View Full Version : eigen mailserver / poort-25


Pagina's : [1] 2 3 4

CeeS
21 februari 2006, 23:24
UPDATE maart 2011:
Ziggo heeft poort 25 inkomend nu open gezet zodat iedereen nu een eigen mailserver voor binnenkomende emails kan gebruiken. Uitgaand is poort 25 nu gesloten zodat je email alleen via de smtp servers van Ziggo kunt versturen op poort 25. Wil je emails versturen via een andere provider, dan dient dit op een andere poort te gebeuren. Vaak is poort 587 hiervoor beschikbaar, maar dit is afhankelijk van de mail-provider die je wilt gebruiken. Maar met een smarthost instelling smtp.ziggo.nl moet een mailserver gewoon werken.

UPDATE november 2010:
De 'eigen mailserver relay' voor oud-Multikabel klanten werkte tot nu toe nog steeds, hoewel hij officieel al niet meer bestond. Nu in Multikabel gebied nieuwe CMTS'sen in gebruik zijn genomen is het echt afgelopen met deze mogelijkheid.

Multikabel biedt sinds 21-2-2006 de mogelijkheid om een eigen mailserver te gebruiken.
In dit bovenste bericht van deze thread zullen we tips voor het gebruik neerzetten. Dit bericht zal dus af en toe gewijzigd worden.

Tips voor instellingen en gebruik :

- Als je niet weet hoe je een eigen mailserver configureert en wat een MX entry is, begin hier dan niet aan, dit is niet bedoeld voor de gemiddelde internet gebruiker !!.

- Om een eigen mailserver te kunnen gebruiken heeft Multikabel een soort relay-server ingericht. Deze ontvangt de mail voor jouw mailserver en stuurt deze door. Op de service-site (https://service.multikabel.nl)kun je dit configureren.

- Deze service van Multikabel is gratis en beschikbaar voor alle kabel en adsl abbonnees. Er wordt echter geen support op gegeven, je kunt dus niet de helpdesk bellen als iets niet werkt.

- Zorg dat de MX records van je domein ingesteld staan op "mx.multikabel.nl" met prioriteit 10 of hoger. Alternatief is "mx1.multikabel.nl" en "mx2.multikabel.nl". Zorg ervoor dat dit MX record bekend is en werkt voordat je het domein invult op de service-site (TTL).

- Zorg ervoor dat je firewall reageert op 'pings'. Om te controleren of je IP klopt en werkt kun je door het setup-script gepingd worden.

- Wanneer je deze melding krijgt :
[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten. Ga terug dan is je IP-adres niet bekend in het systeem en kan het niet gekoppeld worden.

Dit is als je kabelinternet hebt op te lossen door je kabelmodem opnieuw te laten provisionen. Je moet dan aan de helpdesk vragen om je kabelmodem af te melden. Je hebt daarna geen verbinding meer en moet je kabelmodem opnieuw aanmelden. Je hebt daarvoor de activatie-code die je ooit van Multikabel hebt gekregen nodig. Deze activatie-code is ook op te vragen via de service-site (https://service.multikabel.nl) bij "Mijn Gegevens" en dan op "info" klikken bij de regel "activatiecode". De helpdesk kan verdere informatie geven hoe het af- en aanmelden van je modem werkt. Na het aanmelden/activeren is je IP-adres wel bekend en kun je opnieuw de eigen-mailserver proberen aan te melden.

- Ook als de dienst niet wil gaan werken of ineens stopt met werken als je ip-adres is gewijzigd kan het zijn dat je ip-adres niet goed in de database gekomen is waardoor het mailscript probeert om jouw mailserver op een foutief ip-adres te bereiken. Dit is een bug die op dit moment (begin januari 2007) nog niet is opgelost. Dit merk je dus alleen als je een nieuwe server instelt en je ip-adres in de laatste maanden is gewijzigd en ook indien je ip-adres na het aanmelden van de maildienst wijzigt. Dit is ook op te lossen via een work-around door je modem opnieuw te laten provisionen (zie hierboven)

- Indien je modem opnieuw aangemeldt wordt (provisioning) heb je je activatie-code nodig ! Deze heb je ooit per brief gekregen, maar je kunt hem tegenwoordig ook online bekijken via de service site. Ga hiervoor naar https://service.multikabel.nl en klik op "mijn gegevens". Daar kom je de optie "activatiecode" tegen, door daar op INFO te klikken zie je je activatie code. Schrijf deze dus op voordat je het modem laat afmelden, want deze heb je nodig bij het aanmelden en kan je dus na afmelden niet meer ophalen en dan moet je hem laten opsturen per post.


Inschakelen / Configureren van deze dienst:

Zie de service-pagina van Multikabel of Quicknet :

https://service.multikabel.nl/index.php?action=mailserver_overview

twbms
22 februari 2006, 00:58
Dus als ik het goed begrijp gebruiken we de mailserver van multikabel als "bemiddelaar".

Muah.. stap(je) in de goede richting. :D
Nou wachten tot we gewoon direct naar de eigen mailserver kunnen komen. :)

edit:
Ik zet even mijn ervaringen hier neer.
Gisteravond had ik de mx al goed gezet en moest even ( 30 tot 60 mins ) wachten voordat de dns server van MK hem zag en de registratie voor de mail relay accepteerde.
Daarna geprobeert een mailtje te sturen via gmail en die kreeg ik steeds terug met melding 550. relay not permitted.
Vanmorgen was dat niet meer het geval maar er kwam dus niks aan op mijn mailserver. Oplossing daarvoor is de modem resetten. (om de "nieuwe" docsis file te krijgen)
En dat hadden ze er wel even bij kunnen zetten voor het gemak. (als herinnering :P)

Thomas
22 februari 2006, 14:56
Ja, zeker een stap in de goede richting.. Weet zeker dat er heel veel mensen blij mee zijn..

Ik hoop dat als MK ziet dat het goed gaat, er misschien in de toekomst over is te praten om de mail server van MK er helemaal uit te knippen..

CeeS
22 februari 2006, 15:22
Oplossing daarvoor is de modem resetten. (om de "nieuwe" docsis file te krijgen)
En dat hadden ze er wel even bij kunnen zetten voor het gemak. (als herinnering :P)

Klopt, de handleiding moet er nog bij komen te staan. Maar inderdaad zijn de profielen van het modem gewijzigd waardoor je even je eenmalig het modem even moet rebooten om het nieuwe profiel te laden. Poort-25 wordt dan doorgelaten vanaf de "multikabel-in-between-server". Met het vorige profiel werd alles voor poort-25 afgevangen.

Vanavond zullen we op de MGV-site een begin maken met een FAQ met instructies omdat ik inmiddels wat meer tips gehad heb.

In ieder geval zou alles min of meer automatisch moeten werken, ook als je IP wijzigt wordt dit automatisch binnen 12 uur gecorrigeerd. Een IP-wissel hoef je dus zelf niet te melden. Tot die tijd blijft je mail bewaard en afgeleverd als je ip weer klopt. Het registreren van je domein in de mx.multikabel moet binnen een half uur na invoer op de service-site rond zijn. Het updaten van je DNS kan even duren voordat iedereen de juiste mx ziet, daarom kan het initieel iets langer duren, afhankelijk van de TTL instellingen in de DNS-server van je domein.

O ja, dit werkt dus zowel bij Kabel als ADSL gebruikers.

twbms
24 februari 2006, 23:51
Ik kreeg net een mailtje binnen over feit dat mijn mx record niet meer "klopt".
Dat zal ik zo even oplossen, maar ik post over het mailtje zelf.
Is het misschien mogelijk om in dat mailtje ook een "plain text" stukje mee te nemen.
Niet iedereen heeft HTML aanstaan namelijk.

CeeS
25 februari 2006, 12:04
Ik kreeg net een mailtje binnen over feit dat mijn mx record niet meer "klopt".

Ik kreeg ook zo'n mailtje zojuist, terwijl mijn mx-record wel klopte. Ik heb dit 'bugje' doorgegeven aan de mensen die aan deze service werken en dat zal wel opgelost worden.

Na het opnieuw invoeren van mijn domein op de service pagina werkte het overigens gewoon direct weer, er is geen mail gebounced of weggeraakt.

Je kunt ook (denk ik) de alternatieve mx'en die ik al noemde in de "faq" regeltjes in het eerste bericht in deze thread toevoegen als mx. De kans dat het script ze alle drie mist lijkt me dan kleiner. Ik laat mijn mx nog even enkel staan om te zien of de bug straks opgelost is.

Een optredend probleem waarbij lokale mail (verzonden vanaf MK/QN mailserver) in sommige omstandigheden bleef hangen en niet doorgestuurd werd is inmiddels ook opgelost.

Mocht iemand meer bugs vermoeden of zien gebeuren, meldt dit dan even in deze thread zodat ik dit aan de juiste personen kan doorgeven.

DarkFire
27 februari 2006, 22:49
ik heb een probleempje tijdens het aanmaken;

- mx goed ingevuld, mx.multikabel met waarde 10
- vul ik darkfire.nl in op de service pagina, en klik op Ja dan krijg ik de volgende fout melding
"[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten."

Ik heb mijn modem 5minuten van het stroom gehaald en het daarna weer geprobeerd, dit mocht niet helpen.

Ik heb port forwards gemaakt in mijn modem dus daar kan het niet aan liggen.

ik ben trouwens een quicknet abbonee en geen multikabel.

weet iemand wat ik fout doe of wat het probleem precies is.

Mithrandir
28 februari 2006, 09:24
mx goed ingevuld, mx.multikabel met waarde 10met .nl mag ik hopen :)

CeeS
28 februari 2006, 14:38
ik heb een probleempje tijdens het aanmaken;

- mx goed ingevuld, mx.multikabel met waarde 10
- vul ik darkfire.nl in op de service pagina, en klik op Ja dan krijg ik de volgende fout melding
"[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten."

Ik heb mijn modem 5minuten van het stroom gehaald en het daarna weer geprobeerd, dit mocht niet helpen.

Ik heb port forwards gemaakt in mijn modem dus daar kan het niet aan liggen.

ik ben trouwens een quicknet abbonee en geen multikabel.

weet iemand wat ik fout doe of wat het probleem precies is.
Modem-resetten is alleen nodig als je kabel hebt, voor ADSL wordt dit in de interne routers geregeld.
Maar je moet je mx aanpassen (niet de .nl vergeten dus :) ) maar je aangepaste record moet wel "bekend" zijn in de registratie-server. Dat kan enige tijd duren, afhankelijk van TTL instellingen in je DNS en zo.
Dus je kunt het beste die mx-setting goedzetten op de dns van je hosting-provider en dan af en toe even proberen of je het domein kunt registreren. Zodra de registratie-pagina niet meer klaagt is je record bekend en kun je het invoeren. Dat je moet wachten tot je DNS record bekend is staat ook beschreven in de FAQ in het eerste bericht van deze thread.

edit: hmm, bij nader inzien: deze foutmelding zegt iets over het IP-adres wat niet zou kloppen. Het zou kunnen dat je ip-adres niet gevonden kan worden door het systeem.

Ik zal dit even doorgeven om te laten checken of dat zo is.

1 maart 2006, 18:37
het is helaas nog niet gelukt, het gaat inderdaad om een .nl domein, ik heb het mx record een waarde gegeven van ttl 900, daar stond hij ook op, de melding vind ik raar want als hij niet kan zien of de mx records kloppen dan geeft hij wel een andere fout code, dus ik denk dat de storing ergens bij u zit

CeeS
1 maart 2006, 20:56
dus ik denk dat de storing ergens bij u zit

Nou niet bij ons, want wij zijn de gebruikersvereniging, maar misschien wel bij Multikabel :wink:

Maar welke foutmelding krijg je nu en welk domein gaat het om ?

DarkFire
1 maart 2006, 21:08
ja sorry bij multikabel bedoel ik, het gaat hier om de fout melding die ik al eerder aangaf:

"[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten."

ik dacht eerst dat het er mischien aan kan liggen dat mijn router pings blokkeerd dus heb ik dit al uitgezet.

het gaat om het domein; darkfire.nl (inmiddels staan de mx records weer terug om mail verlies te voorkomen)

CeeS
1 maart 2006, 21:34
ja sorry bij multikabel bedoel ik, het gaat hier om de fout melding die ik al eerder aangaf:

"[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten."

ik dacht eerst dat het er mischien aan kan liggen dat mijn router pings blokkeerd dus heb ik dit al uitgezet.

het gaat om het domein; darkfire.nl (inmiddels staan de mx records weer terug om mail verlies te voorkomen)
Die foutmelding komt dus omdat je IP-adres niet bekend is bij het systeem en het ligt dus niet aan je MX record.
Ik heb dat verschijnsel gisteren nagevraagd en er waren nog wat problemen met een aantal ADSL ip-ranges, maar dat dit zou opgelost zijn of nog even aan gewerkt worden.

In dat kader nog een paar vragen :
- Heb je een vrij nieuwe aansluiting ?
- Zit je in een migratie-traject met je lijn (bijvoorbeeld van bbned naar tiscali of zo) ?

Ik kan nog wel even verder vragen hoe het met jouw ip zit. Ik neem aan dat je het ip gebruikte wat je nu ook gebruikt ?? (kan ik in het log van het forum wel zien, dan kan ik dat doorgeven dat je daar problemen mee hebt)

DarkFire
1 maart 2006, 22:01
ja ik heb alles thuis gepost dus dat is het ip waar het om gaat.
ik heb nu al ruim een jaar adsl xxl van quicknet en zit dus niet in een verhuizing of iets dergelijks.

CeeS
1 maart 2006, 22:39
ja ik heb alles thuis gepost dus dat is het ip waar het om gaat.
ik heb nu al ruim een jaar adsl xxl van quicknet en zit dus niet in een verhuizing of iets dergelijks.
Ik ga het verder navragen, als ik meer weet hoor je het.

Rappido
5 maart 2006, 13:57
Ik heb gister de volgende instellingen gemaakt bij yourhosting waar ik mijn domein geregistreerd heb

MX-18 rappido.nl mx2.multikabel.nl
MX-15 rappido.nl mx1.multikabel.nl
MX-10 rappido.nl mx.multikabel.nl
MX-20 en MX-30 wijzen naar een ip van yourhosting en die kan ik niet aanpassen.

vandaag mijn modem uit voor ongeveer 5 minuten en toen weer aangezet en op de servicesite rappido.nl geregistreerd.

helaas krijg ik nu de volgende fout
[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Tenminste een van de MX records voldoet niet aan de gestelde criteria. Zorg voordat u deze dienst gebruikt dat de MX records correct naar Multikabel verwijzen.

heb al een mailserver draaien luistert alleen nog niet naar dit domein.
Wat doe ik fout?

DarkFire
5 maart 2006, 17:44
probeer het eens met alleen het multikabel mx record, als het dan gelukt is kun je altijd nog de dns wijzigen.
die fout had ik namelijk eerder ook.

Rappido
6 maart 2006, 09:17
Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?

CeeS
6 maart 2006, 10:51
Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?
Ja dat zou je kunnen doen als eerste test, 1 record voor mx.multikabel.nl met 10. Zo te zien (via www.dnsstuff.com) staan je prioriteiten wel goed, de multikabel mx'en komen eerder (lagere waarde) dan de 2 anderen. Je TTL staat op 24 uur zo te zien, dus wijzigingen kunnen dan even duren. Maar het zou kunnen dat juist die 2 entries die er nog bij staan niet mogen. Dat kan ik wel even navragen als het nog niet gaat werken.

fborn
6 maart 2006, 12:36
Ik ben benieuwd of de nieuwe mailrelay dienst nu eigenlijk werkt. Ik heb mijn domain 'hranolky.net' naar het juiste MX record gezet en het domain in het service center toegevoegd. Mijn e-mail komt niet aan op mijn mailserver. Ik heb het modem al een uur uit laten staan, maar dat hielp ook niet. Als ik via telnet mx.multikabel.nl 25 dan krijg ik geen relay denied voor mijn domain. Ik ben er dus vrij zeker van dat mijn mail voor mijn domain op de mailrelay van multikabel staat. Het probleem is dat ik niks binnen krijg. Heb alle logs van mijn router (WL500g) bekeken maar niks wordt geblocked. Voordat ik mijn echte domain ga overzetten wacht ik eerst totdat dit gaat werken.

hranolky.net. MX IN 3600 mx.multikabel.nl. [Preference = 10]

Een andere vraag: heeft multikabel een size limit voor de mailrelay?

PS. Via rollernet.us (gratis) kan je ook je mail binnen krijgen. Deze ontvangt het dan op port 25 en zet het door op een port naar keuze. Het enige is dat er een 50MB size limit opstaat.

CeeS
6 maart 2006, 13:48
Ik ben benieuwd of de nieuwe mailrelay dienst nu eigenlijk werkt. Ik heb mijn domain 'hranolky.net' naar het juiste MX record gezet en het domain in het service center toegevoegd. Mijn e-mail komt niet aan op mijn mailserver. Ik heb het modem al een uur uit laten staan, maar dat hielp ook niet. Als ik via telnet mx.multikabel.nl 25 dan krijg ik geen relay denied voor mijn domain. Ik ben er dus vrij zeker van dat mijn mail voor mijn domain op de mailrelay van multikabel staat. Het probleem is dat ik niks binnen krijg. Heb alle logs van mijn router (WL500g) bekeken maar niks wordt geblocked. Voordat ik mijn echte domain ga overzetten wacht ik eerst totdat dit gaat werken.

hranolky.net. MX IN 3600 mx.multikabel.nl. [Preference = 10]

Een andere vraag: heeft multikabel een size limit voor de mailrelay?

PS. Via rollernet.us (gratis) kan je ook je mail binnen krijgen. Deze ontvangt het dan op port 25 en zet het door op een port naar keuze. Het enige is dat er een 50MB size limit opstaat.

Het modem hoeft maar 1 keer gereboot te worden zodat het na de reset het juiste profiel ophaalt, maar dat hoeft dus maar 1 keer. Indien je modem sinds vorige week al een keer is gereboot hoeft het helemaal niet meer.

Als het script op de service-site niet klaagt, is alles goed gegaan en zou de mail doorgestuurd moeten worden. Maar het kan zijn dat het even duurt voordat het script alles verwerkt heeft. Dus ik zou voor de zekerheid even een aantal uren wachten nadat je het op de service-site hebt ingesteld.

Maar het werkt prima bij mij. Als ik een mailtje stuur heb ik binnen een paar minuten mail binnen. Dus of je mailtje hangt nog ergens in de queue, of je router laat poort 25 niet door of je portforwarding staat niet goed of zoiets. Probeer eerst zeker te maken of dit je probleem is, desnoods door zonder router te testen met bijvoorbeeld ethereal om te zien of er poort-25 verkeer voor je binnen wil komen.

Als er niets gebeurt zou het een bug kunnen zijn en kan ik voor je navragen of er nog iets voor je hangt. Maar doe eerst bovengenoemde testjes even.

Ik heb niet gehoord of er een maximale grootte op een mailtje zit. Dat zal ik ook vragen.

CeeS
6 maart 2006, 13:53
Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?
Nog een aanvulling voor Rappido :
Dat komt inderdaad door het script wat je DNS-entry controleert. Deze ziet ook de entries van cyso (de andere mx entries van je domein) en constateert dan een fout. Het script zal aangepast worden zodat dit wel mogelijk is is mij gemeld. Dat zou vermoedelijk eind deze week moeten werken. Tot die tijd moet je dus de entries van cyso verwijderen als je het nu al wilt gebruiken. Als je met de helpdesk van cyso belt kunnen ze dat voor je doen. (er is met ze gebeld om dit na te vragen). Maar als je geen haasts hebt kun je ook even wachten tot het script aangepast is en het dan nogmaals testen.

fborn
6 maart 2006, 16:00
CeeS, ten eerste bedankt voor het snel reageren. Ik heb ff wat testjes uitgevoerd, maar er komt nog steeds niks binnen. Ik heb op de WL500g (mijn router) ff een tcpdump gestart op port 25. Er komt helemaal niks binnen op port 25. Om er zeker van te zijn heb ik ook een tcpdump gestart op port 587 (alternatieve SMTP port). Rollernet.us gebruikt deze port om mail naar mijn mailserver te sturen voor een ander domain. Hier zie ik na een paar minuten een connectie komen ...

14:31:40.935896 IP (tos 0x0, ttl 47, id 52321, offset 0, flags [DF], length: 60) mail.rollernet.us.51635 > x.x.x.x.587: S 1539564518:1539564518(0) win 5840 <mss 1460,sackOK,timestamp 2836148103[|tcp]>

Ik denk dat er toch iets niet goed zit met mijn motorola docsis modem.

Mithrandir
6 maart 2006, 16:15
Ik zie eigenlijk nergens staan dat je je modem gereset hebt?

CeeS
6 maart 2006, 16:43
Ik zie eigenlijk nergens staan dat je je modem gereset hebt?
Ja, hij schreef in zijn vorige bericht dat hij zijn modem een uur uitgezet had zelfs.....

CeeS
6 maart 2006, 16:52
CeeS, ten eerste bedankt voor het snel reageren. Ik heb ff wat testjes uitgevoerd, maar er komt nog steeds niks binnen. Ik heb op de WL500g (mijn router) ff een tcpdump gestart op port 25. Er komt helemaal niks binnen op port 25. Om er zeker van te zijn heb ik ook een tcpdump gestart op port 587 (alternatieve SMTP port). Rollernet.us gebruikt deze port om mail naar mijn mailserver te sturen voor een ander domain. Hier zie ik na een paar minuten een connectie komen ...

14:31:40.935896 IP (tos 0x0, ttl 47, id 52321, offset 0, flags [DF], length: 60) mail.rollernet.us.51635 > x.x.x.x.587: S 1539564518:1539564518(0) win 5840 <mss 1460,sackOK,timestamp 2836148103[|tcp]>

Ik denk dat er toch iets niet goed zit met mijn motorola docsis modem.

hmmm... vreemd.
Weet je zeker dat je modem echt 'uit' was toen je dat deed ?
Sommige motorola modems hebben ook een 'standby' knopje waarbij je alleen het interne netwerk uitschakelt. De spanning er even afhalen werkt altijd. Maar misschien heb je dat wel gedaan.

Er is even gekeken naar je probleem en hoorde ik dat hranolky.net nu doorgezet wordt naar een ander ip als wat je gebruikt op het forum. Het IP-adres wat via de servicepagina automatisch aan jou hangt antwoord ook niet op een telnet naar poort-25 en het modem zelf is ook niet te pingen, alsof het uit staat.

Dus er lijkt een probleem te zijn met de registratie van het juiste ip-adres. Heb je het ip-adres wel op DHCP staan in je router en heb je al eens een renew gedaan ?? Het zou ook kunnen dat er iets mis gaat met het opzoeken van je modem/ip adres natuurlijk, maar probeer eerst eens een renew van je ip en controleer of je hetzelfde krijgt.

Het IP waarmee je geregistreerd staat eindigt op .111, volgens het log van het forum gebruik je echter .36 (de rest van het nummer is gelijk)

Mithrandir
6 maart 2006, 16:54
Overheen gelezen, sorry ;) Met posten tijdens werk lees ik nogal vluchtig :P

CeeS
6 maart 2006, 17:02
Je bedoelt dus alleen de mx.multikabel.nl en die mx1 en mx2 niet?
Nog een aanvulling voor Rappido :
Dat komt inderdaad door het script wat je DNS-entry controleert. Deze ziet ook de entries van cyso (de andere mx entries van je domein) en constateert dan een fout. Het script zal aangepast worden zodat dit wel mogelijk is is mij gemeld. Dat zou vermoedelijk eind deze week moeten werken. Tot die tijd moet je dus de entries van cyso verwijderen als je het nu al wilt gebruiken. Als je met de helpdesk van cyso belt kunnen ze dat voor je doen. (er is met ze gebeld om dit na te vragen). Maar als je geen haasts hebt kun je ook even wachten tot het script aangepast is en het dan nogmaals testen.

