View Full Version : Onderzoek storingen en verdwenen kanalen


ict-boy
6 april 2007, 08:38
Sinds woensdag ben ik in het bezit van Digitale tv via de humax decoder.
Gisteren viel me in eens op dat alle discoverykanalen weg waren. RTL4 en RTL 5 storen en het geluid loop achter op de beelden.Dit had ik woensdag niet. Het aan en uit zetten van de decoder hielp niet.

ArChie
6 april 2007, 09:14
Hier gisterenavond hetzelfde probleem. De kanalen waar het om gaat zitten allemaal op de frequentie 546 MHz:
RTL 4
RTL 5
National Geographic Channel
Animal Planet
Discovery Channel
BBC Prime
Hallmark
Wat is je woonplaats ict-boy?

Ik heb dit overigens al een paar keer eerder gezien met de genoemde kanalen op deze frequentie, maar omdat er verder niemand over begon had ik ook geen zin om dit nader te onderzoeken. Ik hoor overigens van anderen ook af en toe min of meer dezelfde klachten over alle Film1 kanalen op de frequentie 426 MHz. Misschien zijn er wel twee multiplexers die langzaam aan het overlijden zijn?

ict-boy
6 april 2007, 10:06
ik woon in hoorn, en hoop dat het gauw opgelost is want hier voor heb ik geen digitale tv genomen

ArChie
6 april 2007, 10:25
Ik woon in Oosthuizen. Hopelijk zijn meer mensen bereid om even te reageren als ze dit probleem (af en toe) ervaren met de genoemde kanalen en ook aan willen geven wat de woonplaats is zodat we kunnen vaststellen of dit een regionaal probleem is of dat het voorkomt in het gehele Multikabel netwerk.

Dat dit soort problemen snel worden opgelost bij Multikabel kan je overigens wel vergeten. De ervaring leert ondertussen dat het vreselijk moeilijk is om dit soort problemen als zodanig bij Multikabel erkent te krijgen omdat het een probleem is dat zich niet continu voordoet maar af en toe voorkomt. De helpdesk zal altijd beweren dat dit een probleem is in je eigen bekabeling en de case elke keer meteen afsluiten waardoor men bij Multikabel niet zal ontdekken dat er meerdere klanten zijn met hetzelfde probleem die op verschillende locaties in het Multikabel gebied wonen. In dergelijke gevallen wijst het namelijk op een probleem bij Multikabel i.p.v. een probleem bij de klant, maar zie eerst maar eens door het helpdesk filter heen te komen...

ict-boy
6 april 2007, 10:31
ik heb het probleem sinds gisteravond en vanochtend had ik het nog steeds. dus het probleem is niet sporadische maar constant.

ArChie
6 april 2007, 11:03
ik heb het probleem sinds gisteravond en vanochtend had ik het nog steeds. dus het probleem is niet sporadische maar constant.
Het is misschien momenteel constant, maar je zal zien dat het op een gegeven moment weer normaal is en dan na een x aantal dagen begint het weer. Ik heb dit zelf tenminste zo waargenomen.

Maar goed, op zich komt het nu even goed uit dat het probleem zich nog steeds voordoet want dat geeft mij even de gelegenheid om een zogenaamde Continuity Counters meting uit te voeren. De verstuurde digitale data pakketjes hebben namelijk allemaal een volgnummer en bij een goed signaal mogen er geen data pakketjes ontbreken. Deze meting is om ongeveer 10:45 hedenmorgen uitgevoerd waarbij een capture file van de volledige Transport Stream op 546 MHz is aangemaakt van 250 MB wat overeenkomt met iets minder dan 1 minuut data ontvangen. De gebruikte analyse tool levert dan de volgende Continuity Counter afwijkingen in deze meting op:

http://img412.imageshack.us/img412/6393/cc546lk6.jpg

http://img412.imageshack.us/img412/714/cc5462bl4.jpg

Bij een goed signaal is dit overzicht leeg. Je kan dus rustig stellen dat er iets goed mis is met het signaal zoals dat bij ons aankomt. Zodanig zelfs dat de ontvangers er bij sommige kanalen helemaal geen kaas van weten te maken en dan maar een zwart scherm tonen.

CG2007
6 april 2007, 11:14
Ook bij mij is het de afgelopen dagen niet goed. Het beeld loopt niet gelijk met het geluid. Ook veel beeld storingen. De storingen zijn op:
RTL 4
RTL 5
National Geographic Channel
Animal Planet
Discovery Channel
BBC Prime
Hallmark
Film 1-4

Ik woon in de MiddenBeemster

ArChie
6 april 2007, 11:34
Film 1-4

Ik woon in de MiddenBeemster
Voor de Transport Stream van de Film1 kanalen op 426 MHz even een zelfde meting verricht om ongeveer 11:20 en dan is ook hier in Oosthuizen te zien dat het ook goed mis is met de Film1 kanalen:

http://img263.imageshack.us/img263/4549/cc426ad3.png

ArChie
6 april 2007, 11:44
Ik heb de naam van dit topic even aangepast naar "Onderzoek storingen en verdwenen kanalen" in de hoop dat er meer mensen bereid zijn om hun medewerking te verlenen.

ict-boy
6 april 2007, 11:55
Ik heb de naam van dit topic even aangepast naar "Onderzoek storingen en verdwenen kanalen" in de hoop dat er meer mensen bereid zijn om hun medewerking te verlenen.

