View Full Version : Window XP gebruikers account - Outlook Express


kingpin
5 juni 2005, 14:47
Hallo Forum,

Ik heb het navolgende probleem:
ik heb op de pc 2 gebruikersaccounts, beide hebben beheer rechten.
Binnen een van de account wil Outlook Express niet meer opstarten, het blauwe opstart schermpje verschijnt, en dan zie ik de cpu naar 100 % gaan. enige mogelijkheid blijft over om de pc opnieuw op te starten.
Het andere account, daar kan ik Outlook Express normaal benaderen.
Ik denk dat er ergens een bitje is omgevallen, maar wat is wijsheid?
Het beste zou zijn het aanmaken van een nieuw account, maar hoe krijg ik dan alle gegevens van Outlook E. daarheen, of is er een andere manier om dit probleem op te lossen?
Ik heb al getracht msimn.exe te verwijderen/kopieren maar dezelfde fout blijft.
Ook syteem herstel geeft uitkomst.
Nu staat O.E. binnen mijn "program files"
Maar de accounts staan binnen documents and settings, maar ergens moet dan staan de "2 verschillende Outlooks?"
Wie helpt?

groeten
Tom

kingpin
5 juni 2005, 14:49
Systeemherstel geeft GEEN uitkomst.
gr. Tom

Adejong
5 juni 2005, 18:49
Hoi,

Ik heb zelf ook een keer zo'n probleem gehad. Maar vreemd is dat het bij het ene account wel werkt ,bij de andere niet . Maar bij mij was de oplossing om Windows Messenger te verwijderen (dus niet MSN messenger!) . Dit kan op de volgende manier , druk start=>uitvoeren en kopieer/plak deze regel erin:

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\inf\msmsgs.inf,BLC.Remove

En druk op OK. Bij fouten op OK drukken. En dan PC opnieuw opstarten.

Wat je anders kan proberen . is inderdaad een nieuw account aanmaken. De accounts kan je zo opnieuw invoeren. Als je de berichten terug wilt zetten. Dan kopieer je de map:
C:\Documents and Settings\OUDE GEBRUIKERSNAAM\Local Settings\Application Data\Identities\{9F289750-A2B4-4143-82E6-3D1EF89F9F1C}\Microsoft\Outlook Express
(die serie codes kunnen anders zijn )

Die code plak je ergens bij het nieuwe account , mag ook ergens anders.
Dan log je in op je nieuwe account . En dan outlook express opstarten , dan ga je naar Extra=>opties=>onderhoud=>Archiefmap=>wijzigen , En kies dan de map die je net gekopieerd hebt. OE opnieuw opstarten , en kijken of het werkt..

Succes! :D

kuya
6 juni 2005, 05:55
heb je al met cntr alt del gekeken wat je allemaal actief hebt aan progjes op het moment dat je het 2e account hebt opgestart ....het kan zijn dat je meerdere progs tegelijk wilt starten die bijv rechts onder in je taakbalk staan waardoor de CPU verbruik over de rooie gaat het is beter om 1 admin account te gebruiken .... voorkomt een hoop problemen bij verkeerde installaties en of virussen . :wink: