View Full Version : Problemen met snelheid na verhoging


migroen
1 december 2006, 09:10
Vandaag is het bij mij nu super traag. Het wordt nu vervelend want zelf een normale website bezoeken is bijna niet mogelijk. Pas na een paar seconden gebeurt er iets.

Straks maar weer de helpdesk bellen om mijn beklag te doen en hopen dat de logging iets oplevert.

migroen
1 december 2006, 11:04
Maar weer even een update.

Net gebeld door ik denk de TD met de vraag of het probleem nog aanwezig is na een bezoek van de monteur. Kijk daar wordt ik nu blij van. Netjes bellen om dit te vragen levert je al organisatie altijd plus punten op.

Maar goed probleem was er nog dus we doen het in 2 stappen.

Hij heeft nu het modem verwijderd waardoor ik hem opnieuw moest activeren, let dus op als je de helpdesk belt je zorgt dat je de activeringscode alvast opzoekt. Die heb je nodig als zij het modem gaan verwijderen en opnieuw aanmelden. dit als tip.

Mocht hierna het probleem nog steeds aanwezig zijn dan stuurt hij mij een nieuw kabelmodem op.

Nette oplossing :D en ga dit weekend testen. Blijf het in de forum melden tot ik de oplossing hebt gevonden. Daar hebben we allemaal wat aan.

migroen
3 december 2006, 09:40
Na het opnieuw aanmelden van het modem nu een 2 tal dagen aan het testen.

De snelheid is nu wel een stuk beter maar soms toch nog een dip. De time-out errors zijn nu niet meer aanwezig in de log van het modem.

Errors die ik nu krijg:
061201144636 5-Warning TSM: TxError WatchDog - Restart Upstream
061201144636 5-Warning HAL: Overcoming Tx Error (reseting the US - DMA)

En dat meerdere keren achter elkaar.

Dus morgen helpdesk maar bellen en vragen om nieuw modem zoals voorgesteld en hoop dat daarmee de problemen echt verdwijnen.

Dus mocht je snelheidsproblemen hebben laat dan als eerst je modem even vewijderen zodat je hem opnieuw kunt aanmelden zoals @Saywhat ook had aangeven.


Wordt vervolgd.

migroen
4 december 2006, 16:17
Helpdesk vandaag gebeld en er wordt een nieuw kabelmodem opgestuurd. Hopen dat dit de oplossing gaat worden.

Wordt weer vervolgd

migroen
6 december 2006, 19:13
Vandaag ander modem per post ontvangen. Wel jammer dat ze oud en gebruik modem opsturen zo los in de doos. Dit was een webstar en deze had ik voorheen ook en is juist vervangen doordat ik problemen had met de telefonie. Na plaatsing van de Motorola waren die problemen opgelost.

Maar goed kon het even testen dacht ik maar. Na alles aangesloten weer een meeting gedaan maar helaas ook moet dit modem nog steeds traag.

Dus oude modem maar weer teruggeplaatst want die is toch beter.
Nu laat de helpdesk je altijd een meeting doen via speedtest.quicknet.nl.

Probleem is dan dat je alleen dat Download snelheid meet. Ik heb juist ook veel problemen met de Upload en die komen alleen naar boven met de verbindingsmeter.

Ik begin toch sterk te vermoeden dat dit een capaciteitsprobleem is. Voor de verhoging nooit problemen met de snelheid. Na de aanpassing wel. Tevens lees ik in het forum dat er meer gebruikers zijn met dir probleem.

Maar hoe kun je multikabel hiervan overtuigen.

Het ligt niet aan
Kabelmodem (tijdelijk andere gebruikt)
Bekabeling ( PC direct verbonden met Kabelmodem (1 mtr kabel)
PC (diverse PC's geprobeerd met allemaal zelfde problemen)
Signaal (volgens monteur)

Je zou dus eigenlijk zelf een meeting moeten kunnen doen om de paar minuten en dat 24u of 48u lang. Mogelijk dat er dan een beeld komt wanneer dit gebeurt. Met het log kan ik dan aantonen of de problemen op bepaalde tijden steeds terugkomen.

