View Full Version : Ervaringen Telefonie


Cor
18 juni 2004, 11:00
Op 28 April vroeg ik telefonie aan naast mijn bestaande Power abonnement, ik had zo mijn twijfels of mijn PTT HomeVox centrale 1-4F (analoog) het wel zou blijven doen maar ik kon dat niet 100% bevestigd krijgen, half Mei werd ik gebeld om een afspraak te maken voor de installatie (omruil modem) hetgeen op 24 Mei zou plaatsvinden, op mijn vraag of ik automatisch omgezet zou worden naar een voordelig combi abonnement, werd mij daarover een mail toegezegd, de dag er na ontving ik -in open envelop- een bevestiging van de gemaakte afspraak.met alle gebruikersnamen en wachtwoorden.....de mail (over het combi abonnement) heb ik nooit ontvangen.

24 Mei, de omruil, natuurlijk een klusje van niets, alleen er was "geen testlijn aanwezig" zodat mijn prangende vragen over telefonie nog even moesten wachten, internet ging wel probleemloos, vreemd wel hoor dat er een oplevering plaatsvindt zonder dat de telefoon aansluiting getest kan worden.

28 Mei, ik ben omgezet van KPN (bye bye KPN) naar MK eerst kon ik via de modem uitbellen en later kwamen ook de binnenkomende gesprekken via de modem binnen, in de avond werd ik gebeld door MK met de vraag of alles goed verlopen was, hetgeen ik zeer op prijs stelde ! op mijn vraag hoe het zat met het combi abonnement werd na ruggespraak gemeld dat het vanaf Juli juist gefactureerd zal worden.

De PTT HomeVox 1-4F werkt prima, ook de daarop aangesloten Groningen 9 gaat prima, mijn Napels IDK en twee andere, oude puls-keuze toestellen, zijn echter niet meer te gebruiken om naar buiten te bellen, met de fax faxen verzenden werkt ook nog goed, de nieuw aangeschafte nummermelder Profoon PCI 65 werkt als ie tussen de modem en de centrale aangesloten is ook naar behoren (niet als ie tussen de centrale en een toestel zit !)

Op 4 juni incasseert MK 37 euro voor het power abonnement voor de maand juni (is dus al meteen de juiste combi-prijs) dat gaat de goede kant op !

De KPN stort het teveel geïncasseerde abonnements geld terug onder inhouding van 4,37 wegens "kosten n.a.v. opzegtermijn" Grrrrr.

Tot op heden merk ik geen verschil, alles verloopt zoals het moet, nu de rest van de rekeningen nog afwachten en vooral, niet te vergeten, of de borg van de modem waar MK/MW ruim 5 jaar op hebben mogen passen netjes terug gestort wordt.

Vooralsnog lijkt de beslissing om over te stappen een juiste !

Sorry als het relaas misschien wat lang uitgevallen is, maar wellicht toch nuttig naar ik hoop

Cor

Snooby
18 juni 2004, 11:18
Hey Cor,

bedankt voor je bericht! Ik zit zelf te twijfelen (storingen ed), maar als ik dit zo lees, denk ik dat ik het ook wel ga doen. Ik heb alleen nog 1 ding: nummerherkenning. MK blijkt met een andere standaard voor nummerherkenning dan KPN te werken, en ik weet niet of mijn telefoon die ondersteunt. Ik heb net een mailtje naar de helpdesk gestuurd.

P.s. heb je de TV-kaart ontvangen?

Groeten, Peter

Cor
18 juni 2004, 11:47
Hey Cor,

bedankt voor je bericht! Ik zit zelf te twijfelen (storingen ed), maar als ik dit zo lees, denk ik dat ik het ook wel ga doen. Ik heb alleen nog 1 ding: nummerherkenning. MK blijkt met een andere standaard voor nummerherkenning dan KPN te werken, en ik weet niet of mijn telefoon die ondersteunt. Ik heb net een mailtje naar de helpdesk gestuurd.

