View Full Version : snelheid draadloze laptop versus verbonden huiscomputer


alfredhamstra
8 juli 2007, 09:27
hoi, is het normaal dat mijn laptop (nieuw ding, dus snel genoeg) via een normale Belkin router (f5d7230) slechts 15% van de download snelheid haalt dan die mijn draadverbonden comp haalt?
gelijktijdig downloaden van een groot bestand: 40 kb/s voor laptop, draadverbonden comp 450 kb/s
of is mijn router te langszaam?

bvd
voor jullie antwoorden/commentaar

alfred

Thomas
8 juli 2007, 09:59
Alfred,

Dit hangt idd een beetje van de router af.. Als de pc als eerste een sessie opbouwd daarna de laptop, dan heb je kans dat de pc de meeste bandbreedte krijgt.

Normaal zou je zien dat het ongeveer 50/50 zou moeten worden na een tijdje..

Je zou appart even een speedtest moeten doen op http://speedtest.quicknet.net.. Als de laptop dan nog steeds traag is, is er wel iets anders aan de hand..

CeeS
9 juli 2007, 15:11
gelijktijdig downloaden van een groot bestand: 40 kb/s voor laptop, draadverbonden comp 450 kb/s
Haal je draadloos wel de snelheid van je abonnement als je "alleen" download via draadloos en het bekabelde deel dus even met rust laat ?

Ofwel is het probleem misschien je draadloze verbinding zelf ? (je kunt eventueel controleren hoe snel deze is door met de muis boven het draadloze incoontje te hangen op de computer die draadloos is verbonden. Meestal verschijnt er dan een info-venster waarin de radio-snelheid weergegeven wordt. Bij een goed en stabiel signaal zal daar 54Mbit/sec te zien zijn, bij een slechter signaal wordt dat ook langzamer.