View Full Version : cartoonnetwork


ict-boy
4 april 2007, 08:46
Ik heb dan(eindelijk) de humax decoder in huis. Nou viel me op dat Cartoonnetwork er om 21:00 uur mee op houd en het TCM word. Ik vind dit vreemd want ik wil 24/7 cartoons. Toen het nog als proef onder analoog viel werd het na 21:00 uur engels.

AW78
10 april 2007, 19:01
Nou viel me op dat Cartoonnetwork er om 21:00 uur mee op houd en het TCM word. Ik vind dit vreemd want ik wil 24/7 cartoons.
Cartoon Network zendt inderdaad slechts uit tot 21:00. Als je 24 uur per dag cartoons wil zien zou je het Plus Pakket Extra moeten aanschaffen, waar onder meer het kanaal Boomerang in zit. Deze zendt wl 24 uur per dag uit, en dan voornamelijk cartoons van Hanna Barbera.

Adriaan
10 april 2007, 19:36
Cartoon Network en Boomerang zitten allebei in het Plus Pakket Extra.
Wat wel jammer is dat er geen ondertiteling zit bij Boomerang, zoals bij andere kabelaanbieders; bijvoorbeeld UPC.

ArChie
10 april 2007, 22:41
Bij Essent Kabelcom zit tegenwoordig ook DVB ondertiteling en teletekst ondertiteling bij Boomerang. Multikabel gebruikt kennelijk een ander bronsignaal voor Boomerang als UPC en Essent Kabelcom.

Adriaan
11 april 2007, 21:34
Archie schreef:

Bij Essent Kabelcom zit tegenwoordig ook DVB ondertiteling en teletekst ondertiteling bij Boomerang. Multikabel gebruikt kennelijk een ander bronsignaal voor Boomerang als UPC en Essent Kabelcom.

Archie kun je mij vertellen waarom Multikabel, dit zo zelden oppakt als bv UPC en Essent.
Als je Multikabel over dit soort zaken een email toestuurd, krijg je altijd een antwoord terug die werkelijk nergens overgaat.

ArChie
11 april 2007, 21:58
Archie kun je mij vertellen waarom Multikabel, dit zo zelden oppakt als bv UPC en Essent.
Als je Multikabel over dit soort zaken een email toestuurd, krijg je altijd een antwoord terug die werkelijk nergens overgaat.
Ik zou willen dat ik het wist. Ik heb al meerdere keren in diverse topics aangegeven dat Multikabel eigenlijk sinds de kanalen toevoeging en pakketten herindeling van begin dit jaar niets meer verbeterd heeft aan digitale TV. Dit kan je ook zien aan de Storingen en Onderhoud pagina van de Multikabel website zien. Geen enkele aankondiging meer voor onderhoud aan digitale TV. Ook zijn al sinds een tijdje de zogenaamde test frequenties van Multikabel verdwenen. Niet dat die test frequenties in het verleden veel gebruikt werden maar je zou daar nu ook weer uit op kunnen maken dat Multikabel nergens mee bezig is voor wat betreft digitale TV, terwijl bij Essent Kabelcom de ontwikkelingen wel gewoon doorgaan.

Ik kan me niet voorstellen dat Multikabel denkt dat het zo wel goed is want er staan immers nog genoeg open punten hier op het MGV forum waar nog niets mee gedaan is. Bijvoorbeeld het verbeteren van de EPG informatie en het oplossen van allerlei fouten in het signaal. Ik vermoed daarom dat deze digitale TV stilstand bij Multikabel een gevolg is van de fusie van Multikabel, Casema en Essent Kabelcom. Multikabel zal straks als kleine fusiepartner mogelijk allerlei diensten moeten overhevelen naar de grotere fusiepartners en ik zal er niet raar van opkijken als digitale TV daar ook onder valt gezien het feit dat alle ontwikkeling op dit gebied bij Multikabel stil ligt.

Adriaan
12 april 2007, 19:42
Archie hartelijk dank voor de duidelijke uitleg.
Hopelijk worden de goede dingen van de fusie partners overgenomen.