Voor Rappido:
Ik hoor net dat het script al is aangepast, dus je zou kunnen testen of het nu wel werkt ondanks die 2 extra MX-entries erbij. Als het goed is krijg je niet meer de foutmelding.

CeeS
6 maart 2006, 17:03
Ik heb niet gehoord of er een maximale grootte op een mailtje zit. Dat zal ik ook vragen.

Antwoord is ook binnen:
Een mailtje kan maximaal 50MB zijn, net als bij de normale email die je kunt ontvangen.

Rappido
6 maart 2006, 19:16
Ja bedankt allemaal het werkt nu bij mij

fborn
6 maart 2006, 19:34
Ten eerste allemaal bedankt voor de hulp. Ik begin er zo langzaam niks meer van te snappen. Ik heb net in mijn router een renew gedaan en ik krijg weer het .36 adres. Als ik naar bijvoorbeeld grc.com ga zegt de site dat ik ook van .36 kom (84-104-231-36.cable.quicknet.nl). Waar gaat het dan precies mis als ik een nieuw ip-adres zou hebben. Je kan toch niks doen op het docsis modem?

Ik denk dus dat het probleem is dat er geen mail binnenkomt. Als multikabel denkt dat ik .111 heb en het is .36.
Het moet haast wel .36 zijn omdat al mijn domeinen daarheen wijzen en er gewoon mail op de andere domeinen (via rollernet.us) binnenkomt.

Ik heb echt de spanning van het modem gehaald voor 1 uur lang.

Wel jammer dat er een size limiet op de mailrelay zit. Er is nu eigenlijk geen voordeel meer om het via multikabel te laten lopen. Via rollernet.us is er ook een size limiet van 50MB. Het hebben van een eigen mailserver is juist om geen limieten te hebben.

Hmmmmm, ik zie net op mijn laptop een bestand staan met daarin de ip gegevens bij de eerste installatie van het docsis modem. Dit adres eindigt daadwerkelijk op .111. Waar zit nu het knelpunt? Kloppen de gegevens bij multikabel mogelijk niet?

Ik dacht dat we bij multikabel een redelijk 'vast' ip-adres hadden? Is het verstandig om het via dyndns te laten lopen?

CeeS
6 maart 2006, 21:03
Ten eerste allemaal bedankt voor de hulp. Ik begin er zo langzaam niks meer van te snappen. Ik heb net in mijn router een renew gedaan en ik krijg weer het .36 adres. Als ik naar bijvoorbeeld grc.com ga zegt de site dat ik ook van .36 kom (84-104-231-36.cable.quicknet.nl). Waar gaat het dan precies mis als ik een nieuw ip-adres zou hebben. Je kan toch niks doen op het docsis modem?

Ik denk dus dat het probleem is dat er geen mail binnenkomt. Als multikabel denkt dat ik .111 heb en het is .36.
Het moet haast wel .36 zijn omdat al mijn domeinen daarheen wijzen en er gewoon mail op de andere domeinen (via rollernet.us) binnenkomt.

Ik heb echt de spanning van het modem gehaald voor 1 uur lang.

Wel jammer dat er een size limiet op de mailrelay zit. Er is nu eigenlijk geen voordeel meer om het via multikabel te laten lopen. Via rollernet.us is er ook een size limiet van 50MB. Het hebben van een eigen mailserver is juist om geen limieten te hebben.

Hmmmmm, ik zie net op mijn laptop een bestand staan met daarin de ip gegevens bij de eerste installatie van het docsis modem. Dit adres eindigt daadwerkelijk op .111. Waar zit nu het knelpunt? Kloppen de gegevens bij multikabel mogelijk niet?

Ik dacht dat we bij multikabel een redelijk 'vast' ip-adres hadden? Is het verstandig om het via dyndns te laten lopen?

Wanneer heb je die laptop voor het laatst direct aan het kabelmodem gehad (toen je dus dat .111 nummer had) ??

Het IP-adres wat je hebt wordt niet bepaald door je kabelmodem, maar door het MAC-adres van de netwerkkaart of router die daaraan hangt. Als je nu dus .36 hebt is er blijkbaar iets mis gegaan met het script wat ip-adressen controleert of zoiets. Ik zal dat wel even doorgeven en dan wordt daar morgen tijdens kantooruren wel even naar gekeken denk ik.

Het IP-adres is inderdaad redelijk vast, als je niet update houdt je dat 40 dagen vast dacht ik, als je renewed (wat dan automatisch na 20 dagen gebeurt) hou je gewoon dat nummer. Tenzij de subnetten opnieuw ingedeeld zouden worden of zoiets. Dyndns is niet noodzakelijk als je zelf een domein hebt wat je naar je ip kunt laten wijzen toch ?? Dat is alleen handig voor mensen zonder domein die toch onder een hostnaam bereikbaar willen zijn. En zo vaak wisselt je ip nou ook weer niet dat je het niet handmatig zou willen wijzigen.

fborn
6 maart 2006, 21:29
Dit was ten tijde van de installatie van het modem dat ik mijn laptop aan het modem heb gehangen. Dat is denk ik nu zo'n 2 a 3 weken geleden. Wat ik mij wel kan herinneren is dat na het activeren en het rebooten er na ik eigelijk meteen een ander ip adres had.

Ik wacht ff het antwoord af van de helpdesk.

CeeS
6 maart 2006, 21:36
Dit was ten tijde van de installatie van het modem dat ik mijn laptop aan het modem heb gehangen. Dat is denk ik nu zo'n 2 a 3 weken geleden. Wat ik mij wel kan herinneren is dat na het activeren en het rebooten er na ik eigelijk meteen een ander ip adres had.

Ik wacht ff het antwoord af van de helpdesk.

Zodra je een ander apparaat met een ander MAC-adres aan je kabelmodem hangt krijg je een ander ip-adres. Toen je de laptop door een router verving is dat dus gebeurd.

Okee, ik denk dat je morgen wel wat meer hoort. Het loopt niet via de helpdesk want zoals je weet wordt er geen support gegeven op deze mail-service door de helpdesk. Maar om de eventuele bugs eruit te halen loopt dit nu even via een 'directe toegang' bij de mensen die dit opgezet hebben.

fborn
7 maart 2006, 08:42
CeeS, weet jij of de limiet van 50MB mogelijk nog verhoogd gaat worden. Zoals ik al eerder vermeldde heb ik een eigen mailserver om geen limieten te hebben. Ik kan de limiet wel begrijpen hoor.

Is het zo dat het docsis modem eigenlijk alleen maar een brigde is en afhankelijk wel device (mac adres) er op wordt aangesloten er een ip-adres wordt verstrekt. Ik dacht dat het ip-adres op basis van het mac adres van het (docsis) modem wordt geleverd.

fborn
8 maart 2006, 11:54
Cees, inmiddels werkt het allemaal. Dank voor de hulp en uiteraard ook de andere personen die meegedacht hebben. Kan de vraag over de 50MB limiet nog een antwoord krijgen. Ik zou dat zeer op prijs stellen.

Zijn hier ook personen die ervaring hebben met het bellen via multikabel (of zit ik in de verkeerde groep). Ik ben benieuwd naar ervaringen. Ik denk er over om ook te gaan bellen via de kabel.

Mithrandir
8 maart 2006, 13:40
50mB is denk ik voornamelijk omdat Multikabel als relay dient. Vraag me af of dat snel verhoogt zal worden...

CeeS
8 maart 2006, 13:50
Cees, inmiddels werkt het allemaal. Dank voor de hulp en uiteraard ook de andere personen die meegedacht hebben. Kan de vraag over de 50MB limiet nog een antwoord krijgen. Ik zou dat zeer op prijs stellen.

Zijn hier ook personen die ervaring hebben met het bellen via multikabel (of zit ik in de verkeerde groep). Ik ben benieuwd naar ervaringen. Ik denk er over om ook te gaan bellen via de kabel.

Over de 50MB limiet, die zit op alle MK mx-en denk ik en is een vrij normale limiet. Aangezien de mail via de mx-en loopt geldt die 50MB hier dus ook voor. Ik zou zeggen, breek de attachments in stukjes en stuur meer emailtjes, maar dat zal dus wel geen optie zijn voor je. Ik weet niet of dit in de toekomst meer zal worden. Ik zou me kunnen voorstellen dat zo'n limiet langzamerhand meer wordt in de toekomst, net als de mailbox-grootte die in de afgelopen tijd ook groter geworden is nu mensen steeds grotere mails sturen (foto's met veel megapixels) vergeleken met een paar jaar terug.

Bellen via de kabel is een apart stuk van het forum voor. Waar je meer ervaringen kunt vinden. Het werkt prima, maar als je geen internet hebt, dan doet de telefoon het ook niet. Tegenwoordig is dat voor de meeste mensen stabiel genoeg (je hebt meestal nog wel een mobieltje voor noodgevallen zoals wanneer de stroom uitvalt bijvoorbeeld en je kabelmodem dus stopt en je net moet bellen). Een KPN-koperlijn is in dat geval wat stabieler omdat die vaak doorwerkt bij een stroomstoring. Of dat opweegt tegen de extra lijnkosten die je maandelijks daarvoor kwijt bent moet je zelf afwegen :)

Over je IP en mac-adres :
Inderdaad hangt je ip aan het MAC-adres van de netwerk-kaart of router. Het kabelmodem heeft geen invloed op je publieke-IP. Daar moet je dus wel rekening mee houden met deze mail-server optie. Niet steeds je ip-adres laten wijzigen omdat je anders onbereikbaar wordt tot je nieuwe ip bekend wordt bij het mail-script. (dat checkt 2 keer per dag je ip)

fborn
9 maart 2006, 15:18
Dank voor de informatie. Ik had al gezien dat er een apart stukje forum voor telefonie is. Ik heb daar ff gelezen en er waren nogal wat prolemen, maar dat was eind 2005 / begin 2006. Dit was meestal opgelost met een nieuw modem.

Even heel iets anders. Sinds ik bij multikabel kan ik bepaalde personen niet meer mailen die SORBS DNSBL gebruiken. Hieronder de melding die ik van die mailserver terug krijg. Is het zo dat de ip-adressen van multikabel voorkomen in de SORBS DNSBL?

550 5.7.0 Your server IP address is in the SORBS DNSBL database, bye)

Mithrandir
9 maart 2006, 15:42
Dynamische adressen komen er doorgaans op voor, alleen die blocklists zijn bedoeld voor mailservers die op die dynamische adressen draaien, niet voor mensen die alleen een mailtje sturen vanaf dat adres. Verkeerd gebruik van de blocklist lijkt wel.. (Het is in eerste instantie bedoeld als een open-relay blocker)

fborn
9 maart 2006, 20:45
Ik heb ff wat meer onderzoek gedaan en het ziet er naar uit dat SORBS DNSBL een stuk netwerk van multikabel heeft geblacklist. Kan multikabel hier wat aan doen? Hierbij de resultaten van een query bij SORBS ...

Netblock: 84.104.231.0/24 (84.104.231.0-84.104.231.255)
Record Created: Mon Nov 21 09:07:43 2005 GMT
Record Updated: Mon Nov 21 09:07:43 2005 GMT
Additional Information: Dynamic/Generic IP/rDNS address, use your ISPs mail server or get rDNS set to indicate static assignment.
Currently active and flagged to be published in DNS
If you wish to request a delisting please do so through the Support System

CeeS
9 maart 2006, 21:08
Ik heb ff wat meer onderzoek gedaan en het ziet er naar uit dat SORBS DNSBL een stuk netwerk van multikabel heeft geblacklist. Kan multikabel hier wat aan doen? Hierbij de resultaten van een query bij SORBS ...

Netblock: 84.104.231.0/24 (84.104.231.0-84.104.231.255)
Record Created: Mon Nov 21 09:07:43 2005 GMT
Record Updated: Mon Nov 21 09:07:43 2005 GMT
Additional Information: Dynamic/Generic IP/rDNS address, use your ISPs mail server or get rDNS set to indicate static assignment.
Currently active and flagged to be published in DNS
If you wish to request a delisting please do so through the Support System
Dit is geen blacklist ....
Het geeft aan dat het ip zit in een range van dynamische ip-adressen en dat klopt ook.

Sommige mailservers zijn fout geconfigureerd door alle mail die afkomstig is van dit soort ip-adressen niet te accepteren.
Als jouw emails dus niet aan willen komen als je ze verzend vanaf je ip, zit er iets goed fout bij de mailserver van de geadresseerde. Maar dat zijn er wel meer.

Het kan ook zijn dat die mail-server geen directe mail wil ontvangen van een andere mailserver die in een dynamic-ip-gemarkeerde range zit. In dat geval kun je de mail beter versturen via de smtp server van multikabel, die relayed jouw mail dan wel omdat het vanaf hun eigen netwerk komt.

fborn
11 maart 2006, 10:46
Een collega van mij attendeerde mij er op dat het relayen niet meer werkt. Ik weet niet sinds wanneer (ik denk gisteren). In de instellingen op de service pagina zijn mijn domeinen verdwenen. Hierna meteen geprobeerd om mijn domeinen toe te voegen. De eerste foutmelding was dat mijn domain niet meer bestond of de DNS niet werkte. De tweede foutmelding was dat mijn domein niet meer voldeed aan de MX wensen. Ik denk dat er weer een oud script is teruggezet. Je begrijpt ... wordt hier absoluut niet vrolijk van.

Is er iets stuk / aangepast?

CeeS
11 maart 2006, 17:52
Een collega van mij attendeerde mij er op dat het relayen niet meer werkt. Ik weet niet sinds wanneer (ik denk gisteren). In de instellingen op de service pagina zijn mijn domeinen verdwenen. Hierna meteen geprobeerd om mijn domeinen toe te voegen. De eerste foutmelding was dat mijn domain niet meer bestond of de DNS niet werkte. De tweede foutmelding was dat mijn domein niet meer voldeed aan de MX wensen. Ik denk dat er weer een oud script is teruggezet. Je begrijpt ... wordt hier absoluut niet vrolijk van.

Is er iets stuk / aangepast?
Weet niet, ik kan dat maandag wel navragen, maar als ik je dns-mx settings opvraag zie ik dit :

;; ANSWER SECTION:
hranolky.net. 86400 IN MX 10 mail.hranolky.net.
hranolky.net. 86400 IN MX 20 mx.multikabel.nl.
hranolky.net. 86400 IN MX 30 relay.transip.nl.

En daarbij staat mx.multikabel.nl dus niet meer als 'hoogste-prio' ingesteld en zal het script dus klagen dat het niet kan werken.
mail.hranolky.net vangt alles af en die resolved naar je eigen ip adres en die is weer onbereikbaar van buiten-af. Dus er is vermoedelijk iets mis gegaan met je DNS bij je hosting provider.

fborn
12 maart 2006, 10:37
Ik heb gelezen dat het script aangepast was om er voor te zorgen dat je niet alleen maar mx.multikabel.nl als enige MX record hoeft op te nemen. Ik heb dit toen getest (dinsdag) en het nieuwe script werkte zonder problemen. De veronderstelling dat mijn MX instellingen niet zouden werken is niet correct. Zoals het geconfigureerd is werkt het prima, omdat dit de manier is waarop 'fallback mailservers' werken.

Het gaat eerst naar je eigen mailservers, indien deze niet beschikbaar is (en dat is zo) gaat deze naar de volgende ... die van multikabel dus.

Het lijkt mij dus dat multikabel (script) niet begrijpt hoe MX records werken en hierdoor dus hun script niet goed werkende hebben. Ik heb het voor mijn hoofddomein (pivovar.net) snel (binnen 1 uur) via rollernet.us laten lopen. Hierbij de MX gegevens ...

Non-authoritative answer:
pivovar.net MX preference = 10, mail exchanger = mail.pivovar.net
pivovar.net MX preference = 15, mail exchanger = mail.rollernet.us
pivovar.net MX preference = 20, mail exchanger = mx.multikabel.nl
pivovar.net MX preference = 30, mail exchanger = relay.transip.nl

http://rollernet.us/services.php?mx (korte uitleg over secondary MX records)

CeeS
12 maart 2006, 12:36
Het lijkt mij dus dat multikabel (script) niet begrijpt hoe MX records werken en hierdoor dus hun script niet goed werkende hebben. Ik heb het voor mijn hoofddomein (pivovar.net) snel (binnen 1 uur) via rollernet.us laten lopen. Hierbij de MX gegevens ...

Non-authoritative answer:
pivovar.net MX preference = 10, mail exchanger = mail.pivovar.net
pivovar.net MX preference = 15, mail exchanger = mail.rollernet.us
pivovar.net MX preference = 20, mail exchanger = mx.multikabel.nl
pivovar.net MX preference = 30, mail exchanger = relay.transip.nl

http://rollernet.us/services.php?mx (korte uitleg over secondary MX records)

Nou het ligt wat genuanceerder als jij stelt denk ik, want nu wordt (als gevolg van de instelling van je DNS entry) door een externe mailserver de volgende volgorde uitgevoerd:

- Eerst wordt "mail.pivovar.net" getest, die kan NOOIT werken omdat die naar jouw eigen ip-adres verwijst en die is nooit bereikbaar op poort-25 en zal dat ook nooit worden, daarvoor is juist de "mx.multikabel.nl" oplossing.
- Als tweede wordt "mail.rollernet.us" geprobeerd.
- Als derde mx.multikabel.nl
- Als vierde relay.transip.nl.
Ik neem aan dat de tweede optie wel werkt, dus mail voor jou wordt op dit moment altijd afgeleverd bij mail.rollernet.us door andere mailservers. Dat wordt bepaald door je DNS-entry, en niet door het multikabel-script.

Als jij de volgende optie dus zou willen (tenminste zo begrijp ik het) :
- Eerst proberen op de eigen mailserver thuis af te leveren.
- Als backup mail-rollernet.us gebruiken
- Eventueel nog een backup gebruiken

Dan moet je de DNS zo instellen :
10 mx.multikabel.nl
20 mail.rollernet.us
30 relay.transip.nl

Want "mx.multikabel.nl" is eigenlijk hetzelfde als je eigen mailserver, omdat binnen mx.multikabel.nl juist de vertaling naar je eigen ip gedaan wordt (mail.pivovar.net). Voor de 'buitenwereld' moet je dus nooit mail.pivovar.net bekend maken omdat dit je eigen ip adres is wat niet direct kan werken.

Het script bij Multikabel accepteerde vroeger helemaal geen andere mailservers in een DNS entry. Dat is nu gewijzigd zodat je wel secondary servers kan invullen, maar de eerste mailserver moet nu altijd je eigen server (dus mx.multikabel.nl) zijn. Dat is nu nog steeds zo volgens mij.

Afgelopen dinsdag had je wel de mx.multikabel.nl entry bovenaan (met het laagste getal dus hoogste prio) staan in je DNS entry en nu dus niet meer, dus ik denk dat daarom het script ging klagen bij de periodieke check.

fborn
12 maart 2006, 15:00
Uiteraard ligt het wat genuanceerder ;). Ik weet zeker dat je voorgestelde MX instelling gaat werken, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Dit met het oog op een eventuele overgang naar bijvoorbeeld naar een andere ISP (ADSL) waar ik wel een mailserver kan draaien.

Ja, uiteraard kan ik het altijd weer aanpassen. Ik kan mijn DNS vrij snel aanpassen. Ik heb je voorstel reeds ingesteld op hranolky.net. Even een uurtje wachten en dan zou het weer moeten werken.

Mijn hoofddomein laat ik nog ff zo. Eerst ff kijken of het andere nu stabiel blijft. Ik was een beetje in de veronderstelling dat er geen checks meer zouden plaatsvinden nadat eenmaal het domein toegevoegd was. Ik denk een beetje te naief denk ik. Een leermoment.

Ik denk dat ik maar een colo-bak gaan aanschaffen voor mijn mail. Dan ben ik ook van deze problemen af en heb ik ook geen limieten meer.

rob_koning
12 maart 2006, 20:37
Ik krijg steeds de volgende onderstaande melding.
Ik heb nu al een hoop zaken gecontroleerd.
Ik weet het even niet meer.
ik kan wel goed verzenden maar door onderstaande melding niet ontvangen omdat de routering niet werkt.


[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Tenminste een van de MX records voldoet niet aan de gestelde criteria. Zorg voordat u deze dienst gebruikt dat de MX records correct naar Multikabel verwijzen. Ga terug
Wat is er mis?

Het mx record is gemaakt en staat op prio 10. ik heb geen andere mailservers.
Ik heb het TTL op 20 minuten gezet om te kijken of dit de boel op gang brengt, maar nee dus.

Ik heb in de loop der jaren wel verschillende hardware op het modem gehad, maar het afgelopen half jaar niet meer. Ik ga er van uit dat het geregistreerde ip nr bij Multikabel klopt met wat ik op het moment heb.

Rob

rob_koning
12 maart 2006, 20:49
PS. Mail intern werkt goed.
port 25 staat open op mijn router en ook port 8.

CeeS
13 maart 2006, 08:16
Ik krijg steeds de volgende onderstaande melding.
Ik heb nu al een hoop zaken gecontroleerd.
Ik weet het even niet meer.
ik kan wel goed verzenden maar door onderstaande melding niet ontvangen omdat de routering niet werkt.


[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Tenminste een van de MX records voldoet niet aan de gestelde criteria. Zorg voordat u deze dienst gebruikt dat de MX records correct naar Multikabel verwijzen. Ga terug
Wat is er mis?

Het mx record is gemaakt en staat op prio 10. ik heb geen andere mailservers.
Ik heb het TTL op 20 minuten gezet om te kijken of dit de boel op gang brengt, maar nee dus.

Ik heb in de loop der jaren wel verschillende hardware op het modem gehad, maar het afgelopen half jaar niet meer. Ik ga er van uit dat het geregistreerde ip nr bij Multikabel klopt met wat ik op het moment heb.

Rob
De melding houdt in dat het MX record wat je ingevuld hebt niet zou kloppen of nog niet klopt. Er zit een timeout op (die je zelf instelt op je DNS) waardoor het lang kan duren voordat de nieuwe MX instellingen bekend zijn. Maar welk domein gaat het om ? Dan kan ik eens kijken of er iets vreemds te vinden is. (als je het niet in dit forum wilt noemen kun je me ook mailen, door bijvoorbeeld op het email-knopje te klikken onderaan mijn bericht). Eerst moet de DNS entry met je MX goed staan zodat deze melding verdwijnt en je verder kunt gaan. Problemen met je IP of iets anders kan dus niet tot deze melding leiden.

raymond
13 maart 2006, 09:07
Hi!

Ik krijg steeds de volgende onderstaande melding.
Ik heb nu al een hoop zaken gecontroleerd.
Ik weet het even niet meer.
ik kan wel goed verzenden maar door onderstaande melding niet ontvangen omdat de routering niet werkt.

Ik heb in de loop der jaren wel verschillende hardware op het modem gehad, maar het afgelopen half jaar niet meer. Ik ga er van uit dat het geregistreerde ip nr bij Multikabel klopt met wat ik op het moment heb.

Rob

Om welk domain gaat het?

Bye,
Raymond.

raymond
13 maart 2006, 09:08
Hi!

Uiteraard ligt het wat genuanceerder ;). Ik weet zeker dat je voorgestelde MX instelling gaat werken, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Dit met het oog op een eventuele overgang naar bijvoorbeeld naar een andere ISP (ADSL) waar ik wel een mailserver kan draaien.

Mijn hoofddomein laat ik nog ff zo. Eerst ff kijken of het andere nu stabiel blijft. Ik was een beetje in de veronderstelling dat er geen checks meer zouden plaatsvinden nadat eenmaal het domein toegevoegd was. Ik denk een beetje te naief denk ik. Een leermoment.We checken het een aantal maal per dag, voor het geval je modem van IP verandert, of dat je de MX records weer aanpast. Dat moet zowieso anders zouden andere QN users een issue hebben met jou te mailen, en dat wil je niet lijkt me...

Bye,
Raymond.

