View Full Version : Wijziging DTV netwerk van start op 13/14 augustus


CeeS
11 augustus 2007, 10:47
Multikabel gaat in de maand augustus overschakelen op een nieuw netwerk voor Digitale Televisie. Hiervoor zullen in het hele Multikabel dekkingsgebied een aantal technische handelingen plaats gaan vinden. De omzetting zal per regio gebeuren. Nadat gebleken is dat alles goed werkt zal de invoering ook in andere regio's plaatsvinden.

Multikabel heeft rond 10 augustus brieven gestuurd naar abonnees in de regio Haarlemmermeer. Klanten die zo'n brief gehad hebben kunnen in de nacht van 13 op 14 augustus de omzetting naar het nieuwe netwerk verwachten.

Klanten in andere regio's zullen dus pas omgezet worden nadat zij een brief gekregen hebben.

Het is heel belangrijk voor klanten met een Panasonic DTV ontvanger om te zorgen dat de laatste software versie op hun ontvanger geinstalleerd is. Dit is ook beschreven in de instructies die Multikabel verzonden heeft. (Hier staat ook een procedure in die gevolgd dient te worden indien de software update nog niet is uitgevoerd nadat overgeschakeld is op het nieuwe netwerk)

Verder bevat de brief uitgebreide instructies wat te doen bij eventuele foutmeldingen op de diverse types goedgekeurde DTV ontvangers.

Ook gaat de kanalen volgorde wijzigen in verband met nieuwe zenders en de nieuwe indeling van de pakketten. Een nieuwe kanalen indeling is ook bijgevoegd bij de brief.

De informatie zoals deze naar de klanten is gestuurd is hieronder te vinden :

- Brief die naar de klanten gestuurd is (http://mgv.multikabel.nl/images/dtv-new/dtv-brief.html)
- Instructies voor updaten en opnieuw instellen van ontvangers (http://mgv.multikabel.nl/images/dtv-new/herinstallatie.html)
- Nieuwe kanalen lijst (http://mgv.multikabel.nl/images/dtv-new/zenderoverzicht.html)

(Klik op bovenstaande links voor de brief en bijlages)

ArChie
11 augustus 2007, 12:04
Grappig dat ze het hebben over "overgaan op een vernieuwd netwerk voor digitale televisie" terwijl het een publiek geheim is dat we overgaan op het digitale TV signaal van Casema. Dat aspect mis ik in die brief, nergens staat een melding dat deze omzetting een gevolg is van de integratie van de Zesko kabelbedrijven @Home, Casema en Multikabel. Het lijkt wel of deze kabelbedrijven bang zijn om hun eigen identiteit te verliezen in alle publicaties die ze doen.

Er is echter ook goed nieuws in de brief van Multikabel te vinden:

Belangrijk: merkbare gevolgen
De volgorde van de zenders wijzigt. Een nieuw zenderoverzicht is bijgevoegd.
Opnames die zijn voorgeprogrammeerd op een digitale ontvanger waarmee u programma’s kunt opnemen, worden niet of foutief doorgevoerd door de gewijzigde zendervolgorde. U dient de programmaopnames opnieuw in te stellen.
De omschakeling naar het nieuwe signaal heeft tot gevolg dat u uw voorkeurslijst voor programma’s opnieuw dient in te stellen
Als u een kinderslot heeft ingesteld, blijft deze wel actief

Het zal de oplettende lezer zijn opgevallen dat er in het bovenstaande lijstje van merkbare gevolgen niet staat dat het aantal dagen EPG informatie terug gaat van 4 dagen naar 2 dagen. Dat is toch aardig van Multikabel, al vraag ik mij wel af hoe ze dit gaan doen aangezien Casema momenteel maar 2 dagen EPG informatie heeft. Misschien is dit dus ook wel goed nieuws voor de Casema klanten aangezien zij nu kennelijk ook naar 4 dagen EPG informatie gaan.

stefanv
13 augustus 2007, 11:34
Ben ook wel benieuwd wat er voor nieuwe klanten gebeurt.. Ik heb vandaag namelijk pas mijn inschrijfkaart opgestuurd.. Maar zit wel in het gebied waar de zaken gaan veranderen (buren aan beide kanten hebben de brief ontvangen).

