View Full Version : Terugbetaling borg


wvdleek
5 oktober 2006, 19:21
Even een vraagje.
In juli ben ik ingegaan op het aanbod van Multikabel om over te stappen naar de Powerbundel (internet, radio/TV, telefonie). Ik heb daarbij die Panasonic telefoonset gekregen (waarde € 74,95) en heb zelf alles geïnstalleerd.
In maart 1999 heb ik NLG 350,-- aan Multikabel betaald, zijnde NLG 250,-- borg voor het modem en NLG 100,-- installatiekosten.

Ik weet dat er hevige discussies zijn geweest over terugbetaling van deze borgsom en dat Multikabel dat pas ging doen ofwel bij beëindiging van het abonnement ofwel bij het overstappen naar de Powerbundel.

Zijn ze bij Multikabel zo snugger genoeg geweest om die borgbetaling in je clientdossier te vermelden en uit zichzelf terugbetalen of moet je ze hiervoor achter de broek aan zitten ? ?

Vriendelijke groeten,

Willem van der Leek

CeeS
5 oktober 2006, 19:44
Even een vraagje.
In juli ben ik ingegaan op het aanbod van Multikabel om over te stappen naar de Powerbundel (internet, radio/TV, telefonie). Ik heb daarbij die Panasonic telefoonset gekregen (waarde € 74,95) en heb zelf alles geïnstalleerd.
In maart 1999 heb ik NLG 350,-- aan Multikabel betaald, zijnde NLG 250,-- borg voor het modem en NLG 100,-- installatiekosten.

Ik weet dat er hevige discussies zijn geweest over terugbetaling van deze borgsom en dat Multikabel dat pas ging doen ofwel bij beëindiging van het abonnement ofwel bij het overstappen naar de Powerbundel.

Zijn ze bij Multikabel zo snugger genoeg geweest om die borgbetaling in je clientdossier te vermelden en uit zichzelf terugbetalen of moet je ze hiervoor achter de broek aan zitten ? ?

Vriendelijke groeten,

Willem van der Leek

Als je een telefoon hebt gekregen bij je powerbundel, dan heb je vermoedelijk een brief gekregen met een aanbod waarbij je de borg kon inruilen voor deze actie, dus voor in jouw geval blijkbaar een draadloze telefoon en misschien nog wat korting op het abonnement ???

Normaal gesproken is hetgeen je extra krijg bovenop het normale power-bundel aanbod meer waard dan de hoogte van je borg-bedrag.

Je moet die brief er even bijpakken voor de zekerheid om te zien hoeveel je totaal "kado" kreeg ter waarde van je borg.

Verder:
Weet je zeker dat dat borg-bedrag wat je noemt klopt ? In het verleden zijn ook aansluitkosten en andere kosten geweest, maar dat staat op je aanmeldformulier. Multikabel houdt van iedereen bij hoeveel borg er betaald is en als het goed is heb je een aanbod gehad waarbij je meer kado krijgt (aan winkelwaarde) dan je borg waard is.

wvdleek
6 oktober 2006, 11:37
Cees,

Ik heb het afgelopen jaar diverse keren een brief gekregen van Multikabel met betrekking tot de Powerbundel.
Op 14 juni boden ze mij aan: Radio/TV, Internet, Telefonie voor een bedrag van Euro 64,-- per maand.
Als trouwe klant (hoe kan het anders als je in hun gebied woont) deden ze mij een éénmalige aanbieding van dat Panasonic draadloos telefoontoestel met extra handset (t.w.v. € 74,95). Tevens ontving ik kostenloos een nieuw modem. Deze aanbieding was geldig tot en met 23 juni 2006.
Ik zou zelfs nog een jaar gratis abonnementskosten kunnen krijgen voor mobiele telefonie. Aangezien ik prepaid mobiel bel heb ik dat niet genomen.

Of het bedrag juist was ? ? Nou, volgens mijn financiële administratie dus wel. Vraag even na bij mensen die rond diezelfde tijd internetaansluiting bij Multikabel hebben genomen.

En . . . er wordt met geen woord gerept over mijn toenmalig betaalde borg.

Het 'kado' is een stuk minder waard dan de borg die ik betaald heb.
De Panasonic telefoon is aan winkelwaarde omgerekend hooguit NLG 165,-- en dat is een stuk minder dan de door mij betaalde borg.

En . . . op het aanmeldingsformulier was ook geen mogelijkheid om die telefoonset te weigeren, want die had ik eigenlijk helemaal niet nodig.

Dat bedrag van € 64,-- per maand met eventueel 1 jaar gratis mobiel geldt nog steeds voor de Powerbundel.


Willem van der Leek

CeeS
6 oktober 2006, 12:34
Heb je die brief nog met dat aanbod ?? Zou je hem in dat geval kunnen inscannen en mailen ?

Wat wij gehoord hebben zou die brief met het 'telefoon-aanbod' (dus een gratis DECT telefoon) bedoeld zijn als inwisseling van je borg, dat had naar mijn mening duidelijk in die brief moeten staan. Dat aanbod is ook alleen verzonden aan een bepaalde groep klanten met een bepaalde hoogte aan uitstaande borg. Als daar de indruk gewekt werd dat je borg gewoon zou blijven staan is dat vreemd en ben ik wel benieuwd naar de tekst van die brief. Bij een normale power-bundel krijg je als kadootje 1 jaar gratis mobiele telefonie en dus geen DECT telefoon erbij.

De (verkoop) waarde van dat aanbod van een DECT-telefoon zou hoger moeten zijn dan jouw uitstaande borg, wat ook wel logisch is omdat je de borg in geld normaal al terug kreeg als je een bundel-aanbod genomen had zonder die actie.

Als het borg-bedrag niet in verhouding is volgens jou, dan moet je bij Multikabel even navragen bij klantenservice hoe hoog jouw uitstaande borg was en als dat anders is dan wat jij in je adminstratie hebt staan moet je dat melden.

wvdleek
6 oktober 2006, 21:05
Ik zal de brief inscannen en ik heb ook nog de helft van het aanmeldingskaartje gevonden van Multiweb, waarop staat dat de borg NLG 250,-- en de installatiekosten NLG 100,-- was.
Dagafschriften van 7 jaar geleden heb ik niet meer, maar ik heb een spreadsheet waarop ik mijn rekening bijhield. De datum van afschrijving was 30 maart 1999.

Scans komen per email.

Willem van der Leek

CeeS
7 oktober 2006, 10:41
Voor de meelezers (willem krijgt antwoord via email) :

Ik kan uit die brief met aanbod inderdaad alleem maar concluderen dat dit niets met het 'borg-aanbod' te maken kan hebben en dat men je borg gewoon gaat terugbetalen omdat je nu een nieuw contract met telefonie hebt. We zullen verder bij MK navraag doen over deze actie.

Sander
7 oktober 2006, 14:49
Cees,

Staat er een termijn voor de terugbetaling van de borg zover je weet? Ik heb zelf begin september de family bundel genomen dus ik ga er van uit dat ik ook nu in aanmerking kom voor terugbetaling. Bij de helpdesk konden zij mij daar niets over zeggen....het is nml erg druk met de afhandelingen kreeg ik te horen dus het zou nog even kunnen duren (vandaag gebeld).

mvgr,
Sander

CeeS
7 oktober 2006, 14:58
Cees,

Staat er een termijn voor de terugbetaling van de borg zover je weet?

Ik dacht geen vaste termijn, het kan wel eens een paar maanden duren voordat het afgerond is als ik zo de reacties van het laatste jaar zie. Vooral als je net een maandnota gehad hebt.

Maar niet iedereen heeft een borg betaald, er zijn ook 'aansluitkosten' in rekening gebracht in de beginjaren zonder borg en ook aansluitkosten plus borg. En het borgbedrag is een aantal keren gewijzigd. Van 250 gulden in het prille begin tot veel minder later. Of je recht hebt op borgterugbetaling hangt dus af van die zaken. Helaas kun je meestal zelf moeilijk meer zien wat je vroeger betaald hebt. Je zou dat na kunnen vragen via de klantenservice, dan weet je wat je eventueel kunt verwachten.

Sander
7 oktober 2006, 16:42
Ok, ik zal dat nog wel navragen dan. Ik ben 6 jaar geleden bij Sonera toen nog abonnee geworden en weet dat ik toen een borg betaald heb, (moet ik ook nog ergens een bankafschrift van hebben) en dat was iets van 300 gulden in totaal dus dat zal niet alleen aansluitkosten zijn geweest. Maar ik stuur wel even een mail naar de klantenservice om dat voor me na te kijken, dan weet ik het zeker.

In ieder geval bedankt

wvdleek
11 oktober 2006, 14:55
Klantenservice kan niet vinden dat ik ooit een borg heb betaald.
Nu gaan zoeken of ik die afschriften nog heb.

Willem van der Leek

The_Doman
11 oktober 2006, 19:33
Er is momenteel blijkbaar weer een (zeer kortlopende!) actie gaande wat beteft de uitstaande borg?
Ik kreeg dit mailtje namelijk gisteren van Multikabel:

LAATSE KANS: ZET NU UW BORG OM!
Geachte abonnee,

Onlangs heeft u als trouwe abonnee van ons een aanbieding ontvangen. De borg van €
113,- die u bij het aangaan van uw internetabonnement voor het gebruik van uw modem
heeft betaald, kunt u nu omzetten in:

Een jaar gratis abonnementskosten voor Digitale Telefonie
t.w.v. € 102,-. Na dit jaar betaalt u slechts € 8,50 per maand.
EN een gratis Panasonic DECT telefoon (met tweede handset)
t.w.v. € 74,95

Digitale Telefonie van Multikabel biedt de volgende voordelen:

Onbeperkt gratis bellen met de ruim 70.000 andere Digitale Telefonie abonnees
van Multikabel
Zeer gunstige regionale en nationale tarieven
U kunt gewoon blijven bellen met uw eigen toestel en uw eigen nummer
Kosteloos een nieuw modem, zonder borg
Bespaar op de kosten van uw KPN abonnement, u heeft dit niet meer nodig
Na afloop van het gratis jaar zit u nergens aan vast

Een aanbod dat u niet mag missen. Profiteer nu en zet uw borg om! (https://service.multikabel.nl/)
Let op: deze aanbieding is geldig tot en met 16 oktober 2006.

Met vriendelijke groet,

Monique Hartog
Product Manager

wvdleek
11 oktober 2006, 20:30
Ik heb alleen die gratis DECT set gekregen. De door mij betaalde borg is niet meer terug te vinden in hun administratie.
Helaas heb ik geen dagafschriften uit 1999 meer in mijn bezit en de Postbank kan helaas ook geen kopie meer leveren. Zij zijn verplicht dit zeven jaar ter beschikking te houden en als je dus terug gaat tellen, is de vroegste periode waarvan zij nog kopiën kunnen verstrekken de maand oktober 1999.
Ik heb Multikabel wel de juiste datums kunnen geven en het rekeningnummer waarvan zij hebben geïncasseerd, omdat ik een spreadsheet heb waarop ik een overzicht bijhield en nog steeds bijhoud van mijn vaste lasten.
Ik ben benieuwd of een tweede onderzoek bij hen iets op gaat leveren.

Ik houd jullie wel op de hoogte.


Groeten,

Willem van der Leek

Leonardo
12 oktober 2006, 13:30
Ongelofelijk! Men weet toch wanneer je abonnee geworden bent en dat in die tijd borg verplicht was!
Multikabel heeft imho eerder aangegeven dat zij alle betaalde borg netjes geadministreerd had.

Zelf had ik bij het nemen van telefonie op het nieuwe contract boven mijn handtekening aangegeven dat ik borg had betaald en ik MK gehouden hield aan terugbetaling van deze borg. (113,45 euro)
Door het boven mijn handtekening in te voegen werd het een onderdeel van het nieuwe contract!

En het geluk was met mij. :wink:
Nog voor men een installatieafspraak met mij had gemaakt was mijn borg reeds teruggestord op mijn rekening.
Netjes en ik heb dus niets te klagen.

Sander
12 oktober 2006, 18:48
Ik heb inmiddels een antwoord gekregen. Er wordt niet over een bedrag gesproken maar ik wacht deze termijn wel af. Ik heb het bankafschrift gevonden dus dat heb ik evt achter de hand.


==============================

Geachte mevrouw/meneer,

Onlangs stelde u ons een vraag over de borg.

Het is zo dat als u overgaat naar een ander abonnement u de borg automatisch teruggestort krijgt op uw rekening. Dit kan echter wel 6-8 weken duren.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Telefoonnummer: 09006858452

Mocht u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen hebben dan horen wij dit graag van u.

wvdleek
12 oktober 2006, 19:16
Ongelofelijk! Men weet toch wanneer je abonnee geworden bent en dat in die tijd borg verplicht was!
Multikabel heeft imho eerder aangegeven dat zij alle betaalde borg netjes geadministreerd had.


Het is inderdaad ongelofelijk.
Een aantal brieven van Multiweb heb ik nog wel.
In september 1998 werd er geadverteerd dat Hoorn geschikt zou worden gemaakt voor kabelinternet en heb ik informatie opgevraagd, die ik met hun schrijven van 6 augustus 1998 heb ontvangen. Dat was o.a. die antwoordkaart waarop op de helft die ik nog heb vermeld staat dat de borg NLG 250,-- en de installtiekosten NLG 100,-- bedroegen.
Aangezien de verhuizing naar mijn huidig adres in de pen zat, hebben we gewacht en met hun schrijven van 26 februari 1999 bevestigden zij mijn aanvraag voor kabelinternet. Het aansluiten had een wachttijd van 4 tot 6 weken nadat de aanvraag bij hen was binnengekomen.
9 maart 1999 schreven zij dat zij op 17 maart 1999 een monteur zouden sturen om de aansluiting te maken.
Met schrijven van 16 maart 1999 ontving ik de toegangscodes.
Het aansluiten zelf was niet zo'n groot probleem. Wandcontactdoos uitbreiden, kabel afmeten en bestekkeren, pc voorzien van een netwerkkaartje. Maar toen begonnen de problemen pas. Geen kontakt. De monteur heeft zich blauw gebeld maar het lukte voor geen meter.
Een paar dagen later is hij nog eens teruggekomen want het bleek dat de wijkkast niet aangepast was. Toen kostte het nog heel wat moeite om verbinding te krijgen. Uiteindelijk lukte dat dan toch.
Toen werd Multiweb overgenomen door Sonera en begonnen echt de grote problemen. Konstant IP-conflicten, waarbij mijn klachten (met hulp van de SGV) uiteindelijk resulteerden in een nieuw modem en restitutie van drie maanden abonnementsgelden. Gelukkig werd Michael Lek het bos ingestuurd en kocht Multikabel zijn voormalige internetpoot weer terug.
In de afgelopen maanden, waarbij de regering steeds maar verbetering van koopkracht beloofde en mijn kosten onevenredig stegen, besloten we dus gebruik te maken van het aanbod om ook digitale telefonie er bij te nemen. Digitale televisie hoeft voor mij niet meer na een rampzalig proefabonnement van een jaar.
Dus, toen dat dus gebeurd was (zelfinstallatie is een fluitje van een cent), dacht ik dat ik mijn borg wel terug zou krijgen.
Blijkt hun administratie dus toch niet in orde te zijn.
Ik wacht even af wat er gebeurd op mijn telefonische en webformulier klacht hierover. Ik heb ze al laten weten dat de Postbank mij helaas niet meer aan een kopie dagafschrift kan helpen.
Ik heb wel een automatische ontvangstbevestiging van het webformulier gekregen, maar nog geen verdere reaktie.
Ik ben eigenlijk vergeten te vragen of ze konden zien wanneer ik internetabonnee was geworden.
TV is geloof ik vanaf 1979 of 1980 toe alle centrale antennesystemen het veld moesten ruimen.

Groeten,

Willem van der Leek

Leonardo
13 oktober 2006, 09:44
Ongelofelijk! Men weet toch wanneer je abonnee geworden bent en dat in die tijd borg verplicht was!
Multikabel heeft imho eerder aangegeven dat zij alle betaalde borg netjes geadministreerd had.Het is inderdaad ongelofelijk.
Een aantal brieven van Multiweb heb ik nog wel.
Ik ben eigenlijk vergeten te vragen of ze konden zien wanneer ik internetabonnee was geworden.Als dat niet lukt proberen via de zachte manier met behulp van de MGV.
Als dat niet snel helpt en je bent lid van het Noord-Hollands-Dagblad via hun ombudsman. Dan gaan soms héél snel deuren open die anders gesloten blijven. (net als bij Kassa en Radar.)

wvdleek
13 oktober 2006, 12:58
Ongelofelijk! Men weet toch wanneer je abonnee geworden bent en dat in die tijd borg verplicht was!
Multikabel heeft imho eerder aangegeven dat zij alle betaalde borg netjes geadministreerd had.Het is inderdaad ongelofelijk.
Een aantal brieven van Multiweb heb ik nog wel.
Ik ben eigenlijk vergeten te vragen of ze konden zien wanneer ik internetabonnee was geworden.Als dat niet lukt proberen via de zachte manier met behulp van de MGV.
Als dat niet snel helpt en je bent lid van het Noord-Hollands-Dagblad via hun ombudsman. Dan gaan soms héél snel deuren open die anders gesloten blijven. (net als bij Kassa en Radar.)

Dat is een goed idee Leonardo. Ik heb gelijk maar even dat webformulier naar de NHD-ombudsman ingevuld.

Willem

wvdleek
13 oktober 2006, 13:36
Ik heb ook Multikabel even op de hoogte gesteld dat ik deze kwestie bij de ombudsman van het Noord-Hollands Dagblad heb aangekaart.

BenJ
13 oktober 2006, 13:37
Ik ben eigenlijk vergeten te vragen of ze konden zien wanneer ik internetabonnee was geworden.

Dat is een goed idee Leonardo. Ik heb gelijk maar even dat webformulier naar de NHD-ombudsman ingevuld..

Willem

Lopen jullie niet een beetje al te hard van stapel?

Ik heb contact gehad met MK en de zaak is gewoon nog in onderzoek.
Ik neem aan dat dat je ook is teruggekoppeld anders is het niet erg netjes om daar doorheen te fietsen ook al duurt het je te lang.

En ja Willem, ze weten pcs wanneer je je hebt aangemeld en je abo is geactiveerd. Dat de hele procedure 6-8 weken kost is idd wel lang. Daarover hebben we het laatste overleg gesproken en de toezegging gekregen dat dat zal worden bekort.

Leonardo
13 oktober 2006, 14:41
Lopen jullie niet een beetje al te hard van stapel? Ik heb contact gehad met MK en de zaak is gewoon nog in onderzoek.Met excuus maar ik vind Multikabel in gebreke blijven en er een veel te lange tijd voor uittrekt.
MK zou een goede administratie hebben van mensen die borg hadden gestord en daar hapert het kennelijk toch bij.
Om dan een oude trouwe abonnee niet sneller te helpen vind ik belachelijk.
Als ik maar even te laat betaald heb ik geen TV, radio, internet en telefoon meer! Dan verwacht ik andersom ook snelheid!

Uiteraard is jouw positie een andere dan die van Willem maar soms help een breekijzer wonderbaarlijk. Ik weet dat Willem al een poos bezig is met zijn borg terug te krijgen en dat zijn geduld -terecht- op raakt.

Ombudsmannen, rijdende rechters, kassa en radar zijn dan de aangewezen wegen om proberen een breekijzer in de trage gang te zetten. Vaak met opmerkelijk succes.

Kortom imho loopt Willem niet te hard van stapel. Zowel Willem als ik zijn zeelieden geweest dus weten dat te hard van stapel lopen niet goed is. Maar zeelieden zijn ook recht door zee en houden niet van dit soort spelletjes. :wink:

Prettig weekend to All!

BenJ
13 oktober 2006, 15:19
Met excuus maar ik vind Multikabel in gebreke blijven en er een veel te lange tijd voor uittrekt.
In de procedure is er kennelijk iets misgegaan en dat wordt dus uitgezocht.
MK zou een goede administratie hebben van mensen die borg hadden gestord en daar hapert het kennelijk toch bij.
Dat zou pas kunnen blijken nadat het is uitgezocht. Ik durf dat op voorhand niet te stellen.
Om dan een oude trouwe abonnee niet sneller te helpen vind ik belachelijk.
Als ik maar even te laat betaald heb ik geen TV, radio, internet en telefoon meer! Dan verwacht ik andersom ook snelheid!
Afwikkelingstijd afhankelijk van aanmelding? :wink:
Dat het korter moet is MK met ons eens, vandaar dat de procedure gaat worden aangepast. Je weet zelf wel dat zoiets niet op stel en sprong is te veranderen .
Uiteraard is jouw positie een andere dan die van Willem maar soms help een breekijzer wonderbaarlijk. Ik weet dat Willem al een poos bezig is met zijn borg terug te krijgen en dat zijn geduld -terecht- op raakt.
Ombudsmannen, rijdende rechters, kassa en radar zijn dan de aangewezen wegen om proberen een breekijzer in de trage gang te zetten. Vaak met opmerkelijk succes.
We hebben per saldo al aardig wat verschil van mening met MK gehad, soms heel diepgaand, echter dit middel hebben we nooit hoeven in te zetten, zelfs niet in ons opgekomen om te noemen. Zelfs soms zaken waarin MK gelijk blijkt te hebben komen we nog uit.
Met een breekijzer veroorzaak je soms een schade die groter blijkt dan de buit.

wvdleek
13 oktober 2006, 17:57
Hi Ben,

Als Multikabel mij schriftelijk laat weten dat zij in hun systeem niet kunnen vinden dat ik borg heb betaald, dan moet ik helaas samen met Leonardo vaststellen dat er wat hapert in hun administratie en dan moet ik helaas wat zwaarder geschut in werking stellen.
Meestal helpt dat wel. HOPELIJK OOK IN DIT GEVAL.

Groeten,

Willem

CeeS
13 oktober 2006, 18:21
Als Multikabel mij schriftelijk laat weten dat zij in hun systeem niet kunnen vinden dat ik borg heb betaald, dan moet ik helaas samen met Leonardo vaststellen dat er wat hapert in hun administratie en dan moet ik helaas wat zwaarder geschut in werking stellen.
Meestal helpt dat wel. HOPELIJK OOK IN DIT GEVAL.

Ik dacht toch dat je een paar berichten terug nog scheef dat Multikabel jou gemeld had dat ze een tweede onderzoek gaan doen. Hebben ze inmiddels dus teruggemeld dat je geen borg betaald hebt ?
Of moet je daarvan nog uitslag krijgen ??


Voor Leonardo:
Niet iedereen voor 1999 heeft borg betaald, zie mijn opmerkingen een stukje hoger in deze draad. Dus zonder uitzoeken kun je dat niet vaststellen aan de datum.

wvdleek
13 oktober 2006, 19:21
Vanaf 1 september 1998 is men begonnen met het plaatsen van kabelmodems in de plaatsen Hoorn, Wognum, Opdam, Egmond, Limmen, Opmeer, Zijpe, Waarland em Harenkarspel.

Iedereen in deze plaatsen kon inschrijven door middel van een antwoordkaart waarop duidelijk vermeld staat dat je voor het huurmodem een éénmalige borg betaalt van NLG 250,-- . Voor de installatie vragen zij een bijdrage van NLG 100,--

Dus aan de hand van de aansluitdatum en woonplaats weet je zo hoeveel borg iemand betaald heeft.

Over terugkoppeling gesproken. Ze hebben niet eens de ontvangst van mijn webformulier bevestigd.
Wel van mijn laatste (van vandaag) waarin ik meedeelde dit bij de NHD ombudsman te hebben aangekaart.


Groeten,

Willem

ArChie
13 oktober 2006, 19:25
Tussen haakjes Cees, schreef jij je bericht midden in de afgelopen nacht om 2.21 am ? ?
Dat is nog eens service. CeeS kon er waarschijnlijk niet van slapen...

The_Doman
13 oktober 2006, 19:30
Toch blijft het maar vreemd , dat gedoe met de borg.

Ikzelf heb nu diverse keren een aanbod gehad om de borg tegen goederen/diensten in te ruilen terwijl een kennis (die al veel langer trouw lid is) nog nooit iets vernomen heeft? 8O

CeeS
13 oktober 2006, 19:38
Tussen haakjes Cees, schreef jij je bericht midden in de afgelopen nacht om 2.21 am ? ?
Dat is nog eens service. CeeS kon er waarschijnlijk niet van slapen...
hmm, die quote kon ik nergens vinden in het originele bericht. Misschien weg-geedit door Willem :) Ik denk dat zijn tijdzone-instelling dan niet goed stond, want de tijd die je bij berichten in het forum ziet staan is afhankelijk van hoe je de tijdzone hebt ingesteld, die zie je dus in je lokale tijd staan. En ja rond die tijd lig ik lekker te knorren normaal ;)

CeeS
13 oktober 2006, 19:45
Toch blijft het maar vreemd , dat gedoe met de borg.

Ikzelf heb nu diverse keren een aanbod gehad om de borg tegen goederen/diensten in te ruilen terwijl een kennis (die al veel langer trouw lid is) nog nooit iets vernomen heeft? 8O
Dat kan 2 redenen hebben:

- Niet iedereen heeft borg betaald, ook niet in het begin voor 1999. Er zijn ook periodes geweest waarbij geen borg berekend is, ondanks dat het op een aanvraagkaart wel stond. Het is dus helemaal afhankelijk van je preciese aansluit-datum. Aan het afgeschreven bedrag kun je het in ieder geval zelf wel zien. Dat staat in je gegevens en wordt normaal gesproken binnen 6 tot 8 weken na een nieuw contract met telefonie of als je het abbo opzegt afgehandeld. Deze termijn is te lang en de MGV heeft erop aangedrongen dit te verkorten. Dat gaat ook gebeuren op korte termijn waardoor die onduidelijke situatie zal verbeteren.

- De klanten worden in groepen benaderd om hun borg in te wisselen. Die groepen zijn afhankelijk van de hoeveelheid borg (er zijn verschillende bedragen) en van o.a. je type modem. De gebruikers met oudere modem types worden ook apart benaderd bijvoorbeeld omdat daar ook een bepaald borgbedrag aan hing.

Vermoedelijk valt jouw kennis dus in één van beide mogelijkheden en krijgt dus later of geen aanbod.

The_Doman
13 oktober 2006, 19:51
Vermoedelijk valt jouw kennis dus in één van beide mogelijkheden en krijgt dus later of geen aanbod.
Hij was ook een van de eerste Zenith klanten, en had ook de €113,-/ Fl250,- betaald.