Goede actie nu maar hopen dat veel mensen hun mederwerking willen verlenen.

Javabean
6 april 2007, 12:56
Normaal weinig tot geen problemen, gisteravond op dezelfde kanalen als reeds genoemd (freq. 546 MHz) continu blokjes vorming en audio glitches. Ongeveer een maand geleden iets vergelijkbaars gehad op de Film1 kanalen. Duidelijk een probleem aan Multikabel-kant gezien de reacties in dit topic. Verdacht aanvankelijk de Humax decoder omdat de problemen begonnen kort na de firmware update maar dit is blijkbaar een toevallige samenloop van omstandigheden geweest.

ArChie
6 april 2007, 13:21
Normaal weinig tot geen problemen, gisteravond op dezelfde kanalen als reeds genoemd (freq. 546 MHz) continu blokjes vorming en audio glitches. Ongeveer een maand geleden iets vergelijkbaars gehad op de Film1 kanalen. Duidelijk een probleem aan Multikabel-kant gezien de reacties in dit topic.
Vandaar mijn opmerking dat je het af en toe ziet en dan gaat het weer een tijdje goed. Zou je ook je woonplaats willen vermelden zodat het volgende plaatje van het Multikabel netwerk (http://www.multikabel.nl/over-multikabel/ons-netwerk/) ingevuld kan worden?

http://img147.imageshack.us/img147/6919/multikabelnetwerkccstorlk5.jpg

De rode stipjes zijn de gemelde woonplaatsen tot nu toe. De lijntjes geven de hoofdverbindingen van het Multikabel netwerk weer.

Javabean
6 april 2007, 16:49
Zou je ook je woonplaats willen vermelden zodat het volgende plaatje van het Multikabel netwerk (http://www.multikabel.nl/over-multikabel/ons-netwerk/) ingevuld kan worden?

De rode stipjes zijn de gemelde woonplaatsen tot nu toe. De lijntjes geven de hoofdverbindingen van het Multikabel netwerk weer.

Den Helder meldt zich 8)

ArChie
6 april 2007, 17:08
Den Helder meldt zich 8)
Bedankt. Hier het bijgewerkte plaatje:

http://img255.imageshack.us/img255/9858/multikabelnetwerkccstoryg6.jpg

beta1
6 april 2007, 17:37
Ik gebruik firedtv en kan alleen nog maar ned1 ontvangen plaats hoofddorp

ArChie
6 april 2007, 17:50
Ik gebruik firedtv en kan alleen nog maar ned1 ontvangen plaats hoofddorp
Dan gaat er iets mis met het gebruik van de smartcard en de AlphaCrypt CAM in combinatie met de FireDTV. Dit topic gaat over een ander soort problemen met de kanalen op de gemelde frequenties. Ik zou je willen voorstellen om de discussie over de problemen met de FireDTV eventueel voort te zetten in het DVB-C apparatuur met Common Interface slot (http://mgv.multikabel.nl/phpnuke//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=828) topic.

CeeS
6 april 2007, 18:45
ehhh.... leuk om het hier te melden, maar moeten jullie niet gewoon allemaal een melding bij de helpdesk doen ? Anders gaat er niemand naar kijken lijkt me.

ArChie
6 april 2007, 18:58
ehhh.... leuk om het hier te melden, maar moeten jullie niet gewoon allemaal een melding bij de helpdesk doen ? Anders gaat er niemand naar kijken lijkt me.
Het is handiger om eerst hier een gezamelijke case op te bouwen zodat je bij de melding aan de helpdesk naar dit topic kan verwijzen. Als je dit soort dingen in je eentje gaat melden dan krijg je toch de opmerking dat het aan je eigen installatie ligt en wordt de case onmiddelijk gesloten. Het zogenaamde "first call closure principe" noemt Multikabel (http://www.multikabel.nl/over-multikabel/werken-bij-multikabel/vacature/?vacature=2) dat. Een mooi systeem om ervoor te zorgen dat de managers met niet te veel openstaande cases te maken krijgen en men zonder blikken of blozen aan iedereen die het maar horen wil kan melden dat er nagenoeg geen klachten/problemen zijn.

Hoelang heeft Multikabel niet ontkend dat er E19 problemen waren met de Samsung DCB-P850R omdat alle personen steeds met een kluitje het riet in werden gestuurd door de helpdesk?

migroen
7 april 2007, 08:19
Ook west-graftdijk heeft problemen.

Discovery zenders en had het laats ook met Net5. Zit lekker te kijken en ineens alles zwart.