Zal ik in ieder geval gisteren dat ik mijn software van mijn HD decoder (model 200707 !!) kon updaten en ik laat hem voor de zekerheid maar aanstaan vannacht.

Misschien had multikabel voor dit soort gevallen ook even iets op de site moeten zetten (maar ja de rainy-day scenario's worden meestal vergeten).

JeFFJuH
13 augustus 2007, 17:23
Ik ben klant van Casema Digitale Televisie in Utrecht, en kan al sinds een tijdje de EPG informatie van Multikabel ontvangen door mijn Network ID in 8888 te veranderen.

Ik vraag me af of dat Casema zijn programmering ook gaat aanpassen, vooral de Duitse zenders zoals RTL en Pro7 mogen van mij wel in het pakket.

CeeS
13 augustus 2007, 19:11
Misschien had multikabel voor dit soort gevallen ook even iets op de site moeten zetten (maar ja de rainy-day scenario's worden meestal vergeten).

Ik denk dat mensen die zich recent aangemeld hebben wel informatie zullen krijgen hierover, alleen de zeer-recente aanmelders dus niet op tijd. Verder zal het over het algemeen met nieuwe types ontvanger gewoon automatisch goed gaan. Een software update hoef je niet te doen en als je de ontvanger niet aan laat staan komende nacht zal het de volgende keer dat je hem aanzet na een aantal minuten wel vanzelf goed gaan. Hooguit moet je een factory-reset of herinstallatie doen. Die (in verhouding) paar mensen die dat overkomt zullen daar via de helpdesk wel uit moeten kunnen komen. Er zijn tenslotte ook mensen op vakantie of niet thuis die de ontvanger dus ook gewoon de volgende keer aanzetten. (zie ook hier (http://mgv.multikabel.nl/images/dtv-new/dtv-brief.html) - punt 3/4/5)

CeeS
13 augustus 2007, 19:13
Ik ben klant van Casema Digitale Televisie in Utrecht, en kan al sinds een tijdje de EPG informatie van Multikabel ontvangen door mijn Network ID in 8888 te veranderen.

Zie je dan ook de zenders die je nu niet hebt bij Casema ?
En is de EPG informatie anders dan bij Casema (meer info) ?

fredgroes
13 augustus 2007, 21:57
mijn beide decoders staan aan (hier in hoofddorp moet het vanacht gebeuren). We wachten met spanning af wat ik morgenochtend aantref als ik de tv aan doe!!! Keep your fingers crossed

Shostak
14 augustus 2007, 09:03
Decoder aan laten staan vanacht. Vanochtend even snel gekeken en de zenders werkten nog steeds. Alleen werd van sommige zenders de zendernaam niet weergegeven in de EPG. Toen toch maar een herinstallatie gedaan en alles was in orde. Wel je favorietenlijst kwijt.
Ik heb bij 1 zender, SBS6, de EPG bekeken en die was 2 dagen.
Siemens decoder.

BenJ
14 augustus 2007, 09:30
Vanochtend alles zwart na vannacht aan laten staan en herinstallatie uitgevoerd (Panasonic) wat binnen een minuut was gepiept. 134 TV- en 52 radiozenders.
- EPG info 2 dagen
- EPG max 256 karakters vertoond
- Zappen iha nog trager, varieert per zender. Een enkeling in ruim 1 sec., het merendeel duurt 2 à 3 sec.
- En ja hoor, na 1 rondgang langs alle zenders werd EPG van de Panasonic natuurlijk weer niet meer bijgewerkt met de actuele tijd.
- Verder geen foutmeldingen (buiten de E19's natuurlijk).

Godert
14 augustus 2007, 09:52
Ook mijn decoder (Samsung HD) heeft het overleefd. Bij ongeveer 80% van de zenders kreeg ik wel de melding: NIET AFGEROND; dwz geen EPG info en geen zendernaam.
Ga vanavond dus maar een herinstallatie uitvoeren.

NB. klopt het dat HD1 vervangen is door EXQI, de HD vlaamse cultuurzender? (zendt uit op HD1 van 1800 tot 0200 uur) In de opgestuurde lijst staat deze genoemd, maar niet op de vernieuwde website, daar staat nog steeds HD1.

Godert

Eric
14 augustus 2007, 13:15
Beste Godert,

NB. klopt het dat HD1 vervangen is door EXQI, de HD vlaamse cultuurzender? (zendt uit op HD1 van 1800 tot 0200 uur) In de opgestuurde lijst staat deze genoemd, maar niet op de vernieuwde website, daar staat nog steeds HD1

Ja en nee eigenlijk. HD1NL is een combinatie van HD1 tussen 16:00u-18:00u en EXQI tussen 18:00u en ergens vroeg in de ochtend. Multikabel zendt reeds geruime tijd HD1NL uit, dus dat is niet veranderd na de omzetting.

Met vriendelijke groet,
Eric.

Eric
14 augustus 2007, 13:24
En om het helemaal goed te zeggen: we zenden HDNL uit en dat is een cominatie van HD1 en EXQI.
Door je melding is in ieder geval een trigger uitgegaan om de website nog eens goed te bekijken. Daar staat het niet helemaal goed in en dat zal snel aangepast worden.

groet,
Eric.

fredgroes
14 augustus 2007, 14:34
hier ook alles goedgegaan na op beide decoders een herinstallatie te hebben uitgevoerd.

Op mijn samsung 850 pvr wel een probleem want tijdens het zappen van de ene zender naar de andere word de epg niet weergegeven en de tijd. Zal vanmiddag nog is even kijken of het probleem zichzelf heeft opgelost. EPG is stukke minder geworden. Voorheen 4 dgn nu nog maar 2 dgn.

16.03 update: na mijn decoder weer opnieuw te hebben aangezet is het probleem van de missende epg tijdens het zappen verdwenen. Alleen rtl7 geeft een zwart beeld bij mij. Even afwachten en anders nog een nieuwe installatie uitvoeren

17.00 update: rtl7 vertoond ook weer normaal beeld.

Godert
14 augustus 2007, 14:35
Beste Eric,

Dank je wel voor je feedback. Dit wordt zeer gewaardeerd.

groet,

Godert

JeFFJuH
14 augustus 2007, 18:08
Ik ben klant van Casema Digitale Televisie in Utrecht, en kan al sinds een tijdje de EPG informatie van Multikabel ontvangen door mijn Network ID in 8888 te veranderen.

Zie je dan ook de zenders die je nu niet hebt bij Casema ?
En is de EPG informatie anders dan bij Casema (meer info) ?

Ik zie dan ook de zenders die ik niet heb bij Casema. Alleen als ik ze aanklik, dan krijg ik "Geen signaal", omdat het control signaal dat voor Multikabel bestemd is, schijnbaar andere frequenties meestuurd.

De EPG kan ik ook uitlezen. Zie hier weinig verschil in.

ArChie
14 augustus 2007, 18:37
- EPG info 2 dagen
- EPG max 256 karakters vertoond
Dit is nauwelijks een verrassing te noemen natuurlijk, maar niet erg netjes van Multikabel dat ze dit "per ongeluk" zijn vergeten te vermelden in het lijstje met merkbare gevolgen in de brief. Deze verslechtering is staat haaks op de opmerking "Wij willen u nu en in de toekomst goed van dienst zijn", dus zullen ze er wel voor gekozen hebben om dit niet te vermelden in de hoop dat zo min mogelijk klanten het door hebben.

