoordelijk voor stellen.

Ik hoop alleen dat u er meer druk bij de verantwoordelijke bij @home / zesko op kan leggen om tot een oplossing te komen. Dus ook over wie er wel aansprakelijk voor is.

De "normale" klanten service doet immers alsof het probleem bij mijn decoder / installatie ligt en dat ik dus maar elders met mijn klacht moet zijn. Dit terwijl de decoder technisch nog altijd in orde is, confrim certificering, en @home / zesko het lipsync probleem zelve wel erkent.

Mr_Parker
8 mei 2008, 15:54
@ Anoniem,

Misschien dat je er binnen de klantenservice nog even op moet wijzen hoe het nu zit met dit probleem.

Er gaat nu nl iemand bij mij langs komen om het signaal in de meter kast aan te passen want dit zou het probleem bij mij veroorzaken aldus de klanten service....:?

anoniem
8 mei 2008, 23:36
klantenservice is ook actief op dit forum, dus ik veronderstel dat ze deze berichten ook meelezen.

mr-leo
9 mei 2008, 00:15
Je leverancier is verantwoordelijk, dus het bedrijf waar je je decoder gekocht hebt. Een leverancier mag nooit zijn verantwoordelijkheid afschuiven op een fabrikant.

http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Elektronica_en_huishoudelijke_apparatuur/Garantie

Mr_Parker
9 mei 2008, 18:28
@Mr-leo, en anderen die zich intresseren in deze kwestie.

Het probleem ligt niet bij de leverancier van het apparaat, dat is eigenlijk al door anoniem bevestigdn ook ligt het mijn inziens niet 100% bij Panasonic maar meer bij @home.

Ik hoop het met volgende (absurde) voorbeeld (beeldspraak) duidelijk te maken.

Een groot aantal mensen in ons land bezitten een auto (= decoder). Het over grote deel van deze auto's heeft ook een kentenbewijs (= bewijs dat de decoder gebruikt kan worden voor digitaletv van @home). Tuurlijk zijn er ook mensen die geen kenteken bewijs hebben voor hun auto (= de loewe, sony etc bezitters) hebben. Voor dit verhaal wordt deze groep buiten beschouwing gelaten.
Het kentekenbewijs is door de overheid (@home) afgegeven en geeft dan dat de auto geschikt is om gebruikt te worden op de Nederlandse wegen (= zoals al gemeld, de decoder is door @home goedgekeurd voor gebruik met hun signaal).

Situatie 1:
Nu heeft de ANWB (= derde partij, omroep / zender), even aannemende dat ze dit vrijwillig doen en niet in opdracht van, wegbewijzering (= beeldspraak voor ondertiteling op basis van telekst functie) langs de weg staan zodat men in geval van onbekendheid hier gebruik van kan maken. Door de komst van GPS en Tomtom (= beeldsrpaak voor ondertiteling op basis van DVB) besluit de ANWB nog maar beperkt bewegwijzering te plaatsen.
Moet men nu bij de overheid (@Home) of de fabrikant (Panasonic / Nokia etc) gaan klagen dat men de weg niet kan vinden als men onbekend is en niet beschikt over een Tomtom?
Nee, is mijn opvatting. Toen men de auto kocht zat er geen Tomtom (=ondersteuning voor DVB sub) in, mede omdat wellicht nog niet bestond. Dan kan men nu niet verwachten dat dit verholpen wordt door een van beiden. Als men zou willen klagen zou men uitsluitend bij de ANWB (@ omroep / zender) terecht kunnen met het verzoek of ze de bewegwijzering (ondertiteling via teletekst) terug zouden willen invoeren.

Dit was om mijn stand punt in een andere oude lange discussie even toe te lichten. Deze zou ook "verteld kunnen worden met het bezitten van wel of geen auto gordel (niet = oldtimer --> oa panasonic etc, wel = huidige auto's --> oa samsung HD decoder).