CeeS
13 maart 2006, 10:44
@Rob_Koning:
Er is denk ik iets misgegaan bij je DNS want als ik het mx van je domein opvraag via www.dnsstuff.com (heb nu ff geen andere tool voorhanden) zie ik daar alleen dit staan :

xxxxxx.net. MX IN 300 mail1.interip.nl. [Preference = 10]
xxxxxx.net. MX IN 300 mail2.interip.nl. [Preference = 10]
en dus geen mx.multikabel.nl.

fborn
13 maart 2006, 12:46
Nu ik bij multikabel zit heb ik veel problemen met mijn eigen mailserver. De problemen liggen in het feit dat mijn (vaste) ip-adres in een dynamic ip-range valt welke opgenomen is in de SORBS DNSBL. De meeste mailservers controleren aan de hand van de SORBS of deze de mail accpeteert. In de meeste gevallen wordt het mailtje niet geaccepteerd. Is hier een oplossing voor? Tevens vallen een aantal mailserver van multikabel zelf in de SORBS RHBL (212.127.254.x).

Ik denk er nu sterk over om of een colo-bak te nemen of om naar een ADSL provider te gaan waar ik wel en vast ip-adres heb, bijvoorbeeld XS4ALL.

BenJ
13 maart 2006, 13:02
Ik denk er nu sterk over om of een colo-bak te nemen of om naar een ADSL provider te gaan waar ik wel en vast ip-adres heb, bijvoorbeeld XS4ALL.
Ik weet niet hoeveel geduld je hebt, maar we zijn bezig met MK om een optie om een vast IP-adres te verkrijgen als extra service. Het is al toegezegd. Ik hoop een kwestie van weken.

raymond
13 maart 2006, 22:07
Hi!

Nu ik bij multikabel zit heb ik veel problemen met mijn eigen mailserver. De problemen liggen in het feit dat mijn (vaste) ip-adres in een dynamic ip-range valt welke opgenomen is in de SORBS DNSBL. De meeste mailservers controleren aan de hand van de SORBS of deze de mail accpeteert. In de meeste gevallen wordt het mailtje niet geaccepteerd. Is hier een oplossing voor? Tevens vallen een aantal mailserver van multikabel zelf in de SORBS RHBL (212.127.254.x).

Ik denk er nu sterk over om of een colo-bak te nemen of om naar een ADSL provider te gaan waar ik wel en vast ip-adres heb, bijvoorbeeld XS4ALL.

Dan is wisselen nutteloos. SORBS DUL heeft ook de ranges van XS4ALL in hun lijst en dat is op zich ook prima verder. De DUL is een lijst met dailups (en ook dsl en cable). SORBS wil graag dat je via de repay server van je ISP mailt. Is dat geen oplossing dan, dat je het gewoon via smtp.quicknet.nl gaat smart relayen?

Een colo doos kan ook natuurlijk, als je zo iets zoekt kun je sales@prolocation.net eens mailen ;)

Bye,
Raymond.

rob_koning
13 maart 2006, 23:34
Hi!

Ik krijg steeds de volgende onderstaande melding.
Ik heb nu al een hoop zaken gecontroleerd.
Ik weet het even niet meer.
ik kan wel goed verzenden maar door onderstaande melding niet ontvangen omdat de routering niet werkt.

Ik heb in de loop der jaren wel verschillende hardware op het modem gehad, maar het afgelopen half jaar niet meer. Ik ga er van uit dat het geregistreerde ip nr bij Multikabel klopt met wat ik op het moment heb.

Rob

Om welk domain gaat het?

Bye,
Raymond.

mijnthuis.net

rob_koning
13 maart 2006, 23:43
@Rob_Koning:
Er is denk ik iets misgegaan bij je DNS want als ik het mx van je domein opvraag via www.dnsstuff.com (heb nu ff geen andere tool voorhanden) zie ik daar alleen dit staan :

xxxxxx.net. MX IN 300 mail1.interip.nl. [Preference = 10]
xxxxxx.net. MX IN 300 mail2.interip.nl. [Preference = 10]
en dus geen mx.multikabel.nl.

Bij interip.nl is het domein geregistreerd. Deze doen hiervoor geen hosting voor mij en dat wil ik ook niet. Het lijkt me dat hier iets niet klopt.
Ik denk dat ik maar eens met IIPN contact moet opnemen hierover. Hoewel ik totaal niet kan plaatsen dat die mx verwijzingen er uberhaupt zijn......

fborn
13 maart 2006, 23:44
Persoonlijk heb ik nog nooit problemen gehad met mijn vaste ip-adres van XS4ALL. Alle mailservers hebben altijd mijn mail geaccepteerd.

Voor een echt vast ip-adres wil ik best wat betalen, maar uiteraard wel in het redelijke.

Stel ik ga via smpt.multikabel.nl mijn mail relayen. Zitten hier limieten op?

raymond
14 maart 2006, 00:12
Hi!

@Rob_Koning:
Er is denk ik iets misgegaan bij je DNS want als ik het mx van je domein opvraag via www.dnsstuff.com (heb nu ff geen andere tool voorhanden) zie ik daar alleen dit staan :

xxxxxx.net. MX IN 300 mail1.interip.nl. [Preference = 10]
xxxxxx.net. MX IN 300 mail2.interip.nl. [Preference = 10]
en dus geen mx.multikabel.nl.

Bij interip.nl is het domein geregistreerd. Deze doen hiervoor geen hosting voor mij en dat wil ik ook niet. Het lijkt me dat hier iets niet klopt.
Ik denk dat ik maar eens met IIPN contact moet opnemen hierover. Hoewel ik totaal niet kan plaatsen dat die mx verwijzingen er uberhaupt zijn......

[root@control tmp]# dig mx mijnthuis.net

; <<>> DiG 9.2.5 <<>> mx mijnthuis.net
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 58663
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 1

;; QUESTION SECTION:
;mijnthuis.net. IN MX

;; ANSWER SECTION:
mijnthuis.net. 300 IN MX 10 mail1.interip.nl.
mijnthuis.net. 300 IN MX 10 mail2.interip.nl.

Zou het even navragen, hun MX servers doen volgens de DNS de mail van je domain.

Bye,
Raymond.

raymond
14 maart 2006, 00:13
Hi!

Persoonlijk heb ik nog nooit problemen gehad met mijn vaste ip-adres van XS4ALL. Alle mailservers hebben altijd mijn mail geaccepteerd.

Voor een echt vast ip-adres wil ik best wat betalen, maar uiteraard wel in het redelijke.

Stel ik ga via smpt.multikabel.nl mijn mail relayen. Zitten hier limieten op?

Zo uit mijn hoofd:

10M per mail en 50 rcpts max. Verder niet echt.

Bye,
Raymond.

rob_koning
14 maart 2006, 08:15
Ik ga zo even bellen. bedankt.

Mithrandir
14 maart 2006, 08:54
Volgens mij is dat tegenwoordig zowel 50mB per e-mail en 50 rcpts ?
Met 10mB zou ik met mijn camera net 1 foto kunnen mailen :P Maar goed, ik mail dan ook niet en gebruik andere middelen :)

raymond
14 maart 2006, 18:55
Hi!

Volgens mij is dat tegenwoordig zowel 50mB per e-mail en 50 rcpts ?
Met 10mB zou ik met mijn camera net 1 foto kunnen mailen :P Maar goed, ik mail dan ook niet en gebruik andere middelen :)

Nou weet vrij zeker dat het 10 is hoor :? :D

Bye,
Raymond.

fborn
14 maart 2006, 23:18
En dan wordt er zonder een spier te vertrekken voorgesteld om het via multikabel te relayen. Hahaha 10MB in welke tijd leven we nog. Ik weet genoeg en ga mij concentreren op het aanschaffen van een colo. Voor degene die mogelijk met dezelfde problemen zitten.

http://keyweb.de (en dan kiezen voor de RootDS).

Mithrandir
15 maart 2006, 12:18
Hi!
Nou weet vrij zeker dat het 10 is hoor :? :D
Nog steeds ?...Dat is tegenworodig echt te krap hoor.

fborn
19 maart 2006, 10:19
Maandag krijg ik mijn eigen vps (dedicated) server bij keyweb en ben van al de problemen rondom een mailserver verlost. Allemaal bedankt voor het meedenken. Ik ben er klaar mee.

eklaassen
5 april 2006, 09:47
Hoi,

Op de eerste pagina staat een berichtje van Dark Fire dat hij de foutmelding 1004 heeft (Ip adres bij gebruiker kan niet worden gevonden)

Nu heb ik dezelfde foutmelding. Gaat om domein: www.klaassenharderwijk.nl
MX records staan naar mijn idee goed (Deze foutmelding geeft ie niet meer), maar dat ik mijn modem moet herstarten.

Zit bij Quicknet, modem meerdere malen herstart en zelfs een half uur uit gehad. Na twee dagen wachten nog steeds foutmelding 1004.

Weet iemand hier eventueel een oplossing voor.

Ontzettende bedankt. Groeten Erik

CeeS
5 april 2006, 13:08
Hoi,

Op de eerste pagina staat een berichtje van Dark Fire dat hij de foutmelding 1004 heeft (Ip adres bij gebruiker kan niet worden gevonden)

Nu heb ik dezelfde foutmelding. Gaat om domein: www.klaassenharderwijk.nl
MX records staan naar mijn idee goed (Deze foutmelding geeft ie niet meer), maar dat ik mijn modem moet herstarten.

Zit bij Quicknet, modem meerdere malen herstart en zelfs een half uur uit gehad. Na twee dagen wachten nog steeds foutmelding 1004.

Weet iemand hier eventueel een oplossing voor.

Ontzettende bedankt. Groeten Erik

Modem rebooten is alleen nodig als je kabelinternet hebt omdat er ondertussen nieuwe profielen zijn in je modem geladen moeten zijn. Dat geldt voor jou dus niet omdat je ADSL hebt.

Het lijkt erop dat jouw ip-adres niet bekend is in het systeem. Ik zal dit even doorgeven en een kijken of er een oplossing voor je komt. Je moet het trouwens wel invullen vanaf je quicknet-verbinding. Wat voor IP-adres heb je daar ?? Ik zie dat je dit forum bericht niet vanaf een quicknet-ip gepost hebt, dus dat kan ik helaas niet doorgeven om te laten testen.

eklaassen
5 april 2006, 13:32
Dank voor je snelle reactie.

Nu heb ik het voor de zekerheid vanaf mijn eigen ipadres geprobeerd
(84.107.160.148) maar ook hier vandaan krijg ik dezelfde foutmelding.

theowolfs
5 april 2006, 13:35
Hoi,

Op de eerste pagina staat een berichtje van Dark Fire dat hij de foutmelding 1004 heeft (Ip adres bij gebruiker kan niet worden gevonden)

Nu heb ik dezelfde foutmelding. Gaat om domein: www.klaassenharderwijk.nl
MX records staan naar mijn idee goed (Deze foutmelding geeft ie niet meer), maar dat ik mijn modem moet herstarten.

Zit bij Quicknet, modem meerdere malen herstart en zelfs een half uur uit gehad. Na twee dagen wachten nog steeds foutmelding 1004.

Weet iemand hier eventueel een oplossing voor.

Ontzettende bedankt. Groeten Erik

Modem rebooten is alleen nodig als je kabelinternet hebt omdat er ondertussen nieuwe profielen zijn in je modem geladen moeten zijn. Dat geldt voor jou dus niet omdat je ADSL hebt.

Het lijkt erop dat jouw ip-adres niet bekend is in het systeem. Ik zal dit even doorgeven en een kijken of er een oplossing voor je komt. Je moet het trouwens wel invullen vanaf je quicknet-verbinding. Wat voor IP-adres heb je daar ?? Ik zie dat je dit forum bericht niet vanaf een quicknet-ip gepost hebt, dus dat kan ik helaas niet doorgeven om te laten testen.

MGV ook ik ben hier al dik een week mee bezig zouden jullie mij hier ook me kunnen helpen?

het gaat hiet om domein www.wolfsbammens.nl.
Probleem is exact als hier boven.

Alvast bedankt

Theo

CeeS
5 april 2006, 18:46
Voor zowel theowolfs en eklaassen:

Geef mij even de volgende gegevens door :

- inlognaam van de hoofdaccount waarmee je inlogt op de service-site
- ip-adres wat je gebruikt
- email-adres waaronder je bereikbaar bent
- het domein waar het om gaat

Dan geef ik jullie gegevens even door en wordt zsm door Multikabel/Quicknet uitgezocht wat er mis gaat en krijg je zelf van hen bericht.

Een aantal van die gegevens heb ik al, maar zet ze even bij elkaar dan kan ik het makkelijker doorsturen.

Zet die gegevens niet in het forum (scheelt je weer spam :wink:), maar stuur ze even via een mailtje naar mij. Klik hiervoor op de 'email-knop' onderaan mijn bericht.

theowolfs
6 april 2006, 13:32
bedankt voor de moeite maar de mailserver is inmiddels wel aan te maken.

Bedankt

Theo en zoon
Voor zowel theowolfs en eklaassen:

Geef mij even de volgende gegevens door :

- inlognaam van de hoofdaccount waarmee je inlogt op de service-site
- ip-adres wat je gebruikt
- email-adres waaronder je bereikbaar bent
- het domein waar het om gaat

Dan geef ik jullie gegevens even door en wordt zsm door Multikabel/Quicknet uitgezocht wat er mis gaat en krijg je zelf van hen bericht.

Een aantal van die gegevens heb ik al, maar zet ze even bij elkaar dan kan ik het makkelijker doorsturen.

Zet die gegevens niet in het forum (scheelt je weer spam :wink:), maar stuur ze even via een mailtje naar mij. Klik hiervoor op de 'email-knop' onderaan mijn bericht.

theowolfs
6 april 2006, 18:08
echter mijn mail komt niet binnen.

dns instellingen van domein

0 SOA 1142847424
6 @ A (Address) 0.0.0.0 (mijn ip)
7 www A (Address) 0.0.0.0 (mijn ip)
8 localhost A (Address) 127.0.0.1
9 localhost AAAA (IPv6 Address) ::1
10 ftp A (Address) 0.0.0.0 (mijn ip)
11 @ MX (Mail eXchange) 10 mx.multikabel.nl.
12 mail A (Address) 0.0.0.0 (mijn ip)

stat er nu dan nog iets verkeerd?

Theo
Voor zowel theowolfs en eklaassen:

Geef mij even de volgende gegevens door :

- inlognaam van de hoofdaccount waarmee je inlogt op de service-site
- ip-adres wat je gebruikt
- email-adres waaronder je bereikbaar bent
- het domein waar het om gaat

Dan geef ik jullie gegevens even door en wordt zsm door Multikabel/Quicknet uitgezocht wat er mis gaat en krijg je zelf van hen bericht.

Een aantal van die gegevens heb ik al, maar zet ze even bij elkaar dan kan ik het makkelijker doorsturen.

Zet die gegevens niet in het forum (scheelt je weer spam :wink:), maar stuur ze even via een mailtje naar mij. Klik hiervoor op de 'email-knop' onderaan mijn bericht.[/quote]

ab
21 april 2006, 15:54
ik ben nog niet geheel bekend met het instellen van een eigen server.
mijn server draait op Clarkconnect 3.1

ben al een tijdje bezig met een eigen mailserver tot ik gelukkig dit forum tegen kwam en iets verder ben gekomen.

heb bij Argeweb mijn domein en mx.multikabel.nl in gevuld:

(subdomein) @ - mx (prio)1 mx.multikabel.nl.
(subdomein) @ -mx (prio)2 mx2.argewebhosting.nl.
(subdomein) @ -mx (prio)3 mx3.argewebhosting.nl.
hier staat bij TTL 617

en er staat nog (subdomein) list@abosma.nl - mx (prio) 1 maillist1.argeweb.nl.
hier staat bij TTL 86400

heb bij multikabel onder eigen mailserver - domeinnaam abosma.nl staan

gisteren heb ik 5 minuten de modem van de stroom gehaald en kreeg ik de melding als ik een mail binnen zou moeten krijgen :

SMTP error from remote mailer after RCPT TO:<naam@abosma.nl>:
host mx.multikabel.nl [ip adres]: 550 relay not permitted

vandaag heb ik hem een uur van de stroom gehaald en krijg nu de melding:

SMTP error from remote mailer after RCPT TO:<naam@bosma.nl>:
host mail.bosma.nl [ip adres]: 550 5.7.1 <naam@bosma.nl>... Relaying denied

wat is mijn probleem ?

zieko
28 april 2006, 16:08
Hoe lang duurt het voordat multikabel je gegevens goed keurt??

CeeS
29 april 2006, 19:12
Hoe lang duurt het voordat multikabel je gegevens goed keurt??
Hangt ervan af wat je daarmee bedoelt. Als je alles gedaan hebt wat in de eerste post in deze thread is beschreven moet alles geaccepteerd worden door het script wat je kunt invullen op de service-site. Als je DNS entries bij je hosting provider goed staan kun je het domein invullen en zou je geen foutmelding moeten krijgen.

Geef even wat meer info over foutmeldingen en zo als het niet lukt.

zieko
1 mei 2006, 20:29
Hoe lang duurt het voordat multikabel je gegevens goed keurt??
Hangt ervan af wat je daarmee bedoelt. Als je alles gedaan hebt wat in de eerste post in deze thread is beschreven moet alles geaccepteerd worden door het script wat je kunt invullen op de service-site. Als je DNS entries bij je hosting provider goed staan kun je het domein invullen en zou je geen foutmelding moeten krijgen.

Geef even wat meer info over foutmeldingen en zo als het niet lukt.
Ik heb het waarschijnlijk al voor elkaar, Het probleem lag bij de site waar mijn doorlink loopt :D

zieko
1 mei 2006, 22:48
Nog een vraagje. Ik kan mail sturen van het mail account ed@server.pilsrakkers.nl maar ontvangen kan ik het niet. Mijn pop3 server draait dus dat moet het doen

CeeS
2 mei 2006, 10:32
Nog een vraagje. Ik kan mail sturen van het mail account ed@server.pilsrakkers.nl maar ontvangen kan ik het niet. Mijn pop3 server draait dus dat moet het doen
Zo te zien staat je DNS instelling van server.pilsrakkers.nl niet goed, daar is geen MX service ingevuld als ik die opvraag :

linux:~ # dig -t mx server.pilsrakkers.nl

; <<>> DiG 9.2.2 <<>> -t mx server.pilsrakkers.nl
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 35441
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;server.pilsrakkers.nl. IN MX

;; Query time: 12 msec
;; SERVER: 213.73.255.52#53(213.73.255.52)
;; WHEN: Tue May 2 10:31:26 2006
;; MSG SIZE rcvd: 39

Bij de MX zou iets als hieronder moeten staan :
;; QUESTION SECTION:
;pilsrakkers.nl. IN MX

;; ANSWER SECTION:
pilsrakkers.nl. 86125 IN MX 100 mx1.hostnet.nl.
pilsrakkers.nl. 86125 IN MX 10 mail.pilsrakkers.nl.
pilsrakkers.nl. 86125 IN MX 30 mx2.hostnet.nl.

Dit is je hoofd-domein met je normale mailservers, maar zoiets zou dus ook bij server.pilsrakkers.nl moeten staan met daarbij dan de multikabel mailservers. Vreemd trouwens dat je wel het domein kon registreren op de service-site, want die checkt of de MX goed staat. Of je moet de MX daarna weer gewijzigd hebben, maar dan zal over een tijdje je registratie ook weer vervallen .....

zieko
2 mei 2006, 23:10
Nog een vraagje. Ik kan mail sturen van het mail account ed@server.pilsrakkers.nl maar ontvangen kan ik het niet. Mijn pop3 server draait dus dat moet het doen
Zo te zien staat je DNS instelling van server.pilsrakkers.nl niet goed, daar is geen MX service ingevuld als ik die opvraag :

linux:~ # dig -t mx server.pilsrakkers.nl

; <<>> DiG 9.2.2 <<>> -t mx server.pilsrakkers.nl
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 35441
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;server.pilsrakkers.nl. IN MX

;; Query time: 12 msec
;; SERVER: 213.73.255.52#53(213.73.255.52)
;; WHEN: Tue May 2 10:31:26 2006
;; MSG SIZE rcvd: 39

Bij de MX zou iets als hieronder moeten staan :
;; QUESTION SECTION:
;pilsrakkers.nl. IN MX

;; ANSWER SECTION:
pilsrakkers.nl. 86125 IN MX 100 mx1.hostnet.nl.
pilsrakkers.nl. 86125 IN MX 10 mail.pilsrakkers.nl.
pilsrakkers.nl. 86125 IN MX 30 mx2.hostnet.nl.

Dit is je hoofd-domein met je normale mailservers, maar zoiets zou dus ook bij server.pilsrakkers.nl moeten staan met daarbij dan de multikabel mailservers. Vreemd trouwens dat je wel het domein kon registreren op de service-site, want die checkt of de MX goed staat. Of je moet de MX daarna weer gewijzigd hebben, maar dan zal over een tijdje je registratie ook weer vervallen .....

kheb een foutje gemaakt met het aanmaken van me AD lol, als je nu gaat kijken naar de DNS settings van pilsrakkers.nl staat alles goed en werkt het ook

janvk
24 mei 2006, 19:43
Beste Allemaal

Zijn voor een klant ook bezig met het opzetten van zijn mailserver.

Draait een sbs2003 bak icm met multikabel abo.

Na dit topic gelezen te hebben hadden we zo iets van nou dan stellen we

mx10 op mx.multikabel.nl
mx20 op mailserver hoster

Dit zodat zolang de mailserver van multikabel het nog niet zou doen alles gebounced zou worden en dan bij de mailserver van de hoster terecht zou komen en alles uit de popboxen gehaald kon worden, ofwel minimum risico van down time wat betreft email.

Het leuke is ook (wel begrijpelijk overigens) dat wanneer je je mx record wijzigt je van te voren niet kan controleren of het script dat multikabel op zijn service site aan bied werkt. Heb namelijk nu het idee dat het script niet werkt in ieder geval van ons abonnement omdat het ip adres niet geregistreerd zou staan. dat is de melding die we krijgen, ik zie hier ook een aantal overeenkomstige foutmeldingen staan maar zie alleen dat er geen oplossingen staan ( alleen dat er naar cees gemaild kan worden mijn collega berts heeft dit reeds gedaan cees hopende op een snellere werking via u)

Dus gister de mx geweijzigd en vandaag via het script geprobeer om service site in te stellen maar daar kwam dus de foutmelding dat de er geen ip adres gevonden kan worden bij de gebruiker.

Dus gebeld naar multikabel om via service desk af te handelen dit was rond 9.00 uur heden morgen en indd er werd rond10.30 tergu gebeld met de melding dat de mx records niet goed zouden zijn en dat we daar het probleem konden vinden. Het telefoontje werd aan genomen door een collega en die dacht dat dat wel zo zou zijn.

Maar kijk zelf maar via dnsstuff.com ik kan niet vinden , domein is variolift.com. Je kunt toch alleen maar prioriteit aangeven en adres meer toch niet?? Dus wat kan er fout gaan???

Nou vanaf toen iedere 1,5 gebeld maar werd door geschoven naar 2de lijns support (assurance afdeling) en die zouden terugbellen.

Vervolgens werd er verteld rond 16.00 dat die afdeling ook gewoon tot 9 uut vanavond bereikbaar zou zijn maar, om 17:50 krijg ik de melding dat ze reeds vanaf 17.00 uur naar huis zijn, morgen hemelvaart dus maandag mag ik het nog eens proberen.

Dat zijn dan de punten waar ik me het meest aan stoor vooral het tegen spreken van elkaar maar goed,


Waar ik eigenlijk naar op zoek ben is wat meer info over dit probleem wat veroorzaakt dit, kan ik dit oplossen of alleen multikabel, wie kan me hierbij helpen.

Verder werd er gezegd door een medewerker dat we dan wel een domein via multikabel moesten afnemen maar lees hier in deze thread toch ook verschillende hosting providers.