P.s. heb je de TV-kaart ontvangen?

Groeten, Peter

Hoi Peter,

Ik heb de suggestie al eens aan MK gedaan, het zou best handig zijn als ze een lijst aan zouden leggen van gebruikers ervaringen met daarin opgenomen welke apparaten wel en niet werken ook van fax, nummermelders en centrales zou dat handig zijn nu is het gissen en kan je moeilijk antwoord krijgen op dit soort vragen bij MK.

En eh ..nee geen TV-Kaart gezien, soms ben je te laat soms te vroeg denk ik, de acties rollen over je heen .....

Cor

Snooby
18 juni 2004, 12:08
Hoi Cor,

Ai, dan denk ik dat je net te vroeg was :( Kijk maar op de MK site.

Groeten, Peter

Cor
18 juni 2004, 19:08
Hoi Cor,

Ai, dan denk ik dat je net te vroeg was :( Kijk maar op de MK site.

Groeten, Peter

Helaas, het was me toch niet gegunt, ik ben al een jaar of 5 internetabbonee

De nieuwe abonnee mag geen internetabonnee van Multikabel zijn geweest gedurende drie maanden voor de start van de actie, te weten vanaf 14 maart 2004.

Cor

Cor
22 juni 2004, 16:57
Zo ook de borg is binnen 4 weken netjes terug gestort, ik denk dat ik maar een leuk telefoontje voor die centjes ga uitzoeken :lol:

Cor

Thomas
26 juni 2004, 21:18
Zo, vandaag de telefoonrekening gehad.

Als je alle kosten van het bellen naar de helpdesk eraf haalt is het eigenlijk best goedkoop. Maar met de kosten van de helpdesk erbij ben ik nu meer kwijt dan bij de kpn :? :!:

Valt een beetje tegen dus.....

debo
4 juli 2004, 17:49
Zo belt mijn moeder ook via de kabel en ik (helaas) vanaf donderdag as. ook.
Wij hebben nogal wat familie in de States en uiteraard worden die, sorry, ik moet zeggen 'werden' die regelmatig gebeld want momenteel lukt dat niet via multikabel. Ze is al en maand aangesloten op de kabel en de gehele maand wordt een paar keer per week de helpdesk gebeld, zo ook weer vandaag. (heb ik zelf een keer voor haar gebeld) 'Ja meneer, het is echt een probleem, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt maar we doen er alles aan om dat te verhelpen'. Tja, dat bericht kreeg ik ook al een maand geleden maar ik kan nog steeds niet naar Amerika bellen.

Ergo: Multikabel sucks en niet alleen vwb. het internet maar ook vwb. de kabeltelefonie. Mijn advies; niet aan beginnen en wachten totdat de kinderziektes er uit zijn. (waarschijnlijk een jaar of 5)

debo
7 juli 2004, 00:56
Jullie zullen het waarschijnlijk niet geloven, maar het probleem vwb. het bellen naar de US is opgelost. Vive la multikable!!! (Na bijna 5 wkn)
Een collega van mij belt sinds een week ook via de kabel en vanavond heb ik getracht hem op te bellen om hem uit te nodigen om morgenavond te gaan tennissen. Effe kilo natuurlijk want bellen via multikabel gaat niet zonder slag of stoot. Aangezien hij niet te bereiken was via de telefoon, heb ik de fiets gepakt en ben ik, al werkende aan mijn conditie, naar hem toe gegaan. Uiteraard heb ik hem op en sarcastische manier gefeliciteerd met zijn nieuwe multikabel abonnement en hem geprezen omdat ik dankzij zijn abonnement tenminste een beetje aan mijn conditie kan werken.
Bij hem is het momenteel zo, dat hijzelf wel kan bellen maar hij kan niet gebeld worden. Alleen maar ellende dus.
Mensen, wacht in godsnaam met overstappen naar een multikabel abo want het is huilen met de pet op. Helaas ben ik donderdag zelf aan de beurt en ik zal jullie op de hoogte houden hoe het een en ander verloopt. Hopelijk heb ik meer geluk dan het merendeel van de gebruikers.

gr. debo

Multikabel sucks en niet zo'n klein beetje ook!!!

