View Full Version : Ervaringen Siemens Gigaset M750 C IR Twin Tuner PVR


jori
10 oktober 2006, 13:32
Onderwerp Siemens GiIgaset M750 C IR
Apparaat twee weken in mijn bezit

Beeld kwaliteit is goed
Het komt vaakl voor dat het geluid niet synchroon met het beeld.
Na wisselen van zenders is het probleem opgelost.
Het gebeurt ook als er naar een opnamen wordt gekeken, opnamen stoppen en weer starten probleem tijdelijk opgelost .
Advies van Siemens toestel resetten d.m.v 4 maal stekker uit stopcontact te halen.Actie uitgevoerd geen resultaat.
Software update schijnbaar beschikbaar. in werkelijkheid niet beschikbaar.
Prijs apparatuur 327 + 120 euro harde schijf= 447 euro voor niet goed werkende apparatuur
Wat te doen

ArChie
10 oktober 2006, 18:50
Om het forum overzichtelijk te houden is dit topic verplaatst naar "Digitale TV" en is het onderwerp enigszins aangepast zodat het een algemeen ervaringen topic voor de Siemens Gigaset M750 C IR kan worden.

Shostak
12 oktober 2006, 11:36
Mijn ervaringen zijn soortgelijk. In het begin erg veel vastlopers gehad, maar om de een of andere reden lijkt dit wel gaandeweg te verminderen. Het niet synchroon lopen lijkt vooral op te treden als je lang naar dezelfde zender kijkt. Zappen helpt dan wel om het te verhelpen.
Zelf heb ik van de Siemens helpdesk vernomen dat een update binnenkort beschikbaar komt. Maar ja, wanneer is binnenkort.....

ArChie
26 oktober 2006, 20:06
Ook Siemens is momenteel bezig met het testen van nieuwe firmware voor de Gigaset M750C IR. Een selectief aantal gebruikers heeft daarvoor een zogenaamde test Gigaset M750C IR ontvangen om te controleren of eerder gemelde problemen zijn opgelost. Deze testers hebben ondertussen versie 2.3.20 van de firmware ontvangen die overigens niet via het kabelnetwerk te downloaden is. Volgens n van de testers is de verwachting van Siemens dat de nieuwe firmware eind november wordt vrijgegeven.

x_paulus
8 december 2006, 14:31
Ik heb nu ook de Siemens Gigaset M750C IR binnen met firmware 2.0.54 en aangesloten op mijn kabel van Casema. Helaas moet ik ook zeggen dat het apparaat zeker nog niet af is. Ik zal hier mijn evaring na 2 dagen testen met jullie delen.

Wat mij opvalt dat het allemaal heel wat lekkerder werkt via netwerkshares dan via de USB-HD. Maar een reden zou kunnen zijn dat ik niet een USB-HD heb die als goedgekeurd op de site staat. De verkenner is te eenvoudig en ziet alleen de bestanden die het systeem denk af te kunnen spelen er is geen optie om alle bestanden weer te geven zodat een bestand zonder de juiste extensie, ondanks het wel een correct bestand zou zijn, niet af te spelen is. De timer is ook heel eenvoudig en kan per programmering alleen maar instellen of het meerdere keren op het zelfde tijdstip opgenomen moet worden. Afhankelijk van je gebruik hoeft dit geen nadeel te zijn, maar zelf vind ik dit een zeer grote tekortkoming. Het zou zeer handig zijn om de mogelijkheid te hebben om b.v. op ma t/m dor. om 8 uur iets op te nemen of juist alleen op za/zo. Een heel goed voorbeeld is de timer van de Echostar PVR 7020 sat. ontvanger.

Eerst de positieve dingen: kwalitatief goed beeld, eenvoudige bediening, klein en compact, 2 opnames tegelijk gaan goed en hebben de zelfde kwaliteit als het origineel en spelen geheel zonder storing af. MP3 speelt prima af en heeft voldoende mogelijkheden om alfabetisch of random af te spelen (helaas niet door meerdere mappen heen).