Alvast bedankt voor tijd en aandacht

Jan

CeeS
24 mei 2006, 20:01
Dat zijn dan de punten waar ik me het meest aan stoor vooral het tegen spreken van elkaar maar goed,


Zoals in het bovenste artikel stond :
Deze service van Multikabel is gratis en beschikbaar voor alle kabel en adsl abbonnees. Er wordt echter geen support op gegeven, je kunt dus niet de helpdesk bellen als iets niet werkt.
Dat wil niet zeggen dat niemand iets doet als het niet werkt, maar de helpdesk medewerkers zijn niet getraind om hier support op te geven en weten vermoedelijk niet allemaal wat dit is. Wil je wel support dan zul je een zakelijk abbonnement moeten nemen. :wink:

Maar ik heb al gereageerd op een email van jullie en het zal wel goedkomen. (voor de meelezers: er gaat zo te zien iets mis met het vaststellen van het IP-adres door het installatie-script, dat wordt verder uitgezocht)

janvk
24 mei 2006, 20:09
Dank cees alvast voor alle inzet,

Je schrijft het nemen van een zakelijk abonnement, maar dan mag ik toch redelijkerwijs aannemen dat de zakelijke helpdesk wel je verder kan helpen dat is de helpdesk waarmee we continue contact gehad hebben.

Verder snap ik dat ze geen support leveren standaard, maar zoals je zelf al zegt het lijkt een problee vanaf de zijde van multikabel te zijn want bij mijn weten en ook die van de helpdesk medewerkers bestaat er geen mogelijkheid om zelf ip adressen in te stellen. Dan neem ik toch aan dat er zaken geregeld kunnen worden. En vind dat dan een dag toch wel erg lang wachten is, maar goed aan de andere kant snap ik ook dat je met een non zakelijk abo niet moet klagen over response tijd etc.

Tja is meer een beetje rottige samensmelting van gebeurtenissen, hebben de ervaring met bijvoorbeeld planet die ook poort 25 dicht hebben en gebruik maken van een mailrelay server dat de werking ervan velen malen makkelijker is alleen een kwestie van planet als hoogste prioriteit op geven en als 2de je eigen ip adres en dan werkt het als een zonnetje en, het ziet er leuk uit dat script maar heb een beetje idee dat het wat zaken die binnen het eigen netwerk niet goed gaan (zoals registratie van ip adressen)naar boven haalt.

Maar ach ja je kunt niet altijd geluk hebben dus nog maar even wchten tot vrijdag

Groeten

Jan

CeeS
24 mei 2006, 20:24
Je schrijft het nemen van een zakelijk abonnement, maar dan mag ik toch redelijkerwijs aannemen dat de zakelijke helpdesk wel je verder kan helpen dat is de helpdesk waarmee we continue contact gehad hebben.
Met een zakelijk abbonnement krijg je een echt vast-ip en staat poort-25 gewoon open en gebruikt geen relay-server. De configuratie daarvan zullen ze wel weten en je kunnen helpen. Dit werkt iets anders. Maar het gaat vast wel goed komen. :)

janvk
24 mei 2006, 22:55
Ok ik wist niet dat zakelijke abonnementen geen block hadden op port 25, zal dat in ieder geval eens over leggen met de klant, dank voor de info alvast.

Met vriendelijke groet

Jan

Ppaul
27 mei 2006, 21:59
Multikabel biedt sinds 21-2-2006 de mogelijkheid om een eigen mailserver te gebruiken.


Ik heb net dit hele topic door gelezen, tevens heb ik ook op mijn service site gekeken en ik kan 1 ding niet terug vinden :?

Hoeveel domeinen kan je maximaal laten door verwijzen ?

Ik heb 3 namenlijk domeinen, een org, nl, com .
Het betreft dus 3 verschillende domeinen.

Paul
28 mei 2006, 03:11
@ Janvk, Paar punten, ten eerste kan je idd zonder zakelijk abbo best een dag of 2 dagen moeten wachten op een correct antwoord. Tentweede is het zo dat bijna geeneen helpdeskmedewerker( ja ik ken ze bijna allen) je kan vertellen hoe je een mailserver instelt... opzich ook niet heel gek, dit zijn relatief specialistische dingen, die de persoon die dit wilt gaan gebruiken meestal ook zelf prima weet. Idd als er een probleem optreed is het lastig zonder hd medewerker die niet precies de weg daarin weet... Verder schrijf je dat je contact met de zakelijke hd had over een NIET zakelijk contract? Vaag, hoort niet zo he! :wink:

ps moraal: zeer lastig uit te zoeken, en praktisch niet ondersteund door HD

janvk
28 mei 2006, 10:15
Beste Paul

Dank voor je reactie.

!st indd snap ik had ik al eerder geschreven dat de medewerkers niet weten hoe een eigen mailserver te draaien, maar dat was ook niet het probleem, de mailserver snapten we zelf al hoe dat werkte alleen diende er op de site nog iets gedaan te worden wat dus niet werkte en dat is iets waar wij niets aan konden veranderen of opsporen of oplossen.

Mijn grootste probleem zit hem in het feit dat er veel valse toezeggingen gedaan worden eerst op woensdag voor hemelvaart de belofte tot 3x toe dat ik die dag teruggebeld wordt, dat de afdeling assurance tot 21.00 uur aan wezig is maar later om 17.00 uur al naar huis blijkt te zijn.

Dan ook weer op vrijdag gebeld en ook beloftes dat het wordt opgelost etc. en teruggebeld na de 5 de keer bellen die dag, en krijg te horen dat ze het gewoonweg niet kunnen oplossen het probleem zal blijven bestaan en ze krijgen het niet voor elkaar, fout met indd ip adrs ranges en registratie daarvan.

Dus al bij mx records weer terug gezet en nu een verhuizing naar een zakelijk abonnement aangevraagd.

Indd het klopt niet dat ik de zakelijke helpdesk gebeld heb, maar het abonnement staat op bedrijfsnaam niet particulier, na de allereerste keer bellen naar de particulieren helpdesk werd mij al gevraagd terug te bellen dan keuze 6 in het menu te kiezen, zakelijke helpdesk.

En na dit eerste gesprek was ik er ook van overtuigd dat ik met de particulieren helpdesk geen steek verder zou komen. Dus vandaar de zakelijke helpdesk.

En indd je moraal is juist

marceld
30 mei 2006, 12:26
Hallo
Klein vraaje, hoe lang kan het duren voor het script/server de juiste MX ziet? Vanmorgen vroeg heb ik mijn DNS aangepast naar mx.multikabel.nl maar krijg bij het registreren de volgende melding:

[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Tenminste een van de MX records voldoet niet aan de gestelde criteria. Zorg voordat u deze dienst gebruikt dat de MX records correct naar Multikabel verwijzen.

Ik neem dan alles goed staat:

wervershovers.nl MX 10 mx.multikabel.nl

Vriendelijke groet,

Marcel D

janvk
30 mei 2006, 12:45
kan best wel even duren wacht het even 24 uur af, heb even zitten kijken via dnsstuff maar alles lijkt goed ingesteld dus zou het even afwachten en loop van de middag begin avond nog eens proberen

marceld
30 mei 2006, 19:33
kan best wel even duren wacht het even 24 uur af, heb even zitten kijken via dnsstuff maar alles lijkt goed ingesteld dus zou het even afwachten en loop van de middag begin avond nog eens proberen

Op dit moment nog steed dezelfde melding, nu is het wel zo dat als ik een mail stuur ik er direct een terug krijg met de melding:

mx.multikabel.nl.:
>>> DATA
<<< 550 relay not permitted
550 5.1.1 <webmaster@wervershovers.nl>... User unknown <<< 503 valid RCPT command must precede DATA

Iemand een idee?
Alvast bedankt.
Vriendelijke groet

MD

Ppaul
30 mei 2006, 19:35
Multikabel biedt sinds 21-2-2006 de mogelijkheid om een eigen mailserver te gebruiken.


Ik heb net dit hele topic door gelezen, tevens heb ik ook op mijn service site gekeken en ik kan 1 ding niet terug vinden :?

Hoeveel domeinen kan je maximaal laten door verwijzen ?

Ik heb 3 namenlijk domeinen, een org, nl, com .
Het betreft dus 3 verschillende domeinen.

Laat maar, ik zoek het zelf wel uit..

CeeS
30 mei 2006, 20:36
Multikabel biedt sinds 21-2-2006 de mogelijkheid om een eigen mailserver te gebruiken.


Ik heb net dit hele topic door gelezen, tevens heb ik ook op mijn service site gekeken en ik kan 1 ding niet terug vinden :?

Hoeveel domeinen kan je maximaal laten door verwijzen ?

Ik heb 3 namenlijk domeinen, een org, nl, com .
Het betreft dus 3 verschillende domeinen.

Laat maar, ik zoek het zelf wel uit..

Oeps, ik denk dat je berichtje ondergesneeuwd was, ik zie die vraag nu pas, maar volgens mij zit er geen limiet aan, dus die 3 zal geen probleem zijn.

CeeS
30 mei 2006, 20:44
Op dit moment nog steed dezelfde melding, nu is het wel zo dat als ik een mail stuur ik er direct een terug krijg met de melding:

mx.multikabel.nl.:
>>> DATA
<<< 550 relay not permitted
550 5.1.1 <webmaster@wervershovers.nl>... User unknown <<< 503 valid RCPT command must precede DATA

Iemand een idee?
Alvast bedankt.
Vriendelijke groet

MD
Die melding krijg je altijd als je domein niet geregistreerd staat op de relay-server.

Als je nog steeds dezelfde melding als je het domein probeert aan te melden op de service-site krijgt moet je nog even afwachten. Probeer het morgen nog een keer om je domein aan te melden. De tijd tot hij ge-refreshed is hangt af van de timeout tijd die origineel ingesteld stond op je "oude mx", zodra die timer is afgelopen moet je nieuwe mx ingesteld kunnen worden. Als je dus geen foutmeldingen meer krijgt op de service-site met aanmelden en je daar dus je domein ziet staan kun je pas proberen een mail te sturen.

(Zo te zien heb je nu de timeout op 86400 (seconden) gezet, dus 24 uur, als dat vroeger ook zo was duurt het dus 24 uur voordat een nieuwe mx herkend wordt. Daarna kun je hem aanmelden.)

marceld
30 mei 2006, 21:41
Cees,

Bij toeval, ik dacht even proberen en ja hoor hij is goed aangemeld op de Servicesite. Is het nu zo dat het ook al meteen moet werken? Want als ik nu een mailtje stuur krijg ik nog steeds een mail terug met de melding:

mx.multikabel.nl.:
>>> DATA
<<< 550 relay not permitted
550 5.1.1 <webmaster@wervershovers.nl>... User unknown <<< 503 valid RCPT command must precede DATA

Of zit hier misschien ook een wachtijd op?

Alvast bedankt voor de genomen moeite,

Vriendelijke groet

MD

CeeS
30 mei 2006, 22:08
Of zit hier misschien ook een wachtijd op?

Het duurt inderdaad even voordat het script dit verwerkt, ik weet niet precies hoe lang, morgen zal het wel draaien denk ik.

marceld
30 mei 2006, 22:32
Of zit hier misschien ook een wachtijd op?

Het duurt inderdaad even voordat het script dit verwerkt, ik weet niet precies hoe lang, morgen zal het wel draaien denk ik.

Bedankt Cees Alles werkt!! :D
gr MD

Ppaul
5 juni 2006, 14:00
Multikabel biedt sinds 21-2-2006 de mogelijkheid om een eigen mailserver te gebruiken.


Ik heb net dit hele topic door gelezen, tevens heb ik ook op mijn service site gekeken en ik kan 1 ding niet terug vinden :?

Hoeveel domeinen kan je maximaal laten door verwijzen ?

Ik heb 3 namenlijk domeinen, een org, nl, com .
Het betreft dus 3 verschillende domeinen.

Laat maar, ik zoek het zelf wel uit..

Oeps, ik denk dat je berichtje ondergesneeuwd was, ik zie die vraag nu pas, maar volgens mij zit er geen limiet aan, dus die 3 zal geen probleem zijn.

Dank je wel voor je antwoord, inmiddels draait het goed..
Geen problemen gehad, het werkte met een uurtje of 3, maar dat had te maken met de DNS server, die moesten even ge_update worden..

atriplex
10 juni 2006, 11:31
Een goedenmorgen,

Volgens de helpdesk zou het niet mogelijk zijn om meer dan een domein te gebruiken bij een mailserver. Ik heb een domein werkend maar het tweede domein krijg ik er niet bij via de service pagina's van Multikabel.

Ik heb altijd adsl gehad en dat is nooit echt een probleem geweest. Ook vrees ik dat de deskundigheid van het helpdeskpersoneel wat te wensen overlaat.

Groeten,

Peter No

CeeS
10 juni 2006, 12:49
Een goedenmorgen,

Volgens de helpdesk zou het niet mogelijk zijn om meer dan een domein te gebruiken bij een mailserver. Ik heb een domein werkend maar het tweede domein krijg ik er niet bij via de service pagina's van Multikabel.

Er zit geen beperking op het invoeren van domeinen bij 'eigen-mailserver' op de service pagina's, je zou dus gewoon meerdere domeinen in moeten kunnen voeren. Wat voor foutmelding krijg je ?


En zoals je in de tekst bij "eigen-mailserver" aanmelden ziet staan, is dit een extra-tje waar Multikabel geen service op levert, dus als de helpdesk er geen antwoord op weet is het jammer. Vergelijk het met routers of andere randapparatuur, daar geeft de helpdesk ook geen support voor. De eigen-mailserver-optie is sinds niet al te lange tijd mogelijk, met deze restrictie en dat is voor de meeste gebruikers voldoende. Mochten er toch problemen zijn, dan komen we daar via het forum meestal wel uit en als er echt problemen met de service zijn kunnen we dat rechtstreeks doorspelen naar de juiste afdeling.

(PS: De DNS settings moeten voordat je hem gaat invoeren natuurlijk wel goed staan en ook tijd genoeg verstreken zijn zodat die gegevens 'bekend' kunnen zijn bij andere dns servers, zie de eerdere posts in deze thread.)

atriplex
10 juni 2006, 16:07
De onderstaande foutmelding krijg ik:

[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Tenminste een van de MX records voldoet niet aan de gestelde criteria. Zorg voordat u deze dienst gebruikt dat de MX records correct naar Multikabel verwijzen. Ga terug

Ik heb mijn dnssen bij joker lopen en beide zijn hetzelfde ingesteld, de ene doet het wel en de andere niet.

Raar he.

Peter Noe

CeeS
11 juni 2006, 11:27
De onderstaande foutmelding krijg ik:

[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Tenminste een van de MX records voldoet niet aan de gestelde criteria. Zorg voordat u deze dienst gebruikt dat de MX records correct naar Multikabel verwijzen. Ga terug

Ik heb mijn dnssen bij joker lopen en beide zijn hetzelfde ingesteld, de ene doet het wel en de andere niet.

Raar he.

Peter Noe
En als je het vandaag nog een keer probeert ??

Het kan een aantal uren duren voordat je DNS entry is geupdate. Ik had als test gisteren even een nieuw subdomein aangemaakt en naar de MK mailserver laten verwijzen op mijn DNS server, maar die werd tot gisteravond nog niet gezien door het instal-script van de mail-service. Vanmorgen werkte dat wel zonder problemen. Het kan soms 24 uur duren voordat alles goed is doorgekomen, ook een beetje afhankelijk van de vorige settings van het domein op je DNS server.

atriplex
11 juni 2006, 12:27
Sinds vannacht 00:30 doet ook mijn tweede domein het. Ik wist niet dat het updaten van die dnssen zolang duurde.

Bedankt voor je hulp.
Lang leve Postfix !!

irix
30 juni 2006, 00:30
Omdat ik eerst bezig was met een nieuwe server configureren heb ik het tot nu toe nog niet gebruikt.
Gisteren mee begonnen en ik blijf constant de [1004] fout houden.


[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten. Ga terug


Aantal dingen gecontroleerd:

-kabelmodem is gereset geweest na februari (een reset van > 10 sec is toch voldoende?? heb in de tussentijd ook al een paar keer een nieuw IP gehad (kost me weer pokke veel werk ook! :( ))
-mx record ingesteld, meer dan 24 uur geleden (sinds vanavond ook mx1 en mx2 toegevoegd met prio 20 en 30, mx staat op prio 10)
-router accepteert pings (moest dit nog instellen maar is nu gebeurd en getest)

testdomein waar het om gaat is: cafemeikol.nl

Ik ga nog een aantal domeinen omzetten als alles werkt, maar tot nu toe nog geen succes gehad.

Heb ik iets gemist of heeft iemand tips?

(en hoe kan ik zien binnen hoeveel tijd de DNS wordt geupdate? normaal toch max 60 minuten dacht ik...)

Ppaul
30 juni 2006, 06:29
(en hoe kan ik zien binnen hoeveel tijd de DNS wordt geupdate? normaal toch max 60 minuten dacht ik...)

Houd rekening met 24 uur....

irix
30 juni 2006, 10:39
Het is inmiddels al bijna 36 uur geleden dat ik de records heb gewijzigd en dus nog die 1004 fout...

CeeS
30 juni 2006, 15:57
heb in de tussentijd ook al een paar keer een nieuw IP gehad (kost me weer pokke veel werk ook! :( ))

Dat is vreemd, normaal kun je alleen een ander ip-adres krijgen als je het MAC-adres van je router verandert, anders krijg je een leasetijd van 42 dagen.

Je MX record staat goed, en moet inmiddels wel doorgekomen zijn, maar de foutmelding die je krijgt heeft te maken dat jouw ip-adres niet bekend is bij het script wat de instellingen doet. Het kan zijn dat dit komt omdat je ip-adres gewisseld is, maar het kan ook een bug in het script zijn waarbij bij bepaalde ranges soms niet bekend is welke user die heeft.

Ik zal even navragen of men kan zien waar het mis gaat. Wil je mij je userinlognaam (Die je op de service-site gebruikt) even doorgeven per email. (Klik op het email-icoontje onder aan mijn berichtje)


(en hoe kan ik zien binnen hoeveel tijd de DNS wordt geupdate? normaal toch max 60 minuten dacht ik...)
Dat is afhankelijk van de TTL instelling die je invoert op je DNS, zo te zien staat het op je genoemde test-domein nu op 900 seconden, dus dat zit wel goed. Maar je probleem is het IP-adres wat door het script niet gevonden kan worden dus de TTL zal niet het probleem zijn.

irix
30 juni 2006, 19:56
mail is verstuurd, ik ben erg benieuwd.

irix
23 juli 2006, 15:50
vorige server was een testserver, nu vanaf de echte server en ik krijg:


This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

info###ad-it.nl
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:(info###ad-it.nl>:
host mx.multikabel.nl [212.127.254.144]: 550 relay not permitted


is dit een kwestie van tijd of gaat er iets gigantisch mis?
Dit domein is vanmiddag ingesteld op mail (rond 13 uur)

(@ vervangen door ### ivm spam)

edit: het lijkt nu te werken, dus dan idd kwestie van tijd, als iemand dat nog even kan bevestigen

Renco
28 november 2006, 21:01
ja ik heb alles thuis gepost dus dat is het ip waar het om gaat.
ik heb nu al ruim een jaar adsl xxl van quicknet en zit dus niet in een verhuizing of iets dergelijks.
Ik ga het verder navragen, als ik meer weet hoor je het.

Ik zit met het zelfde probleem, bij mij wordt de volgende melding ook weergegeven.

[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten. Ga terug

MX records staan goed.
Modem herstarten helpt ook niet.
Domein smeelen.com

Is het inmiddels bekend waar het probleen bij DarkFire lag/ligt?

wardheuvel
4 december 2006, 20:06
ja ik heb alles thuis gepost dus dat is het ip waar het om gaat.
ik heb nu al ruim een jaar adsl xxl van quicknet en zit dus niet in een verhuizing of iets dergelijks.
Ik ga het verder navragen, als ik meer weet hoor je het.

Ik zit met het zelfde probleem, bij mij wordt de volgende melding ook weergegeven.

[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt. Geen IP adres gevonden die bij deze gebruiker behoort. Wellicht moet u uw modem herstarten. Ga terug

MX records staan goed.
Modem herstarten helpt ook niet.
Domein smeelen.com

Is het inmiddels bekend waar het probleen bij DarkFire lag/ligt?

Deze melding heb ik ook. Ik heb dit probleem aangekaart bij de helpdesk van mk, maar werd door de 2e lijns helpdesk terug gebeld. Die persoon begon direct dat ze dit niet ondersteunden, echter toen ik zei dat het een service was die aangeboden werd op website draaide hij zijn mening. Ik zal de rest van het minder prettige gesprek achterwege laten. Samenvatting hij vond dat hij het in elk geval beter wist.

Gegevens:
Domein wardheuvel.nl
mx 10 mx.multikabel.nl
mx 20 mx2.multikabel.nl
We hebben een radio/tv/internet/bellen power bundel. (weet niet of dat nog toegevoegde waarde is).

Hoop dat iemand nog wat weet.

Gr,
Ward

Hoop dat iemand er nog wat mee kan

Renco
4 december 2006, 21:48
Deze melding heb ik ook. Ik heb dit probleem aangekaart bij de helpdesk van mk, maar werd door de 2e lijns helpdesk terug gebeld. Die persoon begon direct dat ze dit niet ondersteunden, echter toen ik zei dat het een service was die aangeboden werd op website draaide hij zijn mening. Ik zal de rest van het minder prettige gesprek achterwege laten. Samenvatting hij vond dat hij het in elk geval beter wist.

Gegevens:
Domein wardheuvel.nl
mx 10 mx.multikabel.nl
mx 20 mx2.multikabel.nl
We hebben een radio/tv/internet/bellen power bundel. (weet niet of dat nog toegevoegde waarde is).

Hoop dat iemand nog wat weet.

Gr,
Ward

Hoop dat iemand er nog wat mee kan

Ik heb inmiddels mijn oude instellingen weer terug gezet.
Na 3 dagen nog geen resultaat. Meer mail wil ik niet verliezen.
Het ziet er naar uit dat het bij Multikabel niet bekend is, welk IP adres bij welke gebruiker behoort. In mijn geval heb ik dit zelfde IP adres al meer dan een jaar.
Ik zie dat jouw mx records nog steeds naar multikabel verwijzen, ook dat je mail wordt geweigerd. Waarschijnlijk kun jij ook je oude instellingen beter terug zetten.

Groet, Renco

PS. bericht aan admin. tijd/datum tijdens deze post is 4-12-2006 21:47

CeeS
4 december 2006, 22:09
PS. bericht aan admin. tijd/datum tijdens deze post is 4-12-2006 21:47
Ja dat klopt toch neem ik aan ?? Wat bedoel je precies ??


Zowel Renco als Wardheuvel wil ik even verzoeken om even naar mij de volgende gegevens door te mailen:
- huidige ip-adres
- inlognaam van je hoofdaccount (zoiets als mujiju30)
- domein wat je wilt invoeren

Dan kan ik het rechtstreeks bij de juiste persoon navragen die kan zien of het ip soms niet goed in de database staat van jullie beiden.

(Renco sorry, maar ik had je bericht van eind november gemist)

Graag even mailen aan techniek[apestaartje]mgv.multikabel.nl

Ik weet niet of jullie subdomeinen kunnen aanmaken, dus bijvoorbeeld test.wardheuvel.nl bij je DNS ? Anders kun je die wel laten doorverwijzen naar mx.multikabel.nl dan hoef je niet bang te zijn dat er mail wegraakt. Of je maakt even bij www.dyndns.org een gratis account aan waarvan je de mail laat doorverwijzen naar mx.multikabel.nl. Dan heb je in ieder geval een domeinnaam waar je je account mee kan testen of het invoeren lukt.

Renco
4 december 2006, 23:19
PS. bericht aan admin. tijd/datum tijdens deze post is 4-12-2006 21:47
Ja dat klopt toch neem ik aan ?? Wat bedoel je precies ??

