View Full Version : Telefonie in volendam


Henkr
14 juli 2004, 22:38
Wanneer wordt er ook telefonie in Volendam aangeboden?

Mithrandir
1 augustus 2004, 17:24
Ik schat nooit, het kabelnetwerk van Edam/Volendam is niet van Multikabel. Het kan natuurlijk evengoed nog maar storingen in Edam/Volendam worden opgelost door de Firma HAK , niet door MK.

deneken01
7 juli 2005, 12:47
De opmerking dat het netwerk niet van MK is in Edam/volendam staat helemaal los van het feit welk bedrijf er langs komt om fysiek een probleem op te lossen dan wel hardware te installeren.

Gezien het feit dat de medewerkers van MK op afstand de modem's in Edam/volendam kunnen restten, houdt in dat zij wel degelijk het netwerk beheren wat er in Edam/volendam ligt.

Maar ook ik zou graag willen weten wanneer het mogelijk is om in Edam/volendam te kunnen bellen over de kabel.

Mithrandir
7 juli 2005, 17:34
Een netwerk beheren is iets anders als een beetje modems resetten :) De keuze voor een telefonieplatform ligt in principe bij de gemeente Volendam / HAK.

deneken01
7 juli 2005, 21:25
In mijn ogen niet, omdat je als je een modem op afstand wilt kunnen resseten je wel degelijk bij de netwerk componenten moet kunnen waarop de modem zit aangesloten.

Als ik de beheerder van een netwerk ben, zou ik niet willen dat een andere partij dat soort werk op mijn netwerk zou kunnen doen.

Maar dat is mijn menig... Ik heb de mensen van HAK wel eens aan de lijn gehad, want mijn modem was niet goed en moest omgeruild worden. Toen werd mij verteld dat dat ook het enige was wat ze deden...

Mithrandir
8 juli 2005, 08:02
Alles m.b.t. het fysieke netwerk valt onder HAK / Gemeente Volendam aangezien het ook van hen is. Ze doen dus echt wel meer dan modems omruilen. Dit is een feit dus ik snap niet helemaal waar de discussie uberhaupt over gaat :)

In mijn ogen niet, omdat je als je een modem op afstand wilt kunnen resseten je wel degelijk bij de netwerk componenten moet kunnen waarop de modem zit aangesloten.

Als ik de beheerder van een netwerk ben, zou ik niet willen dat een andere partij dat soort werk op mijn netwerk zou kunnen doen.Volgens mij begrijp je niet helemaal waar dit over gaat.. het KABELnetwerk is van Volendam. Het is wel opgenomen in het netwerk van MK maar het onderhoud aan al het fysieke spul is dus niet voor MK's rekening. MK "beheert" alleen de netwerkservices. Dus het docsis systeem(vandaar dat je modem gereset kan worden), dns, dhcp, enz. Het is hetzelfde als xs4all die KPN lijnen gebruikt om hun ADSL aan te bieden. Beheert xs4all het kpn netwerk ?...nee...kan xs4all de adsl modems uitlezen, resetten, etc..ja :)

deneken01
16 november 2005, 14:47
XS4ALL = KPN
KPN = XS4ALL

Thomas
16 november 2005, 14:51
DOH,

XS4ALL is een dochter van KPN.. Dus dat = is wel een beetje uit context..

Maar wat Mithrandir zegt klopt...

Ik huur een datarack, ik kan de server die erin hangt reboten en doen.. Beheer ik het netwerk waar die server aan geknoopt zit.. NEE.. Beheer ik iets anders dan alleen mijn servertje NEE... Dus die vergelijking is wel een beetje krom hoor..

Mithrandir
16 november 2005, 15:17
Het feit dat XS4ALL 100% dochter is van KPN betekend niet dat me verhaal niet klopt hoor. (ps: XS4ALL heeft destijds bij de overname bedongen dat ze 100% onafhankelijk blijven en zelf beslissen waar ze als organisatie heen gaan.) XS4ALL bied de service en toegang maar draait op het netwerk van KPN. Dat netwerk is NIET van XS4ALL. Als er een storing is in het netwerk dan wordt dat opgelost door KPN.

Overigens gebruikt XS4ALL ook BBNED. Vervang KPN dan maar door BBNED als we eigenwijs gaan doen of vervang XS4ALL voor Quicknet. :)

Overigens kon ik vroeger als helpdesker ook gewoon modems op afstand uitlezen en resetten van klanten die op het BBNED, Tiscali of whatever netwerk zaten. Nog steeds werd het netwerk niet door de provider beheert maar door BBNED/Tiscali :)

deneken01
16 november 2005, 15:20
Ik denk dat ik vaak genoeg in de wijkcentrales en hoofdverdelers van KPN kom om te kunnen zeggen dat XS4ALL = KPN en zelfs PLANET = KPN. Het feit dat de mensen van XS4ALL een andere kleur jas dragen zegt niets in dit verband..

Thomas
16 november 2005, 15:22
Het feit dat XS4ALL ... BBNED/Tiscali :)

Ik zeg toch ook dat je verhaal klopt... Ik geef je zelfs gelijk...

Mithrandir
16 november 2005, 15:23
Dat zou kunnen me voorbeeld van zonet was niet echt kloppend. Heb het iets aangepast. Laten we het dan zo zeggen..vliegt er een centrale in de brand dan zal KPN dat moeten repareren. In dit verband is XS4ALL/Planet echt geen kpn, ook al zijn het dochters.

De organisaties zijn verder gescheiden. Als er willekeurig monteurs e.d. worden uitgewisselt krijg je nogal wat boekhoudkundige probleempjes :)

@Thomas - Had het niet tegen u :)

deneken01
16 november 2005, 15:27
Die laatste vergelijking is het zelfde als ;
Mijn huis brandt af en de brandweer komt het blussen, dus de bandweer is de beheerder van mijn huis?? Niet echt.

Het huis is van mij, maar de mensen die er in wonen hebben toch echt wel iets te zeggen over wat er in mijn huis gebeurt. Omdat ik het huis betaald heb maakt mij niet de enige beslisser en behherder van het huis. En zeker niet de brandweer.

Mithrandir
16 november 2005, 15:29
Je vergelijking slaat kant noch wal en heeft hier echt niets mee te maken.

Maak er dan van:

Ik verhuur een woning. Het huis brand af. Via mijn verzekering word het huis in zijn staat hersteld. (dus niet via de bewoners zoals jij aangeeft) De bewoners nemen een service af bij mij (huren) maar zijn niet verantwoordelijk voor de gebreken daaraan. Het bieden van een goede woning valt onder de afspraak (contract)

Thomas
16 november 2005, 15:30
Nou, wat mith zegt klopt weer...

XS4ALL huurt die shit.. De eigenaar is KPN..

Neem nu de telefoons van onze organizatie (Stork) die huren wij van KPN.. Gaat er wat stuk dan morgen hun het komen fixen..

RonPE1OMX
16 maart 2006, 00:33
Storingen worden niet meer door a.hak opgelost maar door Multikabel zelf.
En telefonie... nog even geduld.
******************************************
VECAI Journaal - 13 december 2005
******************************************

Kabel/Breedband
- Gemeente Edam-Volendam lanceert digitale TV en VoIP

De gemeente Edam-Volendam wil het CAI-net moderniseren op het gebied van digitale televisie en telefonie via de kabel. Daarvoor is een investering nodig om het Kopstation van het CAI-net aan te passen voor digitale televisie en het CAI-net te beveiligen voor telefonie via de kabel. De Gemeente Edam-Volendam verwacht dat digitale TV en telefonie via de kabel (door Multikabel) ongeveer vanaf juni 2006 beschikbaar is.

http://www.edam-volendam.nl
Bron: Gemeente Edam-Volendam, 13 december 2005

Mithrandir
16 maart 2006, 12:05
Storingen worden niet meer door a.hak opgelost maar door Multikabel zelf. Sinds wanneer? Tot eind vorig jaar in ieder geval niet.