Soms lost het probleem zichzelf op als je later weer eens gaat kijken. Anders keren wil het helpen door de stekker uit de decoder te halen.

mamiku30
7 april 2007, 18:03
Hier bij mij in Nibbixwoud ook hetzelfde probleem met met RTL4.
Het was op een bepaald moment zo erg dat wij over geschakeld zijn naar de analoge uitzending.

ArChie
7 april 2007, 19:04
Het kaartje even bijgewerkt:

http://img381.imageshack.us/img381/9304/multikabelnetwerkccstorzg1.jpg

Volgens mij kunnen we nu wel de conclusie trekken dat dit dus een probleem is bij Multikabel gezien het feit dat het door meerdere mensen onafhankelijk van elkaar is waargenomen. Verder lijkt het erop dat dit probleem onstaat in een centraal component van het Multikabel netwerk gezien de geografische spreiding van de waarnemingen. Aangezien er in ieder geval twee Transport Streams zijn waar dit af en toe voorkomt lijken mij de multiplexers voor de 546 MHz en 426 MHz frequenties de meest voor de handliggende plaats om te gaan zoeken naar de oorzaak.

Nu maar afwachten totdat het weer fout gaat en dan kan een ieder het probleem gaan melden bij de helpdesk waarbij verwezen kan worden naar dit topic als de helpdesk probeert om de eigen huis installatie als probleem veroorzaker aan te wijzen.

CG2007
7 april 2007, 21:42
Het is nu za 07-04-07 om 21.38. Het beeld op Film 1-4 is weer slecht, blokken en af en toe een hoog piep geluid.

ArChie
7 april 2007, 21:56
Het is nu za 07-04-07 om 21.38. Het beeld op Film 1-4 is weer slecht, blokken en af en toe een hoog piep geluid.
Je kan het nu direct melden via de Contact pagina van Multikabel (http://www.multikabel.nl/contact/). Daar kan je in de omschrijving van het probleem dan meteen de volgende link opnemen naar dit topic:
http://mgv.multikabel.nl/phpnuke//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1446

Of je neemt morgen telefonisch contact op met de helpdesk (http://www.multikabel.nl/contact/).

Roadrunner
8 april 2007, 11:17
Heerhugowaard kan bijgeschreven worden. Blokkerig beeld op Ketnet/Canvas.

ArChie
8 april 2007, 12:03
Heerhugowaard kan bijgeschreven worden. Blokkerig beeld op Ketnet/Canvas.
Misschien kan het geen kwaad om nog even een nadere toelichting te geven om wat voor soort storingen het hier in dit topic eigenlijk gaat. De hier genoemde storingen hebben betrekking op een volledige Transport Stream op een bepaalde frequentie waarin meerdere digitale kanalen zitten die gelijktijdig allemaal een verstoord beeld vertonen of zelfs helemaal wegvallen. Om te bepalen of de waargenomen storing van dat type is moet er dus wel gecontroleerd worden of alle kanalen een verstoring vertonen. In geval van Ketnet/Canvas zal dus ook gecontroleerd moeten worden of alle kanalen op de 586 MHz frequentie gelijktijdig een storing hebben. Het gaat in dan om de volgende kanalen:
Rai Uno
Eurosport 2
TVE Internacional
VRT een
Ketnet/Canvas
TV 5
Het overzicht van de kanalen per Transport Stream op een bepaalde frequentie kan je vinden in het Digitale kanalen/frequentie lijst Multikabel (http://mgv.multikabel.nl/phpnuke//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=8005#8005) topic.

Dergelijke gelijktijdige storingen op alle kanalen binnen een Transport Stream zijn meestal het gevolg van een storing in de apparatuur van Multikabel als dit ook door meerdere mensen geografisch verspreid over het gehele Multikabel gebied wordt waargenomen. Als een dergelijke gelijktijdige storing op alle kanalen binnen een Transport Stream echter maar door één persoon wordt waargenomen dan kan dat weer duiden op een mogelijke storing in de huisinstallatie. Het is dus van belang dat meerdere mensen op het zelfde moment die storing waarnemen.

Als er maar een storing is op één kanaal dan kan het ook aan het gebruikte bronsignaal liggen waar Multikabel meestal niet veel aan kan doen of het moet een langdurige storing zijn zodat men opzoek moet naar een vervangend bronsignaal.

CG2007
10 april 2007, 13:39
Bij Multikabel is op dit moment de storing van het beeld en geluid vertraging bekend.

Alleen de storingen in het beeld zijn onbekend bij Multikabel. Men gaat het een en andere voor me uitzoek.

Thomas
10 april 2007, 14:18
CG2007, ken jij Archie persoonlijk?

CG2007
10 april 2007, 20:03
Ja

CG2007
10 april 2007, 20:39
Bij Multikabel is op dit moment de storing van het beeld en geluid vertraging bekend.

Alleen de storingen in het beeld zijn onbekend bij Multikabel. Men gaat het een en andere voor me uitzoek.

Mochten er meer mensen zijn met het zelfde probleem met Flim 1. Ik heb bij multikabel een case aan laten maken met het nr. 0697176

Als dus nog meer mensen zijn met het probleem op Flim 1, laat dan bij multikabel een case aanmaken met het zelfde nr.

