View Full Version : Kan www.justadventure.com niet openen


PeeWee
12 december 2006, 21:18
Al een ruime tijd kan ik de website www.justadventure.com niet openen. Op mijn werk lukt het gewoon wel, dus het ligt niet aan de site zelf. Kan iemand van jullie uitleggen waar dit aan kan liggen?

Ik gebruik MK Internet Security en heb al van alles geprobeerd met beveiligingsinstellingen van IE, firewall uitgezet, popup-blocker aan/uit, maar niks schijnt te werken. Toch heeft deze site in het verleden altijd gewoon gefunctioneerd.

Als ik een ping doe naar de site, dan kent 'ie de naam niet (DNS probleem?). Dus ik heb bij mijn netwerkinstellingen de DNS-servers van MK ingevuld, maar dat hielp ook niet.

Ik snap er niks van :?: :?: :?:

Thomas
12 december 2006, 21:53
Ik denk inderdaad dat het een dns probleem is..

http://www.the-cloak.com/Cloaked/+cfg=32/http%3A//216.133.73.98/

PeeWee
12 december 2006, 22:13
Dank je Thomas, maar is hier iets aan te doen? Ligt het aan mijn browserinstellingen? Of moet MK dit oplossen?

Blijkbaar heeft het iets met java(script) te maken, maar dit hele 'cloak'-gebeuren is nieuw voor mij. Kun je hier iets meer over vertellen?

Alvast bedankt!

Thomas
12 december 2006, 22:23
Je kan er zelf wel wat aan doen, maar dat is alleen voor zeer gevorderde computer gebruikers..

Dit is een probleem wat Multikabel zou moeten oplossen..

Het heeft niets met Java te maken, dit is puur een DNS probleem.

Die the-cloak website is niets anders dan een website die een andere website ophaalt en dan via zichzelf laat zien aan jou.. Het is een soort doorgeef luik.. Meestal worden dat soort site gebruikt om ervoor te zorgen dat je eigen IP adres niet bekend is bij de website die je bezoekt.. Een voordeeltje is dat je ook websites kan bezoeken die om een of andere reden het niet meer doen bij jou ISP..

Thomas

PeeWee
12 december 2006, 22:36
Ok, duidelijk.

Heb je misschien nog tips hoe ik dit het best bij MK zou kunnen aankaarten? Via de helpdesk? Via het MK-forum?

CeeS
12 december 2006, 22:39
Ik vraag me af of het een DNS probleem bij multikabel is, want via een ander DNS krijg ik die site ook niet, en via mijn eigen DNS ook niet.
Zou ook een configuratiefout van de site of de provider kunnen zijn of zoiets.

Er zijn ook sites die een firewall gebruiken die alleen verbindingen accepteren van bekende ip-ranges. In het verleden is er ook wel een probleem geweest met hele ip-ranges die niet binnen konden komen op zo'n server omdat die tabel niet geupdate werd voor nieuw uitgegeven ip-ranges. De Multikabel range was al een paar jaar uitgegeven maar destijds nog onbekend bij die server waardoor je er nooit inkwam, maar wel vanaf andere plekken. Wie weet is er hier ook zoiets aan de hand....

Thomas
13 december 2006, 20:48
DNS server: 205.234.170.215 kan hem wel vinden..

raymond
13 december 2006, 21:40
Hi!

DNS server: 205.234.170.215 kan hem wel vinden..

Het is in ieder geval niet generiek:

[raymond@control mail]$ dig justadventure.com @ns1.multikabel.nl

; <<>> DiG 9.2.5 <<>> justadventure.com @ns1.multikabel.nl
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 4383
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;justadventure.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
justadventure.com. 311 IN A 216.133.73.98

;; AUTHORITY SECTION:
justadventure.com. 311 IN NS ns1.linuxwebnet.com.
justadventure.com. 311 IN NS ns2.linuxwebnet.com.

