View Full Version : Vraagje over CAM


rmusquet
6 september 2007, 10:03
Ik heb onlangs een nieuwe Samsung TV besteld en deze heeft een CAM bus maar heeft een standaard DVB-T ontvanger module. Is deze module onderdeel van de TV (wat ik verwacht) of onderdeel van de meegeleverde (als deze al is meegeleverd) insteekkaart?

gegroet,
Rob.

pboes
6 september 2007, 10:18
De insteekkaart wordt geleverd door het bedrijf waar je abonnee bent, dus in dit geval Multikabel. De cam zelf moet je los kopen en die zijn nog al prijzig.

Als je tv DVB-C ondersteunt (en dat vermoed ik niet) dan zou je een Alphacrypt kaartje nodig hebben waar het kaartje van Multikabel weer ingestoken wordt.

Er komen wel steeds meer tv's op de markt die geschikt zijn voor DVB-T (in Nederland Digitenne) maar voor digitale kabel-tv zijn ze meestal niet geschikt. Er is een ander topic hier waar de tv's worden genoemd die wel met digitale kabel-tv overweg kunnen.

rmusquet
6 september 2007, 14:33
Dat vermoedde ik al...

dank,
Rob

Snotneus
7 september 2007, 21:35
Met een Conax CAM kun je digitenne kijken (overigens kun je de publieken ook zonder CAM en kaartje bekijken). Hiervoor heb je een antenne nodig en indien deze actief is een zgn. power inserter die de antenne van stroom voorziet. Zoiets als dit https://www.cardwriter.nl/nl/pd2067570304.htm?categoryId=93 heb je dan nodig.
Wat bij de kabelaars niet kan (via een goedkope standaard module een tv geschikt maken voor hun gebruikte codeersysteem) kan wel bij Digitenne. Daarom verschijnen dus nu steeds meer tv's op de nederlandse markt die niet zijn voorzien van een DVB-C maar een DVB-T tuner ondanks het feit dat er veel meer kabel dan digitenne abonnees zijn.

Edit: oeps dit was reeds door Archie gepost in dit topic http://mgv.multikabel.nl/phpnuke//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=14942#14942