Alvast bedankt!!

Godert
10 april 2007, 22:32
Jawel, in de Haarlemmermeer (Lisserbroek of all places) geven alle zenders van de 474 frequentie (ned1-3 + humor TV) een zeer blokkerig beeld, het geluid clipt regelmatig.
Tijdstip van waarneming: 10-4 rond 22.00 uur and ongoing!

Godert

ArChie
10 april 2007, 22:43
Jawel, in de Haarlemmermeer (Lisserbroek of all places) geven alle zenders van de 474 frequentie (ned1-3 + humor TV) een zeer blokkerig beeld, het geluid clipt regelmatig.
Tijdstip van waarneming: 10-4 rond 22.00 uur and ongoing!
Om 22:35 niet waargenomen in Oosthuizen.

Javabean
11 april 2007, 11:40
Jawel, in de Haarlemmermeer (Lisserbroek of all places) geven alle zenders van de 474 frequentie (ned1-3 + humor TV) een zeer blokkerig beeld, het geluid clipt regelmatig.
Tijdstip van waarneming: 10-4 rond 22.00 uur and ongoing!
Om 22:35 niet waargenomen in Oosthuizen.

Tussen 22:00 en 22:30 gekeken naar HumorTV en ook hier (Den Helder) geen problemen.

Akos
11 april 2007, 21:40
* RTL 4
* RTL 5
* National Geographic Channel
* Animal Planet
* Discovery Channel
* BBC Prime
* Hallmark
* BBC 3 en 4
* Film 1-4

Allen niet te zien in Hoofddorp (2133). Er zal vast nog wel meer zijn, maar in ieder geval deze dingen. RTL 4 en 5 en Film 1-4 zijn wel erg vervelend. M'n Internet en telefoon deden het gister ook niet (geen kabelsignaal), maar die kwamen na 3 uur weer terug. Ook al sinds vorig jaar mei slechte analoge ontvangst, dus ik heb de helpdesk maar weer es gebeld. Morgenochtend staat er een monteur voor mijn deur.

ict-boy
12 april 2007, 09:41
ik heb al een paar dagen geen problemen meer gezien.Het lijkt dus bij mij goed te gaan.

CG2007
29 april 2007, 16:45
Het gaat beter, maar het is nog niet storing vrij. Nog steeds af en toe blokken op Film 1

CeeS
29 april 2007, 18:56
Het gaat beter, maar het is nog niet storing vrij. Nog steeds af en toe blokken op Film 1

:?: Misschien heeft het te maken met : :?:
Type DTV Onderhoud
Status Open
Ticket MK872341
Starttijd 04/05/2007 01:00
Eindtijd 04/05/2007 01:15
Betreft Onderhoud aan Digitale televisie kanalen : Film1, Sport1, National Geographic
Impact De volgende kanalen zullen gedurende het onderhoud niet beschikbaar zijn: Film1, Sport1, National Geographic
Oorzaak Onderhoudswerkzaamheden
Oplossing in behandeling
Extra Info

CG2007
2 mei 2007, 10:05
Gisteren bij Harry Potter op Film 1 af en toe blokken in het scherm.

Het is wel minder dan een paar weken geleden.

Akos
4 mei 2007, 16:34
Bij mij lag het dus aan een breuk in de kabel. Ze hebben uiteindelijk de volledige kabel tussen twee kasten vervangen, dus de beeldkwaliteit is weer goed (zowel analoog als digitaal).

Af en toe nog blokkerigheid op film 1 maar ik denk dat dat bij de provider ligt. Ik had het van het weekend weer. Wellicht waren ze net een backup aan het trekken van de storage waar die films op staan, en trok de storage het niet meer :wink:

ArChie
5 mei 2007, 11:09
...Het zogenaamde "first call closure principe" noemt Multikabel (http://www.multikabel.nl/over-multikabel/werken-bij-multikabel/vacature/?vacature=2) dat. Een mooi systeem om ervoor te zorgen dat de managers met niet te veel openstaande cases te maken krijgen en men zonder blikken of blozen aan iedereen die het maar horen wil kan melden dat er nagenoeg geen klachten/problemen zijn...

Het viel me op dat Multikabel de tekst van de vacature heeft aangepast. Er stond het volgende:
Multikabel streeft naar optimale klanttevredenheid. Het correct afhandelen van klantcontacten is hierbij essentieel. De Medewerker Klantrelaties behandelt klantvragen per telefoon (inbound en outbound), email en schriftelijk. Het betreft alle soorten vragen, zowel technisch als vragen over abonnementen. Het uitgangspunt hierbij is de klant in zo weinig mogelijk contactmomenten maximaal helpen (het zgn. first call closure principe).