Zou kunnen dat ze dingen filteren aan de kant waar de nameserver staat. Er staat aan hun kant ook een firewall tussen zag ik, zo kun je de nameserver niet pingen en nog een paar zaken die voor een nameserver eigenlijk toch wel erg handig zijn...

Bye,
Raymond.

PeeWee
14 december 2006, 07:35
Bedankt voor je reactie, Raymond. Goed om te zien dat MK er aandacht aan besteedt.

Je antwoord is echter abracadabra voor mij. Kan MK iets doen om het probleem op te lossen, of ligt het volgens jou aan de kant van justadventure?

En kan ik de door Thomas genoemde DNS-server ook gebruiken? Misschien is dat ook al voldoende?

Thomas
14 december 2006, 08:36
Hallo PeeWee,

De reactie van Raymond laat zien dat het probleem zich aan de kant van de website zit, en niet de kant van Multikabel.

Je zou een mailtje kunnen sturen naar de eigenaar van de website dat hij zijn nameservers nogal raar inelkaar heeft zitten.. Misschien doet hij er wat mee..

Over die DNS, ik zou die niet als standaard gebruiken. Het is een gratis dienst van een bedrijfje, maar die is lang niet zo betrouwbaar als de DNS van MK. Geen goed alternatief om me te gaan internetten...

Als ik jou was zou ik die the cloak site gebruiken om die website te bezoeken, het is niet 100% super dat weet ik.. Maar het is iig iets. Ik denk dat er verder niet veel is wat MK en of wij eraan kunnen doen, de bal ligt nu bij de eigenaar van de website zelf..

Thomas

PeeWee
14 december 2006, 08:40
Ok, bedankt Thomas. Ik zal eens kijken of ik contact kan krijgen met de beheerder van de website.

juttertje
30 december 2006, 16:49
heb dit met interesse gelezen. was jarenlang een trouw bezoeker van Justadventure. maar sinds enige maanden kon ik er ook niet meer komen. kreeg wel gewoon de nieuwsbrieven van Mr. Sluganski toegestuurd maar de website bleef onbereikbaar. heb nu via die cloak.com de site gevonden en Mr.Sluganski een mailtje gestuurd. hopelijk kunnen we binnenkort weer op Justadventure komen. ik ben absoluut niet technisch aangelegd maar alle hulp is welkom.

PeeWee
1 januari 2007, 17:34
heb dit met interesse gelezen. was jarenlang een trouw bezoeker van Justadventure. maar sinds enige maanden kon ik er ook niet meer komen. kreeg wel gewoon de nieuwsbrieven van Mr. Sluganski toegestuurd maar de website bleef onbereikbaar. heb nu via die cloak.com de site gevonden en Mr.Sluganski een mailtje gestuurd. hopelijk kunnen we binnenkort weer op Justadventure komen. ik ben absoluut niet technisch aangelegd maar alle hulp is welkom.
Leuk om te lezen dat er nog meer adventure-fans zijn bij Multikabel, juttertje! Eerlijk gezegd werkt de verbinding via cloak voldoende voor mij, dus ik ben er verder niet meer achteraan gegaan. Maar zou jij willen reageren als je een antwoord krijgt van Mr. Sluganski? Ik ben wel benieuwd of ze iets aan het verbindingsprobleem kunnen (en willen) doen namelijk.

Alvast bedankt,
PeeWee.

juttertje
3 januari 2007, 13:02
ik heb een kort mailtje gehad vandaag van Mr.Sluganski, de eigenaar van justadventure waarin hij schreef dat hij de zaak gaat bekijken en ook dat de site een keer gehackt was, waardoor problemen ontstonden. dus zullen we nog afwachten of we tzt weer normaal op de site kunnen komen.

PeeWee
27 januari 2007, 12:02
De site is weer benaderbaar! Hij is een tijdje volledig uit de lucht geweest, maar nu kan ik er weer direct bij. De eigenaar zal wel e.e.a. aangepast hebben. :lol: