View Full Version : Multikabel van start met online filmdienst


ArChie
24 januari 2007, 11:32
Multikabel van start met online filmdienst

Woensdag 24 januari 2007, 11:00 - Internetprovider Multikabel is van start gegaan met een online filmdienst. Afrekenen van films gaat via de standaardfactuur die klanten krijgen.

Door Jeroen Doorn

De films zijn twee dagen online te bekijken tegen een bedrag van rond de 2,99 euro. De prijs verschilt per genre en per film. In sommige gevallen is het tevens mogelijk om films permanent aan te schaffen. De prijs van die mogelijkheid is vooralsnog onbekend. De permanent aangeschafte films kunnen op dvd worden gebrand. De dienst kan alleen overweg met Windows-pc's vanwege de drm die op de (wmv-)bestanden wordt toegepast.

Klanten van de provider die een film kopen, worden gefactureerd via de standaardfactuur. Gebruikers die geen klant zijn bij Multikabel kunnen op andere manieren betalen, waaronder creditcard, Wallie, Ideal, Switchpoint en via de telefoon. Opmerkelijk is dat de dienst ook betalingen via Bill van de SNS Bank leek te accepteren. Dit online betaalsysteem is per 8 januari echter gestaakt door de bank. Inmiddels is die optie verwijderd. Multikabel was bereikbaar, maar niet voor commentaar.

De technische back-end van de filmdienst is verzorgd door Odmedia die eerder soortgelijke filmportalen opzette voor onder andere Ster Videotheken, Direct Movie en Casema.
Bron: Webwereld (http://www.webwereld.nl/ref/rss/44720)

ArChie
24 januari 2007, 11:42
Bij Multikabel zelf is er op de website overigens nog geen nieuws aankondiging te vinden over deze nieuwe filmdienst.

http://www.multikabel.nl/media/Image/start/mkfilms.jpg

Wel is er al een webpagina voor deze nieuwe dienst: Multikabel Films (http://films.multikabel.nl/)

Deze filmdienst staat verder los van de Digitale TV diensten. Het is dus geen uitbreiding van de Digitale TV functionaliteit met een zogenaamde Video On Demand (VOD) service. Daarvoor zal eerst een nieuwe type ontvangers ontwikkeld moeten worden.

Barfman
24 januari 2007, 14:21
Zolang er DRM op zit zal ik geen gebruik maken van deze dienst, DRM is en blijft troep, en geeft alleen maar problemen indien je voor je zelf een copie wilt maken. MK succes met een dienst die niet zal lopen.

Thomas
24 januari 2007, 19:50
Er had beter kunnen staan: Multikabel start met online porno film dienst..

Er staan meer films in de sectie kont naar mond dan in de hele scifi sectie.. Wat een giller...

Saywhat
25 januari 2007, 17:41
--------------------------------------------------------------------------------
Zolang er DRM op zit zal ik geen gebruik maken van deze dienst, DRM is en blijft troep, en geeft alleen maar problemen indien je voor je zelf een copie wilt maken.

Tja zoals te lezen op de website is het ook geen kopen van een film in de meeste gevallen, maar moet je dit vergelijken met een film huren.

Of het gaat lopen laat ik even in het midden want daar heb ik geen idee van. Ik zelf zal in elk geval ook niet snel een film via die weg kijken, maar de wat minder handige downloaders zullen het misschien juist een verademing vinden om zo even simpel een filmpje te kijken.

ArChie
25 januari 2007, 23:03
Bij Multikabel is nu ook een nieuwsbericht op de website verschenen:
Multikabel films: direct kijken
25-01-2007

Eenvoudig films huren via internet

Het filmaanbod van Multikabel bevat alle populaire genres en biedt keuze uit duizenden titels. Naast de bekendere namen, omvat de catalogus ook films uit de categorie art-house en diverse documentaires. Daarnaast is er een uitgebreide sectie erotiek. De online videotheek biedt informatie over de films, acteurs, speelduur, een zogenaamde beoordeling en een kijkwijzer classificatie. In de meeste gevallen is van een film vooraf een trailer te bekijken. Prijzen van de films verschillen per film en genre. Een film is beschikbaar vanaf 1.99 euro voor twee dagen kijken.

