View Full Version : Zucht, Samsung DCB-P850R probleem


Mies
1 juli 2007, 10:03
Ik hoop dat ik in de goede thread zit. Ben een aardig tevreden gebruiker van een Samsung DCB-P850R. Uiteraard bots ik ook wel tegen het Multikabel gedoe aan, maar het blijft een fijn apparaat. Tot gistermiddag.

De DCB-P850R begon een aantal malen spontaan te rebooten, redelijk frequent als tv-kijker erg vervelend. Dacht kan gebeuren, morgen weer een nieuwe ronde. Helaas, helaas, het apparaat is gestopt. Geen melding, geen code, alleen drie rode lampjes (On/Off, DC en REC). Niet meer in beweging te krijge.

Wie-o-wie weet wat er aan de hand is en wie heeft hier een oplossing voor?

CeeS
1 juli 2007, 13:27
Wie-o-wie weet wat er aan de hand is en wie heeft hier een oplossing voor?
Probeer deze twee dingen eens:

Heb je al eens geprobeerd om de stekker er uit te halen en weer in te doen zodat echt de netspanning even weg is geweest en hij echt reset ??

Is hij soms erg warm en als het bovenstaande niet helpt, gaat hij dan weer werken als je de stekker er een tijdje uitlaat tot de kast weer koud is ??Verder is er sinds vannacht een storing waardoor veel kanalen op zwart staan, dus laat je daar niet door in de war brengen als hij weer iets mocht gaan doen na het uit/aan zetten met de stekker.

karel
11 juli 2007, 17:33
en al een aantal keren de truc met het van-de-stroom-afhalen geprobeerd, maar zonder resultaat.

Hij start (soms) wel op en dan is er zo'n twee minuten beeld, daarna stopt'ie ermee en is er ook geen enkele beweging meer in te krigen, hij reageert domweg niet meer op de afstandsbediening.

Zijn er nog andere trucs of is'ie echt bezweken??

bartjuuh1
29 juli 2007, 22:16
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum en heb helaas hetzelfde probleem als Mies.
Drie rode lampjes en dat was het. Verder geen display meer. Ik heb de stekker er al meerdere keren eruit gehad, met schakelaar on/off op de verschillende manieren aan en uit gehad. Ook de stekker "lang" eruit laten (20 min) heeft geen zin. Ik hoor de harddisk ed wel gewoon aanslaan, maar verder niets. Op een moment na toen starte hij wel weer op, kreeg ik beeld, en dat duurde 1 minuut waarna het beeld weer zwart werd en de befaamde drie rode lampjes weer aan gingen...zucht. Heeft iemand een idee ? Ik heb het gevoel dat ik hem moet resetten op de een of andere manier maar ik heb geen idee hoe...buiten de stroom eraf en de knop achterop natuurlijk maar dit heb ik al gedaan. Warmte lijkt geen probleem te zijn overigens en de fan is gewoon schoon en draait netjes. Hij voelt dus ook niet warm aan. Help...help

ArChie
29 juli 2007, 22:22
Als ik dit allemaal zo hoor dan lijkt het erop dat alle drie de hierboven genoemde Samsung DCB-P850R PVR's overleden zijn. In dit geval zou ik toch maar even contact proberen te zoeken met Samsung. Die zouden meer moeten weten, want met drie gevallen met dezelfde symptomen kan je toch niet echt meer spreken over een exemplarisch probleem.

bartjuuh1
29 juli 2007, 22:25
he archie bedankt voor je snelle reactie, ik heb net nog op een ander forum/review pagina gezeten en moet je eens kijken, allemaal van de laatste dagen lijkt wel een epedimie onderhand.
Overigens denk ik dat het kan liggen aan een volle harddisk, maar die kan ik nu dus ook niet formatteren.?

07-2007 Meentster: Afgelopen maart kochten ook wij de Samsung DCB-P850R
De eerste ergenissen stapelden zich al snel op, afstandsbediening werkt beperkt, maar na verwijderen batterijen (resetten) werkt deze weer naar behoren. Ook tijdens opnames stuiten wij vaak tegen vastlopers!

Vandaag weer een nieuw probleem geconstateerd: in het display stond GR DL, de recorder reageerde nergen meer op. Na uitschakeling brande het stand-by lampje, het afstandsbedieding en REC lampje.
Wat ik ook probeer, de recorder reageert nergens meer op.
Denk dat ik het apparaat maar terug breng, heb geen zin meer in al deze ellende reageer

edwin k: ik heb hetzelfde probleem. ook resetten lukt niet meer.
heb de dealer gebeld en ik moet hem terug brengen.
ook de helpdesk van Samsung gebeld, maar nog geen oplossing ontvangen.
hebt u al een oplossing ?? (24-07-2007)

