View Full Version : Garantie die multikabel geeft op versterker


Vader
20 februari 2005, 16:25
In de nieuws brief van oktober geeft multikabel aan dat er 12 maanden garantie staat op een binnenhuisversterker.
De garantiebepaling die gesteld wordt door de leverancier is 2 jaar.http://www.multikabel.nl/actueel.php?l=2&sp=nieuwsbrieven&m2=10&pp=actueel&page=nieuwsbrief_oktober2004http://home.quicknet.nl/qn/prive/bertbeers/oktober.jpg


Hier de brief die erbij geleverd wordt door de leverancierhttp://home.quicknet.nl/qn/prive/bertbeers/versterker1.jpgStel mijn versterker gaat stuk na 12 maanden dan moet ik multikabel betalen.
Maar wat doet multikabel: die stuurt de versterker op naar de leverancier en krijg een nieuwe omdat er 2 jaar garantie op zit.
Ik krijg hier toch een raar gevoel bij.

MASH_MAN
22 februari 2005, 13:59
Er worden meerdere typen versterkers geleverd met mogenlijk afwijkende garantie voorwaarden.

Derhalve wordt er van een termijn uitgegegaan en dat is blijkbaar een jaar geworden.

LMU
15 september 2005, 12:14
Wettelijke EU garantie termijn is 2 jaar. Maar let op in de wet staat je gaat een overeenkomst aan met een leverancier in dit geval MK en de garantie is min of meer afhankelijk van de levensduur van een artikel. Stel je koopt een TV waarvan men mag uitgaan dat het ding ca. 6 jaar onder normaal gebruik zonder problemen kunt gebruiken. Nu gaat het ding na 3 jaar kapot, de leverancier moet dan ervoor zorgen dat het probleem wordt opgelost immers hij is de overeenkomst/koop aangegaan. Veel winkeliers schermen dan dat je een garantie-verlenging moet nemen dit is weggegooid geld, veel mensen doen dit om discussie te voorkomen. Je moet er gewoon op gaan staan. Levensduur etc. kan men bij de consumentenbond verkrijgen. Zie ook de website. Van een antenneversterker kan men toch wel 10 jaar verwachten tenzij het beestje een blikseminslag, stroomstoring etc. te verwerken krijgt.