Situatie 2:
De overheid (@home) wil de weggebruiker meer locaties om naar toe te gaan aanbieden (= komst van regionale zenders). Dit gaat mede gepaart met aanpassing van wegenbelasting (= prijs verhoging).
Om snel en goedkoop deze locaties te kunnen aanbieden besluit de overheid om de rijstroken in prefab formaat neer te leggen (signaal van oa de regionale zenders direct van sateliet onbewerkt door sturen naar ons). Omdat de prefab onderdeling snel en goedkoop gemaakt zijn blijken deze niet helemaal de afmetingen te zijn zoals die normaal bepaald zijn (kleine afwijking in welke vorm dan ook in het signaal van bijv. L1). Nu blijkt plots dat alle auto's (decoders) die ooit een kentekenbewijs hebben ontvangen hier gewoon zonder problemen overheen kunnen rijden, op een type auto (panasonic) na. Dit model heeft ontzettend slechte wegligging (lipsynchronisatie) op deze wegen.
In eerste instantie ga je naar je garage (leverancier) en laat je nakijken wat er mis is met je auto (decoder). Deze ontdekt niks wat mis zou kunnen zijn, je auto is nog steeds apk goedgekeurd (je decoder voldoet nog steeds aan de goedkeuring van @home). Je fabrikant (Panasonic) denkt hier ook zo over.
Je kunt je klacht dus alleen richten op de overheid (@home) omdat die een niet juist wegdek heeft aangelegd (foutief tv signaal).
De overheid wijst je er echter op dat het door de brandstof en/of banden(binnenhuis installatie, je kabels dus) komt die je zou gebruiken. Je gebruik je echter Pirelli en V-Power van Shell dus daar ligt het toch echt niet aan....
Nu heeft de overheid (@home) dit ook door en moet het dus anders aangepakt worden. Naar de aantrekkelijke / druk bezochte plekken (diverse commerciele zenders als SBS6) wordt er vlug een nieuwe toplaag (her encoderen signaal voordat het doorgestuurd wordt naar ons) aangebracht als nood oplossing. Vervolgens komt er in de tijd daarna een volledig nieuwe weg (aanvoer vanuit hilversum via glasvezel) die de oude slechte vervangt. Dit heeft de overheid (@hoem) een flinke verlaging in klachten opgeleverd. De mensen die naar de minder bekende oorden (regionale zenders) willen blijven echter met het slechte wegdek zitten.
Om deze problemen op te pakken gaat de overheid terug naar de fabrikant (Panasonic) van de auto (decoder) om het probleem samen met hun te op te lossen. Het blijkt echter dat het bedrijf dat het chasis (het binnen werk van de decoder) gemaakt heeft niet meer bestaat. De fabrikant besluit hiertoe een derde partij er naar te laten kijken. Deze komt met een aantal eenvoudig uit te voeren wijzigingen (software update). De overheid (@home) keurt deze wijzigingen echter niet goed. Nu ontstaat er tussen de onderlinge partijen een ruzie / discussie wie er nu moet zorgen dat het probleem verholpen wordt.

Wie je dit nu ook in de schoenen schuift naar mijn idee is het de overheid (@home) die dmv het kentekenbewijs (bewijs van ondersteunig voor tv digitaal) die door het aanbrengen van het nieuwe wegdek (komst van regionale zenders) en de aangepaste wegenbelasting (prijsverhoging) de aansprakelijkheid naar de bestuurders (wij als klanten) heeft om het probleem op te lossen.

De auto verkoper (leveranciers) treft hier geen enkele blaam lijkt mij, even als de banden fabrikanten en brandstof leveranciers (bekabeling etc).

Zoals gezegd erg krom maar mogelijk wel verhelderend.....

Saywhat
14 mei 2008, 19:27
Het valt mij op in de meeste verhalen dat men overtuigd is dat het aan het signaal ligt. Ik ken iemand die dan weliswaar op Multikabel/Casema signaal zit, maar die heeft de genoemde problemen niet.

Ik vraag mij altijd af welke onderbouwing er is bij deze uitspraken, of is het giswerk?
Bij geen giswerk ben ik erg benieuwd, want ik vat simpelweg niet waarom 3 kwart van de Ziggo klanten het probleem dan niet heeft.

btw die firmware updates en dergelijke hebben jullie wel allemaal zonder enig probleem kunnen uitvoeren dan?
Als daar al problemen direct door zijn gekomen lijkt de oorzaak mij ook duidelijk idd....

btw dit is dus geen aanval, voordat dit verkeerd wordt begrepen...