Mathieuw: Ik heb sinds één week de Samsung DCB-P850R. Het eerste wat mij opviel is dat de koeling dag en nacht blijft lopen. 's-Nachts is dit nogal storend want hij staat op mijn slaapkamer. Dus heb ik hem met de schakelaar op de achterkant 's-avonds maar uit gezet en 's-morgens weer aan. Ging een aantal dagen goed. Tot vanochtend. Je hoort 'm opstarten, maar geen display, geen beeld, enkel het standbye-lampje, de afstandbediening en rec. lichten rood op. Wat ik ook doe, hij reageert nergens op. Dus deze jongen gaat ook terug naar de winkel in de hoop direct een andere ervoor in de plaats te krijgen. (22-07-2007)

12-07-2007 Lies83: Mijn samsung decoder DCB-P850R is volkomen vastgelopen en resetten lukt niet meer. Hij geeft aan geen signaal te krijgen en vindt 0 tv en 0 radiozenders. Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad? Casema zegt dat het aan de kabel ligt en dus zou ik eerst onder de grond moeten kruipen om de splitter te controlleren. Heeft iemand een goed idee? reageer

lies83: Uiteindelijk bleek het aan de versterker te liggen, toen die was uitgschakeld werkte alles weer perfect; het was wsch schade door een onweer. (26-07-2007)

edwin k: ik ondervind hetzelfde probleem.
wat geeft het display aan???
ik krijg de melding GR-li of zoiets op het display
uitzetten met de afstandsbediening of knop lukt niet eens meer.
ook resetten door de stroom eraf te hale

ArChie
29 juli 2007, 22:36
Als ik dat zo lees dan denk ik dat Samsung een serieus probleem heeft met de bouw kwaliteit van deze ontvanger. Voor de DCB-H360R HDTV ontvanger was ook al een hardware revisie noodzakelijk om de problemen echt op te kunnen lossen. Samsung wil altijd graag de "eerste" zijn met het uitbrengen van nieuwe type kabel ontvangers, maar dat gaat kennelijk ten koste van de kwaliteit.

Ik hoop dat je nog garantie hebt. Terug naar de leverancier ermee zou ik zeggen.

bartjuuh1
29 juli 2007, 22:39
ja ik ga morgen maar eens bellen, mocht ik iets weten dan reageer ik nog even. Maar gezien de reacties van mensen die daarna niet meer reageren denk ik zomaar dat hij zo dood als een pierje is :(

CeeS
30 juli 2007, 13:00
denk ik zomaar dat hij zo dood als een pierje is :(
Dat hij helemaal niets meer doet kan voor jou gunstig zijn, de leverancier zal dan eerder geneigd zijn hem om te ruilen voor een nieuw exemplaar omdat hij vermoedelijk nog vrij nieuw is en zeker nog in de garantie zit.
Zou je een vaag probleem hebben wat heel af en toe optreedt wordt dat al een stuk lastiger.

Gewoon terug naar de winkel waar je hem gekocht hebt lijkt me, die zijn verplicht om je service te geven. Zelf contact opnemen met Samsung Nederland is eigenlijk niet jouw taak en kan alleen nuttig zijn indien je leverancier je niet goed helpt.

TomW
31 juli 2007, 19:13
Helaas ook voor ons een herkenbaar probleem. De stekker eruit en vervolgens een uurtje wachten is tot nu toe de enige manier geweest om het apparaat weer aan de praat te krijgen. Je kan dan weer resetten en de harde schijf formateren (ja, alle opnames ben je dan kwijt). Helaas bleek dat bij ons niet afdoende en slechts tijdelijk te werken. Bij kieskeurig.nl kan je bij de reviews dzezelfde problemen lezen. Ik heb Samsung gemaild en op hun advies het apparaat naar de winkel gebracht ter reparatie (wordt gestuurd naar reparatiedienst Samsung). Je bent dan wel 3-6 weken verder voordat je het ding weer retour hebt. Ik hoop dat het daarna opgelost is. Ik moet zeggen dat ik het verder een geweldig apparaat vind, alleen jammer dat je er geen externe schijf aan kunt koppelen.
De problemen begonnen bij ons toen de harde schijf vol raakte, maar ik ben ook al verhalen tegen gekomen van mensen die dit probleem al na 2 dagen hadden........
Ik houd jullie op de hoogte
Succes met verdere actie!
Tom

watisditnu
21 november 2007, 22:14
Ik had dezelfde symptonen. Ik heb hem teruggebracht, hij is 5 weken weg geweest en toen was hij weer terug. De reparateur heeft de resetchipvervangen. Thuis gekomen en gelijk geprobeert en ja hoor hij werkt weer naar behoren, gelukkig maar is nu nog steeds goed en we zijn al bijna een half jaar verder dus ik heb goede hoop.

wimaalderink
13 januari 2008, 08:19
Blij thuisgekomen met mijn nieuwe aanwinst, de twin-tuner-hdd pvr van samsung... :)
aangesloten, zenders gezocht en..... geen ned. 3, geen rtl5, rtl7 of sbs6 en nou ja het rijtje gaat nog even door. Steevast was de melding: Geen signaal. Snel de multikabel monteur erbij gehaald en met het signaal bleek niets, maar dan ook niets mis.
het moest dus wel de samsung kast zijn.... voor de zekerheid nog even de technische dienst van samsung gebeld en ook zij wisten mij te vertellen dat het waarschijnlijk om een defect ging.
Gelukkig kon ik zonder problemen het apparaat omruilen bij de dealer voor een fonkelnieuw exemplaar.
Vol verwachting stopte ik, eenmaal thuisgekomen de stekkers erin en....??
NIETS! Drie alarmerend knipperende ledjes staarden mij aan en dat was het.... van alles geprobeerd, maar het was duidelijk een geval van overleden.