Nadelen: Schakelt langzaam zeker als er een USB HD aangesloten is, alleen op het netwerk aangesloten gaat het stukken sneller maar toch, loopt regelmatig vast vooral met schakelen als het beeld nog niet opgebouwd is, heb ook al een paar keer gehad dat het apparaat zich zelf uitzette door oververhitting maar het voelde geheel niet warm aan, kan alleen MPG films afspelen dus geen DVD of Divx/Xvid (van HD of netwerk)afspelen. Loopt ook vast als je een .mpg file probeert af te spelen die eigenlijk ook Divx is.


Mijn conclusie is dan ook zolang je alleen maar kijkt, opneemt en afspeelt en af en toe het vastlopen accepteert, het apparaat redelijk doet wat het belooft. Verwacht niet dat de beloofde features goed werken daarvoor zal zeker nog een groot aantal updates nodig zijn. Het succes van het apparaat zal ook afhangen hoe vaak Siemens updates gaat uitbrengen. Wat dat betreft ben ik wel redelijk pessimistisch want zover ik nu op het internet lees gebeurt dat tot nu niet.
Volgens mij is het handiger dat Siemens gewoon de bron vrijgeeft zodat handige Linuxprogrammeurs het wel tot een goed product kunnen maken.

x_paulus
8 december 2006, 14:33
Ook bereid om mee te testen met de laatset firmware en mijn kritieken er oplos laten :D

ArChie
8 december 2006, 20:16
Volgens mij is het handiger dat Siemens gewoon de bron vrijgeeft zodat handige Linuxprogrammeurs het wel tot een goed product kunnen maken.
Dat kan je denk ik wel vergeten. De zogenaamde Irdeto 2 Conditional Access Module (CAM) voor het bepalen van de decoderingssleutels is bij alle goedgekeurde ontvangers uitgevoerd als een software-matige CAM die als library module deel uitmaakt van het systeem. Irdeto zal Siemens nooit toestemming geven om het systeem publiekelijk open te stellen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Siemens de Nederlandse kabel uitvoering zodanig dichtgetimmerd heeft dat eerder beloofde programma's als PVR Pilot niet meer werken.

Tizzy
10 december 2006, 12:07
Akkoord

x_paulus
11 december 2006, 08:06
Hier en daar moet ik mijn mening van bovenstaand verhaal even goed aanpassen. Na weer wat langer testen blijkt dat de timer toch helemaal top is. Je kan namelijk ook voor serie kiezen en dan per dag/dagen onbeperkt of een x aantal keren opnemen. Daarnaast zijn bij gelijktijdige opnames allebij de opnames gedecodeerd dus geen problemen achteraf.

Nu zonder USB-HD aan de Gifaset heeft het apparaat helemaal niet meer gehangen. En als laatste: standaard wordt bij stoppen van afspelen van een opname, onthouden waar je gebleven was.

Dus eigelijk is het een prima werkend apparaat (icm netwerkshares) zeker voor de prijs waar nog wel wat extra mogelijkheden aan toegevoegd zou moeten worden om perfect te worden :-). Een kleine aanpassing om DVD's via een share af te spelen zou toch geen probleem moeten zijn. Het apparaat speelt tenslotte al MPG2 files af dus ook een VOB-file gerenamed naar mpg.

Ben er nu wel mee in mijn schik, jammer dat ik eerst veel tijd aan de USB-HD verknalt hebt!

@ Archie; in Duitsland is de DVB-T variant van deze Gigaset wel helemaal open (gekraakt) en daar worden hele leuke dingen met het apparaat gedaan, dus voor ons zal er ook wel hoop zijn...

bosma036
20 december 2006, 22:05
Op de site www.tversity.com wordt freeware angeboden waarmee op zeer veel verschillende apparaten (oa xbox360 en psp 3) waaronder ook de siemens gigaset via netwerk shares oa divx , dvd/vob bestanden ,etc kunnen worden afgespeeld.