Nu las ik in de forum dat er leden zijn met een script die om de 10 min een bestand van Multikabel download en dit logt.
Nu gebruik ik geen Linux PC maar zou dit ook te doen zijn voor een standaard PC. En zou het ook mogelijk zijn om op die mannier de Upload te meten en loggen

Is er toevallig een medelid die zo iets heeft of een programma kent waarmee je de verbinding naar Multikabel kunt meeten.
Ik wil dus echt een bestand van Multikabel downloaden om andere factoren uit te sluiten.

Zou het ook een idee zijn om een apart topic aan te maken waarin iedereen die problemen heeft een reactie te plaatsen met

Postcode
Uitslag van Verbinddingsmeter
Power Level Upload
Power Lever Download
Type kabelmodem

Mogelijk dat we dan ook een beeld krijgen en signaleren we misschien eerder of er meerdere gebruikers zijn die in 1 gebied problemen hebben.

migroen
10 december 2006, 16:25
Ik werd keurig afgelopen vrijdag gebeld door iemand van MK met de vraag of de problemen nog aanwezig waren na plaatsen van het andere modem.

Aangeven dat ik dat de dag ervoor had geprobeerd maar dat ook met het nieuwe modem de problemen er nog waren. Het vreemde was dat de telefonie ook niet wilde werken met de webstar modem. Dus na 1,5 uur maar weer oude modem terug geplaatst.

MK stelde voor om toch het andere modem nogmaals aan te sluiten om te kijken of de problemen bleven bestaan. Ik zei dat juist op dat moment leek of alles weer wat sneller was. Maar hij wilde toch graag dat ik het andere modem aansloot. Dit dus gedaan en nu was de telefonie zeer snel weer online. We waren het eens dat dit een lastig probleem is omdat MK niets kan vinden en ook aan mijn kant niets dus akkoord gegaan dat er nogmaals een monteur langskomt ditmaal in de avond omdat de problemen naar mijn gevoel meer met piekproblemen te maken hadden. Disndagavond komt de monteur.

Zaterdag met een eigengemaakt programma 24uurs meeting gedaan via de verbindingsmeter. Deze test om de 10 min de verbinding met de meter en noteert deze in een Word document. Zo kon ik teminste zien of er iets veranderd. Conclusie niet veel te zien en vrij constant nu. Paar keer even een dip maar de volgende meting van 10 min was weer ok.

Vandaag helpdesk weer gebeld met verzoek om huidig modem te verwijderen omdat ik graag het oude modem ook op die mannier wil testen. Dus 24 meting van deze loopt nu.

In de log komen wel weer de bekende Time-Out error te voorschijn als het modem opnieuw wordt gestart.

Maar wat mij vandaag opviel in de log van het modem en hoop dat iemand dit weet.

Bij de optie Interface staan o.a 2 regels.
RF Downstream Interface, TI TNETC4401 Enabled 55.616 n/a n/a n/a
RF Upstream Interface, TI TNETC4401 Enabled 10.240 n/a n/a n/a

Als ik naar de upload kijkt dan is dit getal gelijk aan 1024. Als ik die getallen zo zou lezen dan betekend dit dat de download toch nog rond de 5000 zit ipv 7000. Mag ik dit zo stellen.

Kan iemand met een Power abbo en een Motorola modem dit eens bekijken of je hier iets anders hebt staan.

Mogelijk dat hier het probleem in zit. Verbindingsmeter geeft wel een gem van rond de 760 kbps maar probleer van alles om te achterhalen waarom het soms niet goed werkt. Daar heeft iedereen iets aan.