CeeS
13 oktober 2006, 19:58
Dus aan de hand van de aansluitdatum en woonplaats weet je zo hoeveel borg iemand betaald heeft.


Nee, alleen aan de aansluitdatum kun je het zien, want niet iedereen heeft borg hoeven te betalen. Je zou bijvoorbeeld een oud aanvraagformulier ingediend kunnen hebben en later geen borg betaald hebben.

Maar als je zoals jij schreef 250 gulden borg plus 100 gulden aansluitkosten betaald hebt is dat normaal gesproken netjes geadministreerd en krijg je die 250 gulden binnen 8 weken in euro's teruggestort. Dat de borg van Willem nu niet meer te vinden zou zijn kan misschien ook betekenen dat het al in de pijplijn zit en onderweg is en dus niet meer als 'borg' geregistreerd staat. Ik weet dat niet en ik denk dat je heel even moet afwachten naar dat onderzoek. Vooral omdat de MGV (zie bericht van Ben) die afgelopen week ook al nagevraagd had naar aanleiding van de emails die wij begin deze week uitwisselden.

CeeS
13 oktober 2006, 20:02
Hij was ook een van de eerste Zenith klanten, en had ook de €113,-/ Fl250,- betaald. Dan valt hij dus onder de tweede mogelijkheid en wordt hij vermoedelijk later benaderd. Ik denk dat hij dan een ander type modem heeft dan jij nu. De oude Surfboard 3100 modems zitten bijvoorbeeld in zo'n groep. Het gaat dus om het modemtype wat je op dit moment gebruikt, niet om wat je in het begin had.

The_Doman
13 oktober 2006, 20:10
Ik denk dat hij dan een ander type modem heeft dan jij nu. De oude Surfboard 3100 modems zitten bijvoorbeeld in zo'n groep. Het gaat dus om het modemtype wat je op dit moment gebruikt, niet om wat je in het begin had.
Dat kan inderdaad wel kloppen dan :)
Ik heb hier nog steeds een ouder Future Networks modem staan, die kennis heeft een moderner Surfboard? type. (voor XL abbo).

Leonardo
13 oktober 2006, 23:13
Om dan een oude trouwe abonnee niet sneller te helpen vind ik belachelijk.
Als ik maar even te laat betaald heb ik geen TV, radio, internet en telefoon meer! Dan verwacht ik andersom ook snelheid!
Afwikkelingstijd afhankelijk van aanmelding? :wink:
Dat het korter moet is MK met ons eens, vandaar dat de procedure gaat worden aangepast. Je weet zelf wel dat zoiets niet op stel en sprong is te veranderen . Met een breekijzer veroorzaak je soms een schade die groter blijkt dan de buit.
De laatste tijden is er geen borg meer gevraagd/geëist. Derhalve hebben alleen oude trouwe abonnees borg betaald. Wees zuinig op je klanten die je groot hebben gemaakt!

Breekijzer.
Voor het zelfde geld veroorzaak je een doorbraak.
De procedure kan pijlsnel zijn gezien ik mijn borg al terug gestord had gekregen vóór er een installatieafspraak was gemaakt :!:


Als Multikabel mij schriftelijk laat weten dat zij in hun systeem niet kunnen vinden dat ik borg heb betaald, dan moet ik helaas samen met Leonardo vaststellen dat er wat hapert in hun administratie en dan moet ik helaas wat zwaarder geschut in werking stellen.
Meestal helpt dat wel. HOPELIJK OOK IN DIT GEVAL.
Ik dacht toch dat je een paar berichten terug nog scheef dat Multikabel jou gemeld had dat ze een tweede onderzoek gaan doen. Hebben ze inmiddels dus teruggemeld dat je geen borg betaald hebt ?
Of moet je daarvan nog uitslag krijgen ??

Voor Leonardo:
Niet iedereen voor 1999 heeft borg betaald, zie mijn opmerkingen een stukje hoger in deze draad. Dus zonder uitzoeken kun je dat niet vaststellen aan de datum.
Administratie openen, datum intikken, kijken welk modem is verstrekt, kijken welke borg is betaald, terugstorten naar abonnee.
IMHO een fluitje van een cent!

En na een tweede onderzoek kan men wellicht weer niets vinden en volgt een afwijzing of derde onderzoek. Men heeft Willem zwart op wit te kennen gegeven dat men het bij Multikabel niet terug kan vinden.
Meer dan genoeg reden om parallel een alternatieve weg te bewandelen.

CeeS
14 oktober 2006, 00:13
En na een tweede onderzoek kan men wellicht weer niets vinden en volgt een afwijzing of derde onderzoek. Men heeft Willem zwart op wit te kennen gegeven dat men het bij Multikabel niet terug kan vinden.
Ik vind je oordeel (zonder wederhoor) wel erg makkelijk geredeneerd en je conclusies blijken ook niet terecht .....

(Willem heeft per email van mij al verdere informatie gekregen.)

De MGV heeft afgelopen woensdag navraag gedaan nadat we van Willem via email informatie kregen, dat liep gewoon nog, en hebben vanmiddag van Multikabel teruggehoord dat alles normaal in de pijplijn zat en dat de borg op korte termijn door Willem ontvangen zal worden. De afhandel periode is maximaal 8 weken op dit moment dus het kan gewoon even duren voordat het binnen is nadat je telefoon-contract is ingegaan.