Nu de aap uit de mouw is hoop ik dat ze dit nog corrigeren in de mailing voor de volgende regio.

Eric
14 augustus 2007, 19:48
Beste JeFFJuH

Ik zie dan ook de zenders die ik niet heb bij Casema. Alleen als ik ze aanklik, dan krijg ik "Geen signaal", omdat het control signaal dat voor Multikabel bestemd is, schijnbaar andere frequenties meestuurd.


Dat klopt, je ziet de kanalen (naamgeving en nummer) en de epg, echter niet de content. Ofwel het signaal is niet zichtbaar. Het niet zien van de daadwerkelijke content heeft overigens meer te maken met het niet bekend en geregistreerd zijn van je smartcard bij MK omdat je klant van Casema bent.
Dat is allemaal nog niet gekoppeld. De netwerken al wel.

met vriendelijke groet,
Eric.

bigguy
14 augustus 2007, 21:14
- EPG info 2 dagen
- EPG max 256 karakters vertoond
Dit is nauwelijks een verrassing te noemen natuurlijk, maar niet erg netjes van Multikabel dat ze dit "per ongeluk" zijn vergeten te vermelden in het lijstje met merkbare gevolgen in de brief. Deze verslechtering is staat haaks op de opmerking "Wij willen u nu en in de toekomst goed van dienst zijn", dus zullen ze er wel voor gekozen hebben om dit niet te vermelden in de hoop dat zo min mogelijk klanten het door hebben.

Nu de aap uit de mouw is hoop ik dat ze dit nog corrigeren in de mailing voor de volgende regio.

Ik weet niet hoor. Maar bij mijn Panasonic decoder die ik net heb gereset zie ik bij de meeste zenders toch echt 3-4 dagen EPG informatie. En ook geen afgekapte info.nIn ieder geval veel meer info dan ik vroeger kon lezen.

Al vind ik de info van TMF Party wel heel indrukwekkend: "Muziek". Hehe :P.

Ik vind de nieuwe indeling stuk prettiger. Alle zenders per categorie/taal op volgorde :). Vind ik een stuk logischer dan ene muziekzender op 25 andere op 31 en andere in de 80. Nu is alles van 151-165 ofzo muziekzenders :).

Ik heb overigens die brief (nog) niet ontvangen... en woon in de Haarlemmermeer gemeente... Heb dus wel het nieuwe signaal. Gelukkig dat ik dit forum in de gaten houd. Andere mensen staan nu dus gewoon op zwart...

BenJ
14 augustus 2007, 21:20
Ik heb via "guide" de hele lijst van boven naar beneden doorgelopen. Ik zal strx nog eens kijken. Wie weet zat mijn EPG meteen al vast. De situatie lijkt me trouwens al weer anders omdat ik u niet hoor klagen over vastzitten van de update van de EPG.

bigguy
14 augustus 2007, 22:16
Ik heb via "guide" de hele lijst van boven naar beneden doorgelopen. Ik zal strx nog eens kijken. Wie weet zat mijn EPG meteen al vast. De situatie lijkt me trouwens al weer anders omdat ik u niet hoor klagen over vastzitten van de update van de EPG.
Ik had dus eerst gereset, omdat ik zwart beeld had.
Freq 514
en die andere op 8888

Daarna heb ik 1voor1 gezapt. Soms leek die te blijven haken, dan weer teruggezapt, en dan langzaam aan weer verder. Uiteindelijk zag het er allemaal netjes uit.

bigguy
14 augustus 2007, 23:29
Het ziet ernaar uit dat ik te vroeg gejuicht heb. Want het is dus wel rond de 2 dagen qua EPG... Ik dacht dat elke pagina een dag was, maar na beter bekijken, is elke pagina in de EPG een dagdeel.
Ook zie ik dat de EPG info toch wel afgebroken wordt :(. Maar nu pas na 5 regels, ipv de 2 regels zoals het vroeger was.