Op de speciale website van Multikabel (films.multikabel.nl), kan een systeemcontrole worden gedaan om te kijken of de pc van de gebruiker geschikt is voor het online kijken van films. In veel gevallen kan ook gekozen worden voor het downloaden van de film. Dan staat de film veilig op de harde schijf van de pc en kan deze onbeperkt bekeken worden. Het is dan tevens mogelijk de film legaal op een CD/DVD te branden.

Voor abonnees van Multikabel met een Family-abonnement en sneller is het mogelijk direct films te kijken op of via de pc. Zij kunnen veilig en eenvoudig afrekenen via hun gebruikersnaam en wachtwoord. Voor deze betaalmethode worden ook geen extra kosten in rekening gebracht. Voor nieuwe gebruikers met een Multikabel internetabonnement is er een eenmalige registratie. Alternatieve betaalmogelijkheden, zoals credit card, zijn ook mogelijk. Hiermee kunnen ook andere gebruikers van de online videotheek veilig en snel afrekenen. De eerste 5000 abonnees die een film bestellen bij hun provider Multikabel kunnen gratis een tweede film uitzoeken.

Met ingang van deze week introduceert Multikabel zijn nieuwe dienst op internet: films online huren en direct kijken. In hoge kwaliteit worden de films als een zogenoemde ‘stream’ aangeboden (1.5Mbps), zodat de kijker het als normaal tv-kijken ervaart. Er hoeft niet gewacht te worden of gedownload. De film start direct en kan meerdere keren opnieuw bekeken worden binnen de huurtermijn van meestal twee dagen. Het filmaanbod is vergelijkbaar met dat van de videotheken en kan vanaf elke computer met een snelle internetverbinding geraadpleegd en aangeschaft worden. Abonnees van Multikabel kunnen betalen via hun gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee zijn voor hen geen extra kosten aan de aanschaf verbonden. Op de maandelijkse factuur van het kabelbedrijf krijgen zij een overzicht van de gehuurde films.
Bron: Multikabel (http://www.multikabel.nl/nieuws/nieuwsbericht/?bericht=138)

buisj
26 januari 2007, 09:47
Wat zal dit allemaal voor impact gaan hebben op de stabiliteit en de downloadsnelheid als veel mensen tegelijk, bijv. 's-avonds, een filmpje gaan kijken ?

Saywhat
26 januari 2007, 11:08
In theorie geen... Kabelinternet heeft zelden last van pieken en dalen. Alleen als er een component tusenzit die het niet trekt kan je dat merken, het is geen ADSL!

AW78
1 februari 2007, 04:57
Daarvoor zal eerst een nieuwe type ontvangers ontwikkeld moeten worden.
Een jaar of 6 geleden met het Mr. Zap gebeuren kon dat bij Multikabel ook al, maar bij het overstappen naar het Irdeto Access systeem kon het opeens niet meer omdat de ontvangers het niet ondersteunden. :?

kustlijn
1 februari 2007, 08:19
Ik heb denk ik, twee jaar mister zap gehad, maar de mogenlijkheid om films te kunnen huren zat er toen niet meer bij ondanks dat er nog wel reklame voor werdt gemaakt.
Overigens had ik met de mister zap nooit geen problemen, dit in tegenstelling tot mijn huidige panasonic.
Het was overigens wel een bakbeest, die zap decoder.

Ppaul
3 februari 2007, 10:00
[quote]Multikabel van start met online filmdienst

.

En weer alleen geschikt voor Windows machine met IE..
Een *nix pc kan er niets mee...

50cc
3 februari 2007, 12:48
[quote]Multikabel van start met online filmdienst

.

En weer alleen geschikt voor Windows machine met IE..
Een *nix pc kan er niets mee...

Ja, precies. Lekker ruk dus.

Heb zelf me PC uit het raam gepleurd en gebruik nu een MacBook Pro, wat een verbetering!

Maargoed, lekker kansloze actie dus.

Thomas
4 februari 2007, 10:46
Ik heb die site eens echt goed bekeken, maar ben tot de conclusie gekomen dat het totaal niet innoverend is. Het is gewoon weer een site die films verkoopt.. De prijs is exact gelijk, en aanbod is mager, concurerend is het dus ook niet echt.

Wat nu innoverend zou zijn is dat je afleveringen kan huren van bv series die op tv zijn geweest. Een soort aflevering gemist, maar dan voor series als csi, house enz..

Al met al denk ik dat dit een dienst is waar mensen niet echt op zitten te wachten.