View Full Version : Beeld/Geluid Synchronisatie Nederland 1


CeeS
15 november 2006, 12:12
Het valt me de laatste dagen op dat het geluid van (analoog) Nederland-1 ietsje uit de pas loopt met het beeld.

Vroeger was dat nooit zo en werd blijkbaar een andere bron gebruikt (analoog uit de lucht??) dan nu, want op analoog en digitaal lopen de uitzendingen ongeveer gelijk. Vroeger zat daar een seconde verschil tussen.

Maar de lip-synch van digitaal op Nederland 1/2 en 3 lijkt goed, alleen op de analoge kanalen lijkt er een kleine afwijking. Vooral op Nederland-1 zie je dit. Als iemand korte-woordjes uitspreekt zie je duidelijk dat er een verschil tussen beeld en geluid zit. Is dit meer mensen opgevallen ? En zit dit op meerdere analoge kanalen ?

The_Doman
15 november 2006, 12:41
Dat kan kloppen want het valt mij ook al geruime tijd op bij NL 1,2 en 3. :?
Best wel hinderijk allemaal.
En typisch weer dat men dit nu weer niet zelf opmerkt bij Multikabel!

Ook zijn er nu meer digitale artifacten zichtbaar, waarschijnlijk gebruikt men nu ook voor analoog het (niet geweldige) digitale SAT signaal.

CeeS
27 november 2006, 12:45
De problemen zaten in de aangeboden feed van ned 1/2/3 en waren niet alleen bij Multikabel aanwezig. Sinds 21 november is overgeschakeld naar een ander (nood-) ontvangsstation waardoor de beeld/geluid synchronisatie nu weer goed is, maar met een iets mindere beeldkwaliteit. De verwachting is dat eind november de originele feed weer in gebruik genomen wordt zonder de geluidsproblemen. Dan moet het analoge beeld ook weer goed zijn.

PeeWee
28 november 2006, 12:09
Zouden dit soort problemen niet op de MK-site gemeld kunnen worden? Of op teletekst (110) van het mozaiekkanaal?

Ik merkte ook dat het beeld slechter was geworden, maar je gaat dan twijfelen aan je eigen apparatuur, of geeft de schuld aan weersomstandigheden, of zo. Enkel en alleen omdat er door MK nergens wordt aangegeven dat er bepaalde (bekende) problemen zijn.

Gelukkig is er nog dit internetforum...