Dat is nu het volgende geworden:
Multikabel streeft naar optimale klanttevredenheid. Bereikbaarheid en de klanten snel en correct te woord staan zijn randvoorwaarden die door de klanten als vanzelfsprekend worden beschouwd. De Medewerker Klantrelaties is verantwoordelijk voor het afhandelen van alle door de abonnee gestelde vragen en het oplossen van eventuele problemen met Multikabel diensten. Uitstekende communicatieve vaardigheden, een nauwkeurige werkhouding en technische affiniteit zijn hierbij van belang. De Medewerker Klantrelaties onderhoudt contacten met onze klanten per telefoon (voornamelijk inbound), email en schriftelijk. Hierbij zorgt de Medewerker Klantrelaties ervoor dat de klant in 1 keer het goede antwoord ontvangt zonder dat deze terug wordt gebeld of in de wacht wordt gezet.

CG2007
5 mei 2007, 21:58
Vanavond op Film 2 met transporter 2 veel blokken in het scherm. Ook vaak geluid storing.

Datum: 05-05-07

ArChie
5 mei 2007, 22:34
Vanavond op Film 2 met transporter 2 veel blokken in het scherm. Ook vaak geluid storing.
Ik heb even een dump gemaakt van Transport Stream 15 op 466 MHz en de analyse tool geeft aan dat er weer behoorlijk wat Continuity Counter fouten zijn in die Transport Stream. Die fouten geven aan dat er pakketjes in de data streams ontbreken. Zie onderstaande afbeelding:

http://img248.imageshack.us/img248/1172/cc466ql2.jpg

PID 1521 is bijvoorbeeld de identificatie van de video data stream van Film1.2. Bij een probleemloze Transport Stream is het aantal fouten gelijk aan 0 en zijn de lijstjes leeg.

Het verplaatsen van de Transport Stream naar een andere frequentie en het aangekondigde onderhoud aan de Film1 kanalen op 4 mei hebben dus niet geholpen.

ArChie
7 mei 2007, 19:35
Type DTV Onderhoud
Status Open
Ticket MK872635
Starttijd 09/05/2007 02:00
Eindtijd 09/05/2007 06:03
Betreft Onderhoud aan multiplexers door NOB
Impact Mogelijk een korte onderbreking van de Digitale-Televisie kanalen Sport 1.7, Nat. GeogrChannel, A-Tivi, TeVe-Sur, Family7, Garuda TV, Sport 1.1, Sport 1.2, Sport 1.3, Sport 1.4, Sport 1.5, Sport 1.6, Sport 1.8, Film .1, Film 1.2, Film 1.3, Film 1+1HD Sport-1, HD Film-1HD National Geographic, Sterren.nl,Humor TV, 3Voor12
Oorzaak Onderhoudswerkzaamheden
Oplossing
Extra Info

In de nacht van dinsdag op woensdag is er wederom onderhoud aan onder andere de Film1 kanalen. Hopelijk brengt dat een oplossing voor de regelmatige storingen in het signaal van Film1.

CG2007
11 mei 2007, 19:37
Donderdag avond 10-05-07 nog steeds storingen in het beeld en geluid op Film 1

ArChie
15 mei 2007, 20:19
Vandaag stond de onderstaande melding (http://www.multikabel.nl/service-desk/storingen-en-onderhoud/?id=3792) op de Storingen en Onderhoud webpagina van Multikabel:
DTV Storingen
Status Open
Ticket MK872981
Starttijd 15/05/2007 12:00
Eindtijd
Betreft Storing op diverse DTV kanalen.
Impact 60000
Oorzaak Onbekend
Oplossing Probleem is in onderzoek
Extra Info Het gaat om volgende kanalen: Ned 1,2,3, RNN7, VRT Een, Ketnet/Canvas, AT5, RTV-NH, Zone horror, Boomerang, Family 7, Weerkanaal, Cultura, Consumenten TV, Journaal 24, Horror TV, Politiek 24, 3 voor 12, Hollanddoc, 101 TV, Sterren.nl, TV Gelderland,Geruda TV, A-Tivi, Teevee Sur, Regio zenders.

Zelf nog niets van gemerkt, dus kennelijk is het probleem al weer opgelost. In ieder geval goed om te zien dat weer melding wordt gemaak van algemene storingen met Digitale TV. Dat is wel eens anders geweest.

Wat zullen ze met die "impact 60000" bedoelen? Is dat soms het aantal geregisteerde Digitale TV abonnee's bij Multikabel?

ArChie
15 mei 2007, 20:23
Deze week overigens een paar keer Film1 gekeken en diverse keren storingen in het beeld waargenomen. Er wordt hier al langer over geklaagd, maar kennelijk vindt Multikabel het niet van belang om er iets aan te doen. Een slechte zaak gezien het feit dat klanten hier minimaal € 14,95 per maand voor betalen. Dan mag je toch zeker verwachten dat Multikabel die problemen ook oplost en de boel niet maar een beetje op zijn beloop laat.

Javabean
15 mei 2007, 20:38
Hoewel ik niet regelmatig naar Film1 keek heb ik ook diverse keren de nodige storingen waargenomen (haperingen in beeld -blokjesvorming- en geluid). Aanvankelijk nog de Humax decoder de schuld gegeven maar al snel bleek het een probleem met het aangeleverde signaal te zijn. Sinds gisteren zit mijn 2 maanden proefperiode er op en heb mede door deze ervaringen besloten het abonnement niet voort te zetten. Dit naast het feit dat de Film1/Sport1 abonnementen van Multikabel vrij prijzig zijn (in vergelijking met bijv. UPC). Dit laatste geldt overigens ook voor de extra/plus-extra DTV pakketten, maar dit terzijde.

ArChie
15 mei 2007, 21:02
Aanvankelijk nog de Humax decoder de schuld gegeven maar al snel bleek het een probleem met het aangeleverde signaal te zijn.
Neem van mij aan dat het niet aan je ontvanger ligt. Ik heb dit nu met drie verschillende ontvangers waargenomen en ook met een DVB-C PC-TV kaart met wat analyse software kunnen aantonen dat het aangeleverde signaal vaak slecht is.

CG2007
15 mei 2007, 23:34
Om de zelfde reden als Javabean heb ik ook het abonnement op film 1 niet voort te zetten.

Ook heb niks ik niets meer gehoord van Multikabel omtrent de storring die ik heb gemeld. Ze hebben klanten genoeg denk ik???

ArChie
18 mei 2007, 13:20
Vandaag stond de onderstaande melding (http://www.multikabel.nl/service-desk/storingen-en-onderhoud/?id=3792) op de Storingen en Onderhoud webpagina van Multikabel:
DTV Storingen
Status Open
Ticket MK872981
Starttijd 15/05/2007 12:00
Eindtijd
Betreft Storing op diverse DTV kanalen.
Impact 60000
Oorzaak Onbekend
Oplossing Probleem is in onderzoek
Extra Info Het gaat om volgende kanalen: Ned 1,2,3, RNN7, VRT Een, Ketnet/Canvas, AT5, RTV-NH, Zone horror, Boomerang, Family 7, Weerkanaal, Cultura, Consumenten TV, Journaal 24, Horror TV, Politiek 24, 3 voor 12, Hollanddoc, 101 TV, Sterren.nl, TV Gelderland,Geruda TV, A-Tivi, Teevee Sur, Regio zenders.

Zelf nog niets van gemerkt, dus kennelijk is het probleem al weer opgelost.
Het lijkt erop dat er toch meer aan de hand is, want dit punt staat nog steeds open op de Storingen en Onderhoud webpagina van Multikabel en voor 23 mei is er weer grootschalig onderhoud aangekondigd:

Type DTV Onderhoud
Status Open
Ticket MK873045
Starttijd 23/05/2007 05:00
Eindtijd 23/05/2007 06:30
Betreft Onderhoud aan ASI/IP multicast platform
Impact De volgende kanalen zullen gedurende het onderhoud niet beschikbaar zijn: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Journaal24,Cultura (NPS),101 TV (BNN),Politiek24,Hilversum Best,RTL4 ,RTL5 ,RTL7 ,SBS6 , Net5 ,Veronica ,VRT1 (Astra),Ketnet/Canvas (Astra),Rai uno,ARD,ZDF,WDR 3,Animal Planet,AT5,TCM/Cartoon,MTV,TMF, the Box,Nationa
Oorzaak Onderhoudswerkzaamheden
Oplossing
Extra Info

Het kan natuurlijk ook zijn dat dit onderhoud aan het ASI/IP multicast platform voorbereidingen zijn op de overgang naar het Digitale TV signaal van Casema.

ArChie
22 mei 2007, 19:45
Type DTV Onderhoud
Status Open
Ticket MK873045
Starttijd 23/05/2007 05:00
Eindtijd 23/05/2007 06:30
Betreft Onderhoud aan ASI/IP multicast platform
Impact De volgende kanalen zullen gedurende het onderhoud niet beschikbaar zijn: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Journaal24,Cultura (NPS),101 TV (BNN),Politiek24,Hilversum Best,RTL4 ,RTL5 ,RTL7 ,SBS6 , Net5 ,Veronica ,VRT1 (Astra),Ketnet/Canvas (Astra),Rai uno,ARD,ZDF,WDR 3,Animal Planet,AT5,TCM/Cartoon,MTV,TMF, the Box,Nationa
Oorzaak Onderhoudswerkzaamheden
Oplossing
Extra Info

Ze hebben zeker niet veel te doen bij Multikabel, want dit punt is vandaag al op afgerond gezet i.p.v. morgen. Kunnen ze mooi eens aan alle andere op dit forum gemelde punten gaan beginnen...

ArChie
26 mei 2007, 22:56
Vanavond voor de verandering maar weer eens een film zitten kijken op Film1: Pirates of the Caribbean. Tot nu toe nog geen volledige film kunnen kijken zonder één of andere storing in beeld en/of geluid en vanavond was dus weer niet anders.

Ik vind dit dus een bijzonder slechte zaak en er gebeurt duidelijk helemaal niets van de kant van Multikabel. Doodziek word je ervan. De heren zijn kennelijk in een één of andere afwachtende bui op de veranderingen die komen gaan (Casema signaal) en hebben duidelijk schijt aan hun klanten. Nog even en ze zijn er vanaf en dan kunnen ze straks roepen dat ze er ook niets aan kunnen doen want zo krijgen ze het aangeleverd via Casema...

