View Full Version : Wat is de beste draadloze router bij een Power-abonnement?


Muijsers
20 januari 2006, 12:16
Wie kan mij vertelen wat de beste prijs/kwaliteit draadloze router is die er op dit moment op de markt is voor mijn Multikabel Power-abonnement.
Alvast bedankt[/b]

Thomas
20 januari 2006, 13:46
OP dit moment ben ik zeer content met de Asus wl-500G Deze kost rond de 80 a 90 euro. Verder ben ik van mening dat je geen goedkope troep moet kopen voor je intern/netwerk aansluiting, het is iets wat je vaak dagelijks gebruikt.. En als je "shit" koopt heb je er alleen maar spijt van..

Dus ga geen sweex kopen of een andere B merk van 2 tientjes...

PatrickM
20 januari 2006, 19:01
OP dit moment ben ik zeer content met de Asus wl-500G Deze kost rond de 80 a 90 euro.

Volledig mee eens.

Ik heb hier een power abbo en een Asus WL-520G
Heb hier verder geen problemen mee en haal volledige snelheid en dat op zelfs een zeer grote afstand deze router heeft mij idd zo'n 80 a 90 Euro gekost maar dat is helemaal terecht voor wat je er voor terug krijgt.

Mithrandir
20 januari 2006, 20:55
Heb hier verder geen problemen mee en haal volledige snelheid en dat op zelfs een zeer grote afstandAlleen is dat voor 80% afhankelijk van de omgeving. De meeste routers hangen namelijk allemaal rond hetzelfde vermogen.

Me router scoorde 80-90% in WXP in het vorige huis op zolder. In het nieuwe huis haal ik amper 50% met slecht 1 gipsmuur en 1 dragende muur ertussen. Ligging,hoek etc. is ongeveer gelijk. Een kamer verder is het zelfs 20-30% terwijl ook die minder muren en afstand ertussen heeft. Router al tig maal verplaatst..geen effect.

Alles gaat hier dus weer fijn naar UTP :)

Thomas
20 januari 2006, 21:07
Vermogen is niet echt de hoofd factor hier.. Je hebt gelijk dat ze allemaal gelijk zijn (Bijna).. Het is wettelijk vastgelegd..

Waar je naar kijkt is de radio van een router.. Deze van de Asus WL500G (deluxe) is heel goed.. Heeft zowel een interne als externe antenne, en heeft een broadcom radio..

Verder is plaatsing van zender en ontvanger heel belangrijk.. Staat deze in hoek op de grond achter een partij draaden.. Of staat deze op zolder in een open omgeving zonder een spijker in zicht... Verschil mag duidelijk zijn..

BTW is de wettelijke max zend vermogen in deze router redelijk makkelijk te veranderen.. Dat natuurlijk op eigen risico..

Dutchman
28 januari 2006, 09:00
Als je binnenshuis een echt goede verbinding wilt kijk dan naar een "Pre-N" (verschillende merken, ik heb ervaring met de belkin werkt perfect).

Pre-N bevat technieken van de binnekort uitgebrachte N standaard wat een betere verbing belooft (meer bereik, stabieler) door gebruik van meerdere attenes en verschillende kanalen (freqenties).

Dus idiaal binnenshuis, maar het kost wel wat (je moet er ook nog bijpassende ontvanger bijkopen als je de pre-N techniek wilt gebruiken.

clempy
28 februari 2006, 18:28
Nadeel van Pre-N is dat elk merk een eigen standaard heeft.......met andere woorden: Pre-N is geen standaard. Wanneer je voor een Pre-N router gaat, zal je van datzelfde merk ook Pre-N NIC's moeten aanschaffen. Andere merken zullen hier niet op werken.

Koop nu een Linksys WRT54G. Let op firmware versie....lager dan V5, als dat zo is, dan kan je diverse niet orginele (GOEDWERKENDE) firmwares gebruiken. Deze stellen je in staat om je zend vermogen aan te passen.

Anders zou ik voor Netgear gaan, erg veel goede geluiden over gehoord