(Renco sorry, maar ik had je bericht van eind november gemist)

Graag even mailen aan techniek[apestaartje]mgv.multikabel.nl


Misschien is het mogelijk om bij een account een standaard waarde van GMT +1 te hanteren i.p.v. GMT +10?
Ik zie maar weinig datum/tijd stempels boven de berichten die geloofwaardig lijken, als ik dan even door reken, loopt de server waarschijnlijk ook ruim een uur voor.

Geen probleem Cees, ik mis ook wel eens wat :wink:

Mail is onderweg. :?

CeeS
4 december 2006, 23:29
Misschien is het mogelijk om bij een account een standaard waarde van GMT +1 te hanteren i.p.v. GMT +10?
Ik zie maar weinig datum/tijd stempels boven de berichten die geloofwaardig lijken, als ik dan even door reken, loopt de server waarschijnlijk ook ruim een uur voor.
Ah, jij ziet foute tijden staan :)
Maar ik niet, vandaar de verwarring ik zag ook keurig de tijd die jij quote bij je bericht staan ;)

De default tijd van de server staat ook op GMT+1, maar wat je ziet is jouw lokale tijdinstelling. Normaal zou die goed moeten komen, maar ik heb het al vaker gezien dat hij bij sommige gebruikers naar een foute tijdzone springt in je default-settings die je bij aanmelden had. Of dat met een engelse windows-versie te maken heeft weet ik niet ....
Maar die tijd-offset staat in je user-profiel en kun je zelf goedzetten via de "Uw Account" link midden-boven, daar kies je dan je instellingen en daar kun je de utc/gmt offset op +1 zetten.

Mail van jullie beiden ontvangen, ik geef het even door.

CeeS
15 december 2006, 23:32
Mail is onderweg. :?

Ik heb je twee keer geprobeerd een antwoord te sturen, maar ik krijg de mail aan jou na een paar dagen onbestelbaar terug. Je quicknet adres lijkt doorgestuurd te worden naar een mail-adres wat niet werkt.

Mocht je het hier lezen:
Jouw IP-adres wordt niet herkend door het systeem. Je kunt dit werkend krijgen door je modem opnieuw te laten provisionen. Daarvoor heb je in ieder geval je activatie-code nodig dus zoek die eerst even voordat je dit gaat doen. Daarna moet je via de helpdesk vragen of ze je modem kunnen afmelden zodat jij hem weer opnieuw kunt aanmelden. Daarna komen je gegevens goed in het systeem en zou je je mailserver moeten kunnen aanmelden. Wil je meer info mail mij dan nog een keer en geef me even een werkend emailadres dan stuur ik je meer info.

Renco
9 januari 2007, 21:25
Beste Cees,

Even een reactie op voorgaand bericht


Ik heb je twee keer geprobeerd een antwoord te sturen, maar ik krijg de mail aan jou na een paar dagen onbestelbaar terug. Je quicknet adres lijkt doorgestuurd te worden naar een mail-adres wat niet werkt.

Mailtje heb ik wel ontvangen (1x) mijn quicknetadres wordt niet doorgestuurd, alle mail naar mijn eigen domein komt daar op binnen.
Het duurt de laatste maanden soms wel een aantal dagen voordat ik mijn mail eindelijk binnen krijg, zowel van mijn quicknet adres als mijn eigen domein mail, dat is dan ook de voornaamste reden dat ik mijn mail via de door Multikabel geboden oplossing wil laten lopen.


Mocht je het hier lezen:
Jouw IP-adres wordt niet herkend door het systeem. Je kunt dit werkend krijgen door je modem opnieuw te laten provisionen. Daarvoor heb je in ieder geval je activatie-code nodig dus zoek die eerst even voordat je dit gaat doen.

Beste Cees,

Na het doorspitten van een aantal mappen kan ik niets als een activatiecode achterhalen.Waarschijnlijk is die een keer met het oud papier mee gegaan, zulke dingen bewaar ik meestal een paar jaar en gaan dan weg.
Ik weet niet of het mogelijk is om een nieuwe activatiecode aan te vragen,(of de oude op te sturen) zo als het er nu uit ziet kan ik me zelf dus niet opnieuw aanmelden.

Heeft mijn vertraagde mail misschien ook iets te maken met mijn onbekende IP adres?

Met vriendelijke groet,

Renco Smeelen

CeeS
9 januari 2007, 22:48
Heeft mijn vertraagde mail misschien ook iets te maken met mijn onbekende IP adres?


Nee, denk ik niet. De quicknet mailserver is over het algemeen snel genoeg. Een mailtje staat daar binnen een paar seconden in de mailbox. De melding die ik kreeg was van de quicknet mailserver dat het doorsturen naar je eigen-domein niet lukte, dat probleem zit dus aan de 'andere kant' dus de kant van je eigen-domein mailserver.

Je kunt dit beter verder even opnemen met de helpdesk en vragen of ze je een nieuwe activatie code kunnen toesturen. Als je die hebt gekregen kun je vragen om je modem opnieuw te provisionen zoals hierboven beschreven. Hopelijk wordt het originele probleem snel opgelost zodat deze truuk niet meer nodig is, want de helpdeskmedewerkers zijn niet allemaal goed op de hoogte en doen soms moeilijk als je dit vraagt.

dirkbastille
13 februari 2007, 11:11
Heb de laatste hints en tips van Cees gevolgd en gisteren werkte de mail verbinding plotsling.
Tja waar ik nou paar weken terug op stuk liep,kan het niet zeggen.
Heb misschien mx1 gebruikt i.p.v. mx of multiweb.nl i.p.v. multikabel.nl .
Blijft dus oppassen:goed lezen en typen.

Oke Ronald van de hulpdesk:bedankt nog.

Gr,

Dirk

Rappido
4 september 2007, 13:29
Nou ik heb volgens mij nu alles wel gedaan en geprobeerd.
Maar niets werkt nog.
als ik controleer op www.grc.com welke poorten mijn pc op reageert zie ik dat poort 25 stealth is.
Dit vind ik raar want die zou toch geopend worden nadat ik mijn domein op de servicesite op geef!?
Wie kan mij verder helpen?
Ik gebruik kerio mailserver.

verder las ik iets over een FAQ waar kan ik die vinden?

CeeS
4 september 2007, 14:26
Nou ik heb volgens mij nu alles wel gedaan en geprobeerd.
Maar niets werkt nog.
als ik controleer op www.grc.com welke poorten mijn pc op reageert zie ik dat poort 25 stealth is.
Dit vind ik raar want die zou toch geopend worden nadat ik mijn domein op de servicesite op geef!?
Wie kan mij verder helpen?
Ik gebruik kerio mailserver.

verder las ik iets over een FAQ waar kan ik die vinden?
Nee, van buiten gezien is poort-25 van jouw computer nog steeds dicht. Inkomende mail komt altijd via de mailserver van Multikabel bij jou binnen. Daarom moet je in je MX DNS entry ook de server van Multikabel opgeven (zie het eerste bericht in deze thread)
Heb je alles gedaan wat in het eerste bericht staat ?

Rappido
5 september 2007, 10:24
- Om een eigen mailserver te kunnen gebruiken heeft Multikabel een soort relay-server ingericht. Deze ontvangt de mail voor jouw mailserver en stuurt deze door. Op de service-site kun je dit configureren.
> Dit staat er: zie http://www.rappido.nl/Service-Site.htm

- Zorg dat de MX records van je domein ingesteld staan op "mx.multikabel.nl" met prioriteit 10 of hoger. Alternatief is "mx1.multikabel.nl" en "mx2.multikabel.nl". Zorg ervoor dat dit MX record bekend is en werkt voordat je het domein invult op de service-site (TTL).
> Dit had ik als eerste gedaan voor dat ik op de service-site het domein op gaf (weet alleen niet hoe te controleren of dit werkte zoals in laatste regel staat)
zie http://www.rappido.nl/HostingManager.htm

- Zorg ervoor dat je firewall reageert op 'pings'. Om te controleren of je IP klopt en werkt kun je door het setup-script gepingd worden.
> Volgens de instellingen van mijn router (Linksys WRT350N) staat deze pingen toe.

> poort 25 probe: http://www.rappido.nl/probe25.htm
> telnet: http://www.rappido.nl/telnet.jpg

CeeS
5 september 2007, 11:46
- Zorg ervoor dat je firewall reageert op 'pings'. Om te controleren of je IP klopt en werkt kun je door het setup-script gepingd worden.
> Volgens de instellingen van mijn router (Linksys WRT350N) staat deze pingen toe.

Dat pingen kun je zelf niet testen omdat vanaf internet die poort dicht staat, dus grc kan dat ook niet en ziet hem als stealth, dat is dus normaal. Alleen de mailserver kan jouw ip adres pingen. Maar als dat open staat zal het wel goed staan.

Heb je trouwens iets gewijzigd aan je setup, want in maart 2006 heb je het wel werkend gehad zag ik in deze thread. En is het plots gestopt met werken ?

Je overige settings lijken wel goed te zijn. Ik zal vanavond even navragen verder.

Rappido
5 september 2007, 15:56
Nou alles blijkt toch helemaal in orde te zijn.
Ik had de mailserver aan een verkeerd ip-adres ge-bind.
stom stom stom.
Alles doet het nu zo als het moet.

bluedog
18 september 2007, 11:38
Zou iemand mij a.u.b. kunnen helpen.

Ik ben al een heel eind volgens mij maar als ik b.v. een mailtje via mijn hotmail stuur krijg ik het volgende mailtje terug.

This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of itsrecipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: niels@nappel.nlSMTP error from remote mail server after RCPT TO:<niels@nappel.nl>:host 84.104.11.20 [84.104.11.20]: 550 5.7.1 Unable to relay for niels@nappel.nl ------ This is a copy of the message, including all the headers. ------ Return-path: <bluedog@live.nl>Received: from bay0-omc2-s31.bay0.hotmail.com ([65.54.246.167])by mx102.multikabel.net with esmtp (Exim 4.54)id 1IXZ4A-0006Hb-UOfor niels@nappel.nl; Tue, 18 Sep 2007 11:08:23 +0200Received: from BLU117-W28 ([10.6.20.63]) by bay0-omc2-s31.bay0.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);Tue, 18 Sep 2007 02:08:16 -0700Message-ID: <BLU117-W2890C46FBE37B9770004B2B2B80@phx.gbl>Content-Type: multipart/alternative;boundary="_1072534e-8cc7-40b3-9102-f526e9c68555_"X-Originating-IP: [84.104.11.20]From: Blue Dog <bluedog@live.nl>To: <niels@nappel.nl>Subject: test 5Date: Tue, 18 Sep 2007 11:08:16 +0200Importance: NormalMIME-Version: 1.0X-OriginalArrivalTime: 18 Sep 2007 09:08:17.0097 (UTC) FILETIME=[7349A390:01C7F9D3]X-MultiKabel-MX-MailScanner-Information: Please go to http://www.multikabel.nl/contact/ for more informationX-MultiKabel-MX-MailScanner: Found to be cleanX-MultiKabel-MX-MailScanner-SpamCheck: X-MailScanner-From: bluedog@live.nl --_1072534e-8cc7-40b3-9102-f526e9c68555_Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"Content-Transfer-Encoding: quoted-printable test 5

Als ik het dus goed begrijp vindt hij multikabel wel.
moet ik mischien ook wat anders instellen in de mailserver.
Ik heb server 2003 met exchange 2003.

Ik hoop dat iemand me wil helpen.

Alvast heel erg bedankt voor jullie reactie.... :D

CeeS
18 september 2007, 19:08
The following address(es) failed: niels@nappel.nl
SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<niels@nappel.nl>:host 84.104.11.20 [84.104.11.20]: 550 5.7.1 Unable to relay for niels@nappel.nl


Zo te zien wil jouw eigen mailserver geen mailtjes voor niels@nappel.nl accepteren. De Multikabel mailserver probeert het mailtje af te leveren maar krijgt hem niet bij jou naar binnen en stuurt hem daarom terug.

Je moet dus nog maar eens naar de configuratie kijken zodat je wel mails accepteert voor dit domein of username.

bluedog
18 september 2007, 21:12
Cees bedankt voor je reactie is zal eens gaan kijken.
Het vreemde is wel dat het interne mail wel goed gaat.
Zodra ik het weet zet ik het wel hier neer... 8)

leansoft
23 september 2007, 00:38
Hoi, echt super handig dat ik deze post vond anders was ik er niet achtergekomen waarom GMAIL geen mails naar me server wou sturen maar Multikabel dat wel deed :P

Ik heb nu nog 1 vraag ik heb 2 domeinnamen.

En heb allebei op mx.multikabel.nl gezet en allebij aangevraagd voor een relay. Nu lukte het wel bij mijn 1e domein maar niet bij mijn 2e domein. Alle instellingen zijn precies het zelfde. Is het toeval dat domein naam 1 net wel is ge update bij multikabel en nummer 2 niet?

Want bij nummer 2 krijg ik de '[1004] Het afhandelen van de registratie is mislukt.' error.

en in het begin staat er dat er nog een duidelijke FAQ gemaakt zal worden van het doorlinken van poort 25. Ik heb die FAQ niet echt kunnen terugvinden. Of is die er nogniet? Want ik denk dat toch veel mensen worstelen met dit probleem.

Zoals eerder werd gezegt dat het script ongeveer na 3 uur was uitgevoerd was hier maar 30 minuutjes,

M.v.g. Dave

EDIT: domein 2 doet het nu ook :)

bluedog
29 september 2007, 10:31
Cees bedankt voor je reactie is zal eens gaan kijken.
Het vreemde is wel dat het interne mail wel goed gaat.
Zodra ik het weet zet ik het wel hier neer... 8)

Het had met Relay te maken die moest ik nog instellen...
Dit komt (heb ik gehoord) omdat Multikabel ook al een mailserver is die het vervolgens doorstuurd naar een mailserver.

Bij mij werkt het perfect nu.... :D

tim427
9 december 2007, 18:54
Ik probeer ook een eigen mail server in te stellen.

Ik draai Exchange 2007, heb een domein bij pcextreme.nl met de volgende dns:

tim427.net TXT v=spf1 a mx ptr include:pcextr 3600
tim427.net SOA v1.pcextreme.nl hostmaster@pce 4800
tim427.net NS v2.pcextreme.nl 3600
tim427.net NS v3.pcextreme.nl 3600
tim427.net NS v1.pcextreme.nl 3600
tim427.net MX10 mx.multikabel.nl 3600
tim427.net A 82.217.2.49 3600
*.tim427.net A 85.92.129.100 3600
mail.tim427.net A 82.217.2.49 3600
localhost.tim427.net A 127.0.0.1 3600

Vervolgens ga ik naar Multikabel Service Site, om mijn domein aan te melden. En dan krijg ik dit:

[102] Er is een communicatiefout opgetreden. Ga terug en probeer het nogmaals

Blijft deze fout zich voordoen, neem dan contact op met onze helpdesk: www.multikabel.nl/contact of 0900 - 2020215 ( 0,10 p/m)

Vermeld in uw e-mail aan onze helpdesk svp onderstaande gegevens:

Sessie: b3159eb0ea44a33b66aca805dcc3fd66
Referer: https://service.multikabel.nl/index.php?domain=tim427.net&action=mailserver_add_domain
User agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; WOW64; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; Media Center PC 5.0; InfoPath.2)
Gebruikersnaam: blabla38
Actie: mailserver_add_domain
Datum / tijd: 18:16 - 09/12/2007

Als ik dan gewoon door ga staat hij wel in het lijstje bij de domeinen!

Met een online DNS check:
http://www.checkdns.net/quickcheck.aspx?domain=tim427.net&detailed=1

CheckDNS.NET tests mail-servers
Domain tim427.net has only one mail-server
Checking mail server (PRI=10) mx.multikabel.nl [212.127.254.144]
Mail server mx.multikabel.nl[212.127.254.144] answers on port 25
<<< 220-vmx15.multikabel.net ESMTP Exim 4.44 Sun, 09 Dec 2007 18:19:56 +0100
>>> HELO www.checkdns.net
<<< 220- Sending spam or unsolicited commercial e-mail to this server is strictly
<<< 220- prohibited by our NO UBE / NO UCE policy. Abuse will be prosecuted and/or
<<< 220 charged per attempted recipient at international postal rates.
<<< 250 vmx15.multikabel.net Hello www.checkdns.net [195.60.98.252]
>>> MAIL FROM: <dnscheck@uniplace.com>
<<< 250 OK
>>> RCPT TO: <postmaster@tim427.net>
<<< 550 relay not permitted
Probably mail server does not accept mail for tim427.net and recognizes this as relay attempt.
Some of your MX do not work properly


Dus MK-server reageerd wel :? Maar geeft: 550 relay not permitted


Ik heb ook nog de modem 5 minuten uit gehad, toen domein verwijderd van EigenMailserver, later weer aangemeld..

Wat kan dit zijn????


P.S. Ik heb een FULL DMZ ingesteld naar mijn server.
UPDATE:


MX van Multikabel reageert!!!!!
Alles moet goed zijn!

Alleen nu kan ik niet mailen vanaf tim427.net, en als ik van quicknet.nl er heen stuur krijg ik mail delivery.....


UPDATE2:

Ik kan nu eindelijk mailtjes ontvangen van andere naar mijn eigen email (tim@tim427.net)... Maar berichten terug sturen lukt niet... Ze komen niet aan....

CeeS
9 december 2007, 20:34
UPDATE2:

Ik kan nu eindelijk mailtjes ontvangen van andere naar mijn eigen email (tim@tim427.net)... Maar berichten terug sturen lukt niet... Ze komen niet aan....

Na het invullen van de mailserver duurt het minimaal een uur voordat dit allemaal actief is, dus misschien was dat je initiele probleem.

Mailtjes versturen lukt niet schrijf je, hoe doet je mailserver dat ?? Ik weet niet hoe exchange dat doet, maar de meeste mailservers accepteren geen mail van dynamic-ip-adressen. Krijgt je mailserver soms relay-not-accepted meldingen terug ??? Je moet uitgaande mail altijd versturen via smtp.quicknet.nl en niet rechtstreeks naar de smtp-server van het bestemmings-domein sturen.
Zoals ik al schreef weet ik niet hoe exchange dit doet, bij bijvoorbeeld een linux-mailserver als postfix kun je dat doen via de optie 'relayhost' die moet je dan als smtp.quicknet.nl instellen, waardoor al je uitgaande mail via de smtp-server van quicknet verloopt. Daarna werkt dat wel. Denk dat je ook in die richting moet zoeken.

tim427
11 december 2007, 13:26
UPDATE2:

Ik kan nu eindelijk mailtjes ontvangen van andere naar mijn eigen email (tim@tim427.net)... Maar berichten terug sturen lukt niet... Ze komen niet aan....

Na het invullen van de mailserver duurt het minimaal een uur voordat dit allemaal actief is, dus misschien was dat je initiele probleem.

Mailtjes versturen lukt niet schrijf je, hoe doet je mailserver dat ?? Ik weet niet hoe exchange dat doet, maar de meeste mailservers accepteren geen mail van dynamic-ip-adressen. Krijgt je mailserver soms relay-not-accepted meldingen terug ??? Je moet uitgaande mail altijd versturen via smtp.quicknet.nl en niet rechtstreeks naar de smtp-server van het bestemmings-domein sturen.
Zoals ik al schreef weet ik niet hoe exchange dit doet, bij bijvoorbeeld een linux-mailserver als postfix kun je dat doen via de optie 'relayhost' die moet je dan als smtp.quicknet.nl instellen, waardoor al je uitgaande mail via de smtp-server van quicknet verloopt. Daarna werkt dat wel. Denk dat je ook in die richting moet zoeken.

Het is gelukt ;)

Als er iemand nog vragen heeft over Exchange 2007? Vraag mij :D Voor linux kun je dus bij CeeS zijn en Microsoft bij mij :oops: 8)

CeeS
11 december 2007, 22:52
Het is gelukt ;)

Wat moest je nu instellen om het te laten werken ?

(dit om mensen die ooit later op dit topic uitkomen met dezelfde problemen te helpen)

tim427
12 december 2007, 07:47
Het is gelukt ;)

Wat moest je nu instellen om het te laten werken ?

(dit om mensen die ooit later op dit topic uitkomen met dezelfde problemen te helpen)


Exchange Mangement Console > Organization Configuration > Hub transport > Tabblad: Send Connectors, een Send Connector toegevoegen.
Address-space: asterisk (= *) en bij Smarthost: smtp.quicknet.nl.

Voor ontavangen (als je dus een mail delivery terug krijgt van je server), dan moet je bij Server Configuration > Default Connector en die andere de Permissions voor iedereen aan zetten...

Meer vragen? dan hoor ik het wel :D

wjhvroom
11 januari 2008, 08:59
Hoi,

Sinds gisteren gebruik ik de dienst 'Mijn Mailserver' van Multikabel. Het gaat gedeeltelijk goed. Ik kan versturen, maar nog niet ontvangen. Zover ik heb kunnen nagaan, staan alle settings goed.

nslookup geeft:

> set q=mx
> daanenwillem.eu
Server: UnKnown
Address: 192.168.0.240

Non-authoritative answer:
daanenwillem.eu MX preference = 10, mail exchanger = mx.multikabel.nl

mx.multikabel.nl internet address = 212.127.254.140
mx.multikabel.nl internet address = 212.127.254.144
mx.multikabel.nl internet address = 212.127.254.145
mx.multikabel.nl internet address = 212.127.254.136

Dat lijkt mij goed.

En als ik een check doe vanaf checkdns.net zie ik het volgende:

CheckDNS.NET tests mail-servers
Domain daanenwillem.eu has only one mail-server
Checking mail server (PRI=10) mx.multikabel.nl [212.127.254.136]
Mail server mx.multikabel.nl[212.127.254.136] answers on port 25
<<< 220-vmx10.multikabel.net ESMTP Exim 4.44 Thu, 10 Jan 2008 21:45:44 +0100
>>> HELO www.checkdns.net
<<< 220- Sending spam or unsolicited commercial e-mail to this server is strictly
<<< 220- prohibited by our NO UBE / NO UCE policy. Abuse will be prosecuted and/or
<<< 220 charged per attempted recipient at international postal rates.
<<< 250 vmx10.multikabel.net Hello www.checkdns.net [195.60.98.252]
>>> MAIL FROM: <dnscheck@uniplace.com>
<<< 250 OK
>>> RCPT TO: <postmaster@daanenwillem.eu>
<<< 250 Accepted
>>> QUIT
Mail server mx.multikabel.nl [212.127.254.136] accepts mail for daanenwillem.eu
All MX are configured properly

Ook dat lijkt dus goed.

Op mijn DNS server heb ik een nieuw Mail Exchange Record aangemaakt waarin de mailserver vermeld staat.

Het enige waar ik nog niet uit ben, is of mijn firewall op het kabelinternet-router open moet worden gezet voor poort 25. Diverse poortscans vertellen me dat deze poort dicht staat. En als dat moet gebeuren, wie doet dat dan? Ik heb kabelinternet, met een Motorola modem. Als router (achter het modem) heb ik een Sitecom WL173.

Ik wil geen port-forwarding doen, omdat ik dan weer bang ben dat hackers mijn mailserver gaan gebruiken om te gaan spammen.

Op Exchange 2007 heb ik de default Receive connector. Die werkt want de mail die via Popcon binnen komt, wordt keurig opgepakt en verwerkt.

Wat oh wat moet ik nog doen om het werkend te krijgen?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groetjes... Willem

CeeS
11 januari 2008, 10:05
Het enige waar ik nog niet uit ben, is of mijn firewall op het kabelinternet-router open moet worden gezet voor poort 25. Diverse poortscans vertellen me dat deze poort dicht staat.
Vanaf de "buitenwereld" staat poort 25 dicht. Dit gebeurt al op het netwerk van Multikabel dus een poortscan zal altijd een dichte poort laten zien. In werkelijkheid staat poort-25 wel open, maar alleen voor de mailservers van Multikabel. Vandaar dat je de MX entry bij je DNS provider ook moet instellen op mx.multikabel.nl.
Oftewel je mail wordt afgeleverd bij de mailserver van Multikabel, deze stuurt het weer door naar jou eigen mailserver op je eigen pc.