Morgen maar weer terug naar de winkel.... zucht, missschien nu toch maar voor de Humax gaan? :roll:

CeeS
13 januari 2008, 14:12
Morgen maar weer terug naar de winkel.... zucht, missschien nu toch maar voor de Humax gaan? :roll:
Laat hem even in de winkel de kanalen zoeken, dan weet je het zeker. Een beetje winkel zal dat voor je willen doen.

Je hebt wel de juiste netwerk-ID ingesteld toen je kanalen liet zoeken?

wimaalderink
13 januari 2008, 14:49
ja, dat zal ik zeker laten doen... ik ga niet nog eens thuiskomen met een defect apparaat. 8O

Jawel hoor, netwerk id, frequentie alles stond goed bij het vorige exemplaar... en de zenders die wel functioneerden, deden dat dan ook vlekkeloos.
Maar goed, alleen maar knipperende ledjes dat is duidelijk een gevalletje van stuk...

wel bizar... twee machines en allebei defect... what are the odds?

aldersseven
14 januari 2008, 16:36
als ex verkoper weet ik dat hier zeer veel problemen mee zijn: knipperende lampjes en geen reactie voor de rest.
als ik het goed begrijp stonden de codes al van tevoren goed ingesteld, dit betekent alleen dat iemand anders deze decoder al heeft ingesteld en waarschijnlijk ook al geruild heeft.

samsung blijft een ramp op digitaal gebied. ze zijn trots op de hoge verkopen, tov humax en siemens. De enigste reden dat ze deze hoge aantallen halen komt door een gebrek aan concurrentie in de winkels.

zo hebben de problemen met de hdtv ontvanger ruim 1,5 jaar geduurd, ik ben bang dat de problemen met de hdd ontvanger voorlopig nog niet opgelost zijn.

godzijdank heeft samsung de combi van hdd en hdtv ontvanger uitgesteld.
deze combinatie klinkt fantastisch, maar de kans zal wederom groot zijn dat er flink wat bugs in dit model zitten.

Ook de dcbb270 is vaak traag en reageert soms helemaal niet voor 5 a 10 seconden.


Humax heeft een goede naam, helaas verkoopt humax niet heel veel hdd ontvangers, doordat vele winkeliers voor samsung kiezen. (hogere winst+ meer cadeau's). Met de lage verkopen van de humax hdd stimuleert natuurlijk ook niet echt om nieuwe decoders te ontwikkelen (hdtv). recorders heb ik 0 ervaring

ook worden merken zoals sony en sharp tegen gewerkt door geen ondersteuning te geven voor de ingebouwde dvb-c tuners

wat dat betreft valt er nog een hoop te verbeteren op het gebied van digitale tv....

wimaalderink
15 januari 2008, 19:32
Inmiddels een alleraardigste verkoper gesproken aan de telefoon van de dealer.
Duizendmaal excuses en verder merkte ik dat hij goed had opgelet toen de cursus "klantgedacht telefoneren" gegeven werd. :wink:

Hij wist te vertellen dat er een nieuwe partij Samsungs geleverd zou worden met, jawel een nieuwe versie firmware. Helaas duurt dat nog enkele weken en of ik geduld had en anders een leenapparaat mocht, nou ja geen slecht woord over deze verkoper en deze dealer dus.

Wel heb ik hem duidelijk gemaakt dat ik niet de winkel verlaat, met welke firmware dan ook....als ik het apparaat niet eerst werkend gezien heb! Wetende dat ik daar mijzelf ook mee in de vingers kan snijden als het al die tijd toch aan MK gelegen heeft...zou het?!

the plot thickens.... :twisted:

wimaalderink
16 februari 2008, 18:02
goed, was even stil hier maar dat kwam doordat ik nogal druk ben geweest met het omruilen en testen van deze samsung apparaten...
geen enkele (en ik heb er inmiddels 4 in huis gehad) werkte goed of zelfs helemaal niet...

ten leste maar een Humax gekozen en wat blijkt... die werkt! :-)

Vincent
17 februari 2008, 19:35
Vreemd dat bij jou 4 apparaten niet werken. Ik heb er hier een staan en ik ben er echt super tevreden over :D

Het is zelfs nog het eerste model waarbij de fan achterin niet uitging, dit was na een software update vanaf het MK netwerk direct verholpen. Verder nooit problemen gehad met het apparaat. Nu inmiddels 3 software updates verder hebben ze nog een aantal kleine dingetjes geperfectioneerd en het apparaat werkt perfect :D