BenJ
14 augustus 2007, 23:42
Het ziet ernaar uit dat ik te vroeg gejuicht heb. Want het is dus wel rond de 2 dagen qua EPG... Ik dacht dat elke pagina een dag was, maar na beter bekijken, is elke pagina in de EPG een dagdeel.
Ook zie ik dat de EPG info toch wel afgebroken wordt :(. Maar nu pas na 5 regels, ipv de 2 regels zoals het vroeger was.
Grr. Zit ie me eerst blij te maken :lol:

Titan
15 augustus 2007, 19:49
Weet iemand welke regio volgende week aan de beurt is?

Het is tenslotte al 15 augustus.

vanderMeer
16 augustus 2007, 18:54
Had mijn Samsung HD-R 360 dus ook maar aan laten staan die nacht...
Volgende ochtend LCD aan, héé, NED 1 werkt! (Maar zappen met de ab niet...) Dus een herinstallatie laten doen, alles werkt, alleen HD NL alleen maar audio! (en dat is toch één van de mooiste HD kanalen)

Gister mailtje gestuurd naar MK, en heb net wat terug, maar dat is zo een standaard verhaal... (VCR er tussen uit, aansluiten bij het dichtbijzijnste coax punt, decoder van spanning, herinstallatie enz...)

Terwijl mijn vraag was of ik de eerste ben met deze klacht, of dat ze er al meerdere hebben gekregen! (aangezien het sterkt lijkt dat het probleem bij mij ligt...)

Iemand ervaring met alleen hebben van audio op HD NL?

-edit- toch maar even gebeld met het speciaal doorvoor bestemde tel. nr (072-8009999) De Samsung moet eerst terug naar fabrieksinstellingen, daarna herinstallatie! Pakte bij mij niet gelijk het HD signaal op, maar na wat zappen ineens wel!

CeeS
16 augustus 2007, 20:09
Weet iemand welke regio volgende week aan de beurt is?

Het is tenslotte al 15 augustus.
Vermoedelijk eerst het zuidelijke deel van het MK gebied (muv haarlemmermeer want die is al om) vanaf de Beemster en daaronder eerst. Later in de week het noordelijke deel van N-Holland (vanaf regio Schagen en daarboven). Het overblijvende middenstuk van NH dan later deze maand lijkt me.

Zaterdag zullen de brieven wel op de mat vallen bij de eerste abonnees die volgende week aan de beurt zijn.

Adriaan
17 augustus 2007, 23:05
Ik heb vanavond de EPG gekeken, maar deze was op de Samsung 360 zeer uitgebreid.
De tekst was helemaal compleet.
Wat ik wel vanavond had, twee keer storing(allemaal strepen) in het beeld op RTL7 tijdens de voetbalwedstrijd SC Heerenveen - Willem 11.

Titan
18 augustus 2007, 14:15
Vandaag ook brief ontvangen, dat zowieso regio Schagen overgaat naar de nieuwe netwerk + nieuwe zenders.

Wat vinden mede Schagernezen hiervan? :D

Adejong
18 augustus 2007, 15:14
Vandaag ook brief ontvangen, dat zowieso regio Schagen overgaat naar de nieuwe netwerk + nieuwe zenders.

Wat vinden mede Schagernezen hiervan? :D

Ik heb de brief vandaag inderdaad ook gekregen (Schagen).
Wat vind ik ervan ... tja afwachten he ;)

lexos
18 augustus 2007, 19:25
ik woon in de zijpe en ook brief ontvangen hopen dat het nu wel goed gaat ik hou mijn hart vast :)

ArChie
18 augustus 2007, 19:51
Oosthuizen is ook in de nacht van maandag 20 augustus op dinsdag 21 augustus aan de beurt. In de brief die ik ontvangen heb is het punt over de EPG informatie nog steeds niet opgenomen. Daar was kennelijk geen tijd meer voor hoewel de brief gedateerd is op 16 augustus.

