View Full Version : Teletekst subpagina's met Humax iPVR-9200C


KickS
20 juli 2007, 13:20
Sinds kort ben ik er achter gekomen dat ik met mijn Humax PVR niet goed door de teletekst subpagina's kan browsen. Met name op pagina's met veel subpagina's (zoals vertrektijden schiphol) kan ik maar een zeer beperkt aantal pagina's bekijken.
Ik ben benieuwd of andere gebruikers dit probleem ook hebben. Anders ligt het misschien aan mijn afstandsbediening ?

ArChie
20 juli 2007, 13:26
Misschien is het goed om erbij te vermelden of je teletekst bekijkt via de afstandsbediening van de Humax iPVR-9200C of via de afstandsbediening van de TV.

KickS
20 juli 2007, 16:35
Ik gebruik de afstandbediening van de Humax.

Bozzo
21 juli 2007, 11:52
Ben er al een tijdje achter dat het TT-gedeelte me het minst bevalt van de Humax PVR. Je ervaringen met de subpagina's herken ik dus. Automatisch naar de volgende subpagina gaan doet de Humax sowieso niet, met de pijltoetsen rechts of links lukt het meestal wel om een subpagina te bekijken, het gaat echter allemaal erg traag.

jleppers
27 maart 2008, 14:32
Vreemd, vind de teletekst juist helemaal top. Het probleem van "zijn slechts enkele subpagina's te bekijken" kan ik me voorstellen als je de ontvanger op een zender zet en meteen een pagina oproept met 18 subpagina's. Die moet hij dan wel inladen, en dat duurt een paar minuten omdat deze door teletekst nou eenmaal niet sneller verstuurd worden.

Je kunt dan (meteen na de zenderkeuze) eerst slechts 1 subpagina bekijken, en dat worden er steeds meer.

Als de ontvanger al een tijdje op een zender staat, kun je (met pijltjestoets rechts/links) alle subpagina's doorbladeren.

Met de "menu"-toets in teletekst krijg je trouwens nog wat leuke opties.

TVAS
27 maart 2008, 23:50
Er is ook wel het een en ander gebeurt tussen post 21-07-2007 en 24-03-2008. Zelf vind ik ook dat teletekst heel goed bruikbaar is.

GKruizenga
30 maart 2008, 09:32
Ik ben niet zo tevreden over de weergave van Teletekst op het scherm. De tekst wordt over het hele beeld geprojecteerd, waardoor de letters erg breed zijn en moeilijk leesbaar. Ik vergelijk dit met de Teletekst die mijn Philips LCD TV standaard weergeeft (analoog), hier wordt alleen het middenkader van het scherm gebruikt om de teletekst informatie weer te geven. Gewoon normale breedte van letters en goed leesbaar. Daarnaast kan ik nog kiezen om twee beelden naast elkaar te zetten, de linker helft het TV beeld en de rechter helft de teletekst informatie. Kortom, het zou mooi zijn als de Humax deze mogelijkheden ook had.