De reden waarom ik liever de Motorola blijf gebruiken ipv Webstar is doordat ik in verleden problemen met Telefonie had en die waren opgelost na plaatsen van het Motorola modem. Teven blijkt dat bij het downloaden van Torrents dit modem ook problemen kan krijgen.
Ik snap ook niet waarom MK mij een oud en gebruikt modem opstuurt en niet een nieuwe. Ook zij zijn op de hoogte van de problemen met een webstar modem, wat ik hier in het forum over heb kunnen terugvinden.

migroen
13 december 2006, 09:17
Sinds afgelopen keer is de snelheids ineens weer stabiel. Ook weer met de Motorola. Het lijkt erop dat MK toch iets heeft gedaan in het netwerk. Mijn situatie is nl onveranderd gebleven.

Dus monteur maar weer afgebeld en hoop dat de problemen nu ook wegblijven. :lol:

migroen
7 januari 2007, 15:51
7-1-2007

Na een tijdje dat alles goed leek is het probleem weer aanwezig en is het weer niet vooruit te branden.

Ik heb nu officeel een klacht in gediend bij MK. Heb inmiddels genoeg telefoonkosten gemaakt en probleem komt steeds weer terug.

Ik wacht de reactie dus af.

migroen
12 januari 2007, 15:26
Kreeg gistern een brief van MK dat zij de klacht in behandeling hebben en dat ik schriftelijk op de hoogte wordt gehouden over de verdere afhandeling van mijn schrijven.

Viel mij op dat het probleem van zondag duurde tot stip maandagochtend 9u. Toen ging de kabelmodem uit zichzelf opnieuw opstarten en de problemen waren weg.

Vandaag 12-1-2007 weer niet vooruit te branden en pingtijden van over de 200 m/s en upload van 16 kbps en download van 156 kbps. Paar uur later weer ineens alles goed.

Blijft heel vreemd maar kan in iedergeval wel stellen dat het niet aan de PC's of router ligt want dan zou dat niet zomaar weer weg zijn. Want als de problemen er zijn boot ik voor de zekerheid ook alles opnieuw op om te testen of dit mogelijk een oplossing is. Maar nooit lost dit het probleem op.

Dus ik weet gewoon zeker dat er bij MK iets gebeurt waardoor de problemen worden veroorzaakt en ook soms maar ineens weer verdwenen zijn.

Wordt vervolgt.

migroen
25 januari 2007, 19:12
23-1-2006

Ik werdt gebeld door MK met de mededeling dat ze in week 8 een uitbreiding gaan uitvoeren. Er bleken nog 2 personen last te hebben.

Blij dat ze tot actie overgaan en ook bellen. Ik moet nu alleen nog ruim 5 weken wachten, dat is dan wel weer jammer.

Nu maar eens afwachten of MK ook netjes de klacht gaat afhandelen als dit gedaan is en of zij met een voorstel komen om de telefoonkosten te vergoeden die ik hem moeten maken voor het steeds bellen met MK. Probleem ligt dus bij MK dus is het ook eerlijk om deze kosten te gaan vergoeden.

Word weer vervolgt bij meer info.

migroen
3 februari 2007, 12:25
Ik kreeg vandaag een brief van MK mbt mijn klacht en de snelheidsproblemen.

Hierin gaf MK alles nog eens netjes aan en erkende dat er problemen zijn die in week 8 worden opgelost.

Zij boden ook netjes hun excuus hiervoor aan en hebben aangeven dat zij van 11-2006 t/m 02-2007 het verschil in prijs van Power en Easy abbo gaan vergoeden. Ik krijg dus netjes 96 euro terug :P .

Kijk dat vindt ik nog eens netjes. Ik had natuurlijk ook alles goed onderbouwt in de brief en dan blijkt dat zij er dus ook geen moeite mee hebben om een fout te erkenden als die er is. Daar kunnen genoeg bedrijven nog veel van leren.

