View Full Version : samsungh360rs en sony h750


jochem6450
25 juni 2007, 20:27
Hallo allemaal ik heb een samsung h360rs digi ontvanger en een sony h750 dvd recorder deze zijn als volgt aangesloten samsung rf in naar rf in sony scart van samsung naar sony en beide via de hdmi aansluiting naar de tv. Echter de dvd recorder krijgt geen digitaale kanalen door wat doe ik fout want ik wil graag de digitale kanalen ook kunnen opnemen.

M.V.G Dirk

ArChie
25 juni 2007, 20:32
Echter de dvd recorder krijgt geen digitaale kanalen door wat doe ik fout want ik wil graag de digitale kanalen ook kunnen opnemen.
Een DVD recorder kan alleen opnemen van een digitale ontvanger via de SCART aansluiting en niet via de COAX aansluiting. Sluit dus op de tweede SCART aansluiting op de Samsung de DVD recorder aan. Als je wil opnemen dan moet je de ontvanger op het kanaal zetten dat je wil opnemen en op de DVD recorder kiezen voor de SCART ingang. Niet gaan zappen met de ontvanger tijdens het opnemen anders zie je dat zappen ook op de opname.

jochem6450
25 juni 2007, 20:57
Archie bedankt voor je snelle reactie maar ik ben er nog niet uit want de dvd rec is al aangesloten via scart met de digi van samsung en een kanaal kiezen daarover kan ik niets vinden in de gebruiksaanwijzing. ik zie alleen iets over externe ontvanger en kan dan de samsung kiezen maar kan hierna geen provider kiezen . Wat doen we nu ?

ArChie
25 juni 2007, 21:33
... een kanaal kiezen daarover kan ik niets vinden in de gebruiksaanwijzing.
Wat bedoel je met "kanaal kiezen"? Op de DVD recorder kan je voor de digitale TV kanalen alleen maar kiezen voor de externe SCART ingang (LINE of EXT genoemd) en zal je op de ontvanger een digitaal kanaal moeten kiezen net als bij het kijken naar digitale kanalen via de TV.

ik zie alleen iets over externe ontvanger en kan dan de samsung kiezen maar kan hierna geen provider kiezen
Ik heb geen flauw idee wat je bedoelt met provider kiezen. De DVD recorder kan zelf geen digitale kanalen ontvangen. Alleen analoge kanalen.