ArChie
26 mei 2007, 23:33
Nat Geo Wild heeft ook zeer regelmatig beeld haperingen. Dit is ook zo'n kanaal dat bij Digital Media Centre vandaan komt zoals Film1 en Sport1.

TheOutsider
28 mei 2007, 15:28
Nat Geo Wild heeft ook zeer regelmatig beeld haperingen. Dit is ook zo'n kanaal dat bij Digital Media Centre vandaan komt zoals Film1 en Sport1.

Sorry for the English.

Have had Digital TV from Multikabel since Nov. 2006. No problems untill March. All of a sudden Nat Geo Wild and Zone Reality would freeze for 2-3 seconds then go black for 2-3 seconds then to normal again.......every 10-15 minutes! I re-wired the cables in my house, bought a new decoder (Samsung 9014R), got new scart cables and it still didn't fix it. Had Multikabel send a monteur 2x, he rewired and put in a "versterker", but still it kept happening. It occassionally happens on other channels as well, along with the blocks and strange audio noises. Very annoying. Thanks to this forum I see I'm not the only one. By the way.....I live in Hoofddorp, please add me to that list!

The_Doman
28 mei 2007, 15:40
Nat Geo Wild heeft ook zeer regelmatig beeld haperingen. Dit is ook zo'n kanaal dat bij Digital Media Centre vandaan komt zoals Film1 en Sport1.
Normaal kijk ik vrijwel nooit naar dat Nat Geo Wild maar gisteravond even kort gekeken als test...
Inderdaad waren er bij mij ook regelmatig kortstondige beeldhaperingen/freezes te zien op dat kanaal.

ArChie
28 mei 2007, 15:43
No problems untill March. All of a sudden Nat Geo Wild and Zone Reality would freeze for 2-3 seconds then go black for 2-3 seconds then to normal again.......every 10-15 minutes!
Zone Reality komt ook bij Digital Media Centre (http://www.digitalmediacentre.com/) vandaan. Het lijkt mij dat er ergens bij Multikabel iets verkeerd gaat met het ontvangen en verwerken van die signalen want ik hoor andere gebruikers van @Home en/of Casema er niet over.

ArChie
28 mei 2007, 15:49
Normaal kijk ik vrijwel nooit naar dat Nat Geo Wild maar gisteravond even kort gekeken als test...
Inderdaad waren er bij mij ook regelmatig kortstondige beeldhaperingen/freezes te zien op dat kanaal.
Ik normaal ook niet, maar omdat ik aan het testen was met de TechniSat HD-Vision 32 en een kanaal nodig had dat Nederlands talige teletekst en DVB ondertiteling had viel mijn oog erop. Eerst ga je dan nog denken dat er iets mis is met de LCD TV, maar met de Humax precies hetzelfde probleem.

Jammer genoeg hebben de meeste mensen de moed al opgegeven dat dit soort dingen ooit nog eens goed gaan komen en nemen niet meer de moeite om het bijvoorbeeld hier te melden zodat duidelijk wordt dat er weldegelijk een probleem is. Je gaat mij niet wijs maken dat Multikabel dat zelf ook nog niet gezien heeft, maar men zal wel weer denken dat het vanzelf wel weer over zal gaan.

Bedankt voor de bevestiging.

AW78
29 mei 2007, 03:28
Type DTV Onderhoud
Status Open
Ticket MK873045
Starttijd 23/05/2007 05:00
Eindtijd 23/05/2007 06:30
Betreft Onderhoud aan ASI/IP multicast platform
Impact De volgende kanalen zullen gedurende het onderhoud niet beschikbaar zijn: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Journaal24,Cultura (NPS),101 TV (BNN),Politiek24,Hilversum Best,RTL4 ,RTL5 ,RTL7 ,SBS6 , Net5 ,Veronica ,VRT1 (Astra),Ketnet/Canvas (Astra),Rai uno,ARD,ZDF,WDR 3,Animal Planet,AT5,TCM/Cartoon,MTV,TMF, the Box,Nationa
Oorzaak Onderhoudswerkzaamheden
Oplossing
Extra Info

Ze hebben zeker niet veel te doen bij Multikabel, want dit punt is vandaag al op afgerond gezet i.p.v. morgen. Kunnen ze mooi eens aan alle andere op dit forum gemelde punten gaan beginnen...
Vreemd dat HilversumBest vermeld staat als kanaal wat niet te ontvangen is gedurende het onderhoud. Dat wordt toch pas toegevoegd vanaf 15 juli...? :?