Mr_Parker
14 mei 2008, 19:47
Mijn onderbouwing:

- Probleem deed zich voor vanaf het moment dat de aanvoer van de regionale zenders veranderd werd, toen idem voor oa SBS6 zenders. Voor de laatst genoemde groep is men inmiddels overgegaan naar aanvoer via glasvezel vanuit hilversum waardoor van voor deze groep het probleem weer verdween.
Het probleem was tussentijds voor deze groep verdwenen door dat @home deze zenders hercodeerde voordat ze het netwerk opgingen richting ons.

- Probleem doet zich op verschillende locaties voor op verschillende panasonic decoders. Het is dus niet 1 specifieke panasonic decoder op 1 specifieke aansluiting. Het probleem is meer een algemeen probleem. (Wel uitsluitend van toepassing op de panasonic decoder).

Dit wil niet zeggen dat het niet aan de panasonic kan liggen, dat heb ik en anderen denk ik ook nooit als zodanig gezegd, en anders ben ik niet zorgvuldig genoeg geweest hierin.
Het ligt wel aan de combinatie van signaal en decoder, welk van de 2 nu het "echte" probleem is blijft discutabel voor ons als eind gebruiker. Omdat @home, toen nog tvhome, de decoder gecertificeerd heeft, en daarmee aangaf dat de decoder geschikt was voor hun type signaal, hebben zij mijn inziens in ieder geval wel de verantwoording om dit probleem richting ons op te lossen. Hoe zij dit doen, hercoderen signaal of regelen van update met panasonic is minder van belang voor ons als eindgebruiker. Wij hebben in ieder geval ons aan de "voorwaarde" van gecertificeerde apparatuur gehouden en hebben dien ten sprake "recht" op goede ontvangst / werking.

anoniem
14 mei 2008, 22:56
De problemen die geconstateerd worden op de Panasonic zijn terug te voeren op de software, hier is ook zeker geen dispuut over. Het feit dat een ontvanger gecertificeerd/getest is ontslaat de manufacturer niet van haar verantwoordelijkheid om (blijvend) te voldoen aan de eisen van de standaard / specificatie. De testen die wij uitvoeren geven in dat opzicht ook geen garantie dat de ontvanger in alle mogelijk omstandigheden vlekkeloos zal blijven werken. We testen interworking met diverse netwerken en diverse teststreams, maar deze testen zijn nimmer bedoeld om de software op alle aspecten zoals in de verschillende specificaties zijn gespecificeerd in de volle omvang te toetsen. Als er problemen vorkomen met gecertificeerde ontvangers dan wordt gezamenlijk met de manufacturer vastgesteld of het probleem te wijten is aan het netwerk of aan de ontvanger. In dit geval is zoals aangeven gebleken dat de oorzaak toe te schrijven is aan de ontvanger. @Home heeft om de problemen voor lipsync te verminderen een aantal tijdelijke maatregelen getroffen ten gunste van de panasonic gebruikers, omdat de software niet op korte termijn verbeterd kon worden. Om dezelfde reden kunnen we de EPG ook niet verder uitbreiden, omdat dit eveneens ten koste zou gaan van de performance van de Panasonic (en eveneens voor de EPG van de Samsung 9410).

Saywhat
15 mei 2008, 20:34
Mijn onderbouwing:

- Probleem deed zich voor vanaf het moment dat de aanvoer van de regionale zenders veranderd werd, toen idem voor oa SBS6 zenders. Voor de laatst genoemde groep is men inmiddels overgegaan naar aanvoer via glasvezel vanuit hilversum waardoor van voor deze groep het probleem weer verdween.
Het probleem was tussentijds voor deze groep verdwenen door dat @home deze zenders hercodeerde voordat ze het netwerk opgingen richting ons.

- Probleem doet zich op verschillende locaties voor op verschillende panasonic decoders. Het is dus niet 1 specifieke panasonic decoder op 1 specifieke aansluiting. Het probleem is meer een algemeen probleem. (Wel uitsluitend van toepassing op de panasonic decoder).