Nairobi
23 december 2006, 00:14
Even een vraagje: weet iemand of het mogelijk is om via de Siemens Gigaset M750 C IR toch Divx bestanden af te spelen als deze converted zijn naar MPEG2?

EmWe
24 december 2006, 12:53
All, ik ben sinds twee weken in bezit van deze decoder.
Eerste indruk: prima beeldkwaliteit, veelbelovende functionaliteit, maar nog instabiel.
Ik heb een wireless connectie via een "Siemens Gigaset WLAN Repeater 108", dit werkt stabiel aan de ethernet poort van mijn laptop, dus hier heb ik een zeker vertrouwen in. Geen USB disk nog.

1. De M750 slaagt er echter niet in een stabiele netwerkverbinding op te bouwen. In de verkenner wordt dan "PC1" lichtgrijs en dus niet meer te selecteren, en opnemen (naar een netwerkshare) werkt dan niet meer. De momenten waarop dit allemaal wel werkt zijn sporadisch .... Vraag: heeft iemand ervaring met dit probleem, hoe is weer een netwerkverbinding op te bouwen? Bv opnieuw starten (vanuit "energiebesparing" mode om zoveel mogelijk echt opnieuw te starten) helpt niet echt, het blijft rommelen.

2. Wanneer ik beide tuners tegelijk gebruik (via PIP of door een opname te starten en weg te zappen) resulteert dit beslist snel in een hang. De Siemens reageert dan niet meer op de afstandsbediening, ook niet aan/uit, dus rest niets anders dan om de stekker er maar uit te trekken. Vraag: heeft iemand een tip hoe dit soort hangs te voorkomen of op te lossen zonder steeds de stekker eruit te hoeven trekken?

3. Heeft iemand al gekeken naar tooling zoals PVRpilot, Crid manager, VideoReDo etc.? Ik ga hier zeker zelf mee aan de slag.

4. Ik lees ook verhalen van mensen die naast software problemen ook nog hardware problemen hadden, klinkt dit jullie als hardware problemen in de oren?

Ik ga volgende week Siemens maar eens bellen. Ik wacht natuurlijk op een software update (nu 2.0.54), maar als iemand tips heeft hoe het gebruik van de huidige versie makkelijker te maken dan hoor ik het graag.

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn bevindingen ....

Groeten, Menno.

Shostak
25 december 2006, 13:29
Ik heb geen ervaringen met de netwerkverbindingen van de Siemens. In het begin had ik ook veel last van 'hangs'. Toen ik besloot dat ik de timeshift functie zelden gebruikte heb ik deze uitgezet. Sindsdien is de Siemens veel stabieler en loopt nog maar zelden vast. Ik heb het vermoeden dat de constante interactie met de USB harde schijf bij timeshift voor hangers zorgt.

x_paulus
27 december 2006, 14:31
Helaas vandaag het apparaat teruggestuurd! Na wat meer ervaring zie en merk je steeds meer gebreken. Het beeld is wel scherp maar er loopt vaag een lichtere band van onder naar boven, valt eerst niet op maar als je het 1 maal ziet....... Van de 3 opnames is er 1 opzeker niet terug te kijken en de andere met storingen, en dit alles bovenop de bovenstaande gebreken!

Daarnaast met Siemens gebeld en die geeft toe dat er nog heel veel fouten in het syteem zitten en dat de beloofde firmware update van december uit gesteld is tot minstens half februari om een goedwerkende firmware uit te brengen. Helaas werd dat ook met de eerste serie uitgeleverde apparaten beloofd maar de 2e versie die er bij mij in zit heeft daar niet veel verbeteringen in laten zien. Dus mijn vertrouwen is tot nul gedaald en neem dus afscheid van het apparaat. Gelukkig heeft mijn leverancier volledig begrip voor de situatie.

x_paulus
27 december 2006, 14:35
@Nairobi,

Als ik een .vob bestand hernoemde naar mpg speelde hij gewoon af. Dus als de Divx goed omgezet is naar mpg2 en de goed extentie (mpg) lijkt het mij dat het gewoon zou moeten werken.