Bozzo
18 augustus 2007, 21:32
De kop van NH (o.a. Den Helder) is in de nacht van 22/23 aug aan de beurt. Is dat gelijk met Schagen e.o.?

juttertje
20 augustus 2007, 13:07
ja overmorgen zijn wij als ongeveer de laatsten aan de beurt voor die overzetting. je woont tenslotte niet voor niets in de kop van noordholland. zal mij benieuwen hoe het gaat aflopen. de brieven liggen op de salontafel met de instructies klaar.
zal wel een zooitje worden met die zenders die volgens de brief op een andere plaats komen. moet je je eerst door een zooi regiozenders heen werken en muziektroep voordat je eindelijk de duitse en engelse zenders hebt bereikt.
ook is te hopen dat het signaal voor filmnet goed wordt meegeleverd want ik betaal al genoeg dure abonnenmentskosten.
als hopelijk alles correct erin staat dan zullen we maar een eigen favorietenlijst samenstellen, dan hoeven we tenminste niet langs al jazeera te zappen die we toch nooit zullen bekijken evenals die tweede turkse zender waar geen hond naar kijkt.
laat casema er maar in samenwerking met multikabel ervoor zorgen dat performance weer terugkomt ipv nog meer zenders voor jongeren. ook ouderen willen wel eens wat goeds hebben, maar alles is tegenwoordig alleen nog maar voor jongeren bestemd.

Adejong
20 augustus 2007, 13:18
De kop van NH (o.a. Den Helder) is in de nacht van 22/23 aug aan de beurt. Is dat gelijk met Schagen e.o.?
Yep gelijk met Schagen :)

basaz1
21 augustus 2007, 08:09
Wel regio enkhuizen zal dan pas volgende week aan de buurt zijn ik heb de brief nog niet mogen ontvangen maar zal vanmiddag wel even kijken of we per ongeluk zonder brief zijn over gezet.
Bas

CeeS
21 augustus 2007, 09:16
Wel regio enkhuizen zal dan pas volgende week aan de buurt zijn ik heb de brief nog niet mogen ontvangen maar zal vanmiddag wel even kijken of we per ongeluk zonder brief zijn over gezet.
Bas
Enkhuizen valt onder het overblijvende "middenstuk" van noordholland wat ergens volgende week aan de beurt is dus vanmiddag zul je nog niets gewijzigd zien

basaz1
21 augustus 2007, 11:05
Dan wachten we het gewoon nog maar een weekje af he

Zolang ik eind volgde week maar gewoon film1 heb en voebla kan zien en niet zoals de vorrige keer eerst een nieuwe smartcard moest aanvragen

Bas

migroen
23 augustus 2007, 15:20
Vandaag brief ontvangen dat in de nacht van 27/28 aug het wordt omgezet.

Plaats West-Graftdijk
Ze zijn dus nog steeds gewoon bezig.

Wel foutje dat ze een overzicht van kanalen sturen waar RTL8 niet op voorkomt en Tien nog wel.

NoClaim
24 augustus 2007, 20:18
Ben inmiddels een paar dagen over (sinds nacht 20 op 21 augustus).
Vind de kanalen logischer ingedeeld, de EPG informatie is positief uitgebreid. Nadeel is volgens mij de kwaliteit, welke ik achteruit gegaan vind.
Had ik voorheen zelden tot nooit last van blokken.....zie ik ze nu helaas regelmatig. Digitale televisie heb ik eigenlijk alleen maar vanwege de kwaliteit en die is dus nu minder geworden.....

nog niet volledig tevreden dus :?