Dit wil niet zeggen dat het niet aan de panasonic kan liggen, dat heb ik en anderen denk ik ook nooit als zodanig gezegd, en anders ben ik niet zorgvuldig genoeg geweest hierin.
Het ligt wel aan de combinatie van signaal en decoder, welk van de 2 nu het "echte" probleem is blijft discutabel voor ons als eind gebruiker. Omdat @home, toen nog tvhome, de decoder gecertificeerd heeft, en daarmee aangaf dat de decoder geschikt was voor hun type signaal, hebben zij mijn inziens in ieder geval wel de verantwoording om dit probleem richting ons op te lossen. Hoe zij dit doen, hercoderen signaal of regelen van update met panasonic is minder van belang voor ons als eindgebruiker. Wij hebben in ieder geval ons aan de "voorwaarde" van gecertificeerde apparatuur gehouden en hebben dien ten sprake "recht" op goede ontvangst / werking.

Thx voor de uitleg!!!!

Mr_Parker
15 mei 2008, 20:43
Anoniem opnieuw dank voor de info.

Voor ons als klant is het natuurlijk niet vast te stellen of een dergelijk probleem veroorzaakt wordt door het signaal of de software / hardware van de decoder. Wij beschikken immers niet of de preciese specs waar hard en software aan behoren te voldoen, nog beschikken wij over info of test / controle middelen voor het signaal.

Wij als klanten constateerden uitsluitend dat na wijziging van signaal dit probleem zich voordeed. Voor ons als klant is dit dan ook iets wat ons richting signaal drukt, mede omdat hercoderen wel het probleem verhielp.

Omdat binnen de opgestelde specificaties voor zowel hard- software en signaal natuurlijk "vrijheden" bestaan wordt het voor ons nog lastiger om een schuldige aan te wijzen. Door deze vrijheden kan het theoretisch immers voorkomen dat slechts een type van alle beschikbare dit probleem vertoont.
Gesterkt door de certificering, die juist voor de klant als teken van goed keuring voor gebruik met de dienst fungeert is het hopelijk zeer begrijpelijk dat wij als klant voornamelijk naar jullie wijzen, en minder direct naar Panasonic.

Tuurlijk is het onbegonnen om alle mogelijke scenaria te screenen eer een dergelijk product op de markt komt. Het HDMI periekelen van de Samsung HD decoder, maar ook van alle tv's die nu nog om de haverklap een update krijgen om handshake problemen met het een of andere apparaat op te lossen krijgen zijn daar sprekende voorbeelden van.

Ik merk ook op mijn werk keer op keer dat door dit soort "marges" soms dingen niet helemaal gaan als verwacht. Zoals Panasonic en jullie waarschijnlijk geen probleem verwacht hadden.

Klaar blijkelijk zijn jullie als Ziggo er het met Panasonic over eens dat de "schuld" van het probleem bij Panasonic ligt. Goed om dit van jullie uit te vernemen. Jullie klantenservice lijkt het probleem echter niet, meer, te kennen en schuift het op oa bekabeling. Ik hoop dat ze bij Panasonic het wat beter onthouden hebben.
Ik zal mijn kritiek in ieder geval ook nogmaals gaan uiten bij Panasonic, hopende dat dit iets uit gaat maken.

Laat het hopelijk niet zo overkomen als zou ik een zeikerd / ruzie- en/of heibel zoeker zijn. Ik wens dat wij als klant op bepaalde punten gewoon behandeld worden naar ons recht. Ik probeer hiermee ook op te komen voor anderen die minder verstand van de diverse zaken hebben en daarom maar bij de eerste opmerking van bijv een technische dienst / verkoper of klantenservice: "U decoder is niet meer oke, deze moet vervangen worden." maar een nieuwe kopen en zo onnodig Ä 99,- over de balk gooien. (Ik ken er nl. genoeg die dit de afgelopen periode gedaan hebben ivm de Panasonic decoder).

Zoals al eerder aangegeven zijn zaken als korte / halve / ontbrekende EPG info zaken waar ik mij persoonlijk niet zo aan stoor. Ik betreur het echter wel dat dit helaas ook ervoor zorgt dat anderen die een decoder hebben die wel meer aankan hier de dupe van zijn. Jammer dat er geen mogelijk is om de software van de probleem decoders zo te beperken / aan te passen dat deze geen last hebben van itgebreidere info zodat anderen wel de uitgebreidere info tot hun beschikking kunnen krijgen.

