View Full Version : Windows MediaCenter met Digitale TV


JorisAdriaanse
25 januari 2007, 11:01
Goedenmorgen,

Ik maak gebruik van Windows MediaCenter als primaire tv (met Hauppauge PVR-500MCE tv-kaart). Deze kaart heeft een één S-Video/Composite-aansluiting en MediaCenter ondersteunt Digitale TV...

Heeft iemand een idee welke decoder ondersteunt wordt door Multikabel en Microsoft? Je kan namelijk het oogje van de Mediacenter-ontvanger plakken op het oogje van de Digitale ontvanger zodat je met je MediaCenter-afstandsbediening kan zappen volgens Microsoft (http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/mediacenter/gebruiken/settopbox.aspx).

Microsoft geeft aan:
Panasonic TU-CT20CN
Rebox RE-1150C0
Samsung SMT- 1000T
Samsung DTB-9401Z
Topfield TF3000COT-d
Topfield TF5300PVR-d

Multikabel geeft aan:
Samsung DCB-9401R
Philips DCR 2020/03
Samsung DCB-H360R
Humax IR-FOX C
Digi1 STB-85ir
Siemens Gigaset M750C

Heeft iemand hier ervaring mee?
Alvast bedankt voor de reactie!

(ps: Ik weet dat mijn tv-kaart analoog een twintuner is en composite een single tuner, dat is geen probleem)

buzzin
25 januari 2007, 12:41
Zo ver ik het weet werken die andere ontvangers niet zomaar op een aansluiting van multikabel. Dit komt omdat deze (net als de meeste andere kabelmaatschappijen in nederland) gebruik maken van een iets aangepast codering. Hierdoor kan een 'gewone' Irdeto ontvanger niet werken op het Irdeto 2 signaal.

Het zou dus wijsheid zijn om niet van het lijstje van MK af te wijken.
Er zijn wel andere oplossingen, maar vaak niet stabiel, of legaal.

Nu durf ik niet te zeggen of het lijstje dat je geeft van MS wel of niet zal werken, denk dat andere hier beter antwoord op kunnen geven.
Maar voor mij zelf zou ik toch gaan voor het lijstje dat MK en anderen (essent en @home dacht ik) geven.

JorisAdriaanse
25 januari 2007, 12:44
Bedankt voor het antwoord! Inderdaad beter zoeken/vragen of die van Multikabel ook geschikt zijn voor Microsoft dan andersom...

Heeft niemand dan MediaCenter met digitale tv van Multikabel? Ben de eerste zeker? :P

CeeS
25 januari 2007, 13:22
Begrijp ik je vraag goed ?? :

Je wilt met je afstandbediening van je mediacenter de standaard digitale ontvangers bedienen en de SCART uitgang hiervan via je mediacenter laten lopen zodat je eigenlijk de goedgekeurde ontvangers wilt gebruiken als "externe tuner" van je mediacenter ???

Dat zou een optie zijn natuurlijk, hoewel je nooit zeker weet of de ontvanger goed gereageerd heeft op een 'afstandbedieningscommando' vanuit je mediacenter indien je onbemand wilt opnemen.

Er zijn overigens wel (niet door de kabelaars ondersteunde) oplossingen met een digitale-kabel-tuner en een CAM waar je de Multikabel smartcard in doet. Of die "goed werken" weet ik niet.

The_Doman
25 januari 2007, 16:12
Als je al van plan bent om een externe decoder met een PC-TV-kaart te gaan gebruiken dan is het ten zeerste aan te raden om een decoder te kiezen welke beschikt over een S-Video uit mogenlijkheid!
Het gebruik van composite video geeft op de meeste momenteel in omloop zijnde TV-kaarten namelijk slechte resultaten.
Speciaal de populaire PVR150/500 kaartjes staan erom bekend zeer slecht om te gaan met composite video.
Zie ook:
XPMCE: Setop box aansluiten op MCE beter resultaat? (http://www.xpmce.nl/ipb/index.php?showtopic=4014)

Zelf heb ik hier een Humax decoder aangesloten (met S-Video) op mijn Hauppauge PVR150 TV kaartjes met als resultaat uitstekende beeldkwaliteit. 8)
Met het aansturen van een externe decoder onder MCE heb ik geen ervaring, daarvoor kun je waarschijnlijk beter terecht op andere fora:
XPMCE forum (http://www.xpmce.nl)
De Groene Knop (http://www.degroeneknop.nl/forum/)

menace
15 januari 2008, 14:14
Ik heb ook digitale tv van multikabel rechtstreeks pc in via floppy dvb-c...werkt super... maar (heb het net geinstalleerd) ik krijg nog geen tv guide en bij net 5 en nickelodeon valt het logo van het beeld ... dus staat het beeld te groot... ik weet niet waar ik dat aanpassen kan als je een tip hebt hoor ik dat graag....

Bedankt voor het antwoord! Inderdaad beter zoeken/vragen of die van Multikabel ook geschikt zijn voor Microsoft dan andersom...

Heeft niemand dan MediaCenter met digitale tv van Multikabel? Ben de eerste zeker? :P

basaz1
31 januari 2008, 11:20
Hoi
Ik gebruik de Samsung DCB-9401R
in zamewerking met mce in vista ultimate en een pinnacle tv-kaart en remote bij werkt alles prima en met de ir blaster kan de remote keurig opschieten met de decoder
ook het opnemen via de tv gids (multikabel digitaal) gaat prima alleen
is er helaas nog geen info voor film1 en sport 1 heb het nouw een week zo staan en werkt naar tevredenheid .
Om de pc op de tv aante sluiten heb ik een bandridge s-video gecombineerd met 3.5 mm plug voor geluid naar scart aansluiting gekocht en mce voert keurig een overscan op de tv uit zodat het beeld ook beeldvullend is en ook audio gewoon uit de tv speakers.

Bas