Sinds vandaag heeft Boomerang Nederlandse ondertiteling, wordt via teletekst meegezonden.

ArChie
12 april 2007, 19:54
Sinds vandaag heeft Boomerang Nederlandse ondertiteling, wordt via teletekst meegezonden.
Bedankt voor de tip. Helaas geeft Multikabel voor de bezitters van de wat nieuwere kabel ontvangers nog geen DVB ondertiteling door bij Boomerang. Dat zou ook in het bronsignaal moeten zitten.

CeeS
13 april 2007, 22:06
Nou viel me op dat Cartoonnetwork er om 21:00 uur mee op houd en het TCM word. Ik vind dit vreemd want ik wil 24/7 cartoons. Toen het nog als proef onder analoog viel werd het na 21:00 uur engels.
Nog even gechecked bij Multikabel:
Inderdaad zoals al geschreven elders hier is dat de manier waarop het door Turner uitgezonden/aangeboden wordt. Het kanaal zendt dus tegenwoordig niet meer na 2100 uur uit.

CeeS
13 april 2007, 22:09
Sinds vandaag heeft Boomerang Nederlandse ondertiteling, wordt via teletekst meegezonden.
Naar aanleiding van de opmerkingen in deze draad hadden we dit bij Multikabel aangekaart en ze hebben het opgelost/aangezet waardoor sinds 12/4 beschikbaar is. (Hier waren eerder nog geen meldingen/vragen over binnengekomen.)

Saywhat
14 april 2007, 22:29
Hier waren eerder nog geen meldingen/vragen over binnengekomen

Blijft altijd gevaarlijk puntje van forums. De forumbezoekers zijn na een tijdje zo bekend met een probleem, dat iedereen maar aanneemt dat het al bekend is gemaakt... ( ik geef toe, ik soms ook hoor :oops: )

ArChie
15 april 2007, 09:50
Hier waren eerder nog geen meldingen/vragen over binnengekomen

Blijft altijd gevaarlijk puntje van forums. De forumbezoekers zijn na een tijdje zo bekend met een probleem, dat iedereen maar aanneemt dat het al bekend is gemaakt... ( ik geef toe, ik soms ook hoor :oops: )
Ach, als Multikabel echt de intentie had om een kwalitatief goed product neer te zetten dan zou je toch mogen verwachten dat ze uit zichzelf de forums nauwlettend in de gaten houden om te vernemen wat de klanten over hun product te melden hebben en op basis van die gebruikerservaringen actie ondernemen om het product continu te verbeteren.

Daarnaast zou je verwachten dat ze ook continu de ontwikkelingen op dit gebied blijven volgen door bijvoorbeeld in de gaten te houden wat de andere kabelbedrijven aan verbeteringen doorvoeren. Zeker voor wat betreft de fusie partners van Multikabel moet het toch niet moeilijk voor ze zijn om bijvoorbeeld te achterhalen bij welke kanalen Casema en Essent Kabelcom ondertiteling bieden en in welke varianten om er dan voor te zorgen dat zij dit ook gaan bieden.

Kennelijk is Multikabel van mening dat digitale TV een soort statisch gebeuren is waarin nauwelijks ontwikkelingen zijn. Als ze er eenmaal een kanaal erop hebben gezet dan denken ze er verder geen omkijken meer naar te hebben. Maar ook de leveranciers van die kanalen zullen verbeteringen blijven doorvoeren aan hun kanaal. Zo zal je bijvoorbeeld zien dat steeds meer kanalen DVB ondertiteling gaan toevoegen om langzaam aan ondertiteling via teletekst te gaan vervangen. Als je zoals Multikabel een beetje passief duimendraaiend gaat zitten afwachten op meldingen van gebruikers dat er bijvoorbeeld geen teletekst meer is op kanaal X en er dan pas achter te komen dat er al tijden DVB ondertiteling door kanaal X wordt geboden, dan wordt het natuurlijk nooit wat.

En is het uberhaupt de taak van de klanten om Multikabel op dit soort zaken te wijzen? De product manager roept wel dat ze hier nog nooit meldingen van hebben ontvangen, maar probeer dit soort zaken maar eens te melden bij Multikabel. In feite is de enige manier om dergelijke verbeteringen aan te dragen via het contact formulier op de Multikabel website. Ervaring leert dat je met dat soort meldingen gewoon niet door het helpdesk filter heen komt. Je krijgt of een antwoord dat het aan je ontvanger ligt of Multikabel kan er niets aan doen want zo krijgen ze het aangeleverd. En daar blijft het dan bij. Product manager blij, want die kan op vragen van derde partijen zoals het MGV melden dat er nooit geen meldingen zijn binnengekomen en de klant zal het meestal wel opgeven na n zo'n ervaring.

Lekker makkelijk natuurlijk om altijd te kunnen ontkennen dat je er iets van geweten hebt als je er als bedrijf alles aan doet om zo hoog mogelijke muren op te trekken. Dat is waarschijnlijk ook n van de redenen waarom Multikabel medewerkers op dit en andere forums niet mogen reageren op topics. Daarmee zou namelijk aantoonbaar gemaakt kunnen worden dat Multikabel er wel iets van geweten heeft.

CeeS
15 april 2007, 13:51
In ieder geval wordt er door MK wel geluisterd en ook meegelezen in het forum. Echt aanwijsbare dingen waar Multikabel zelf invloed op heeft worden meestal wel op korte termijn opgelost. Niet alles is op korte termijn te doen als het probleem bijvoorbeeld bij een leverancier zit. Verder denk ik zelf ook dat gemelde problemen niet altijd 'verder' komen dan de eerste lijns helpdesk, als dit via de helpdesk gemeld wordt. Er zullen vermoedelijk heel veel 'bedien' problemen binnenkomen en dan sneeuwt een technische-inhoudelijke melding van iemand die weet waar hij over spreekt misschien snel onder omdat dit als een bedienprobleem gezien zou kunnen worden.

Een ontwikkelafdeling bij Multikabel zal altijd veel kleiner zijn dan bij de 'grote broers' en problemen zoals deze ondertiteling zijn blijkbaar niet eerder opgevallen.

Verder denk ik persoonlijk dat we als MGV beter pro-actief kunnen werken, in plaats van dit op een negatieve manier benaderen. Ik voel meer om problemen die bij groepen klanten spelen actief in te brengen bij Multikabel. Dat werkt beter dan om ieder probleem met een ondertoon van achterdocht te brengen, zoals je soms op het forum ziet. Uiteraard is het op een forum (binnen de forum-regels) voor iedereen toegestaan om zijn ongezouten mening en gevoel te geven. Het gevaar daarvan is echter wel dat je op een gegeven moment niet meer serieus genomen wordt door eventueel meelezende techneuten van Multikabel. Of het nu wel of niet terecht is wat er geschreven wordt, als men alleen maar achterdochtige of negatieve berichten leest zal men op een gegeven moment op dit (of een ander) forum afhaken. Als bijvoorbeeld de bekende "Anoniem" op het tvHome forum op die manier benaderd zou worden zou je hem volgens mij daar niet meer zien reageren.
Wij als MGV proberen richting Multikabel toch wat meer zakelijk en zonder emoties te reageren en dat werkt in het algemeen goed.

Wat in ieder geval wel wat duidelijker zou mogen is een registratiesysteem waar "wij" (als klanten) kunnen zien wat er momenteel "bekend" is aan lopende zaken en wat de status is. Op die manier zou je bijvoorbeeld ook kunnen zien of zo'n ondertitel-probleem (om dat voorbeeld maar weer eens te gebruiken) wel of niet bekend is. Hierover heeft de MGV al met Multikabel gesproken en er wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn.

ArChie
15 april 2007, 17:44
Een ontwikkelafdeling bij Multikabel zal altijd veel kleiner zijn dan bij de 'grote broers' en problemen zoals deze ondertiteling zijn blijkbaar niet eerder opgevallen.
Juist daarom zou het voor Multikabel van belang moeten zijn om de informatie van de forums nauwlettend in de gaten te houden en daarop actie te ondernemen. De klanten zijn tegenwoordig handig genoeg om met behulp van het Internet vast te stellen wat de verschillen zijn in het aanbod van de diverse kabelbedrijven. Met weinig moeite is op dit forum bijvoorbeeld een lijstje samen te stellen op welke kanalen DVB ondertiteling wordt door gegeven bij ieder van de fusie kabelbedrijven. In feite doen de klanten daarmee het voorwerk en de signalering via het forum wat Multikabel onderzoek tijd scheelt en er voor zorgt dat men gericht aan de slag kan. Ik vind het dan voorzichtig uitgedrukt een beetje jammer dat Multikabel op directe vragen van het MGV aangeeft dat er geen meldingen waren binnengekomen terwijl men weet hoe lastig het is om iets dergelijks bij de juiste afdeling gemeld te krijgen.

Verder denk ik persoonlijk dat we als MGV beter pro-actief kunnen werken, in plaats van dit op een negatieve manier benaderen. Ik voel meer om problemen die bij groepen klanten spelen actief in te brengen bij Multikabel. Dat werkt beter dan om ieder probleem met een ondertoon van achterdocht te brengen, zoals je soms op het forum ziet. Uiteraard is het op een forum (binnen de forum-regels) voor iedereen toegestaan om zijn ongezouten mening en gevoel te geven.
Op zich ben ik het met je eens. Zoals je weet heb ik persoonlijk in het verleden ook geprobeerd om Multikabel op een pro-actieve manier direct te benaderen. Daarbij heb ik alle problemen die ik op dit forum vermelde ook direct aangemeld bij Multikabel. Omdat daarop ook nauwelijks feedback en/of reactie van de kant van Multikabel kwam ben ik daarmee gestopt en heb ik ervoor gekozen om alleen nog maar op dit forum de afwijkingen/problemen te melden. Als ik dan met de middelen die mij ter beschikking staan constateer dat er niet veel gebeurd dan word ik negatiever in mijn uitlatingen. Ik zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om het dan maar op te geven, maar daarmee speel ik uiteindelijk Multikabel in de kaart.

Als bijvoorbeeld de bekende "Anoniem" op het tvHome forum op die manier benaderd zou worden zou je hem volgens mij daar niet meer zien reageren.
De inspanningen van "Anoniem" op het TV Home forum worden door iedereen aldaar enorm gewaardeerd. Juist het feit dat hij communiceert met de klanten zorgt ervoor dat die negativiteit helemaal niet noodzakelijk is. Je kan gewoon vragen stellen waarop veelal antwoord wordt gegeven en ook is zelfs enige discussie mogelijk. Iemand die "Anoniem" persoonlijk negatief benadert op dat forum wordt meestal door de overige forum leden terecht gewezen. Dit betekent niet dat je het eens moet zijn het beleid van het kabelbedrijf en daar niets over mag schrijven. "Anoniem" vermijdt echter dat soort discussies. Dat is natuurlijk wel een groot verschil met Multikabel dat er voor kiest om helemaal niets van zich te laten horen.

Wat in ieder geval wel wat duidelijker zou mogen is een registratiesysteem waar "wij" (als klanten) kunnen zien wat er momenteel "bekend" is aan lopende zaken en wat de status is. Op die manier zou je bijvoorbeeld ook kunnen zien of zo'n ondertitel-probleem (om dat voorbeeld maar weer eens te gebruiken) wel of niet bekend is. Hierover heeft de MGV al met Multikabel gesproken en er wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn.
Zou een stap vooruit zijn als alle klanten daar informatie vandaan kunnen halen, maar dan zal er ook voor gezorgd moeten worden dat er een manier komt om meldingen in dat systeem te krijgen.

Adriaan
16 april 2007, 19:55
Archie ik ben het met je eens.
Als je aan de helpdesk een serieuze vraag stelt, zonder negatief te doen.
Krijg je vaak een antwoord, waarop je het gevoel krijgt niet serieus genomen te worden.
Laat staan dat je een inhoudelijk antwoord krijg.
Helaas :(