Ik hoop ook in de toekomst mooie info te vergaren via dit forum en daar waar mogelijk anderen van info te voorzien.

anoniem
15 mei 2008, 21:02
'Mr. Parker',


Ik hoop dat je met het antwoord wat je van de helpdesk hebt ontvangen en de reactie van mij een beter beeld hebt van de situatie. Uiteraard staat het je vrij om panasonic te benaderen. Panasonic heeft de afspraak dat ze in juni opnieuw een onderzoek starten om gezamenlijk met de nieuwe subcontractor een analyse te doen van de huidige problemen. Aan de hand van dit onderzoek zal een verder plan gemaakt worden. Ik kan nog geen indicatie geven wanneer er een oplossing in zicht is, ik kan je alleen verzekeren dat er nog steeds achter de schermen gewerkt wordt aan een oplossing.

Anoniem

JohanHDrent
22 mei 2008, 20:15
'Mr. Parker',


Ik hoop dat je met het antwoord wat je van de helpdesk hebt ontvangen en de reactie van mij een beter beeld hebt van de situatie. Uiteraard staat het je vrij om panasonic te benaderen. Panasonic heeft de afspraak dat ze in juni opnieuw een onderzoek starten om gezamenlijk met de nieuwe subcontractor een analyse te doen van de huidige problemen. Aan de hand van dit onderzoek zal een verder plan gemaakt worden. Ik kan nog geen indicatie geven wanneer er een oplossing in zicht is, ik kan je alleen verzekeren dat er nog steeds achter de schermen gewerkt wordt aan een oplossing.

Anoniem

Geachte anoniem.
Al jaren worden we aan het lijntje gehouden mbt tot de update. En als de discussie te hevig wordt, dan verwijst Home naar Panasonic en Panasonic naar Home. Daarbij komt dan ook even de verwijzing van Home, dat wij bij Panasonic moeten zijn, het is tenslotte een Panasonic decoder.
Dit is allemaal onzin. Ik heb een relatie met Home en niet met Panasonic. Ik heb ook nooit een relatie met Panasonic gehad. Home is de organisatie geweest, die mij de Panasonic decoder heeft gestuurd en moet ook maar voor een oplossing zorgen. Als ik een nieuwe auto koop en er is iets met de banden dan ga ik ook niet naar de bandenfabrikant maar naar de dealer waar ik mijn auto weg heb.

Ik neem aan, dat u het niet vreemd vindt, dat ik geen enkel vertrouwen meer heb in het feit, dat dit probleem ooit opgelost gaat worden.
Helaas blijkt Ziggo geen haar beter te zijn. Met groot bombarie wordt er van alles geroepen, en als het er op aankomt, dan geldt het allemaal nog niet voor de homeklanten, deze zijn nog steeds "overgeleverd" aan de homeorganisatie.

Mr_Parker
22 mei 2008, 20:58
Een weekje geleden heb ik ook maar even een mailtje naar Panasonic gestuurd, het lijkt tot nog toe dat daar niemand thuis is.
Ik heb nl. niet eens een bericht terug gekregen dat ze er naar kijken of wat dan ook, dit terwijl ik toch uitdrukkelijk in mijn mail om een reactie van hun kant vraag.

Ik snap niet, ondanks de beeldkwaliteit, dat mensen een apparaat (bijv. plasma) van dit merk kopen. Ik zou mijn hart vast houden als er reparatie nodig is.

thomas999
23 mei 2008, 15:26
Die decoders zijn een erg vreemde eend in de bijt bij Panasonic. Ze hebben destijds blijkbaar de hele zaak uitbesteed en buiten de levering, er zelf niet veel bemoeienis mee gehad. Waarschijnlijk weet niemand in die organisatie welke afdeling daarmee (nog) belast is en heb je daardoor nog geen antwoord. Maar het blijft niet netjes natuurlijk.

