View Full Version : clonen MAC adres ASUS WL300g


stinos
6 oktober 2004, 17:13
Hallo!
Ik heb een ASUS WL-300g gekocht en probeer daarmee sinds enige dagen draadloos te internetten. Het lukt me wel om draadloos verbinding te maken met het accesspoint, maar internetten gaat niet... Wel kan ik op internet via het draadloze netwerk van mijn buurman, die dat niet beveiligd heeft. Mijn provider van kabelinternet is chello. Ik heb inmiddels begrepen dat mijn probleem er in zit, dat het MAC adres wat als eerste wordt gezien onthouden wordt. Nu ik een nieuw AP ertussen heb gezet; klopt dat dus niet meer. Zaak dus om het MAC adres van mijn laptop te clonen naar het AP. Echter makkelijker gezegd dan gedaan. In de setup zit daarvoor geen tool. Kan iemand mij helpen?
ALvast bedankt.

lagonda
6 oktober 2004, 17:52
Je zit hier op het forum van de Multikabel gebruikersvereniging en dus niet op een hulpforum voor Chello.

Als het bij Chello net zo toegaat als bij ons kan je waarschijnlijk volstaan met het resetten van je kabelmodem. Als er geen resetknop op zit moet je de steker een poosje uit de contactdoos halen. Het geheugen van je modem is dan gewist en dan moet het mogelijk zijn om een nieuw ip aan te vragen.

Thomas
6 oktober 2004, 19:13
Nee, dat werkt bij chello niet...

Volgens mij kan je geen mac clonen met die AP... Staat niets over in de handleiding...

lagonda
6 oktober 2004, 19:53
Nee, dat werkt bij chello niet...

Volgens mij kan je geen mac clonen met die AP... Staat niets over in de handleiding...

In dat geval zal je de Chello helpdesk moeten vragen de verbinding te resetten.

Mithrandir
6 oktober 2004, 20:01
Chello heeft een service site waar je dat zelf aan kan passen, als dat niet lukt moet je inderdaad de chello helpdesk bellen.