View Full Version : Aansluiten home cinema op Humax decoder


user64
16 april 2007, 15:39
Ik heb sinds 2 wk ook de Humax IR-FOX C.
Tot op heden 16/04 geen problemen alleen een volgende vraag;
Kan iemand mij vertellen hoe ik via mijn huidige Home-Cinema set het (dolby) geluid naar mijn set kan krijgen..... Bezit niet de S/PDIF op de home cinema set, wel S-VIDEO aansluiting, maar boet ik dan geen kwaliteit in ? Of kan ik de set aansluiten op de decoder via de video-scart ingang?

Wie kan mij hierbij een tip geven?

Met vriendelijke groet,

user64

ArChie
16 april 2007, 15:58
Heb je uberhaupt digitale audio ingangen op je home cinema set? Zit er bijvoorbeeld in plaats van de optische S/PDIF aansluiting misschien wel een coaxiale S/PDIF aansluiting op? In dat geval zou je namelijk een optisch naar coaxiaal convertor kunnen gebruiken die je bij de elektronica zaken kunt halen.

Als er geen digitale audio ingangen op de home cinema set zitten dan blijft in feite alleen de SCART aansluiting over als mogelijkheid om het analoge geluid naar de set te leiden. De S-Video aansluiting geeft alleen video signalen door, geen audio signalen.

user64
17 april 2007, 10:34
Hallo ArChie,

Allereerst bedankt voor je raad, alleen blijft er helaas maar 1 optie over, de scart. Alleen zal ik hier weinig gebruik van maken, want het geluid uit de TV klinkt veel beter als de Home Cinema set( klinkt erg goedkoop, terwijl als ik DVD,s afspeel, is het geluid fantastisch! Is ook goed bij de radio en cd's)

Met vriendelijke groet,

user64