Waardoor in eerste instantie een antwoord gegeven werd dat er geen borg bekend was weet ik niet. Ik zou me kunnen voorstellen dat dit misschien komt omdat het al in de pijplijn zat en de borg dus administratief al als 'afgehandeld' verwerkt was omdat het bij een andere afdeling lag die het gaat uitbetalen, maar dat is speculatie van mijn kant.

De MGV had al eerder aangegeven dat die periode van maximaal 8 weken te lang is, en Multikabel heeft ons gemeld dat er een andere procedure gevolgd gaat worden in de toekomst waardoor dit veel sneller zal gaan. Dat geeft dan minder verwarring.

Al-met-al lijkt het me een storm in een glas water dus.

JimB
14 oktober 2006, 00:21
storm in een glas water

Ja dat krijg je bij die ouwe zeebonken :D

wvdleek
14 oktober 2006, 07:13
Weet je wat ik nou vreemd vind ? ?
Dat de MGV heeft gehoord dat het in pipe-line zit, maar dat de betrokkene zelf, ondanks uitdrukkelijk verzoek om telefonisch geïnformeerd te worden, nog helemaal niets van Multikabel heeft gehoord.

Er staat ergens in de naam van die afdeling het woordje 'service' :cry:

Of zouden ze toch geschrokken zijn van mijn aanmelding bij de NHD-ombudsman ? ?

JimB: die opmerking van jou slaat natuurlijk helemaal nergens op :evil:

Willem

Leonardo: ik ga vandaag genieten van een vaartochtje op de BERNISSE :D :D

Leonardo
14 oktober 2006, 09:08
En na een tweede onderzoek kan men wellicht weer niets vinden en volgt een afwijzing of derde onderzoek. Men heeft Willem zwart op wit te kennen gegeven dat men het bij Multikabel niet terug kan vinden.Ik vind je oordeel (zonder wederhoor) wel erg makkelijk geredeneerd en je conclusies blijken ook niet terecht .....
De MGV heeft afgelopen woensdag navraag gedaan nadat we van Willem via email informatie kregen, dat liep gewoon nog, en hebben vanmiddag van Multikabel teruggehoord dat alles normaal in de pijplijn zat en dat de borg op korte termijn door Willem ontvangen zal worden.
Dat probeerde ik juist duidelijk te maken dat de MGV zich natuurlijk aan de regels van overleg, informatie etc. heeft te houden. Een individuele abonnee kan zijn zaak bespoedigen door andere wegen te bewandelen. Gebeurd regelmatig in normale zaken ook.
De MGV kan juist door dit soort zaken geholpen worden nieuwe procedures af te spreken met Multikabel. Regulair overleg is uiterst zinvol en noodzakelijk gebleken en blijkt nog immer!

Weet je wat ik nou vreemd vind ? ?
Dat de MGV heeft gehoord dat het in pipe-line zit, maar dat de betrokkene zelf, ondanks uitdrukkelijk verzoek om telefonisch geïnformeerd te worden, nog helemaal niets van Multikabel heeft gehoord.
Of zouden ze toch geschrokken zijn van mijn aanmelding bij de NHD-ombudsman ? ?
Wedden dat het geholpen heeft? Hoewel nooit te bewijzen want men laat zich uiteraard niet 'chanteren'.

Leonardo: ik ga vandaag genieten van een vaartochtje op de BERNISSE :D :D
Daar doe je goed aan Willem!
Prettige vaart met de Bernisse! (http://www.msbernisse.nl)
Prettig weekend to ALL!

wvdleek
2 november 2006, 16:51
Even als afsluiting van het geheel.

Uiteindelijk heeft MK dan toch ergens gevonden dat ik ooit borg had betaald en vorige week heb ik het terugbetaald gekregen.

Ik hoop voor de volgende overstappers dat het voor hen een beetje sneller gaat.
Bij mij heeft het ruim tweemaal langer geduurd dan de standaardperiode die MK aangaf.

Groeten,

Willem van der Leek

Leonardo
2 november 2006, 17:50
Even als afsluiting van het geheel.
Uiteindelijk heeft MK dan toch ergens gevonden dat ik ooit borg had betaald en vorige week heb ik het terugbetaald gekregen.
Eind goed, al goed.
Jammer dat je er zoveel moeite voor hebt moeten doen.

Sander
22 november 2006, 18:46
Vandaag weer gebeld met de klantenservice mbt de borg en ik kreeg eerst te horen dat ik geen borg terug zou krijgen omdat de borg meegaat met het nieuwe modem en pas bij be-eindiging uitbetaald wordt....... Na enig aandringen ging zij toch checken met een collega en bleek dat ik toch borg terug krijg maar nu is de termijn daarvoor ineens 3 maanden en niet de 6-8 weken die ik eerst als antwoord gekregen heb (zie een vorig bericht). Maw de medewerkers zijn niet goed op de hoogte en de termijn van uitbetalen schuift ook steeds op. Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn op een bedrag over te maken......

Saywhat
25 november 2006, 21:29
procedures zullen het wel zijn, snap sowieso deze ophef eigenlijk niet. lekker belangrijk of een bedrag die al jaren terug ooit is betaald na 1 maand, of na 3 maanden wordt betaald.
nu zal er als verwijt worden geroepen : "ja maar het is mijn geld"
Klopt is ook zo, maar het komt toch ook gewoon terug?
Misschien heb ik makkelijk praten, want ik heb nooit borg betaald :lol:

RuudM
7 december 2006, 10:40
Ook ik ben 1 van de beginnelingen bij Multikabel geweest. Bij de omruil van het modem bedacht ik dat er ooit een borgsom betaald was.
Altijd handig voor een bedrijf om kapitaal te vergaren met hulp van de gebruikers. Dat is wat mij betreft nu wel genoeg geweest. Fl. 250 x een leuk aantal borgbetalers is toch een behoorlijk bedrijfskapitaal met aardig wat rente.