CeeS
29 mei 2007, 10:35
Type DTV Onderhoud
Status Open
Ticket MK873045
Starttijd 23/05/2007 05:00
Eindtijd 23/05/2007 06:30
Betreft Onderhoud aan ASI/IP multicast platform
Impact De volgende kanalen zullen gedurende het onderhoud niet beschikbaar zijn: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Journaal24,Cultura (NPS),101 TV (BNN),Politiek24,Hilversum Best,RTL4 ,RTL5 ,RTL7 ,SBS6 , Net5 ,Veronica ,VRT1 (Astra),Ketnet/Canvas (Astra),Rai uno,ARD,ZDF,WDR 3,Animal Planet,AT5,TCM/Cartoon,MTV,TMF, the Box,Nationa
Oorzaak Onderhoudswerkzaamheden
Oplossing
Extra Info

Ze hebben zeker niet veel te doen bij Multikabel, want dit punt is vandaag al op afgerond gezet i.p.v. morgen. Kunnen ze mooi eens aan alle andere op dit forum gemelde punten gaan beginnen...
Vreemd dat HilversumBest vermeld staat als kanaal wat niet te ontvangen is gedurende het onderhoud. Dat wordt toch pas toegevoegd vanaf 15 juli...? :?
Ik denk dat die kanalenlijst gewoon is overgenomen uit het bericht van de "leverancier" van de signalen die zelf onderhoud deed. Niet al die kanalen worden nu doorgezet.

ArChie
1 juni 2007, 11:17
Zal er nu eindelijk eens een keer wat gedaan zijn aan de problemen met de kanalen die bij Digital Media Centre afkomstig zijn?

DTV Onderhoud
Status Open
Ticket MK873495
Starttijd 01/06/2007 00:00
Eindtijd 01/06/2007 00:30
Betreft Onderhoud aan Main glasvezelverbinding door Chellomedia
Impact De volgende kanalen zullen gedurende het onderhoud niet beschikbaar zijn: Sport1 SD&HD MAIN, Film1 SD&HD MAIN, National Geographic SD&HD MAIN, FA Premier League SD
Oorzaak Onderhoudswerkzaamheden
Oplossing
Extra Info

ArChie
2 juni 2007, 01:05
Voor Nat Geo Wild heeft het bovenstaande onderhoud dus niets uitgehaald.

Dutchie1
8 juni 2007, 03:24
Ja hoor.....!!!
Tot 3 uur wachten op de basketball finals en dan om 02:55
op de melding E19 Preview verlopen (alle 8 de sport kanalen)
Ze doen het erom...daar ben ik naar 2 jaar ellende nu wel achter...
kijken wat de alternatieven zijn buiten de kabel.... want zo'n
machtspositie bevalt me niets.... Helpdesk nerds ect. helpt ook niets..
Bye MK
:evil:

note: Was 'foutje' MK.... na pakket wijziging wederom sport1 aangevraagd... 1+1= weer nul bij MK, zodoende was het signaal bij mij verdwenen...
Opdracht: ik moet 2 dagen wachten en dan is misschien het signaal weer terug.... :!:

Lekker dan...!!! :twisted: :evil: :evil: :twisted:

Sen
14 juni 2007, 23:21
Ik heb pas sinds een paar dagen digitale tv van multikabel, in combinatie met de HD-decoder van Samsung. Eerst was alles perfect, super beeldkwaliteit. Maar vanavond was ik film 1.2 aan het kijken en toen ging alles ineens op zwart. Toen ging ik kijken en alle Film 1 en Sport 1 kanalen waren zwart. Zo ook de HD zender van nat. geo.

Even later gingen ook Nederland 1,2 en 3 op zwart.

Het kan best zijn dat er ook andere zenders op zwart staan, ik heb niet alles gechecked.

Het was plots, er was nooit kwaliteitsverlies te zien en de werkende zenders zijn nu ook nog perfect.Ze komen zojuist weer terug, allemaal. Ze hebben anderhalf uur op zwart gestaan. Decoder uit zetten hielp niet.

ArChie
14 juni 2007, 23:37
Ik heb pas sinds een paar dagen digitale tv van multikabel, in combinatie met de HD-decoder van Samsung. Eerst was alles perfect, super beeldkwaliteit. Maar vanavond was ik film 1.2 aan het kijken en toen ging alles ineens op zwart. Toen ging ik kijken en alle Film 1 en Sport 1 kanalen waren zwart. Zo ook de HD zender van nat. geo.

Even later gingen ook Nederland 1,2 en 3 op zwart.

Het kan best zijn dat er ook andere zenders op zwart staan, ik heb niet alles gechecked.

Het was plots, er was nooit kwaliteitsverlies te zien en de werkende zenders zijn nu ook nog perfect.Ze komen zojuist weer terug, allemaal. Ze hebben anderhalf uur op zwart gestaan. Decoder uit zetten hielp niet.

Zie het topic: video lock error a.u.b even geduld (http://mgv.multikabel.nl/phpnuke//modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1538&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=)

Het heeft niets met je DCB-H360R te maken. De aanlevering via Hilversum ging plat vanwege een stroomstoring.

Lone_Wolf
2 augustus 2007, 23:59
ik heb al tijden last van storingen op 1 freq.

rtl 4 . 5
national geographic
animal planet
discovery
bbc prime
halmark

is dat alleen in enkhuizen , of hebben meer mensen er last van
decoder is een samsung dcb 9401 r