View Full Version : modem uitgangen


Kras1
6 juli 2007, 19:19
Ik heb in de meterkast een modem (webstar) hangen die mij van telefoon en Internet voorziet. Nou heeft deze modem wel twee uitgangen voor telefonie ( line 1 en line 2) maar voor Internet heeft hij er maar één (ethernet). Ik wil er eigenlijk een pc bijplaatsen maar dat gaat dus niet met maar één uitgang. Ik kan er natuurlijk een router tussenzetten maar ik vraag me af; kan het niet gewoon met een splitter...? Of kan er maar één pc op zo'n modem...? Heeft iemand hier verstand van...?
Bvd

CeeS
6 juli 2007, 20:27
Ik wil er eigenlijk een pc bijplaatsen maar dat gaat dus niet met maar één uitgang. Ik kan er natuurlijk een router tussenzetten maar ik vraag me af; kan het niet gewoon met een splitter...?

Je hebt altijd een router nodig als je meerdere computers aan wilt sluiten. Dat komt omdat je maar 1 "internet-nummer" (IP-adres) krijgt. Een router gedraagt zich voor de buitenwereld als 1 aansluiting en verdeelt dan de gegevens naar de juiste computer.

Dus een splitter of een hub of switch werkt niet, alleen een router kun je gebruiken. Je kunt dan nog kiezen voor een draadloze router of een gewone. Een draadloze heeft meestal ook 4 of 5 kabel-uitgangen zodat je zowel bedraad als draadloos kunt aansluiten.

Kras1
7 juli 2007, 06:20
Dat is duidelijk, mijn dank is groot....