Het is zonder beëindigen of omzetten van het abonnement niet mogelijk om de borgsom terug te krijgen. Als je stopt mag je kennelijk 3 maanden lang geen internet meer hebben. Het lijkt er dan op dat je dus moet overstappen naar een concurrent.

Is dat de enige oplossing? Een wijziging in mijn powerabonnement vind ik niet echt nodig.

Heeft iemand ervaring met concurrenten?


Update:
Ik was in eerste instantie door de helpdesk verkeerd voorgelicht, vandaar mijn bericht op dit forum.
Mijn vraag aan de helpdesk was "wanneer wordt de borg terugbetaald?", waarop het antwoord volgde "bij opzegging abonnement". En dat was definitief - leek het.
Uiteindelijk bleek zij over de verkeerde informatie te beschikken en is dit weer gecorrigeerd. Waarschijnlijk wordt het begin 2007 terugbetaald of verrekend.

Eind goed al goed? Wordt vervolgd?

realdaffy
30 mei 2007, 01:46
Heb je ook recht op teruggave van je borg als je je abonnement gewijzigd hebt van een Power naar een Family abonnement?

CeeS
30 mei 2007, 09:32
Heb je ook recht op teruggave van je borg als je je abonnement gewijzigd hebt van een Power naar een Family abonnement?
Neen, dat gebeurde alleen als je telefonie erbij nam of overstapte naar een bundel, omdat je dan een andere contractsvorm kreeg, een snelheidswijziging wordt niet zo gezien.

Inmiddels hebben als het goed is alle mensen met een borg een paar keer een aanbod gehad om de borg 'in te wisselen' bij een actie.

Let wel op dat niet iedereen een borg heeft betaald. In het verre verleden zijn er ook "aansluitkosten" gerekend wat geen borg was, en ook aansluitkosten plus een borg waarvan je alleen dus het borg-deel kunt terugkrijgen.

realdaffy
31 mei 2007, 22:58
Neen, dat gebeurde alleen als je telefonie erbij nam of overstapte naar een bundel, omdat je dan een andere contractsvorm kreeg, een snelheidswijziging wordt niet zo gezien.
Das nou jammer...


Inmiddels hebben als het goed is alle mensen met een borg een paar keer een aanbod gehad om de borg 'in te wisselen' bij een actie.
Hmz, zijn ze mij vergeten die aanbiedingen te sturen. :?


Let wel op dat niet iedereen een borg heeft betaald. In het verre verleden zijn er ook "aansluitkosten" gerekend wat geen borg was, en ook aansluitkosten plus een borg waarvan je alleen dus het borg-deel kunt terugkrijgen.
Ja dat klopt, ik ben klant van het eerste uur, heb zelfs een paar maanden moeten wachten eer het technisch mogelijk was om kabel aan te sluiten in mijn straat.
Ik moest toen fl.250 borg betalen, fl.100 aansluitkosten en me eerste maandtermijn van me abonnement.

Barca
3 juni 2007, 00:06
Heb je ook recht op teruggave van je borg als je je abonnement gewijzigd hebt van een Power naar een Family abonnement?
Neen, dat gebeurde alleen als je telefonie erbij nam of overstapte naar een bundel, omdat je dan een andere contractsvorm kreeg, een snelheidswijziging wordt niet zo gezien.

Inmiddels hebben als het goed is alle mensen met een borg een paar keer een aanbod gehad om de borg 'in te wisselen' bij een actie.

Let wel op dat niet iedereen een borg heeft betaald. In het verre verleden zijn er ook "aansluitkosten" gerekend wat geen borg was, en ook aansluitkosten plus een borg waarvan je alleen dus het borg-deel kunt terugkrijgen.
Sinds de eerste dag dat er hier kabelinternet in onze gemeente Edam-Volendam kwam, ben ik lid. Ik was de 3e waar het werd aangesloten. :) Ik betaalde 100 GULDEN borg voor mijn Future Networks FN110C modem, welke nog steeds goed functioneert. :)

Maar naar aanleiding van de opmerkingen van Cees:
1) Ik heb NOG NOOIT een aanbieding gezien qua wat ik met mijn borg zou kunnen doen.
2) Ik ben ooit geswitched naar Easy en gelijk weer terug naar Family (was me toch te langzaam) dus inderdaad krijg je dan blijkbaar geen borg terug.
3) Ik vraag me nu ik dit hier allemaal lees af of ze mijn borg nog steeds wel geregistreerd hebben staan, en heb dus zojuist een mail gestuurd.
4) Ik vraag me af hoe het met de borg zal gaan na samenvoeging van @Home, Casema en MK
5) Zoals ik zei functioneert de Future Networks FN110C nog steeds goed, maar stel dat ik nou een nieuw modem zou kopen ofzo... zou ik dan sneller kunnen internetten!? Is dat mogelijk? Misschien fractioneel sneller? Hmmmm.

Saywhat
3 juni 2007, 04:09
maar stel dat ik nou een nieuw modem zou kopen ofzo...

NOOIT doen, dat kan namelijk niet werken omdat je mac adres dan niet geregistreerd staat bij multikabel...