Ohja.....nog een positief puntje...Boomerang is eindelijk ondertiteld (zoals volgens MK eerst ook het geval zou moeten zijn, maar dat duidelijk niet was)

basaz1
27 augustus 2007, 12:39
Wel

Afgelopen zaterdag de brief gekregen en
gaan komende nacht over
we zullen zien met hoeveel problemen dit gepaart gaat

Bas

Javabean
27 augustus 2007, 15:18
Hier heeft de omzetting vorige week plaatsgevonden en het is mij 100% meegevallen. 's Ochtends langs alle kanalen gezapt en geen problemen ondervonden. Heb de decoder 's nachts aan laten staan, herinstallatie o.i.d. was niet nodig (Humax IR-Fox C).

Positieve punten die mij zijn opgevallen:

- ondertiteling aanwezig bij meer kanalen (o.a. boomerang, waarvoor dank)
- EPG-informatie is nu wél volledig
- zenderindeling is logischer geworden
- BER staat nu strak op 0 (voorheen vaak 0-1-2)

en last but not least: een maandje gratis totaal pakket! 8)

gobbler
27 augustus 2007, 20:01
Hier zou het van zaterdag op zondag gebeuren: ik merk er echter nog niets van.
Geen verandering in zenders en dergelijke.

IJsendijk
28 augustus 2007, 11:03
Vannacht zijn we hier overgegaan op het nieuwe signaal, alles werkt zoals het moet, kreeg op sommige zenders een medling van not completed maar ff een herinstallatie en alles is ok.

het kan dus gelukkig wel goed 8)

Roadrunner
28 augustus 2007, 11:42
Bij mij is alles goed gegaan vannacht. maar nu heb ik een vraagje. Voorheen had ik op diverse zenders, zoals Hallmark en Zone Reality, gewone ondertitel en nu heb ik het in teletekst style. Nu meen ik ooit ergens te hebben gelezen dat je dit kan veranderen bij je instellingen op je decoder. Maar ik kom er op het moment niet achter hoe dit moet. Wie kan mij daar een antwoord opgeven. Ik ben in het bezit van een Samsung DCB-P850R.

Alvast bedankt.

CeeS
28 augustus 2007, 13:23
Bij mij is alles goed gegaan vannacht. maar nu heb ik een vraagje. Voorheen had ik op diverse zenders, zoals Hallmark en Zone Reality, gewone ondertitel en nu heb ik het in teletekst style. Nu meen ik ooit ergens te hebben gelezen dat je dit kan veranderen bij je instellingen op je decoder. Maar ik kom er op het moment niet achter hoe dit moet. Wie kan mij daar een antwoord opgeven. Ik ben in het bezit van een Samsung DCB-P850R.

Alvast bedankt.
Hier is zo te zien op mijn Panasonic en op de IR-Fox alles goed gegaan. (De Panasonic na een herinstallatie, Humax automatisch).

Ik zag op de Humax dat de ondertiteling op sommige kanalen anders was dan vroeger. Als voorbeeld Boomerang, ik moest nu de andere nederlandse ondertiteling kiezen. Ook stond standaard de audio-taal op hongaars. Engels zit daar nu op de tweede plaats en hongaars eerste (pools op 3e). Misschien dat het na een her-installatie de ontvanger wel allemaal terug gaat naar default taalkeuze volgorde, maar nu moest ik sommige kanalen dus even goed zetten. Zo ook dus de ondertitels.

kreesiekeesie
28 augustus 2007, 19:09
Hier in Zwaag is ook alles prima gegaan, de Humax IR-Fox automatisch, de Samsung DCB 9401 moest even opnieuw de zenders zoeken.
Zit er nu meer kleur in of is dat gezichtsbedrog?

Groetjes,

Cees

rpjknoop
28 augustus 2007, 20:20
Hier in Schermerhorn zijn wij ook over op de nieuwe zenderindeling. Echter alle kanalen boven de 640 MHz werken niet tot slecht (NED3, RTL5, RT7, etc).