Mr_Parker
26 mei 2008, 14:35
Het moge overigens bekend zijn dat minimaal een aantal van de huidige decoders (ik weet niet of het voor alle decoders van hen geld) van "Philips" worden door ja wel Panasonic gemaakt. Of Pana oop hun beurt de decoders ook weer elders laat maken durf ik dan weer niet te zeggen.

pboes
24 mei 2009, 14:27
Ik merk ook wel eens een lipsync probleem op, vooral bij een aantal regionale zenders. Bij het zappen is het niet zo hinderlijk maar als je een programma echt wilt zien, is het geen gezicht. Ik heb gemerkt dat het meestal wel helpt om de ontvanger even uit te zetten en daarna weer aan.

Mr_Parker
25 mei 2009, 19:25
Ik zal je gerust stellen.
Er komt een software update voor de panasonic aan.
Dit heb ik uit betrouwbare bron van Ziggo vernomen.

Wanneer deze update op het netwerk komt is echter nog niet duidelijk, naar verwachting December 3030, maar ik zou er een jaartje of tig naast kunnen zitten.
Tot die tijd bestaat er geen probleem met deze decoder.

Sorry, ik ben een beetje sarcastisch voor als het nog niet opgevallen was.

pboes
27 mei 2009, 18:32
Ik moet zeggen dat dit lipsync het enige is dat ik met deze ontvanger heb. Gisteravond overigens was het in het begin wel goed, deed het geluid even raar en daarna zat het geluid achter het beeld aan. Even zappen en weer terug en verder geen last meer gehad.

Voor de rest ben ik buitengewoon te spreken over de Panasonic. Ik heb drie verschillende ontvangers in huis, ook een Samsung en een Siemens, maar die kunnen beide niet tippen aan de Panasonic. Uiteraard is dit een kwestie van smaak.

Mr_Parker
27 mei 2009, 18:54
Ik maak op beide tv's die ik nu in huis heb (1x plasma 1x crt) nu gebruik van een HD decorder met HDMI. Hierdoor staat de Panasonic buiten spel.

Op het moment dat ik echter bij mijn ouders ben gebruik ik de panasonic nog steevast.
De panasonic vindt ik zelf voor sd via Scart ook nog altijd de beste. Heb oa ook een Philips maar die haalt het gewoon niet. Veel storingen etc. Dan inderdaad liever wat lipsync op enkele zenders die ik toch al zelde bekijk.

Ik vind het persoonlijk dan ook gewoon erg jammer dat het dus nooit meer goed zal komen met deze decoder.

bigguy
27 mei 2009, 19:37
Allereerst, 10 jaar voor een hedendaagse televisie en/of decoder vind ik onwaarschijnlijk. Afhankelijk van het gebruik natuurlijk, ga er wel vanuit dat zoiets dan bepaald wordt aan de hand van 'gemiddeld' kijkgedrag, wat neer zal komen op 3 uur per dag kijken. Meeste mensen kijken tegenwoordig wel wat langer dan 3 uur per dag naar de TV of hebben hun decoder langer dan dat aanstaan.

Wij hebben ook die Panasonic decoder thuis gehad, hij werkte meer dan 3 jaar lang prima, af-en-toe een foutje maar dat werd opgelost door hem uit/aan te zetten. Tot die op een gegeven moment uitviel en gloeiend heet werd, daarna is die nooit meer aangegaan. (dit was allemaal nog in Multikabel tijd)

Toen hadden we hem maar weggedaan en heb ik mijn Samsung DCB-B270R in de huiskamer geplaatst en voor mezelf een Samsung DCB-H360R gekocht.

Met de SDTV Samsung decoder heb ik nooit problemen gehad, met de HTDV Samsung decoder wel en nog altijd, lipsync errors met AC3/Dolby Digital geluid zijn meer standaard dan uitzondering, het is dus niet alleen een probleem van de Panasonic decoder en aangezien meer mensen met verschillende decoders die storing hebben, vraag ik me af of het wel een software fout is, en niet een fout door de betreffende zenders.

Het gebeurd bij mij onder andere vaak bij Film1.1HD en andere HD kanalen met Dolby Digital geluid. Zodra ik hem op LPCM zet is het probleem weg (maar dat is alleen stereo).