Ik wil MK hierbij dan ook een dikke pluim geven voor de correcte klachtafhandeling van MK en als de problemen straks ook zijn opgelost in week 8 dan weet ik zeker dat ik nog lang lid zal blijven van MK.

Thomas
3 februari 2007, 20:46
Dat is mooi te horen, ik hoop dat ze het voor je oplossen..

Thomas

CeeS
3 februari 2007, 23:18
Ik kreeg vandaag een brief van MK mbt mijn klacht en de snelheidsproblemen.

Hierin gaf MK alles nog eens netjes aan en erkende dat er problemen zijn die in week 8 worden opgelost.


Voor de volledigheid nog even:
wat is je postcode ? (voor het geval meer mensen in jouw buurt hier meelezen en ook problemen hebben)

migroen
4 februari 2007, 09:57
De Postcode is 1486 MK.

Volgens MK waren er nog 2 klanten met deze problemen dus hopenlijk lezen zij dit ook :wink:

migroen
24 februari 2007, 08:47
Nou nog even een update.

De 96 euro heb ik nog steeds niet ontvangen. Kreeg ik deze maand de nota met -8,54 als saldo dus dacht dat ze gaan de 96 euro verrekenen. Op zich prima maar aangezien het bedrag niet kon kloppen en de nota's altijd al niet duidelijk zijn maar gebeld. Ook de medewerker van MK snapte niets van de nota en zou zorgen voor een duidelijk nota. Na een week nog niets dus maar weer gebeld. Ik kreeg toen de melding dat dit altijd lang duurt ? Ik meen zelf dat ik ergens in een van de actie punten van MK gelezen te hebben dat restitutie binnen 1 week geregeld zou worden. Ik wacht dus nu al vanaf 2 feb dus dat halen ze zeker niet.

2 dagen later vandaag dus kreeg ik in de mailbox een nieuwe nota.
Maar wat denk je nu moet ik een bedrag betalen van ruim 105 euro!!!! komt er geen verrekening meer aan te pas en moet ik zelf nog een keer een deel van Power abbo betalen van Jan 2007 terwijl ik dat in jan al betaald hebt.

Zucht hier wordt ik zo moe van. Ik blijf bellen met MK. Waarom kunnen ze de dingen nu eens niet goed doen.

Hoe moeilijk is het om een nota te maken en zeker als je meldt dat deze niet klopt. Dan verwacht je toch dat de persoon die dit oppakt ook extra controleert voor hij het verstuurt.

Update 26-2-2007
Na weer contact te hebben gehad met de klantenservice bleek dat MK het geld wel had overgemaakt als op 7-2-2007maar dat het geld was teruggestort. Zij hadden naam/nummer niet juist. Wel jammer dat MK dan niet even een brief of mailtje stuurt met verzoek te de juiste gegevens.
Dus wachten nu nog even af of het nu wel goed gaat komen.

Alleen de laaste nota klopt nog niet helemaal en dit zou worden doorgegeven en hoop dat deze correctie dan ook snel wordt verwerkt.

migroen
27 februari 2007, 15:14
Vandaag weer gebeld door MK omtrent de snelheidsproblemen.

Er worden nog wat werkzaamheden de komende dagen verricht waarmee mogelijk mijn problemen mee worden opgelost. Afgesproken om na 9 maart contact op te nemen als de problemen er dan nog zijn. MK zal dan mijn aansluiting gaan overzetten op een andere segment in de hoop dat het dan wel wordt opgelost.

De huidge problemen zijn dat de snelheid ineens wegvalt, download vallen terug naar 0 om dan even later weer vollop verder te gaan. Op dat moment is het ook niet mogelijk om op een andere PC gebruik te maken van het internet.

Ook duurt het de laatste tijd erg lang voor het kabelmodem weer na een herstart actief is. Normaal was dit na 10 a 15 seconden dat ik weer kon internetten maar nu duurt het rustig 2 minuten en soms ook langer.
Ik moet het modem elke dag wel even opnieuw opstarten, dan is de verbinding daarna weer sneller.

Ook in de log staan weer nieuwe meldingen die ik ook weer even plaats want MK gaf aan de zij het prettig vinden als klanten ook voldoende melden in het forum, want ook zijn kijken hierin.

Kortom wordt weer vervolgt.

Begin logfile
----------------------------------------------------------------------------------
7-Information SNMP: Working in SNMP V1/2c Only NmAccess mode
070227080640 4-Error E108.0 SW upgrade Failed after download - SW File corruption
070227080640 5-Warning PROG: Absent mandatory TLV28
070227080640 6-Notice E102.0 SW Download INIT - Via Config file
070227080640 7-Information PROG: Software download file from server 172.31.254.175 started...
070227080640 7-Information INITIALIZATION COMPLETE - MODEM IS OPERATIONAL
070227080640 7-Information Starting software download...
070227080640 7-Information SEC: Mfg CVC from configuration file was verified
070227080640 7-Information REGISTRATION COMPLETE - Waiting for Operational status
070227080639 7-Information B401.0 Authorized
070227080639 7-Information REG: Capability type <12> isn't supported by CMTS
070227080639 7-Information Registration file - downloaded
070227080635 7-Information Trying to download Configuration file ...
070227080635 7-Information Time of day - retrieved
700101000125 7-Information DHCP - parameters acquired
700101000125 7-Information DHCP: ACK: Setting (*) CM TFTP Boot file: HSD_PowerVoice.bin
700101000125 7-Information DHCP: Setting CM IP address to: 10.18.33.13
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Syslog Server address to: 0.0.0.0
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Time Server address to: 172.31.254.162
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Subnet mask to: 255.255.248.0
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Gateway address to: 10.18.32.1
700101000125 7-Information DHCP: OFFER: Setting (*) CM TFTP Boot file: HSD_PowerVoice.bin
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM TFTP Server address to: 172.31.254.162
700101000125 7-Information DHCP: Offered (*) CM IP address to: 10.18.33.13
700101000121 7-Information Trying to register through CMTS...
700101000121 7-Information SYNCHRONIZED - 314000000 Hz , ucd 2
700101000119 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000119 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000118 7-Information Starting Ranging On Channel 2
700101000117 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000117 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000115 7-Information Starting Ranging On Channel 1
700101000111 7-Information Downstream Locked - Collecting Upstream Information
700101000109 7-Information Scanning frequency 314000000Hz
700101000109 3-Critical U02.0 UCD invalid or channel unusable
700101000109 3-Critical R03.0 Ranging Request Retries exhausted
700101000108 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000107 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000107 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000106 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000106 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000105 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000104 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000103 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000102 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000102 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000101 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000100 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000059 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000059 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000058 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000058 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000057 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000057 7-Information Starting Ranging On Channel 4
700101000057 3-Critical R03.0 Ranging Request Retries exhausted
700101000056 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000056 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000055 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000054 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000054 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000053 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000052 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000051 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000051 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000049 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000049 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000048 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000047 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000047 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000046 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000046 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000045 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000045 7-Information Starting Ranging On Channel 3
700101000045 3-Critical R03.0 Ranging Request Retries exhausted
700101000045 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000043 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000043 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000042 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000041 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000041 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000040 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000039 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000038 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000038 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000037 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000036 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000035 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000034 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000033 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000032 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000031 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000030 7-Information Starting Ranging On Channel 2
700101000030 3-Critical R03.0 Ranging Request Retries exhausted
700101000029 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000028 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000027 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000026 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000026 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000025 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000024 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
-------------------------------------------------------------------------------

migroen
4 maart 2007, 08:50
We zijn nu morgen weer 1 week verder en nog steeds geen betaling ontvangen van MK. Dus dat wordt morgen maar weer bellen.

MK kan er wel weer een maand bij doen qua vergoeding want de problemen worden ook weer erger. Nu herstart de Upstream regelmatig volgens log in modem en is ook te merken. Ok moet hiervoor wachten tot 9 maart maar dat was een ook maar een datum die de helpdeks moest prikken omdat de TD hierover niets concreet kon zeggen. Volgens MK zouden de problemen in week 8 zijn opgelost volgens die brief die ik had ontvangen.

Hierbij maar weer een logfile voor MK en wordt vervolgt maar weer helaas.

--------------------begin logfile----------------------
070303112104 5-Warning TSM: TxError WatchDog - Restart Upstream
070303112104 5-Warning HAL: Overcoming Tx Error (reseting the US - DMA)
070303093551 7-Information SNMP: Working in SNMP V1/2c Only NmAccess mode
070303093549 4-Error E108.0 SW upgrade Failed after download - SW File corruption
070303093549 5-Warning PROG: Absent mandatory TLV28
070303093549 6-Notice E102.0 SW Download INIT - Via Config file
070303093549 7-Information PROG: Software download file from server 172.31.254.175 started...
070303093549 7-Information INITIALIZATION COMPLETE - MODEM IS OPERATIONAL
070303093549 7-Information Starting software download...
070303093549 7-Information SEC: Mfg CVC from configuration file was verified
070303093548 7-Information REGISTRATION COMPLETE - Waiting for Operational status
070303093548 7-Information B401.0 Authorized
070303093548 7-Information REG: Capability type <12> isn't supported by CMTS
070303093548 7-Information Registration file - downloaded
070303093544 7-Information Trying to download Configuration file ...
070303093544 7-Information Time of day - retrieved
700101000015 7-Information DHCP - parameters acquired
700101000015 7-Information DHCP: ACK: Setting (*) CM TFTP Boot file: HSD_PowerVoice.bin
700101000015 7-Information DHCP: Setting CM IP address to: 10.18.33.13
700101000015 7-Information DHCP: Setting (*) CM Syslog Server address to: 0.0.0.0
700101000015 7-Information DHCP: Setting (*) CM Time Server address to: 172.31.254.162
700101000015 7-Information DHCP: Setting (*) CM Subnet mask to: 255.255.248.0
700101000015 7-Information DHCP: Setting (*) CM Gateway address to: 10.18.32.1
700101000015 7-Information DHCP: OFFER: Setting (*) CM TFTP Boot file: HSD_PowerVoice.bin
700101000015 7-Information DHCP: Setting (*) CM TFTP Server address to: 172.31.254.162
700101000015 7-Information DHCP: Offered (*) CM IP address to: 10.18.33.13
700101000011 7-Information Trying to register through CMTS...
700101000011 7-Information SYNCHRONIZED - 314000000 Hz , ucd 2
700101000009 7-Information Starting Ranging On Channel 2
700101000005 7-Information Downstream Locked - Collecting Upstream Information
700101000002 7-Information Scanning frequency 314000000Hz
700101000001 7-Information Trying to synchronize ...
700101000001 7-Information Vendor Cold Start
070301162853 5-Warning TSM: TxError WatchDog - Restart Upstream
070301162853 5-Warning HAL: Overcoming Tx Error (reseting the US - DMA)
070227080642 7-Information SNMP: Working in SNMP V1/2c Only NmAccess mode
070227080640 4-Error E108.0 SW upgrade Failed after download - SW File corruption
070227080640 5-Warning PROG: Absent mandatory TLV28
070227080640 6-Notice E102.0 SW Download INIT - Via Config file
070227080640 7-Information PROG: Software download file from server 172.31.254.175 started...
070227080640 7-Information INITIALIZATION COMPLETE - MODEM IS OPERATIONAL
070227080640 7-Information Starting software download...
070227080640 7-Information SEC: Mfg CVC from configuration file was verified
070227080640 7-Information REGISTRATION COMPLETE - Waiting for Operational status
070227080639 7-Information B401.0 Authorized
070227080639 7-Information REG: Capability type <12> isn't supported by CMTS
070227080639 7-Information Registration file - downloaded
070227080635 7-Information Trying to download Configuration file ...
070227080635 7-Information Time of day - retrieved
700101000125 7-Information DHCP - parameters acquired
700101000125 7-Information DHCP: ACK: Setting (*) CM TFTP Boot file: HSD_PowerVoice.bin
700101000125 7-Information DHCP: Setting CM IP address to: 10.18.33.13
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Syslog Server address to: 0.0.0.0
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Time Server address to: 172.31.254.162
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Subnet mask to: 255.255.248.0
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM Gateway address to: 10.18.32.1
700101000125 7-Information DHCP: OFFER: Setting (*) CM TFTP Boot file: HSD_PowerVoice.bin
700101000125 7-Information DHCP: Setting (*) CM TFTP Server address to: 172.31.254.162
700101000125 7-Information DHCP: Offered (*) CM IP address to: 10.18.33.13
700101000121 7-Information Trying to register through CMTS...
700101000121 7-Information SYNCHRONIZED - 314000000 Hz , ucd 2
700101000119 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000119 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000118 7-Information Starting Ranging On Channel 2
700101000117 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000117 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000115 7-Information Starting Ranging On Channel 1
700101000111 7-Information Downstream Locked - Collecting Upstream Information
700101000109 7-Information Scanning frequency 314000000Hz
700101000109 3-Critical U02.0 UCD invalid or channel unusable
700101000109 3-Critical R03.0 Ranging Request Retries exhausted
700101000108 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000107 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000107 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000106 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000106 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000105 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000104 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000103 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000102 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000102 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000101 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000100 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000059 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000059 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000058 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000058 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000057 5-Warning SYNC: US Gain wasn't found in cache
700101000057 7-Information Starting Ranging On Channel 4
700101000057 3-Critical R03.0 Ranging Request Retries exhausted
700101000056 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000056 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000055 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000054 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000054 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000053 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000052 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000051 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000051 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out
700101000049 3-Critical R02.0 No Ranging Response received - T3 time-out

