View Full Version : Multikabel verkocht aan investeerder


Ralphy
6 oktober 2005, 14:39
Het Noord-Hollandse kabelbedrijf Multikabel is gekocht door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Warburg Pincus. Dit heeft Multikabel donderdag bekendgemaakt.

Warburg betaalt 515 miljoen euro aan het Duitse kabeltvbedrijf PrimaCom, dat de afgelopen vijf jaar eigenaar was van Multikabel. PrimaCom verkoopt de Nederlandse activiteiten om zijn financiële problemen op te lossen. De schuldeisers van het Duitse bedrijf moeten nog wel met de transactie instemmen.

Bron: nu.nl (http://www.nu.nl/news/604496/32/Multikabel_verkocht_aan_investeerder.html)

Adejong
6 oktober 2005, 18:59
Staat ook op multikabel.nl :

http://www.multikabel.nl/actueel.php?page=actueel&l=3&m2=10&pp=actueel&persid=114

Mithrandir
6 oktober 2005, 21:46
Op zich is dit niet echt nieuws...het enige verschil is dat het nu helemaal rond is.

Multikabel in etalage
©NHD, donderdag 28 april 2005

ALKMAAR - De Noord-Hollandse tv-kabelexploitant Multikabel komt waarschijnlijk in handen van het Amerikaanse investeringsbedrijf Warburg Pincus, meldt nieuwsdienst Dow Jones.

Voor de verkoop van Multikabel wacht de huidige eigenaar, de Duitse kabelaar Primacom, nog de laatste goedkeuring af van enkele investeerders in het fonds van Warburg Pincus LLC, een Amerikaans beleggingsfonds. De prijs zou € 530 miljoen zijn. Primacom heeft dat geld nodig om een schuld van €1 miljard substantieel te verlagen. Multikabel, dat zijn werkgebied buiten Alkmaar heeft, noteert een omzet van € 80 miljoen per jaar. Volgens een woordvoerder biedt Multikabel werk aan 400 personen, inclusief deeltijdwerkers. Het bedrijf heeft 315.000 tv-abonnees en 115.000 internetabonnees, onder wie zakelijke klanten.

Een investeerder zal proberen de kabelexploitant nog winstgevender te maken en vervolgens voor goed geld door te verkopen aan een partij met strategisch belang. De naam van die partij luidt, in dit geval, UPC.
De Alkmaarse Kabel is indertijd al door UPC overgenomen.

Vooral het laatste zou voor mij reden zijn echt ALLES de deur uit te doen. Dus telefonie, rtv en internet.

buisj
7 oktober 2005, 08:11
Ik vrees eerlijk gezegd op termijn ook het ergste.

Thomas
7 oktober 2005, 08:31
Jep, die zin van meer winsgevend zint me al voor geen meter...

Meer winst is meer omzet of minder kosten... Minder kosten is slechtere dienst leveren of mensen ontslaan...

MK was al niet een erge koploper op nieuwespeeltjes gebied... Nu dat er op de centjes moet worden gepast vrees is dat het helemaal niet meer gaat gebeuren..

Voor mij geldt ook UPC = EXIT

CeeS
7 oktober 2005, 08:57
Meer winst is meer omzet of minder kosten... Minder kosten is slechtere dienst leveren of mensen ontslaan...

Die zin over "meer winst" komt uit een oud krantenbericht en de naam UPC is door iemand op dit forum erbij gezet. Daar is op dit moment helemaal geen sprake van.


In het persbericht staat dit over de nieuwe "eigenaar":
Warburg Pincus heeft ruime ervaring met investeringen in media en telecommunicatie. De onderneming heeft circa US $ 4,5 miljard geïnvesteerd in ruim 100 telecommunicatie, media en mediagerelateerde ondernemingen. Dit representeert 21 procent van het totaal geïnvesteerde kapitaal van Warburg Pincus sinds de oprichting. Warburg Pincus heeft in de mediasector onder meer geïnvesteerd in kabeltelevisie, free-to-air televisie en radiobedrijven, betaaltelevisie, kranten en andere uitgeverijen; en marketing en media dienstverleners.

Dat ziet er niet uit alsof MK op korte termijn naar UPC zal gaan, blijkbaar investeert Warburg Pincus in meer bedrijven uit dezelfde sector en heeft daar ook geld voor over (en ziet daar dus brood in).

De vorige eigenaar (Primacom) had dat laatste niet en investeerde de laatste tijd amper meer in Multikabel aldus het Noordhollands-Dagblad:
PrimaCom kocht Multikabel in augustus 2000 voor 368 miljoen euro. De afgelopen jaren investeerde het bedrijf amper meer in zijn Nederlandse activiteiten doordat in eigen land het water al tot aan de lippen was komen te staan. Afgelopen zomer dreigde zelfs faillissement. Een overbruggingskrediet hield PrimaCom overeind.

Ik denk dus dat de nieuwe eigenaar er beter voor staat dan de 'oude' en dat hoeft voor ons als klanten dus niet een verslechtering te zijn, maar eerder een verbetering voor de toekomst.

De tijd zal het leren ....

Thomas
7 oktober 2005, 09:00
Het word dus tijd voor een expirimentele (gratis) SIP server, IPV6 tunneltjes, Streaming tv, mail poort open, snelheids verhoging.....

Want het verlanglijstje is de laatste tijd alleen maar aangekomen, het is dus weer eens tijd dat hij wat afvalt...

Ralphy
7 oktober 2005, 11:37
Eerlijk gezegd ben ik meer voor prijsverlaging dan snelheidsverhoging. Het verschil tussen power en family abbo is een behoorlijk bedrag, maar ook een heeel verschil in je up en down speed (wat ik toch het meest belangrijk vind, mail, en homepage maken mij niets uit).

Als je snel wilt kun je atlijd wel een duurder abbo nemen

buisj
7 oktober 2005, 12:28
Ik ben voor beiden.

jochem
7 oktober 2005, 13:22
In deze tijd zal het beide moeten worden omdat de concurentie erg groot is... anders zal het niet meer zo winstgevend gaan als ze niet aanpassingen doorvoeren in hun abbonementen op korte termijn!!