Kan het niet meer voor je testen

Paul

SoundE
3 januari 2007, 14:01
Bij mij gaat het, na ongeveer 3 weken, eigenlijk erg goed met de Siemens. Het enige probleem is dat de HDD regelmatig "verdwijnt"... Dit blijkt altijd samen te vallen met door MK aangekondigde onderhoudswerkzaamheden danwel storingen aan het digitale tv netwerk. Zo ook vandaag... je hersteld het weer door de HDD uit te zetten, en dan weer opnieuw te laten "mounten".

Heel erg onaangenaam ivm opnames, die dan echt niet zijn gelukt!

GrFr

Guinness
10 januari 2007, 20:57
Ik heb de Siemens nu een week of drie in bezit en ik ben er niet erg enthousiast over.
Eerst dan maar het positieve: het beeld is haarscherp. Maar dat is dan ook zo'n beetje alles.

Snel zappen tussen de zenders lukt niet, want de box is heel erg traag. Het duurt een seconde of 3 voordat je het beeld van het volgende kanaal ziet. De box reageert sowieso erg traag op de afstandsbediening en soms ook helemaal niet.

Vorige week had ik een DVD recorder met HDD aangeschaft. Het is niet gelukt de box en de recorder met elkaar te laten communiceren. Volgens de winkelier had ik alles goed gedaan, maar gaf volgens hem de box de zenders niet door aan de recorder.

Daarop de recorder teruggebracht een 400Gb externe Hard Drive gekocht. Ik heb diverse opnames gemaakt en die leken goed te gaan. Tenminste, de box zei dat de opnames gelukt waren. Maar toen ik het ging terugkijken, kreeg ik enkel een hakkelend beeld en hoor je het geluid niet synchroon en met horten en stoten.

Vanmiddag de Siemens helpdesk gebeld. Volgens Siemens helpdesk moest ik een 'harde reset' uitvoeren, o.t.w. de stekker er 4x in- en uitdoen. (Wat een volslagen bezopen manier van resetten, maar dit terzijde). Dat heb ik gedaan, een aantal zenders geprogrammeerd, maar helaas. Nog steeds een hakkelend beeld.

Wie heeft dit ook gehad en wie weet een oplossing?

CeeS
11 januari 2007, 10:45
Weet je zeker dat de externe harde schijf goed werkt ?
Die kan je eventueel op je computer ook testen denk ik.

Een kennis van mij had ook laatst een NAS externe harddisk in gebruik genomen die ook niet lekker wilde werken. Erg traag en er ontstonden fouten in de mp3 bestanden die hij erop opgezet had en wilde afspelen. Dit bleek te komen door een foute jumpersetting op de harddisk die hij in het externe-harddisk-doosje had geplaatst. Die moest in zijn geval op 'master' staan en hij had hem per ongeluk op "master but slave present" gezet, waardoor de drive blijkbaar steeds probeerde contact met de slave te maken die er niet was. In ieder geval waren die problemen toen voorbij toen de jumper op de harde schijf goed gezet was.
Mocht je zelf een harde schijf gemonteerd hebben moet je dat nog maar eens checken. Als het een 'kant-en-klare' externe harddisk is zal dat wel goed zitten, maar kun je hem misschien eens testen op een computer, of opnieuw formatteren via de Siemens.

Shostak
11 januari 2007, 16:56
De geschetste problemen zijn voor mij niet herkenbaar. Ik heb een Freecom USB harde schijf aangesloten en die werkt vanaf het begin prima. Opnames gaan eigenlijk altijd goed. Ik heb echter wel de timeshift functie uitgezet omdat dit wel leidt tot vele vastlopers en daarmede misschien ook wel tot foutieve opnames.

Guinness
11 januari 2007, 19:05
Ik heb:

* de Siemens gereset
* de Freecom externe HD geformatteerd
* de timeshift uitgeschakeld (althans, op 0 minuten gezet. Ik vind in de handleiding niet hoe je de timeshift functie kunt uitschakelen)
* de HD getest door hem aan te sluiten op de computer. Die blijkt prima te zijn. Ik kan er files op zetten (mp3, avi en mpeg) en afspelen

Maar helaas... nog steeds een hakkelend beeld en geluid.

Oh, iets nieuws. Sinds gisteren knippert de Siemens constant. Aan - kort uit - aan - kort uit - etc. Volgens de handleiding betekent dit dat er een opname actief is.
Dat is echter niet het geval. Ik heb niets geprogrammeerd en ook niet handmatig een opname gestart.

Wie o wie? Ik word echt gek van de Siemens en ben in staat hem het raam uit te flikkeren.... :evil:

Guinness
11 januari 2007, 19:06
Nog iets: de Freecom HD heeft geen master/slave instellingen.

Shostak
12 januari 2007, 08:29
Misschien nog iets om te proberen. Ik heb de HDD op USB2 en de cardreader op USB1. Was ik ooit eens op Internet tegen gekomen, maar geen idee meer waar.
Heb je de problemen ook als er geen HDD is aangesloten? Maw zit het probleem in de Siemens box of is de HDD of USB kabel niet goed?

ArChie
27 februari 2007, 19:48
Als het goed is staat de nieuwe firmware versie voor de Siemens Gigaset M750 C IR nu ook bij Multikabel op het kabel netwerk.

EmWe
23 maart 2007, 12:57
Mijn decoder geeft wel aan dat er een update beschikbaar is, maar kan 'm vervolgens niet downloaden .... is iemand hier wl in geslaagd?

Groeten, Menno.

ArChie
23 maart 2007, 13:07
Mijn decoder geeft wel aan dat er een update beschikbaar is, maar kan 'm vervolgens niet downloaden .... is iemand hier wl in geslaagd?
Om onduidelijke redenen geeft Multikabel al een paar dagen geen firmware updates meer door via het kabelnetwerk. Het updaten van ontvangers is daarom momenteel niet mogelijk.

bakker2
23 maart 2007, 20:20
Zou je kunnen melden waneer het wel kan? Alvast bedankt. Ik kijk graag naar jou post met altijd de juiste oplossingen!!!

ArChie
23 maart 2007, 22:50
Zou je kunnen melden waneer het wel kan? Alvast bedankt.
Dat wil ik wel doen, maar als je haast hebt met de firmware update van de M750C dan zou ik je willen adviseren om eerst contact op te nemen met de helpdesk van Multikabel en daar aan te geven dat de firmware update niet te downloaden is. Verwijs desnoods naar dit forum als ze je niet willen geloven of met een onzin verklaring komen. Er wordt dan namelijk als het goed is een ticket aangemaakt dat uiteindelijk bij de afdeling Digitale TV terecht komt zodat men aan de slag kan om de firmware update weer terug te zetten. Uit zichzelf doet de afdeling Digitale TV namelijk helemaal niets en kan je wachten tot je een ons weegt.

bakker2
23 maart 2007, 22:53
Bedankt ik ga dat doen
Ik had anders echt gewacht. :lol:

EmWe
27 maart 2007, 21:42
Het werkt nog steeds niet, dus ik ga dit ook doen.
De helpdesk heeft wel gereageerd op een mail van mij, maar alleen maar met de vraag welke foutmelding ik precies krijg, terwijl ik het probleem toch duidelijk omschreven heb ....
Groeten, Menno.

ArChie
27 maart 2007, 22:08
Het werkt nog steeds niet, dus ik ga dit ook doen.
De helpdesk heeft wel gereageerd op een mail van mij, maar alleen maar met de vraag welke foutmelding ik precies krijg, terwijl ik het probleem toch duidelijk omschreven heb ....
Er staat nog steeds alleen maar een firmware upgrade voor de Samsung DCB-H360R op het kabelnetwerk van Multikabel. Alle andere download kanalen voor de overige kabel ontvangers zijn niet in gebruik. Dit is dus weer zo'n typisch voorbeeld waarbij de technische afdeling maar wat aan het aanklooien is en de helpdesk medewerkers daarover niet inlicht. Gevolg: De klant krijgt niet ter zake doende vragen te beantwoorden omdat de helpdesk er automatisch van uitgaat dat het probleem niet bij Multikabel zelf zit.

bakker2
28 maart 2007, 15:32
Ik had een mail gestuurt en ze hebben hem zo juist er op gezet. Deze is nu bij mij aan het downloaden. En inderdaat ik krijg ze ook weleens bij woonhuizen waar het sigaal slecht is komen ze kijken en zeggen dat het aan de huis installatie zit ipv. bij hun ik het de sigaal gemeten bij binnen komst en was toen niet hoger dan 10db ja dan kan je niet veel meer en adviseren om een versterker er tussen te plaatsen doen ze ook niet.

Saywhat
28 maart 2007, 17:56
adviseren om een versterker er tussen te plaatsen doen ze ook niet.

Als iemand 1 televisie heeft op een normale manier aangesloten zou een versterker ook overbodig moeten zijn. Multikabel zal toch echt een knap signaal moeten verzorgen, alleen in afwijkende situaties (meerdere televisies, erg lange bekabeling en dergelijke) is een versterker pas een oplossing...

hennink
16 april 2007, 14:53
ik sta nu voor de keuze of ik de gigaset ga aanschaffen of niet.
mijn wens is het volgende.

Graag wil ik de gigaset in de woonkamer gebruiken om tv te kijken en programma's op te nemen. In de slaapkamer wil ik er dan nog een zetten en de programma's die in de woonkamer zijn opgenomen in de slaapkamer bekijken.

Omdat een netwerkkabel maximaal 100 meter mag zijn leeg mij het onvermijdelijk de netwerkfunctionaliteit te gebruiken. Maar ik lees hier heel veel ellende over..

Is het nu mogelijk films op te nemen op een netwerk schijf en deze via een andere gigaset af te spelen of gaat dit gewoon echt niet werken?

Is het misschien wel mogelijk via usb? De maximale lengte van een usb kabel is 5 meter dus wordt de technische uitvoerbaarheid voor mij wel iets lastiger..

zouden jullie mij advies kunnen geven?

mvg Jan Willem

RdP
19 april 2007, 09:05
Jan Willem,

Opnemen van programma's gaat nog best redelijk, alleen zenders met een hoge bitrate (Ned1, 2, 3 bijv) geven nog wel eens problemen.

Het grootste probeel is het afspelen, dit loopt regelmatig vast. Soms na 1 minuut, soms na een uur, maar het werkt gewoon onbetrouwbaar.

Jouw idee, was ook mijn idee... Maar na 9 maanden testen en rommelen met de M750C heb ik de moed opgegeven en Siemens volgens mij ook al....

Helaas de potentie van het apparaat is enorm, maar in de praktijk heb je er weinig aan......

/RdP

hennink
22 april 2007, 22:32
RdP,

bedankt voor je antwoord. Jammer om te horen dat dit apparaat zo slecht presteerd betreft de netwerkfunctionaliteit.
Maar mijn tweede vraag was of deze opstelling wel zou werken dmv een connectie van usb kabels?

Ik heb de helpdesk van siemens gebelt en die vertelden mij dat het via de usb wel probleemloos zou moeten werken. Maar gezien de berichten op de verschillende fora heb ik hier een hard hoofd in.

Zou je mij hier ook je bevindingen over kunnen vertellen?

bedankt!

RdP
27 april 2007, 16:22
Via USB is het ook niet mogelijk, alleen een USB HD/USB stick (of de cardreader) kan aan de USB port worden aangesloten.

/RdP