migroen
5 maart 2007, 09:53
Vandaag weer klantenservice gebeld met de vraag waarom de betaling van 96 euro nog steeds niet gedaan is.

Echt niet te geloven. Krijg je weer te horen dat ze er mee bezig zijn en dat ik toch nog maar even geduld moet hebben. Ik heb al vreselijk veel geduld gehad en ik wacht al heel lang maar je komt gewoon niet verder. Elke keer krijg je hetzelfde te horen en de klant maar wachten en bellen.

Ik ben nu :evil: en geef het nog een paar dagen. Is het dan nog niet rond dan gaat er weer een klacht naar MK over de gehele historie want ik heb het nu echt gehad.

migroen
17 maart 2007, 08:45
Op 9 maart weer een klacht ingediend bij MK aangezien de problemen alleen maar meer worden. Op 12 maart werd ik door de klachtenservice van MK gebeld.

Hij heeft ervoor gezorgd dat
1. De 96 euro nog dezelfde dag op mijn rekening stond
2. De vreemde nota's zijn uitgezocht en de verschillen worden nog naar mij overgemaakt.
3. ik een nieuw digitale decoder de Humax Ir-Fox C krijg. Deze toezegging kreeg ik op 13 maart en op 15 maart had ik hem in huis :lol:

De snelheid van internet lijkt op dit moment weer redelijk maar krijg nog wel steeds vreemde meldingen.

Ik ben nu 5 maanden verder en gelukkig heeft MK zijn best gedaan om alles goed op te lossen. Dat maakt je niet vaak mee. Ik ben op dit moment weer een tevreden klant en wil MK ook bedanken voor de mannier waarop zij met de klanten omgaan. Ze nemen een klacht zeer serieus.

Nu alleen de snelheid van administratieafhandelingen verbeteren en ze zijn dan helemaal top. :D