Als je dit instelt op de service-pagina wordt jouw huidige ip-adres gekoppeld aan het domein wat je daar opgeeft. Het script wat dit verwerkt draait een paar keer per dag. Het kan dus even duren voordat dit verwerkt is. Ook als je IP-adres wijzigt kan het even duren voordat dit verwerkt is. Als je dus recent een aantal keren van computer hebt gewisseld zodat je ip-adres wisselde kan het enige tijd duren voordat het systeem de juiste koppeling heeft en je mail begint te ontvangen. Vooral als een 'aflevering' van mail een paar keer niet lukt wacht een mailserver soms 24 uur voordat hij het opnieuw probeert. Je kunt dus beter af en toe een testmailtje sturen om te kijken of de boel dan 'wakker wordt'.

Verder bestaat er ook nog een bug die soms optreedt bij bepaalde ip-ranges waardoor de koppeling tussen het domein en het huidige ip-adres niet goed gaat. Een work-around is mogelijk, zie de startpost.
Maar wacht het eerst even af, misschien gaat het werken als je ip-adres een tijdje stabiel is. Zo niet meldt dan even via een email aan mij (via de email-knop onderaan mijn posts), wat je ip-adres is en het domein dan kan ik proberen na te vragen welk ip-adres in werkelijkheid gekoppeld is. Als dat niet klopt dan kun je verdere actie ondernemen.

wjhvroom
11 januari 2008, 13:22
Hoi Cees,

Je schreef:

Vandaar dat je de MX entry bij je DNS provider ook moet instellen op mx.multikabel.nl.

Moet er dan nog meer gebeuren dan alleen het invoeren van mijn domeinnaam in de servicepagina van Multikabel? Met andere woorden: moet de hostingprovider ook nog wat instellen?

Zover ik weet heb ik al enige tijd (zeker een paar maanden) al hetzelfde IP adres. Dus dat kan m.i. het probleem niet zijn.

Als je nadere gegevens wilt hebben, dan kan je dat aangeven. Dan zal ik die wel even naar je doormailen.

Alvast hartelijk bedankt voor je super medewerking!

Met vriendelijke groeten,
Willem-Jan

wjhvroom
11 januari 2008, 13:27
Hoi Cees,

Soms gaat het heel erg snel. Goed nieuws. Ik heb op mijn router port forwarding aangezet: port 25 wordt nu doorgestuurd naar de mailserver. En dat loste het probleem op.

Omdat je vertelde dat poort 25 voor iedereen met uitzondering van de mailservers van Multikabel gesloten is, durf ik dat wel aan.

Super bedankt voor je hulp.

Groetjes... Willem-Jan

CeeS
11 januari 2008, 16:33
Soms gaat het heel erg snel. Goed nieuws. Ik heb op mijn router port forwarding aangezet: port 25 wordt nu doorgestuurd naar de mailserver. En dat loste het probleem op.

Omdat je vertelde dat poort 25 voor iedereen met uitzondering van de mailservers van Multikabel gesloten is, durf ik dat wel aan.


Poort 25 moet je altijd openzetten als je een mailserver wilt draaien thuis omdat die gebruikt wordt voor inkomende (SMTP) mail, dus forwarden naar je mailserver is de enige manier waarop het zal gaan werken. En als je mailserver goed geconfigureerd is kan je mailserver niet gebruikt worden om te spammen. Hij mag alleen mail bestemd voor je eigen domein accepteren. In dat geval zou je hem ook rustig open kunnen laten staan indien wel iedereen van buiten binnen zou kunnen komen.

Maar mooi dat het nu werkt !

CeeS
5 februari 2008, 15:34
Even een trigger voor iedereen die hier ooit gepost heeft (en die dus een mailtje krijgt dat er iets nieuws gepost is) naar het artikel dat de 'eigen mailserver' mogelijk in de toekomst op losse schroeven komt te staan.

Zie: hier (http://mgv.multikabel.nl/phpnuke/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1888)

en/of het artikel op de frontpage (http://mgv.multikabel.nl/phpnuke/modules.php?name=News&file=article&sid=243)

Melksleper
11 maart 2008, 13:22
Hallo allemaal
ik zit ff met een probleem, draai al een tijdje met mijn eigen mail server heb alles goed insteld (denk ik)

Maar ik kreeg het idee dat niet alle mail keurig afgeleverd wordt.
Ik heb vandaag maar weer eens alles gewist en weer ingesteld.
maar krijg nu helemaal niets meer door. mail wordt wel verstuurd maar komt niet op de mail server binnen

wie kan me helpen?

MX records
preference exchange IP address (if included)
10 mx2.multikabel.nl [212.127.254.145]
10 mx1.multikabel.nl [212.127.254.136]
10 mx.multikabel.nl
SMTP session

[Contacting mx2.multikabel.nl [212.127.254.145]...]
[Connected]
220-vmx55.multikabel.net ESMTP Exim 4.44 Tue, 11 Mar 2008 13:03:20 +0100
220- Sending spam or unsolicited commercial e-mail to this server is strictly
220- prohibited by our NO UBE / NO UCE policy. Abuse will be prosecuted and/or
220 charged per attempted recipient at international postal rates.
EHLO hexillion.com
250-vmx55.multikabel.net Hello hexillion.com [70.84.211.98]
250-SIZE 52428800
250-PIPELINING
250 HELP
VRFY inco
252 Administrative prohibition
RSET
250 Reset OK
EXPN inco
550 Administrative prohibition
RSET
250 Reset OK
MAIL FROM:<HexValidEmail@hexillion.com>
250 OK
RCPT TO:<inco@incoweb.nl>
250 Accepted
RSET
250 Reset OK
QUIT
221 vmx55.multikabel.net closing connection
[Connection closed]

wjhvroom
11 maart 2008, 20:04
Hoi,

Heb je op je eigen DNS server een MX record aangemaakt naar de mailserver?

Dat en een port forward naar de mailserver moet je instellen.

Wat voor mailserver gebruik je?

Succes!
WillemJan

Melksleper
12 maart 2008, 10:29
Hallo WillemJan

Dit heb ik in mijn DNS records ingesteld

incoweb.nl MX mx.multikabel.nl 10 3600
incoweb.nl MX mx1.multikabel.nl 10 3600
incoweb.nl MX mx2.multikabel.nl 10 3600

mail.incoweb.nl A 82.217.161.122 3600

over port forward kan ik zo gauw niets vinden alleen dit

Bij mailboxforwarding kun je mailadressen doorsturen naar een ander mailadres.

info@komein.nl MBOXFW info@thuis.info

- een MBOXFW komt in de plaats van een MX record en de corresponderende mail A record. Deze records moeten dus verwijderd worden.

Dit zal je wel niet bedoelen

Kun je wat meer meer info geven?

Mijn mailserver draait op mijn Freecom FSG is op Linux basis

Groeten Inco

wjhvroom
12 maart 2008, 11:00
De MX records staan m.i. goed ingesteld. Daar kan het probleem niet in zitten.
Als je naar de service-site van Multikabel gaat, en je vraagt de gegevens op van je mailserver, zie je dan iets staan dat lijkt op:


Domeinen waar u al een eigen mailserver voor heeft aangevraagd:
Mailserver opheffen Domeinnaam blblablall.eu


Zo ja, dan zit dat ook goed.

Op je eigen DNS server moet je ook aangeven dat je een mailserver hebt. Dat doe je door een Mail Exchange Record naar je eigen mailserver aan te maken. Dat moet je doen, anders zal je mail ook niet aankomen.

Nu op de router: op de router moet je port forwarding instellen van je internet-IP adres naar je mailserver. Allebei van port 25. Stel dat je internet IP adres 196.12.12.56 is en je mailserver draait op 192.168.0.12 dan moet je dat als volgt instellen:
196.12.12.56 poort 25 -> 192.168.0.12 poort 25

Als dat ook goed staat, dan moet je kijken op je mailserver. Aangezien je geen MS Exchange 2007 gebruikt, kan je helaas op dat gebied niet verder helpen. Let er in ieder geval op dat de mailserver alleen mail voor je eigen domain accepteert. Anders zou je mailserver als spammachine gebruikt kunnen gaan worden.

Ook zou ik je willen adviseren om de mail via de mailserver van Multikabel te verzenden. Sommige providers hebben ingesteld dat mail dat niet via een provider wordt verstuurd, wordt tegengehouden. En dan krijg je een NDR terug.

Ik hoop dat je hier mee verder kunt. Heel veel succes.

Groetjes... Willem-Jan

Melksleper
13 maart 2008, 13:29
Hoi Willen Jan

Het lijkt weer te werken sinds ik wat met de DNS templates aan het rommel ben geweest zal wel met die 24 uur tijdzone te maken hebben.

Verturen dat ging goed.
Die poorten is het probleem ook niet want alles draait op de FSG dat is een Netwerk HDD met een opensource linux (leuk ding http://www.openfsg.com/index.php/Main_Page)

Ik zal me verder ververdiepen in de SMTP Server instelling
Heb nu alles via de een web pagina ingesteld maar ik kan ook nog in de config files editen


Maar ik heb er nog niet zeker van, daar voor had ik het iedee dat sommige mail niet aan kwam.
Zijn er tools dat je dat zou kunnen testen?

Inco

wjhvroom
13 maart 2008, 15:55
(...)
Maar ik heb er nog niet zeker van, daar voor had ik het iedee dat sommige mail niet aan kwam.
Zijn er tools dat je dat zou kunnen testen?
Inco

Goed om te horen dat alles naar behoren werkt. Ik weet niet of er tools zijn die kunnen controleren of alle naar jou verstuurde mail aankomt.
Iemand anders misschien?

Groetjes... Willem

Ysbrand
12 augustus 2008, 11:48
Ik weet niet of dit ook in dit draadje thuishoort, toch maar proberen.

Mijn Unix systeem draait sendmail en tot voor kort verzond ik met deze server via de relay optie in sendmail:

DSsmtp.quicknet.nl

Sinds een paar weken wordt alleen nog mail dat voor quicknet accounts is bestemd afgeleverd, andere mail "lijkt" in het niets te verdwijnen. Ik krig ook geen foutmeldingen tijdens m'n SMTP sessies. Bij wijze van test heb ik geprobeerd om mails naar hotmail, gmail en usa.net te sturen, maar de mail verdwijnt gewoon.

Enig idee wat dit zou kunnen zijn.

Connecting to smtp.quicknet.nl. via relay...
220 vmx90.multikabel.net ESMTP
>>> EHLO v120.localdomain
250-vmx90.multikabel.net Hello xx-xxx-146-52.cable.quicknet.nl [xx.xxx.146.52], pleased to meet you
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-SIZE 10000000
250-DSN
250-AUTH DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-DELIVERBY
250 HELP
>>> MAIL From:<root@v120.localdomain> SIZE=81
250 2.1.0 <root@v120.localdomain>... Sender ok
>>> RCPT To:<someuser@usa.net>
>>> DATA
250 2.1.5 <someuser@usa.net>... Recipient ok
354 Enter mail, end with "." on a line by itself
>>> .
250 2.0.0 m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery
someuser@usa.net... Sent (m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery)
Closing connection to smtp.quicknet.nl.
>>> QUIT
221 2.0.0 vmx90.multikabel.net closing connection

raymond
12 augustus 2008, 20:21
Hi!

Ik weet niet of dit ook in dit draadje thuishoort, toch maar proberen.

Mijn Unix systeem draait sendmail en tot voor kort verzond ik met deze server via de relay optie in sendmail:

Enig idee wat dit zou kunnen zijn.

Connecting to smtp.quicknet.nl. via relay...
220 vmx90.multikabel.net ESMTP
>>> EHLO v120.localdomain
250-vmx90.multikabel.net Hello xx-xxx-146-52.cable.quicknet.nl [xx.xxx.146.52], pleased to meet you
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-SIZE 10000000
250-DSN
250-AUTH DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-DELIVERBY
250 HELP
>>> MAIL From:<root@v120.localdomain> SIZE=81
250 2.1.0 <root@v120.localdomain>... Sender ok
>>> RCPT To:<someuser@usa.net>
>>> DATA
250 2.1.5 <someuser@usa.net>... Recipient ok
354 Enter mail, end with "." on a line by itself
>>> .
250 2.0.0 m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery
someuser@usa.net... Sent (m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery)
Closing connection to smtp.quicknet.nl.
>>> QUIT
221 2.0.0 vmx90.multikabel.net closing connection

Als je van die someuser nou ook eens echt een bestaand adres maakt zal het een stuk beter gaan.

ug 12 11:35:01 vmx90 sendmail[23151]: m7C9YsG6023030: to=<yb514266@teradata.com>, delay=00:00:01, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=120372, relay=vmx10.multikabel.net. [212.127.254.136], dsn=5.1.1, stat=User unknown
Aug 12 11:35:01 vmx90 sendmail[23151]: m7C9YsG6023030: m7C9Z1bs023151: DSN: User unknown

Als je wilt dat je mail ergens aan komt gebruik dan ook valide hostnames en niet een v120.localdomain in je headers (msgid bijvoorbeeld). En mailen als root@ pakken ook veel mailers niet aan. Check even je eigen setup ;)

Bye,
Raymond.

Ysbrand
13 augustus 2008, 19:17
Bedankt voor je reactie

Het mail address bestaat wel degelijk, ik had alleen niet zoveel zin in SPAM daarom had ik het adres gemaskeerd.

Ik begrijp ook niet dat ik geen foutmelding krijg tijdens de overdracht:
syslog:Aug 12 11:35:01 v120 sendmail[1452]: [ID 801593 mail.info] m7C9YZpN001452: to=yb514266 at teradata.com (to=yb514266@teradata.com), ctladdr=root (0/0), delay=00:00:26, xdelay=00:00:26, mailer=relay, pri=30081, relay=smtp.quicknet.nl. [213.73.255.46], dsn=2.0.0, stat=Sent (m7C9YsG6023030 Message accepted for delivery)

Ik zal kijken of ik de hostnames kan aanpassen, deze setup heeft in het verleden (multikabel tijdperk) wel gewerkt, dus kennelijk is er iets in jullie mail servers aangepast.

CeeS
13 augustus 2008, 23:10
Ik denk dat het in de Multikabel server er nog wel doorkomt, maar de andere servers zijn wat strenger geworden en die accepteren blijkbaar geen mail meer afkomstig van een niet bestaand domein en van root@l....... als afzender is ook niet zo'n goed idee, dat wordt ook vaak geweigerd. (wat raymond quote was zo te zien een stukje log van de 'verzendkant' van de mailserver en daaraan zie je dat het door de andere kant geweigerd wordt)

raymond
20 augustus 2008, 18:54
Hi!

Bedankt voor je reactie

Het mail address bestaat wel degelijk, ik had alleen niet zoveel zin in SPAM daarom had ik het adres gemaskeerd.

Ik zal kijken of ik de hostnames kan aanpassen, deze setup heeft in het verleden (multikabel tijdperk) wel gewerkt, dus kennelijk is er iets in jullie mail servers aangepast.

Ik weet dat je het adres aangepast hebt, maar ik liet je ook de foutmelding van de mailserver zien :

Aug 12 11:35:01 vmx90 sendmail[23151]: m7C9YsG6023030: m7C9Z1bs023151: DSN: User unknown

Die verteld echt dat het adres waar je naar toe mailt, niet bestaat.

Bye,
Raymond.

dj-mark
5 september 2008, 14:08
Is er nu al een duidelijk beleid over het draaien van een eigen mailserver?
Gezien de problemen bij Ziggo behoorlijk aan het oplopen is zit ik er ernstig over na te denken om toch maar over te stappen naar adsl. Er is ook niks te lezen hierover, althans van ziggo zelf uit, duidelijkheid. Domeinnamen ik kan er niet meer bij, mailserver instellen? zit er niet meer bij, verbindingen vallen voordurend weg ect. Maja en dan onduidelijkheid over eigen mailserver, wel niet wel niet, sinds gister werkt me mailserver niet meer, althans, er komen geen mailtjes meer aan. Iemand een idee wat dan kan zijn? er komen ook geen mails terug aan de afzender met foutmeldingen ofzo.

Alvast bedankt voor het meedenken.
mark

raymond
6 september 2008, 12:28
Hi!

Is er nu al een duidelijk beleid over het draaien van een eigen mailserver?
Gezien de problemen bij Ziggo behoorlijk aan het oplopen is zit ik er ernstig over na te denken om toch maar over te stappen naar adsl. Er is ook niks te lezen hierover, althans van ziggo zelf uit, duidelijkheid. Domeinnamen ik kan er niet meer bij, mailserver instellen? zit er niet meer bij, verbindingen vallen voordurend weg ect. Maja en dan onduidelijkheid over eigen mailserver, wel niet wel niet, sinds gister werkt me mailserver niet meer, althans, er komen geen mailtjes meer aan. Iemand een idee wat dan kan zijn? er komen ook geen mails terug aan de afzender met foutmeldingen ofzo.

Alvast bedankt voor het meedenken.
mark

Zal je vast een nieuwe IP adres gekregen hebben. Wat binnen 12-24 uur automatisch weer werkt daarna.

Voor een wegvallende verbinding zou ik gewoon de helpdesk bellen.

Bye,
Raymond.

jiffy
7 september 2008, 15:22
Hi!
Zal je vast een nieuwe IP adres gekregen hebben. Wat binnen 12-24 uur automatisch weer werkt daarna.

Ik twijfel er aan. Ik had gisteren geen internetverbinding meer, wat na het resetten van het modem was verholpen. Het ip-nummer is daarbij net gewijzigd, maar ik ontvang dus gn mail meer van mijn domein. Nu krijg ik niet spectaculair veel mail binnen, maar gisteren en vandaag dus in het geheel niets. Ook geen testmailtjes die ik verstuurd heb.

Is er iets aan de hand met mx-multikabel.nl ofzo?

raymond
7 september 2008, 17:34
Ik twijfel er aan. Ik had gisteren geen internetverbinding meer, wat na het resetten van het modem was verholpen. Het ip-nummer is daarbij net gewijzigd, maar ik ontvang dus gn mail meer van mijn domein. Nu krijg ik niet spectaculair veel mail binnen, maar gisteren en vandaag dus in het geheel niets. Ook geen testmailtjes die ik verstuurd heb.

Is er iets aan de hand met mx-multikabel.nl ofzo?

Voor je dit soort dingen op het forum post, kijk je dan ook of je mailserver wel draait? Ik kan er in ieder geval geen zien draaien op jouw IP adres.

[root@mx100 ~]# telnet 84.105.xxx.xxx 25
Trying 84.105.xxx.xxx...

Port forward in je router niet ok oid?

Suc6,
Raymond.

jiffy
7 september 2008, 18:11
Uiteraard. ;-)

Ik kom echter net terug en merk dat m'n internetverbinding vanmiddag opnieuw is uitgevallen (lijkt een beetje instabiel de laatste paar dagen). Na het resetten van het modem heb ik nu wl een ander ip-adres. Ik heb de routing van m'n website bij m'n provider aangepast zodat deze in ieder geval weer is te bezoeken (kleine siteje, weinig bezoekers, pure hobby) voor buitenstaanders, da's dus geen probleem.

Ik zit nu echter wel ernstig te hopen dat de mail (binnen 12 24 uur) weer gewoon binnenkomt nadat de mx-server van Ziggo/Multikabel zichzelf heeft bijgewerkt.

Kun je de mailserver nu wl zien op m'n nu gewijzigde ip-adres?

raymond
7 september 2008, 18:55
Hi!

Uiteraard. ;-)

Ik kom echter net terug en merk dat m'n internetverbinding vanmiddag opnieuw is uitgevallen (lijkt een beetje instabiel de laatste paar dagen). Na het resetten van het modem heb ik nu wl een ander ip-adres. Ik heb de routing van m'n website bij m'n provider aangepast zodat deze in ieder geval weer is te bezoeken (kleine siteje, weinig bezoekers, pure hobby) voor buitenstaanders, da's dus geen probleem.

Ik zit nu echter wel ernstig te hopen dat de mail (binnen 12 24 uur) weer gewoon binnenkomt nadat de mx-server van Ziggo/Multikabel zichzelf heeft bijgewerkt.

Kun je de mailserver nu wl zien op m'n nu gewijzigde ip-adres?

Connected to 84-105-xxx-xxx.cable.quicknet.nl (84.105.xxx.xxx).
Escape character is '^]'.
220 cxxxwxxx.xxx ESMTP Postfix

Die zie ik ja ;)

Binnen 12-24 uur moet het dan weer werken.

Bye,
Raymond.

jiffy
7 september 2008, 19:15
Hi!
Connected to 84-105-xxx-xxx.cable.quicknet.nl (84.105.xxx.xxx).
Escape character is '^]'.
220 cxxxwxxx.xxx ESMTP Postfix

Die zie ik ja ;)

Binnen 12-24 uur moet het dan weer werken.

Je bent een held! :wink:

Ik wacht rustig af tot morgen...

Vreemd dat er sinds gisteren geen mail (zelfs geen spam!) doorkwam ondanks dat het ip-nummer niet was gewijzigd. Misschien was een oude Multikabelserver zich alvast aan voorbereiden op mijn (toen nog) toekomstige nieuwe ip-nummer en vond hij dat hij de mail maar even voor me moest bewaren omdat ik binnenkort (volgens hem) tch een ander ip-nummer zou krijgen... :mrgreen:

En de mailtjes komen weer binnen...

dj-mark
18 september 2008, 21:28
Is er een manier van hieruit om te kunnen controleren of de mx wel aan ip gekoppeld is van het modem?

Vreemde is dat er sins vanmorgen nog mail binnen kwam op me servertje maar sinds die tijd niet meer. In de log bestanden is niets te vinden, via hotmail of ander domein kun je netjes een mail aan me verzenden maar er komt niets aan, ook als ik een mail hiervanuit wil verzenden komt er ook niets bij een ander aan. Me quicknet mail werkt wel, ontvangen en verzenden, mx records in de dns staan zoals het hoor mx.multikabel.nl 10, na daar is ook niets aan veranderd. Heb router nog even een reboot gegeven, ip vrij gegeven en renew en kreeg weer dezelfde ip en dns ect. Kunnen jullie dit zien of kan ik zelf controleren via een tool of dergelijks? Wel zijn er afgelopen woensdag een storing geweest op mailservers van ziggo in ons multikabel gebied, zou dat er mee te maken kunnen hebben?
wel vreemd want vanmorgen deed het nog. Afijn ik hoop dat iemand mij opweg kan helpen. Heb zojust de helpdesk nog gebeld maar kan mij niet verder helpen. Na uitleggen en nog eens uitleggen bleef hij maar hameren op gebruik van alleen quicknet mail en geen andere mail, na dat is geen optie. Jammer dat men het niet meer in controle heb.
Gr Mark

koene
24 september 2008, 22:03
Weet iemand al of de functie eigen mailserver binnenkort weer door Ziggo word ondersteund?;)

CeeS
24 september 2008, 23:24
Weet iemand al of de functie eigen mailserver binnenkort weer door Ziggo word ondersteund?;)
Als je een bestaande account wilt wijzigen kan dat wel door het vriendelijk aan de beheerder te vragen :wink:, maar nee er is nog geen 'nieuwe' ziggo-brede versie beschikbaar.

koene
25 september 2008, 13:54
Is het draaien van een eigen mailserver dan wel beschikbaar voor zakelijke klanten? Lijkt me dat die er ook wel waarde aan hechten :)

Allie_B
16 oktober 2008, 21:03
Graag zie ik als ex multikabel klant mijn domein aangepast worden naar het ip adres wat ik nu heb.
Bij wie moet ik daarvoor zijn :rolleyes:

CeeS
16 oktober 2008, 22:29
Graag zie ik als ex multikabel klant mijn domein aangepast worden naar het ip adres wat ik nu heb.
Bij wie moet ik daarvoor zijn :rolleyes:

Probeer even een PB'tje te sturen aan Raymond met de gegevens, misschien kan die iets voor je doen.