De Philips decoder geeft een constant signaal nivo en een continu veranderende kwaliteit. Ook het beeld springt tussen glashelder naar geen signaal.

Met de vorige kanaal indeling nooit last gehad, altijd glashelder beeld. Worden nu voor het eerst frequenties boven de 640 MHz gebruikt?

Ik vermoed dat het aan mijn coax in mijn huis ligt (7 meter van MK punt naar mijn tv, geen aftakkingen).

Iemand nog andere ideeen voordat ik alle opnieuw bekabel?

mvennik
30 augustus 2007, 12:12
+ epg uitgebreid
+ dvb ondertiteling bij BBC 1 en BBC2

- beeld hangt
- 'dubieuze' zenderindeling

? langzamer zappen

Schlauhaenchen
13 september 2007, 03:54
:!: Helaas er zijn nog steeds problemen met de digitale tv .
E19 melding veel in beeld (heb als lid van de programmaraad toegang tot alle zenders)
Gisteren 12/8 algehele uitval van internet telefonie en Digt. tv.

Na weer internet te hebben stonden er geen storingen gemeld.
Pas na 5 uur weer uitgaande telefoon.
Niet direct reactie van de technical support van Multikabel.

Moest mijn Samsung DCB 9401R weer inladen en alle favorieten lijsten weer aanmaken l

waaghals
8 oktober 2007, 15:56
Ben ook al en tijdje over op het "nieuwe signaal".

Dit is allemaal wel goed gegaan geloof ik.

Wat mij alleen opvalt is dat RTL 4 uitermate slecht is, heel veel blokkerig beeld, stilstaand beeld haperingen, ect.

Als het weer eens slechtbeeld hebben, kijken we elkaar aan, RTL4 zeker?

Heb een Humax IR en woon in Anna Paulowna.

Meer ervaring?

Schlauhaenchen
8 oktober 2007, 17:44
Vrijdag j.l. contact gehad met Multikabel probleem blijkt te zitten in de software van Samsung welke niet oplosbaar schijnt te zijn.

Multikabel neemt de Samsung terug en wij krijgen nu de DIGI1 STB-85iR

Wie heeft er ervaring met deze set-up box ? :idea:

Saywhat
8 oktober 2007, 17:57
wij krijgen nu de DIGI1 STB-85iR

Dit lijkt me zeer sterk, deze wordt namelijk al een heel tijdje niet meer geleverd door Multikabel.
Gezien alle problemen met de Digi1 zou het ook niet slim zijn als ze die wel weer gaan leveren.

Op de camping is het wel een handig alles in 1 apparaatje, je kijkt er tv mee, en je kan je eieren er op bakken

CeeS
8 oktober 2007, 21:01
Ik heb juist gehoord dat de Digi-1 boxen omgewisseld worden omdat ze niet goed werken......

The_Doman
8 oktober 2007, 21:29
Multikabel neemt de Samsung terug en wij krijgen nu de DIGI1 STB-85iR

Wie heeft er ervaring met deze set-up box ? :idea:
Hier staan ook wat (negatieve) ervaringen:
TVhomeforum.TK: Digi1 STB-85 ir (http://xsbb.nl/phpbb/viewforum.php?id=tvhomenl&f=48)

Schlauhaenchen
8 oktober 2007, 23:46
Ik heb juist gehoord dat de Digi-1 boxen omgewisseld worden omdat ze niet goed werken......

Wat ik begeep vlgs. Multikabel schijnt dit type een nieuw model te zijn.

Anders een Humax eisen ?:roll:

waaghals
9 oktober 2007, 08:11
Ik had eerst ook een Digi1 die is echt bagger, die moest ik per avond wel 3 maar resetten.

Kreeg toen de Humax als vervanger. Daar had ik die problemen totaal niet meer mee.

Tot het "nieuwe"signaal, nu is alleen RTL4 echt bagger.