View Full Version : Medion router versus kabel modem @home


Guus
31 oktober 2005, 13:43
Ik heb 2de hands een Medion wireless Router 40900 gekocht. Deze is werkend naar mij opgestuurd en was ook aangesloten op een modem van @home. Ik heb alles al geprobeerd. Vanuit heldesk @home is modem te berijken en zonder router ook mijn PC. Hang ik mijn router ertussen dan is vanaf mijn PC (via LAN kabel) wel te benaderen en intestellen. Heb helpdesk Medion gebeld maar krijg geen verbinding via router naar mijn modem. De kabel hiertussen heb ik ook al vervangen. Wie kan mij helpen met de juiste instel gegevens om e.e.a. werkzaam te krijgen?

M.v.gr.

Guus

Jade-
31 oktober 2005, 13:58
@home? :P

meestal moet je even je kabel modem uitzetten voor 15 min en zorg dat je router op dynamisch ip verkrijgen staat, dan je router ook uit, , zet je kabelmodem aan, router vervolgens aan, en 9 van de 10 keer werkt het dan wel direct, zat vast wel een handleiding bij de router?

medion
4 november 2005, 21:46
Heb zelf ook een medion router, had er in het begin problemen mee, zie ander topic hierover. Maar heb nu een werkend exemplaar. Wat ik heb gedaan is het MAC adres van je pc klonen in de medion router. Dus zorg er voor dat je modem het Mac adres van de pc kent en niet die van de router. Succes!

Adejong
4 november 2005, 22:58
Hoi,

Na het aansluiten van je router , moet je hem altijd instellen via http://192.168.0.100 (voor deze medion router). Maar dat zal je hoogstwaarshijnlijk wel gedaan hebben. Maar volgens mij moet je bij @home ook altijd een hostname invullen in je router. Ik weet niet uit m'n hoofd waar dat bij deze router zit. Ik denk dat je het tijdens de "configuratiewizard" moet invullen. De hostname is als het goed is bekend bij jou , krijg je als het goed is van @home. Daarna moet je je modem resetten.

Succes. :)