Allie_B
16 oktober 2008, 22:36
Doen we :)

Tnx

topmusic
17 oktober 2008, 14:30
Is er een manier van hieruit om te kunnen controleren of de mx wel aan ip gekoppeld is van het modem?

Vreemde is dat er sins vanmorgen nog mail binnen kwam op me servertje maar sinds die tijd niet meer. In de log bestanden is niets te vinden, via hotmail of ander domein kun je netjes een mail aan me verzenden maar er komt niets aan, ook als ik een mail hiervanuit wil verzenden komt er ook niets bij een ander aan. Me quicknet mail werkt wel, ontvangen en verzenden, mx records in de dns staan zoals het hoor mx.multikabel.nl 10, na daar is ook niets aan veranderd. Heb router nog even een reboot gegeven, ip vrij gegeven en renew en kreeg weer dezelfde ip en dns ect. Kunnen jullie dit zien of kan ik zelf controleren via een tool of dergelijks? Wel zijn er afgelopen woensdag een storing geweest op mailservers van ziggo in ons multikabel gebied, zou dat er mee te maken kunnen hebben?
wel vreemd want vanmorgen deed het nog. Afijn ik hoop dat iemand mij opweg kan helpen. Heb zojust de helpdesk nog gebeld maar kan mij niet verder helpen. Na uitleggen en nog eens uitleggen bleef hij maar hameren op gebruik van alleen quicknet mail en geen andere mail, na dat is geen optie. Jammer dat men het niet meer in controle heb.
Gr Mark

Waar ik gelijk kijk als mijn ip-adres is gewijzigd is bij spamhaus.org, daar kan je je ip-adres checken en zal waarschijnlijk in de SBL-spam database staan.
Volg dan de instructies op de website .

Allie_B
23 oktober 2008, 23:49
Helaas reageert Raymond niet op mijn PM.

Is er nog een andere manier om toch mail te kunnen ontvangen via poort 25? Bv. door een domein rechtstreeks bij ziggo af te nemen?

raymond
24 oktober 2008, 21:27
Hi!

Helaas reageert Raymond niet op mijn PM.

Is er nog een andere manier om toch mail te kunnen ontvangen via poort 25? Bv. door een domein rechtstreeks bij ziggo af te nemen?

Zal er in het weekend even naar kijken...

Bye,
Raymond.

ziggo-user
25 oktober 2008, 00:30
Weet iemand al of de functie eigen mailserver binnenkort weer door Ziggo word ondersteund?;)

Zoals ik het begrepen heb blijft poort 25 gewoon dicht staan voor het gebruik van andere servers dan onze eigen smtp.

Allie_B
26 oktober 2008, 14:07
Hi!Zal er in het weekend even naar kijken...

Bye,
Raymond.

Top :) Tnx

josz
28 oktober 2008, 19:40
Vraagje over poort 25.
In een ander discussie staat dat uitgaande poort 25 open staat
(je kunt mail voor iemand @domein.nl wel afleveren op de smtp-server van domein.nl) Echter bij mij is dat niet dus mogelijk, poort 25 uitgaand staat alleen open naar de mailservers van Ziggo.
Dus gebruik ik de mailservers van Ziggo als relay, voor mijn uitgaande mailverkeer.

Maar volgens die andere discussie moet het wel mogelijk zijn??.

Jos

raymond
28 oktober 2008, 22:41
Hi!

Vraagje over poort 25.
In een ander discussie staat dat uitgaande poort 25 open staat
Echter bij is dat niet dus mogelijk, poort 25 uitgaand staat alleen open naar de mailservers van Ziggo.
Dus gebruik ik de mailservers van Ziggo als relay, voor mijn uitgaande mailverkeer.

Maar volgens die andere discussie moet het wel mogelijk zijn??.

Jos

In het Casema gebied niet, daar kun je alleen mailen over de Ziggo mailservers uitgaand.

Bye,
Raymond.

josz
29 oktober 2008, 11:17
Hi!In het Casema gebied niet, daar kun je alleen mailen over de Ziggo mailservers uitgaand.

Bye,
Raymond.

Weet jij of dit in de toekomst weer mogelijk wordt?, of wordt het bij iedereen dan geblokkeerd?

Jos

raymond
29 oktober 2008, 11:20
Hi!

Weet jij of dit in de toekomst weer mogelijk wordt?, of wordt het bij iedereen dan geblokkeerd?

Jos

Dat is nog niet duidelijk. Kan me voorstellen dat het een globale policy zal worden.

Bye,
Raymond.

tim427
13 november 2008, 19:12
Ik sta met mijn domeintje in de Mailrelay van MK..

MX records in mijn DNS:

MX 10 mx1.multikabel.nl
MX 20 mx2.multikabel.nl

Ik draai zelf Exchange 2007, werkte altijd fantastisch... Ik kon vrolijk versturen via smtp.quicknet.nl (send connector met space *) en vrolijk de mailtjes ontvangen van Mailrelay van MK...

Als mijn server down is, dan bewaard MK netjes mijn mail (duh, het is een mailrelay)...

Maar sinds 2/3 dagen werkt het ontvangen niet.!

Ik kan vanaf mijn domein leuk mailen naar een Gmail account, maar de mail beantwoorden lukt niet...

Althans de mail komt niet bij mijn server thuis! Maar het Gmail accountje krijg ook geen Mail Delivery shit binnen...

Hieruit weet ik zeker dat de mail is aangekomen op de MK Mail Relay...

Mijn server staat rechtstreeks verbonden met de modem (krijg dus het buiten ip), firewall tijdelijk uit, server gereboot, alle servicen van MS Exchange draaien...

Via, http://www.checkdns.net/powercheck_one.aspx?domainID=1596651&UserID=28055 kan ik zien dat MK Mail Relay mijn mails accepteerd...

Waar gaat het fout? Ik ontvang geen mails meer! Ze staan ook niet in de queue op mijn server.. Ik heb ze echt nog niet ontvangen!.

Wat is er gebeurd?

PS Ik verwacht een aantal mailtjes :(

jl-p
14 november 2008, 19:58
Raymond,

Ik heb eigenlijk exact het zelfde als hier boven genoemd staat.

Ik had vandaag geen internet dus heb mijn router gereset. daarna aangezien ik geen ip kreeg mijn modem. nu heb ik opzich een ip welis waar een nieuwe 84.105.228.49 maar ik krijg ook geen mail meer binnen.
Ik heb nogmaals getracht de helpdesk te bellen maar die hebben echt geen idee waarover ik praat als ik het over eigen mail server heb. dus ik hoop dat je me nog maals wilt helpen. Ook ik heb een check gedaan en zie dat multikabel ze netjes oppakt.

Zou je voor mij nog eens kunnen kijken of alles nog goed staat.

jl-p.nl
register.jl-p.nl
84.105.228.49
mwbyse10

Met vriendelijke groet


Johan Lieshout

tim427
14 november 2008, 20:17
Bij mij werkt alles weer :)

Ik had vandaag ook geen internet... Welke postcode heb je???

Raymond,

Ik heb eigenlijk exact het zelfde als hier boven genoemd staat.

Ik had vandaag geen internet dus heb mijn router gereset. daarna aangezien ik geen ip kreeg mijn modem. nu heb ik opzich een ip welis waar een nieuwe 84.105.228.49 maar ik krijg ook geen mail meer binnen.
Ik heb nogmaals getracht de helpdesk te bellen maar die hebben echt geen idee waarover ik praat als ik het over eigen mail server heb. dus ik hoop dat je me nog maals wilt helpen. Ook ik heb een check gedaan en zie dat multikabel ze netjes oppakt.

Zou je voor mij nog eens kunnen kijken of alles nog goed staat.

jl-p.nl
register.jl-p.nl
84.105.228.49
mwbyse10

Met vriendelijke groet


Johan Lieshout

jl-p
14 november 2008, 20:49
1697
Omgeving Hoorn / venhuizen

jl-p
15 november 2008, 21:25
Ik weet niet of iemand iets heeft gedaan. maar anders mijn dank daarvoor.
Maar gister avond kreeg ik opeens mijn mail van de gehele dag weer binnen.

CeeS
15 november 2008, 22:03
Ik weet niet of iemand iets heeft gedaan. maar anders mijn dank daarvoor.
Maar gister avond kreeg ik opeens mijn mail van de gehele dag weer binnen.

Als je ip-adres gewijzigd is, kan het even duren voordat het script dit verwerkt heeft. De mail blijft ondertussen opgeslagen op de relay-server. Ik denk dat dit bij jou aan de hand was.

tim427
15 november 2008, 23:57
Klopt helemaal!

Ik heb een reactie gehad van Raymond. Deze heeft mijn IP adres handmatig gewijzigd in het system.. Blijkbaar werkt af en toe het script niet, of helemaal niet ?


Als je ip-adres gewijzigd is, kan het even duren voordat het script dit verwerkt heeft. De mail blijft ondertussen opgeslagen op de relay-server. Ik denk dat dit bij jou aan de hand was.

pietvs
2 december 2008, 17:05
Hoi Allemaal,

Bij wie moet ik zijn om een paar domeinen uit de doorstuur service te laten halen? Want ik heb nu een ander ip en opeens werkt het allemaal niet meer en ik kan niet zonder email dus heb ik dat ergens anders ondergebracht maar nu werkt het niet meer voor mensen binnen het ziggo/multikabel gebied.

Wie o wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

raymond
2 december 2008, 17:19
Hi!

Hoi Allemaal,

Bij wie moet ik zijn om een paar domeinen uit de doorstuur service te laten halen? Want ik heb nu een ander ip en opeens werkt het allemaal niet meer en ik kan niet zonder email dus heb ik dat ergens anders ondergebracht maar nu werkt het niet meer voor mensen binnen het ziggo/multikabel gebied.

Wie o wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

Op zich gaan die er automatisch uit, maar je mag ze ook even via het forum doorgeven dan forceer ik ze.

Bye,
Raymond.

tim427
2 december 2008, 18:35
Is het ook morgelijk om langs deze weg nog domeinnaampjes toe te voegen?

Aangezien Raymond al veel heeft kunnen doen voor ziggo-gebruikers.nl-leden..

pietvs
2 december 2008, 18:39
Hi!Op zich gaan die er automatisch uit, maar je mag ze ook even via het forum doorgeven dan forceer ik ze.

Bye,
Raymond.
Hoi Raymond,

Die verwijderd mogen worden zijn:
lcars-terminal.net
vanstralen.org
Welke nog wel draaien maar nu niet meer werken zijn:
lcars-terminal.com
renr-id.nl

Alvast bedankt voor de hulp!

raymond
2 december 2008, 19:00
Hi!

Is het ook morgelijk om langs deze weg nog domeinnaampjes toe te voegen?

Aangezien Raymond al veel heeft kunnen doen voor ziggo-gebruikers.nl-leden..

Geef maar door. Je hebt mijn e-mail adres volgens mij... ?

Bye,
Raymond.

joaquin
3 december 2008, 13:49
Sinds kort ben ik over van Wanadoo ADSL naar Ziggo.
Nu heb ik al mijn domeinen (6 stuks) een ipwisseling vooor laten uitvoeren naar mijn nieuwe ipadres.
De websites draaien nu gewoon, alleen kan ik geen mail ontvangen.
Wel een keer een IP wisseling gehad na wisselen van router.
Wat moet ik doen om de mail wekend te krijgen?
Hoofd domeinnaam is zschuschen.nl.

Alvast bedankt!

raymond
3 december 2008, 20:22
Hi!

Sinds kort ben ik over van Wanadoo ADSL naar Ziggo.
Nu heb ik al mijn domeinen (6 stuks) een ipwisseling vooor laten uitvoeren naar mijn nieuwe ipadres.
De websites draaien nu gewoon, alleen kan ik geen mail ontvangen.
Wel een keer een IP wisseling gehad na wisselen van router.
Wat moet ik doen om de mail wekend te krijgen?
Hoofd domeinnaam is zschuschen.nl.

Alvast bedankt!

Zal niet werken, poort 25 staat dicht, moet je bijvoorbeeld via een pop box elders laten afleveren of op een afwijkende poort, er zijn mailservices die dan op die manier inregelen.

Multikabel klanten konden gebruik maken van het eigen mailserver project. Voor ex-Casema (gebied) klanten is dat helaas nie tbeschikbaar dus daar kan ik je niet bij helpen.

Bye,
Raymond.

irix
15 december 2008, 20:38
Je accepteert geen pb's meer zag ik dus even zo proberen: cdjabrabant.eu kan die bij mijn eigen mailserver? Bedankt.

mas-
17 december 2008, 21:20
Er bestaan *voldoende* ISP's die geen porten dichtzetten -> Dus je beslist zelfs, of je een geblokkeerde poort wilt accepteren.
Je hoeft het niet te accepteren.

Ik had dit problem al een vrij lang tijd geleden bij Quicknet NL (van deze tijd ook nog dit forums account!).

Ik ben dan gewoon overgestapt na Abel en de eigen mailserver werkte zonder relay oplossingen (die allemaal extra problemen maken - backscatter bij een bounce etc.).
Ik kon niet alleen mail op poort 25 ontvangen, maar ook sturen. Mijn IP stond nooit in een RBL en was niet even als dyn-IP gelist, dus werkte net zo alsof ik een root server had staan. Geen verschil met een commercieel mailserver, geen max. 50 MB en geen andere beperkingen dan wat ik zelf ingesteld had.

Nadat Abel dan failliet ging, was het twee keer de IP in mijn DNS overzetten en het ging alles weer bij Telfort verder.
Ook deze IP is nu in geen enkel RBL, nog als dyn-IP nog anders gelist. Dus gelukkig weer geen probleem.
Bij Telfort is het wel opletten, omdat sommige van hun dyn-IPs als dyn-IPs gelist staan, en dan krijg je problemen, email te versturen.

Veel SMTP servers laaten namelijk geen emails van IPs, die als dynIPs gelist staan, binnen. Hier moet je vooral PBL.spamhouse checken en als het mogelijk is je IP uit de dynIP list haalen.
Dit is niet altijd mogelijk - hangt van je ISP af.

raymond
27 december 2008, 14:59
Hi!

Hoi Raymond,

Die verwijderd mogen worden zijn:
lcars-terminal.net
vanstralen.org
Welke nog wel draaien maar nu niet meer werken zijn:
lcars-terminal.com
renr-id.nl

Alvast bedankt voor de hulp!

Removed.

Bye,
Raymond.

Eriontec
8 januari 2009, 23:15
Hierbij wil ik graag ook heel vriendelijke vragen aan Raymond :)

Om mijn domein : eriontec.com
aan mijn ip adres te koppelen zodat ik ook gebruik kan maken van het multikabel mailrelay project.

Alvast Bedankt,

/Erik

irix
9 januari 2009, 00:06
Ik heb er ook nog 1 open staan en de eigenaar van het domein begint wat ongeduldig te worden. Staat in dit topic.

raymond
9 januari 2009, 00:51
Hi!

Hierbij wil ik graag ook heel vriendelijke vragen aan Raymond :)

Om mijn domein : eriontec.com
aan mijn ip adres te koppelen zodat ik ook gebruik kan maken van het multikabel mailrelay project.

Alvast Bedankt,

/Erik

pm me maar wat gegevens ... domein naam enzo.

Bye,
Raymond.

Steeg
5 februari 2009, 17:19
Nu heeft de eigen mail server toch al heel lang goed gewerkt bij me..

Onlangs een nieuw IP gekregen van Ziggo en het feestje is over :cry:

Lokaal krijg ik al mn mail door.. van buiten af, van kantoor, hotmail enz niks meer sinds ik mn nieuwe IP heb

:cry: help?

CeeS
6 februari 2009, 15:05
Nu heeft de eigen mail server toch al heel lang goed gewerkt bij me..

Onlangs een nieuw IP gekregen van Ziggo en het feestje is over :cry:

Lokaal krijg ik al mn mail door.. van buiten af, van kantoor, hotmail enz niks meer sinds ik mn nieuwe IP heb

:cry: help?

Het kan een dag duren voordat het ip-adres geupdate is. Is het al langer geleden, probeer dan eens een PB te sturen aan raymond met je gegevens/domein en oude/nieuwe ip. Misschien kan hij wat zien.

Steeg
6 februari 2009, 15:48
Dat het een 24 tot 48 uur kan duren snap ik..

Ik praat over bijna een week nu..

heb Raymond al een PM gestuurd...

Is ook een domeintje bijgekomen :)

Ik wacht het een en ander nog rustig af..

Zal toch heerlijk zijn als Ziggo de service weer op actief zet ( officieel )
:wink:

peter171
10 februari 2009, 17:15
Blij om te lezen dat ik niet de enige ben die het bos wordt ingestuurd door Ziggo. Sinds zaterdag komt er bij mij geen mail meer binnen. Bellen met de helpdesk wordt de 1e keer kort afgedaan met dat het niet ondersteund wordt, maar een poging later wordt ik wel vriendelijk te woord gestaan.
Mijn ip-adres wat achter mijn domein staat komt gelukkig overeen met mijn ip-adres naar hun zeggen. Dus ik verder zoeken en nu blijkt na een testje over mail en DNS dat het toch niet goed zit bij Ziggo?

"At least one nameserver is missing a reverse resource record."

Al mijn mx-records verwijzen naar multikabel en er is niets veranderd bij mij. Mijn server draait al 2 jaar via multikabel zonder noemenswaardige problemen. Inloggen op Mijn Ziggo heeft ook geen zin, want nergens kom ik meer iets over mijn domein tegen.

Zijn er nog suggesties of moet ik nu echt naar een andere provider?

raymond
11 februari 2009, 00:10
Hi!

Hierbij wil ik graag ook heel vriendelijke vragen aan Raymond :)

Om mijn domein : eriontec.com
aan mijn ip adres te koppelen zodat ik ook gebruik kan maken van het multikabel mailrelay project.

Alvast Bedankt,

/Erik

Paar dagen weg geweest, stuur me even een PM dan kan ik het voor je activeren.

Bye,
Raymond.

Steeg
11 februari 2009, 13:49
Raymond,

Had je mijn PM's gezien?

Thnx

irix
11 februari 2009, 15:33
Zou er ook op mijn verzoek gereageerd kunnen worden?

Excalibur
11 februari 2009, 17:16
Zou er ook op mijn verzoek gereageerd kunnen worden?

Wellicht is het handig om of je verzoek hier nog eens neer te zetten of dit even in een PB aan Raymond te sturen. Ik zie jou verzoek in elk geval niet op deze of de vorige pagina staan.

irix
11 februari 2009, 17:20
Wellicht is het handig om of je verzoek hier nog eens neer te zetten of dit even in een PB aan Raymond te sturen. Ik zie jou verzoek in elk geval niet op deze of de vorige pagina staan.

Ik heb het per PB naar Raymond gestuurd, naar BenJ en het is post 190: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=136517&postcount=190 van 15 december 2008.

Excalibur
11 februari 2009, 17:21
Ik heb het per PB naar Raymond gestuurd, naar BenJ en het is post 190: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=136517&postcount=190 van 15 december 2008.
Je verwacht toch niet serieus dat iemand die hier in zijn eigen vrije tijd zit gaat terugbladeren naar een post die jij eerder al gedaan hebt? Hij heeft waarschijnlijk wel wat beters te doen.

irix
11 februari 2009, 17:23
Je verwacht toch niet serieus dat iemand die hier in zijn eigen vrije tijd zit gaat terugbladeren naar een post die jij eerder al gedaan hebt? Hij heeft waarschijnlijk wel wat beters te doen.

Ik heb het ook in post 194 nog eens gevraagd, + meerdere pb's, ik wil ook niet zeurderig overkomen en het elke week opnieuw vragen, gezien het in iemands eigen vrije tijd gebeurt.

keekor
11 februari 2009, 18:58
Kan iemand ook vertellen waar ik op de service site mijn domain naam kan invullen of waar ik de relay server kan vinden.

keekor
12 februari 2009, 17:24
Kan iemand vertellen of we nu nog wel een eigen mailserver kunnen hebben?
Ik heb de helpdesk gemailt en daar zeggen ze dat het niet meer mogelijk is maar ik zie wel dat de drie relay server nog steeds werken.

Steeg
12 februari 2009, 17:33
Keekor,

Als je goed gelezen hebt, wordt de service momenteel niet ondersteund...

in het begin topic staat volgens mij voldoende uitleg..

keekor
12 februari 2009, 19:39
Dat heb ik gelezen mijn vraag is ook wat ze hier aan gaan doen en of ze nog een andere dienst gaan aan bieden.

Spartagek
13 februari 2009, 21:35
Ik heb mijn maildomein overgezet naar google apps

'gratis' en tot 50 emailaccount, draait op de servers van GMail
Agenda, Mail, en de hele rattaplan wordt onderhouden
De spamfilters en webgui zijn gelijk aan gmail - 7 GB per gebruiker
te bereiken op user@domein.(nl/net/com/eu)

( zelfs dynamic dns wordt ondersteund )
zolang je maar een server met toegang kan zetten
( html controlefile plaatsen - 10 minuten wachten en actief )

er draaien nu 4 mailservers zonder kosten voor mij

peter171
14 februari 2009, 11:09
Kan iemand vertellen of we nu nog wel een eigen mailserver kunnen hebben?
Ik heb de helpdesk gemailt en daar zeggen ze dat het niet meer mogelijk is maar ik zie wel dat de drie relay server nog steeds werken.


De relayservers mogen wel online zijn, maar daar blijft het ook wel bij.
Ben al een week verstoken van mail. Alles komt aan bij de relayservers en verder dan dat komt het niet. Heb zelfs gisteren de softwareontwikkelaar van Zarafa in mijn server laten kijken of het echt niet aan mij ligt.
Ook die komen tot dezelfde conclusie. En met de servicedesk kom je ook niet verder. Vind het ronduit belachelijk dat ze je op die manier aan laten knutselen.

CeeS
14 februari 2009, 11:21
Vind het ronduit belachelijk dat ze je op die manier aan laten knutselen.

Kijk om die reden is het ook een niet-ondersteunde dienst. Dat is heel duidelijk gesteld van tevoren. Eigenlijk hadden ze deze dienst helemaal willen stoppen tijdens de migratie, maar op veler verzoek is hij blijven draaien en werkt voor het grootste deel gewoon goed. Als je ip-adres wisselt gaat het soms mis en dan moet er soms handmatig iets aangepast worden. Maar als het zo belangrijk is dat je er afhankelijk van bent zou ik toch een andere optie kiezen via een mail-hoster. Zeker als je dat zakelijk wilt gebruiken kost dat bijna niets.

Maar heb je hierover ooit al een PB gestuurd naar Raymond of info op het forum gevraagd? Want vaak wordt het dan vrij snel gecorrigeerd.

peter171
14 februari 2009, 12:58
Ik snap ook wel dat het niet ondersteund wordt, want dat is vantevoren gezegd. Je moet daarom ook zelf uitzoeken waarom iets misloopt. Heb ik in dit geval ook gedaan en zelfs door andere instanties. Conclusie was ook gelijk. Het blijft hangen bij de relayserver. Maar als ik dat aangeef bij Ziggo waar het probleem zit dan mag ik toch op zijn minst verwachten dat ze daar dan wat aan doen.
En natuurlijk kan ik ook naar een ander gaan met mijn mail. Ik heb zelfs ook overwogen om een zakelijk abonnement te nemen, maar ik vind dat je dan erg veel betaalt voor de zekerheid dat alles werkt. Nu heb ik het snelste consumentenabonnement en voor hetzelfde geld kan ik een 2Mbs lijntje krijgen zakelijk. Het verschil in snelheid is mij veel te groot.
Tot op heden was ik altijd bijzonder tevreden over MK. Werkte altijd en zonder problemen. Heb ondertussen wel de nodige naamsveranderingen meegemaakt ( quicknet, sonera, dacht ook nog tiscali, multikabel). Dan heb ik liever dat Ziggo in 1 keer zegt dat ze ermee stoppen. Weet iedereen waar ze aan toe zijn, want dit zet ook geen zoden aan de dijk. Nu blijf je eigenlijk hangen in de hoop dat het nog goed komt. Want voor de rest werkt alles, dus waarom overstappen.
En ik heb inderdaad van de week al een PB gestuurd naar Raymond, maar ook dat is vrijwilligerswerk en mag ik niet op rekenen.

