View Full Version : Cable Modem protocol ?


pluisje62
24 juli 2005, 07:22
Ik heb al een tijdje een kabelmodem met telefonie erin en heb een paar dagen geleden een router gekocht om de pc die boven staat ook aan te kunnen sluiten.
Nu bij het installeren en configureren van de router(Sweex LB 000021)
Heb ik een probleem.
Alles gaat goed totdat ik bij het stukje kom van dat ik Cabel Modem protocol moet selecteren en dan op de knop Clone mac address moet klikken
Mijn vraag is hoe doe ik dat, want ik kan er echt geen wijs uit en snap er niets meer van.
Waar vindt ik de Cable Modem protocol?

Mijn modem zelf doet het goed maar als de router er tussen zit dan doet mijn Modem niets meer.

kan en wil iemand mij hiermee helpen?

Alvast bedankt ervoor.

Groetjes van Pluisje. :oops:

Mithrandir
24 juli 2005, 12:08
Volgens mij hoef je niets in te vullen en alleen maar het modem te resetten (stroom eraf/erop) na aansluiten router. (Ik zou anders niet weten wat je moet invullen, TCP/IP...?)

Het zou helpen als je aangeeft welke opties je hebt.

CeeS
24 juli 2005, 16:40
Ik heb toevallig een paar weken geleden zo'n router bij een familielid geinstalleerd. Werkt perfect maar de handleiding is niet om over naar huis te schrijven.

Er staat namelijk: Multikabel/Quicknet: Selecteer het PPoE/xSDL protocol. En dat is helemaal FOUT voor kabelinternet. Dat is alleen voor ADSL van Quicknet !!

Als je de Quick-Setup uitvoert kies je bij "broadband type" de optie "Cable Modem". Dat staat beschreven in het stukje van een handleiding die wel goed is op http://213.239.187.14/manuals/LB_provider_instellingen.pdf

Je moet dan wel eerst in de router komen via internet explorer. Daarvoor moet je de pc aansluiten op je router en de router aanzetten, daarna de pc aanzetten. Daarna met internet explorer kiezen:
http://192.168.2.1
Volg hiervoor bladzijde 35 van de bijgeleverde handleiding en kies daar "quick-setup". Als je CableModem hebt gekozen kom je vanzelf bij een pagina waar je een knopje "clone mac-adres" hebt, zoals beschreven in de pdf file (stukje multikabel/quicknet) op http://213.239.187.14/manuals/LB_provider_instellingen.pdf

Als je dit volgt zal alles werken.