View Full Version : Electronische programmagids (EPG of Guide+)


eedenrmv
17 januari 2007, 08:05
Ik ben bezig mij te oriŽnteren voor de aanschaf van een DVD-HDD-recorder. Voor het optimaal gebruik hiervan zou de toepassing van een EPG gewenst zijn. Ik ontvang op dit moment Analoog de TV-kanalen en heb ook een Power internetverbinding.

Toen ik mijn nieuwe PC met Windows mediacentre opstartte bleek deze blijkbaar via het internet zonder problemen de EPG te gebruiken.
Als ik de helpdesk van Multikabel benader geeft deze (twijfelachtig) aan dat er alleen via het digitale pakket EPG beschikbaar is.

Wie-o-wie heeft er ervaring met EPG of Guide+ op een analoge aansluiting?

Ruud van Eeden,
Hoofddorp

PeeWee
17 januari 2007, 11:07
Ik heb geen PC met Windows mediacentre erop, dus ik weet niet of je hier wat aan hebt, maar ik heb wel een analoge aansluiting en een Panasonic DVD-HDD recorder. Deze recorder heeft zelf Guide+ en dat werkt perfect. Zeker aan te raden als je een harddisk DVD-recorder zoekt!

CeeS
17 januari 2007, 11:39
Hoe komt die panasonic aan die EPG informatie ?
Wordt die op een bepaalde zender met teletext meegestuurd of zo?

The_Doman
17 januari 2007, 11:40
De Guide+ EPG informatie wordt momenteel meegezonden met het Eurosport kanaal.

Guide+: Countries & Host Channels (http://www.europe.guideplus.com/En/help/countries_hostchannels.html)

Adejong
17 januari 2007, 15:52
De Guide+ EPG informatie wordt momenteel meegezonden met het Eurosport kanaal.

Guide+: Countries & Host Channels (http://www.europe.guideplus.com/En/help/countries_hostchannels.html)

Inderdaad. Ik heb zelf nu een Pioneer HDD-recorder. Deze haalt prima de EPG informatie op.... Heb er weinig voor hoeven doen. Is gewoon via de analoge kabel. Dus ik denk dat andere HDD-recorders er ook geen probleem mee hebben

//edit Hij vind overigens zelf het juiste EPG-downloadkanaal volgens mij...

Double J
8 augustus 2008, 16:40
Vraag.!

Werkt de Digitale EPG van een Digitale HDD recorder net zo als zijn Analoge tegenhanger Guide Plus+.?
Is het beter of slechter?
Wordt hierbij ook gebruik gemaakt van de Showvieuw nummers en is het mogenlijk om met de Digitale EPG ook een maand vooruit te programeren.?

Wie het weet mag het zeggen..:mrgreen: ik lees het wel........

Bordewolf
8 augustus 2008, 18:16
Je kunt bij een DVD HDD simpelweg het programma selecteren om deze op te nemen. De elektronische gids via Guide+ is net zo uitgebreid als bij een digitale decoder. Overigens pikt een dergelijke recorder ook de informatie van het digitale signaal op!

Noortje111
9 oktober 2008, 11:37
Heeft iemand dit voor elkaar gekregen?
Ik probeer het te installeren voor mijn ouders maar ik martel ermee...
Ennuh is de hostchannel eurosport 1 of 2??
Elke hulp is welkom!

csteelooper
28 januari 2009, 20:53
Host channel is Eurosport (zowel analoog als digitaal; dus NIET Eurosport 2). Ik heb de Panasonic DMR-EH58 HDD-DVD recorder en deze heeft alles automatisch gedaan. Weliswaar via de analoge tuner en niet via Ziggo TV-Digitaal, maar dat maakt me vooralsnog niet uit. Ik zou niet eens weten hoe ik het voor elkaar moet krijgen icm de Samsung DCB9401R... Lijkt me dan dat je die op Eurosport moet zetten en dan tegen je recorder zeggen dat AV2 (aansl. STB) je host is. Maar aan de andere kant is dat niet echt practisch omdat je dan Eurosport aan moet hebben om de shit te laten bijwerken. Dus daar zal wel een andere handeling voor nodig zijn. In ieder geval is het via Analoog best makkelijk. Je zet je host op Eurosport of je laat je recorder het zelf uitzoeken, en vervolgens doe je een data download of je wacht een nacht. Dan doet je recorder dat namelijk vanzelf. Hier in 's-Hertogenbosch loopt het, aldus een vriend, 'als een tiet' (niet dat ik wist dat die Łberhaupt konden lopen, maar OK).

Polling
29 januari 2009, 07:02
Hier, met Panasonic, werkt het ook prima, met als beperking dagen die worden geladen: voor de meeste zenders is dat een dag of vijf vooruit, maar sommige zenders maar 2 dagen, dan staat er verder 'geen programma-informatie'. Of dat aan Guide+ ligt, aan de zenderontvangst of aan de panasonic, geen idee...

G.bruiker
31 januari 2009, 22:58
Hier, met Panasonic, werkt het ook prima, met als beperking dagen die worden geladen: voor de meeste zenders is dat een dag of vijf vooruit, maar sommige zenders maar 2 dagen, dan staat er verder 'geen programma-informatie'. Of dat aan Guide+ ligt, aan de zenderontvangst of aan de panasonic, geen idee...

Nee vanwege de beperkte datastream worden van sommige zenders maar 2 dagen meegestuurd met guide plus.
De lijst met ondersteunde zenders en het aantal dagen kan je hier vinden:
http://www.europe.guideplus.com/En/help/clu_nl.html

Harold
31 januari 2009, 23:19
Werkt dus beter dan de digitale Guide, vanmorgen wilde ik zien wat er vanavond op TV was, de digitale EPG was maar een paar uur en daarna niets meer (ned1 t/m 3), dus toen maar via Guide+ op mijn HD/DVDR gekeken en dat werkte beter.
Waarschijnlijk is ook onze Samsung de schuldige...