Steeg
14 februari 2009, 13:50
Idd Peter...

Ik heb Raymond 2 x een PM hierover gestuurd.. Jammer dat Ziggo zelf niks d'r mee doet..

Zelf heb ik voor de test even de smtp service ook op poort 26 laten ontvangen ( dus 25 en 26 ) daar ik aan mezelf ging twijfelen...

Echter.. Met telnet kan ik prima mail laten bezorgen.... :cry:

Excalibur
14 februari 2009, 13:51
IEn natuurlijk kan ik ook naar een ander gaan met mijn mail. Ik heb zelfs ook overwogen om een zakelijk abonnement te nemen, maar ik vind dat je dan erg veel betaalt voor de zekerheid dat alles werkt. Nu heb ik het snelste consumentenabonnement en voor hetzelfde geld kan ik een 2Mbs lijntje krijgen zakelijk. Het verschil in snelheid is mij veel te groot.
Hier heb je op zich een punt, maar ik zou het toch zeker gaan overwegen, al helemaal als je met je bedrijf van je internet/email afhankelijk bent.

Is een afweging van de risico's. Een paar voorbeelden, wat zijn voor jou bedrijf de gevolgen als bijvoorbeeld het gehele internet er 2 dagen uitligt? Of als internet er een gehele week uitligt? Als dit ervoor zou zorgen dat je het heel erg moeilijk krijgt, of zelfs het risico loopt om failliet te gaan zou ik zeker overstappen op een zakelijk abonnement.

Niet alleen wegens de zekerheden en snellere reactie/oplostijden die je daarmee koopt, maar ook wegens de mogelijkheid tot het kunnen claimen van bedrijfsmatige (on)kosten als de verbinding er toch eens uitligt. Deze mogelijkheid heb je nu niet. Is, zoals ik eerder zei, een afweging van de risico's.

CeeS
14 februari 2009, 16:52
Dan heb ik liever dat Ziggo in 1 keer zegt dat ze ermee stoppen. Weet iedereen waar ze aan toe zijn, want dit zet ook geen zoden aan de dijk.

Nou dat hoop ik dan dus niet, want ik gebruik het wel en weet ook de "risico's". :wink:

Maar vragen hierover bij de helpdesk stellen heeft geen zin, die weten vermoedelijk niet eens af van het bestaan.

Ik vermoed dat jij een ander ip-adres gekregen hebt recent ?
Vaak gaat het daardoor mis.

Stuur me anders eens een PB met de gegevens van je eigen mailserver domein en je ip-adres dan kan ik eens kijken of ik het na kan vragen.

Steeg
14 februari 2009, 19:16
Cees,

Ik heb je een PM gestuurd, zou je voor mij ook een en ander kunnen nazien of nalaten kijken?

BVD

peter171
15 februari 2009, 00:49
Hier heb je op zich een punt, maar ik zou het toch zeker gaan overwegen, al helemaal als je met je bedrijf van je internet/email afhankelijk bent.

Is een afweging van de risico's. Een paar voorbeelden, wat zijn voor jou bedrijf de gevolgen als bijvoorbeeld het gehele internet er 2 dagen uitligt? Of als internet er een gehele week uitligt? Als dit ervoor zou zorgen dat je het heel erg moeilijk krijgt, of zelfs het risico loopt om failliet te gaan zou ik zeker overstappen op een zakelijk abonnement.

Niet alleen wegens de zekerheden en snellere reactie/oplostijden die je daarmee koopt, maar ook wegens de mogelijkheid tot het kunnen claimen van bedrijfsmatige (on)kosten als de verbinding er toch eens uitligt. Deze mogelijkheid heb je nu niet. Is, zoals ik eerder zei, een afweging van de risico's.

Het is inderdaad een afweging waard. Maar voor mezelf ben ik niet financieel afhankelijk van mijn bedrijf. Ben slechts netwerkbeheerder bij enkele bedrijven en kan ten alle tijden de inkomende mail en uitgaande mail van hun bekijken. Dus evt. gestuurde mailtjes naar mij toe kan ik tijdig oppakken. En al zou ik dan een storing hebben bij een zakelijk abonnement dan is er nog altijd het regeltje van " binnen 48 uur " en de bepaling waarin je bij overmacht geen rechten mag claimen. Dus op zich is dan een week storing in een jaar nog te overzien. Bovendien heb je bij een zakelijk abonnement een vast ip dus dan heb je geen probleem met achterblijvende dns-servers. En dat is eigenlijk het enige wat me nu ( in mijn visie ) nekt.
Uiteraard kan ik ook altijd mijn mail extern onderbrengen of poppen, maar ik geef de voorkeur aan eigen beheer, omdat ik dan altijd de mogelijkheid om problemen bij mijn klanten thuis te simuleren en een oplossing te zoeken.
En zo heeft iedereen zijn eigen beweegredenen en zijn er altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.
Gevoelsmatig weet ik waar het fout gaat ( met onderbouwing ) , alleen nu de mannen/vrouwen bij Ziggo nog overtuigen :mrgreen:.
En..niet geheel onbelangrijk..ben ik niet zo kortzichtig om bij het minste geringste MK de rug toe te keren, ook is een ander goedkoper of beter.

Steeg
15 februari 2009, 17:13
Misschien een mooiere optie voor ziggo..

Kijk eens naar planet ( KPN )

poort 25 extern dicht.. intern open..

Dan wordt het zo:

mx 10 mail.domein.extentie
mx 20 mailrelay.planet.nl

werkt bij meerdere klanten van mij uit de kunst!:wink:

Spartagek
15 februari 2009, 18:41
Zo mooi doet KPN het ook niet hoor
want je kan vaak niet eens smtp naar buiten naar een andere server, dat moet je via port 587 proberen dan

irix
15 februari 2009, 21:16
Waarom niet gewoon de SMTP van je provider gebruiken? En mailscripts doe je gewoon via mail(); in php.
Ik heb er nog nooit last mee gehad. Alleen nu dus wel dat er een domein al 1,5 maand op mail wacht en andere opties heb ik helaas ook niet.

Zou iemand alsnog naar cdjabrabant.eu willen kijken?

peter171
17 februari 2009, 15:03
Vandaag wederom gebeld met Ziggo en ik heb nu te horen gekregen dat de gehele functie domeinnaam komt te vervallen.
De mx-records worden niet meer ondersteund en ik moet dus op zoek gaan naar een andere provider.

Dus als ik het goed heb wordt poort 25 niet meer opengesteld.
Mijn mail blijft hangen bij de mx-records en dat zal zo blijven ook :cry:

CeeS
17 februari 2009, 23:10
Vandaag wederom gebeld met Ziggo en ik heb nu te horen gekregen dat de gehele functie domeinnaam komt te vervallen.
De mx-records worden niet meer ondersteund en ik moet dus op zoek gaan naar een andere provider.

Dus als ik het goed heb wordt poort 25 niet meer opengesteld.
Mijn mail blijft hangen bij de mx-records en dat zal zo blijven ook :cry:

Ik denk dat de helpdesker dingen door elkaar haalt. Je kon vroeger bij Multikabel een domeinnaam koppelen aan je normale homepage en mailaccount.
De 'eigen mailserver' zaken wordt zowiezo niet ondersteund door de helpdesk en die weten er ook niets van en je kunt dus verwachten dat je dit soort antwoorden krijgt.

peter171
18 februari 2009, 03:09
Ik wacht het sowieso maar af, want zelfs al zou ik overstappen dan duurt dat 2 weken en het aanbod van ISP's is maar beperkt.

peter171
22 februari 2009, 15:58
Eigenlijk snap ik er helemaal niets meer van.
Mijn mail wordt zonder meldingen van Ziggo niet meer doorgestuurd.
Als ik dan met de servicedesk bel aangaande zakelijke abonnementen, dan wordt mij ook verteld dat het draaien van een eigen emailserver niet mogelijk is. Alleen als ik een abonnement neem van 200+ euro dan kan het wel.
Als ik voor meer info ga zoeken op de site dan wordt er nergens gerept over mailrelaying of iets over poort 25.

Hoe zit het nu eigenlijk??? Mag ik nu wel of niet een eigen server draaien?
Wanhoop begint nu wel een beetje toe te slaan.
Waarom wordt er nu allemaal zo moeilijk over gedaan?

CeeS
22 februari 2009, 16:30
Eigenlijk snap ik er helemaal niets meer van.
Mijn mail wordt zonder meldingen van Ziggo niet meer doorgestuurd.
Als ik dan met de servicedesk bel aangaande zakelijke abonnementen, dan wordt mij ook verteld dat het draaien van een eigen emailserver niet mogelijk is. Alleen als ik een abonnement neem van 200+ euro dan kan het wel.
Als ik voor meer info ga zoeken op de site dan wordt er nergens gerept over mailrelaying of iets over poort 25.

Hoe zit het nu eigenlijk??? Mag ik nu wel of niet een eigen server draaien?
Wanhoop begint nu wel een beetje toe te slaan.
Waarom wordt er nu allemaal zo moeilijk over gedaan?
Als je het eerste bericht uit dit topic leest zie je ook dat er geen support op gegeven wordt en ook nooit gegeven is, je hoeft dus niet bij de helpdesk aan te komen, want die weten niet eens van het bestaan hiervan af.

Poort 25 staat dicht bij Ziggo en je kunt dus geen eigen mailserver draaien. Bij Multikabel was daar wel een mogelijkheid voor (unsupported) die na de migratie naar Ziggo in eerste instantie uitgeschakeld zou worden.

Op veler verzoek is deze wel 'draaiend' gebleven voor bestaande gebruikers onder dezelfde voorwaarde, dus dat er geen support op gegeven kon worden. Ook kan tijdens allerlei migratie zaken de dienst (tijdelijk?) niet werken. Als je ip-adres wisselt wordt dit niet altijd goed opgepakt bijvoorbeeld. In dit geval is dat ook gebeurt. Da's jammer dus.
Een oplossing daarvoor is niet altijd te doen.

Dus als je dit voor belangrijke mail gebruikt kun je beter een externe emailprovider gebruiken. Voor weinig geld kun je ook mail hosten bij de providers waar je nu je eigen domeinen hebt geregistreerd denk ik of de mail laten forwarden naar n van de 60 emailadressen (10 mailboxen met elk 5 aliassen) die je met Z3i kunt aanmaken.

Jdd
22 februari 2009, 17:03
Als je het eerste bericht uit dit topic leest zie je ook dat er geen support op gegeven wordt en ook nooit gegeven is, je hoeft dus niet bij de helpdesk aan te komen, want die weten niet eens van het bestaan hiervan af.

Poort 25 staat dicht bij Ziggo en je kunt dus geen eigen mailserver draaien. Bij Multikabel was daar wel een mogelijkheid voor (unsupported) die na de migratie naar Ziggo in eerste instantie uitgeschakeld zou worden.

Op veler verzoek is deze wel 'draaiend' gebleven voor bestaande gebruikers onder dezelfde voorwaarde, dus dat er geen support op gegeven kon worden. Ook kan tijdens allerlei migratie zaken de dienst (tijdelijk?) niet werken. Als je ip-adres wisselt wordt dit niet altijd goed opgepakt bijvoorbeeld. In dit geval is dat ook gebeurt. Da's jammer dus.
Een oplossing daarvoor is niet altijd te doen.

Dus als je dit voor belangrijke mail gebruikt kun je beter een externe emailprovider gebruiken. Voor weinig geld kun je ook mail hosten bij de providers waar je nu je eigen domeinen hebt geregistreerd denk ik of de mail laten forwarden naar n van de 60 emailadressen (10 mailboxen met elk 5 aliassen) die je met Z3i kunt aanmaken.

Of switch naar een provider die het wel ondersteund.

peter171
22 februari 2009, 21:22
Dat een mailserver voor de particulier niet ondersteund wordt weet ik, maar lijkt mij dat ze dat zakelijk toch wel doen?
Persoon van de servicedesk zakelijk kreeg van zijn supervisor te horen dat het bij een zakelijk abonnement ook niet ondersteund werd. En dat klinkt mij toch onwaarschijnlijk in de oren.

Uiteraard kan ik ook mail forwarden vanaf de hosting en pop accountjes organiseren. Maar waarom zou ik dat allemaal doen als ik een goed werkende mailserver heb, wat jaren goed draaide zonder restricties en onbeperkte message store?

CeeS
22 februari 2009, 21:25
Dat een mailserver voor de particulier niet ondersteund wordt weet ik, maar lijkt mij dat ze dat zakelijk toch wel doen?


O, ik wist niet dat je een zakelijk abonnement had.
De specs voor zakelijke abonnementen staan ook online op ziggozakelijk.nl dacht ik.

Postman
22 februari 2009, 22:27
Ik draai bij ziggo ook gewoon een eigen mailserver anders, met behulp van een relay server niks geen problemen mee.

peter171
22 februari 2009, 23:23
Omdat ik nu 2 weken geen mail meer krijg ga ik toch andere opties overwegen. Heb dus geinformeerd naar zakelijke abonnementen, maar aan de tel wisten ze me te vertellen dat ik dan ook geen eigen mailserver mocht draaien tenzij ik glasvezel neem. maar dat kost dan weer meer dan 200 euro p/m. Beetje veel geld vind ik dat voor zon service met een lage snelheid.

chrisdb
23 februari 2009, 21:18
Omdat ik nu 2 weken geen mail meer krijg ga ik toch andere opties overwegen. Heb dus geinformeerd naar zakelijke abonnementen, maar aan de tel wisten ze me te vertellen dat ik dan ook geen eigen mailserver mocht draaien tenzij ik glasvezel neem. maar dat kost dan weer meer dan 200 euro p/m. Beetje veel geld vind ik dat voor zon service met een lage snelheid.

Peter,

Mij teveel pagina's om terug te lezen. Was/ben je ex-Multikabel eigen-domein gebruiker ?

Dan valt er met een in een prive-bericht (je domeinnaam en je huidige ip#) best nog wel wat te corrigeren ...

bye,
Chris

peter171
24 februari 2009, 12:14
Chris..ook even in dit forum. Ik ben helemaal gelukkig :-P:applause:
Uiteindelijk bleek dus inderdaad dat mijn mail aan een verkeerd ip-adres werd afgeleverd, ondanks dat de mensen op de helpdesk iedere keer mijn huidige ip oplepelde.
Ik weet niet hoe vaak ik de afgelopen 2 weken al mijn instellingen heb gecontroleerd en de mail route heb getraceerd.
Mail komt weer met bakken binnen en ik ben al helemaal blij dat ik niet hoef over te stappen naar een andere provider.

Nu maar hopen dat Ziggo dit voorlopig nog lekker blijft ondersteunen.

Oja..voor degene die nog gewoon mail binnen krijgen via Bsmtp...laat alles lekker 24/7 draaien, want als je wel toevallig een ander IP krijgt dan ben je gezien.

Steeg
24 februari 2009, 12:56
Houdt op, schei uit..

Routertje geploft, netwerkkaartje waarvan het MAC adres was, is ook al enige tijd overleden..

Kom dan maar achter het mac... Nieuw routertje neergezet.. je raad het al..

mac adres ligt nu in de kluis.... Alleen nu nog de correctie :wink:
Ondanks de bemoeienis van Cees is dat nog niet gebeurt tot op heden..

Chris, ik had je even een PM gestuurd.. Hoor graag van je..

groet

peter171
24 februari 2009, 23:04
[quote=Steeg;149978]Houdt op, schei uit..

Routertje geploft, netwerkkaartje waarvan het MAC adres was, is ook al enige tijd overleden..

Kom dan maar achter het mac... Nieuw routertje neergezet.. je raad het al..

Onder DOS is MAC-adres zo opgezocht: arp -a
Krijg je alle aanwezige ip's in je netwerk met de bijbehorende MAC-adressen.

Steeg
2 maart 2009, 19:27
Peter..

Ik weet wat je bedoelde... alleen, als je routertje dood is.. wordt t lastig uitlezen ;)

Dank aan Cees :) dat er gelobbyt is..

Nu komt het: vanmiddag thuis gekomen...

Nieuw IP gekregen wegens werkzaamheden..:cry:

Hoop dat het script dit wel op gepakt heeft...

CeeS
2 maart 2009, 20:23
Nieuw IP gekregen wegens werkzaamheden..:cry:
Hoop dat het script dit wel op gepakt heeft...

Denk het niet, want script loopt niet meer omdat provisioningsysteem gewijzigd wordt. Denk dat je het ip even handmatig moet laten wijzigen, pb dat even met een vriendelijk berichtje naar chrisdb, die kan je vermoedelijk wel helpen.

Steeg
2 maart 2009, 20:27
Hulde aan je reactie..

Overigens ook aan Chris!

t wordt geregeld

Bedankt jongens!

peter171
2 maart 2009, 23:32
Peter..

Ik weet wat je bedoelde... alleen, als je routertje dood is.. wordt t lastig uitlezen ;)

Dank aan Cees :) dat er gelobbyt is..

Nu komt het: vanmiddag thuis gekomen...

Nieuw IP gekregen wegens werkzaamheden..:cry:

Hoop dat het script dit wel op gepakt heeft...

Afgelopen vrijdag kreeg ik toevalligerwijs ook door werkzaamheden een nieuw IP. Had ik net alles draaiende ging het weer mis.
Gelukkig is Chris zo vriendelijk geweest om nogmaals mijn ip aan te passen.
Automatisch updaten staat in ieder geval wel uit in mijn geval.
Wat op zich niet zoveel uitmaakt omdat de server toch dag en nacht aan staat en met een vers IP kan ik weer een tijdje vooruit.

Maar nogmaals...als Chris er niet was geweest was ik zeker overgestapt naar een andere provider. Ben nog steeds heel gelukkig met deze oplossing :-P

millman
7 maart 2009, 13:42
Peter,

Mij teveel pagina's om terug te lezen. Was/ben je ex-Multikabel eigen-domein gebruiker ?

Dan valt er met een in een prive-bericht (je domeinnaam en je huidige ip#) best nog wel wat te corrigeren ...

bye,
Chris

Chris, zou je mij alsjeblieft ook kunnen helpen? Ik heb je een PM gestuurd.
En ja, ik ben ex-multikabel user. Eigen mailserver heeft altijd gewerkt totdat ik gisteren een nieuw IP heb gekregen van Ziggo.

roberth
9 maart 2009, 14:13
Goedemiddag, ik heb reeds een jaar gebruik gemaakt van de eigen mailserver dienst. De afgelopen twee maanden heb ik echter tijdelijk de mail via een andere mailserver (niet van MK) laten routeren. Nu wilde ik dit weer terugzetten maar nu krijg ik 550 relay not permitted wanneer ik een mail stuur naar mijn domein. Het antwoord komt terug van mx.multikabel.nl, de MX records staan goed. Mijn eigen mailserver is niet gewijzigd, enkel de MX records heb ik tijdelijk aangepast gehad. Is het mogelijk om mijn domeinnaam weer te koppelen zodat MK deze weer relay'd naar mijn mailserver. bvd.

millman
9 maart 2009, 14:17
Chris, zou je mij alsjeblieft ook kunnen helpen? Ik heb je een PM gestuurd.
En ja, ik ben ex-multikabel user. Eigen mailserver heeft altijd gewerkt totdat ik gisteren een nieuw IP heb gekregen van Ziggo.

Chris, bedankt!

brokobana
10 maart 2009, 22:06
Beste leden...

Ik wil even mijn verhaald kwijt in de hoop dat er toch nog een oplossing is voor het probleem.

Ik ben al heel wat jaren klant van Multiweb -> Quicknet -> Multikabel -> Ziggo, en heb momenteel het duurste internet abbo (Z3i).

Heb al een aantal jaar een Small Business Server draaien met Exchange als mailserver. Dat heeft altijd goed gewerkt met mx.multikabel.nl als record.

Sinds 2 dagen komt er spontaan geen mail meer binnen. Mail naar buiten komt wel aan. Externe maar naar binnen komt niet aan. Ik heb met de helpdesk gebeld van Ziggo, en gevraagd of het mogelijk was een uitzondering te maken of een oplossing te geven, maar ze konden mij niet verder helpen (hadden ook geen kennis van mx records en eigen mailservers).

Heb vervolgens met Ziggo Zakelijk overwogen, maar dat is geen oplossing.

Ik kan het moeilijk verkroppen dat ik op dit moment mail misloop wat ik eigenlijk niet mag mislopen. Het heeft jaren gewerkt tot eergisteren. Volgens Ziggo hebben ze geen aanpassingen gemaakt. Heb alles gecheckt en zelfs een 2e server geinstalleerd. Tevergeefs. Zal dan vast een nieuw IP adres zijn die niet open staat.

Is hier iemand die mij a.u.b. kan helpen of een oplossing weet voor het probleem?

Alvast vriendelijk bedankt!

CeeS
11 maart 2009, 13:09
Beste leden...

Ik wil even mijn verhaald kwijt in de hoop dat er toch nog een oplossing is voor het probleem.

Ik ben al heel wat jaren klant van Multiweb -> Quicknet -> Multikabel -> Ziggo, en heb momenteel het duurste internet abbo (Z3i).

Heb al een aantal jaar een Small Business Server draaien met Exchange als mailserver. Dat heeft altijd goed gewerkt met mx.multikabel.nl als record.

Sinds 2 dagen komt er spontaan geen mail meer binnen. Mail naar buiten komt wel aan. Externe maar naar binnen komt niet aan. Ik heb met de helpdesk gebeld van Ziggo, en gevraagd of het mogelijk was een uitzondering te maken of een oplossing te geven, maar ze konden mij niet verder helpen (hadden ook geen kennis van mx records en eigen mailservers).

Heb vervolgens met Ziggo Zakelijk overwogen, maar dat is geen oplossing.

Ik kan het moeilijk verkroppen dat ik op dit moment mail misloop wat ik eigenlijk niet mag mislopen. Het heeft jaren gewerkt tot eergisteren. Volgens Ziggo hebben ze geen aanpassingen gemaakt. Heb alles gecheckt en zelfs een 2e server geinstalleerd. Tevergeefs. Zal dan vast een nieuw IP adres zijn die niet open staat.

Is hier iemand die mij a.u.b. kan helpen of een oplossing weet voor het probleem?

Alvast vriendelijk bedankt!

Is je ip-adres gewijzigd ?

alexw2
11 maart 2009, 23:12
Sinds 2 dagen komt er spontaan geen mail meer binnen.

Is hier iemand die mij a.u.b. kan helpen of een oplossing weet voor het probleem?


Hier sinds deze avond hetzelfde probleem.

Zo ver ik kan zien is vandaag of gisteren het modem wegens onderhoud gereset en sinds dien komt er eigenlijk weinig of geen mail meer binnen.

Wie kan dit verhelpen?

Alex

CeeS
11 maart 2009, 23:13
Hier sinds deze avond hetzelfde probleem.

Zo ver ik kan zien is vandaag of gisteren het modem wegens onderhoud gereset en sinds dien komt er eigenlijk weinig of geen mail meer binnen.

Wie kan dit verhelpen?

Alex
Is je ip-adres gewijzigd ?

alexw2
11 maart 2009, 23:14
Is je ip-adres gewijzigd ?
Yup, deze is aangepast

alexw2
11 maart 2009, 23:29
Yup, deze is aangepast
Het gekke is alleen dat na de ip omzetting het nog wel gewerkt heeft tot:
Mar 11 20:46:50 checkmail postfix/smtpd[31523]: disconnect from vmx10.multikabel.net[212.127.254.136]

En daarna niet meer.

Alex

alexw2
12 maart 2009, 11:11
Het werkt weer, heren (of dames) bedankt.