Thomas
12 juli 2004, 14:20
Het lijkt wel of ze van het weekend wat aan het belniveao hebben gedaan, het geluid lijkt wel wat helderder te klinken.. Het is bij mij nu perfect te verstaan....

Toppy

debo
16 juli 2004, 00:40
Zit nu sinds gisteren ook via de kabel te bellen en eerlijk is eerlijk, het aansluiten was snel gebeurd en tot nu toe heb ik nog geen problemen ondervonden. Multikabel sucks dus een beetje minder tegenwoordig :lol:

laaf
18 juli 2004, 11:51
fijn voor je dat het nu iets beter werkt debo. Toch vind ik dat je wel een beetje overdreven hard op multikabel aan het schelden bent.

Bij een nieuw product kan je verwachten dat niet alles vlekkeloos verloopt
Dit product scheelt je veel geld ten opzichte van die "veel te dure KPN" maar een kwaliteitsverschil in service had je kennelijk niet verwacht? goedkoop is meestal duurkoop, en als ik het zo hoor zijn de problemen best meegevallen uiteindelijk.

En het kabelinternet van multikabel slecht???

vind je het erg als ik nog even keihard ga lachen, en daarna weer verder ga genieten van mijn superinternetverbinding geleverd door multikabel? als ik om me heen hoor wat de "piscali ADSL budgetters met gratis datalimiet" allemaal meemaken... da's pas naaierij voor je geld. Multikabel ABSOLUUT niet.

debo
27 juli 2004, 01:11
Nou Laaf, Ik ben het dus niet helemaal met je eens. Misschien woon jij in een buurt waar wat minder problemen zijn maar hier is het echt huilen met de pet op. De internetverbinding van Multikabel is inderdaad niet slecht, dat ben ik met je eens maar de nieuwsgroepen, tenminste de downloadsnelheid en de compleetheid hiervan zijn walgelijk slecht!
Tegenwoordig is de downl. snelheid weer wat verbeterd maar sommige groepen, dat heb je ook elders kunnen lezen, zijn gewoon leeg of de helft staat er gewoon niet op. Ik heb nl. geen snel abo om de krant te lezen maar om te downen van de nieuwsgroepen en dat is met multikabel niet mogelijk zonder payserver. ik weet niet wat jij met je internetverbinding doet, maar waarschijnlijk haal jij geen grote bestanden op zoals films ed. uit de nieuwsgroepen anders zou je wel anders praten denk ik. Het doet me in ieder geval wel deugd te lezen dat er in ieder geval nog één persoon (jij dus) is die tevreden is en hopelijk volgen er meer.
V.w.b. de telefonie; ik mag niet klagen, het geluid is vrij zacht en diegenen die ik opbel horen regelmatig de helft van het gesprek niet omdat de verbinding wegvalt maar nogmaals, ik klaag niet! Mijn collega heeft het een stuk slechter. Die kan al een maand niet bellen of gebeld worden ondanks dat er al 4x een nieuw modem is geplaatst. Hij heeft ongeveer al een jaar beltegoed verbeld naar de helpdesk maar alles tevergeefs. Heeft hij het geluk dat zijn telefoon een keer werkt, dan heeft hij weer geen internet.
Ik respecteer jouw opmerking naar mij toe alhoewel ik de opmerking van 'goedkoop is duurkoop' je reinste gelul vind natuurlijk. Ik bedoel, Multikabel adverteert met een pakket waarbij telefonie inzit en wat probleemloos moet werken (bezoek hun site maar dan kun je het lezen) maar Multikabel maakt dit gewoon niet waar. Leuk als je constant met je mobiel moet bellen of dat je kennissen jou op je mobiel moeten bellen, zijn ze echt blij mee want dat is nl. lekker goedkoop. ik heb meerdere kennissen die telefoneren via de kabel en ik heb nog niet één tevreden klant gehoord. Wees blij dat bij jou alles goed werkt maar ik had je wel eens willen horen als dit niet het geval was geweest en als er dan ook nog eens niets aan gedaan werd.
Maar ja, laafjes klagen niet, die staan gewoon lekker in de tuin niets te doen :lol:

ps. ik heb net weer een poging gedaan om wat op te halen uit a.b.boneless. Helaas zijn er 57 van de 74 bestanden incompleet.
Ergo: Multikabel sucks nog steeds. :lol: :lol: :lol: :lol:

Schumi28
29 juli 2004, 11:01
Zo ook de borg is binnen 4 weken netjes terug gestort, ik denk dat ik maar een leuk telefoontje voor die centjes ga uitzoeken :lol:

Cor

Kreeg je wel de volledige 113,45 :?:

Cor
1 augustus 2004, 12:04
Zo ook de borg is binnen 4 weken netjes terug gestort, ik denk dat ik maar een leuk telefoontje voor die centjes ga uitzoeken :lol:

Cor

Kreeg je wel de volledige 113,45 :?:

Ja hoor op de kop af !

Ik snap alleen nog niet hoe ze nu 15.98 incasseren terwijl ik volgens de online nota slechts voor 4 ct excl btw gebeld heb, ik heb MK er over gemaild maar wacht nog op antwoord....

Snooby
1 augustus 2004, 19:46
De abonnemenstkosten toch?

Cor
2 augustus 2004, 11:34
De abonnemenstkosten toch?

Multikabel Telefonie (voor internetabonnees) € 14,50 + 0.05 gesprekskosten (incl Btw) maakt toch echt niet meer dan € 14.55 en geen € 15.98

Cor
4 augustus 2004, 11:06
Tja, je moet er maar opkomen :-) bij navraag bleek het nog te gaan om 3 dagen abonnement van mei die nog niet in de nota van juni opgenomen waren ...

rdejong
6 augustus 2004, 23:41
Nu lees ik overal melding over het borg terug krijgen wanneer je een telefonie abonnement neemt, ik kom alleen nergens het hele verhaal tegen. Hoe zit het nu in elkaar ik heb ook tich jaar geleden pittig wat borg betaalt en als je telefonie neemt krijg je die terug? Zou iemand het voor mij kunnen uitleggen.

BenJ
7 augustus 2004, 07:30
Nu lees ik overal melding over het borg terug krijgen wanneer je een telefonie abonnement neemt, ik kom alleen nergens het hele verhaal tegen. Hoe zit het nu in elkaar ik heb ook tich jaar geleden pittig wat borg betaalt en als je telefonie neemt krijg je die terug? Zou iemand het voor mij kunnen uitleggen.

Het hele verhaal is dan ook niet zo lang. Je gaat een nieuw contract aan en bij het aflopen van het oude contract hoort een terugstorting van evt. eerder betaalde borg. Hierbij krijg je een nieuw modem. Het oude modem moet worden teruggezonden. Hoe dat in zijn werk gaat krijg je keurig in een begeleidende brief te horen.

Ter aanvulling: de MGV heeft op dit moment 2 vragen uitstaan.
- Het ziet er naar uit dat voor X-tra abonnees geen combo geleverd kan worden. Technische beperkingen in het modem zijn daar de oorzaak van. MK geeft hier op haar site geen informatie over. Je ziet dat pas als je je aanmeldt.
- Mensen die toch telefoon willen zullen dus met een lagere abo vorm genoegen moeten nemen. MK ziet dit als een downgrade en brengt derhalve 30€ downgrade kosten in rekening. De MGV vindt dit niet terecht omdat er sprake is van een nieuw contract.