View Full Version : Nog sneller met Multikabel


Whenheco
23 juli 2003, 22:06
Dit bericht stond in de nieuwsbrief van vandaag.

Nog sneller met Multikabel
Dit najaar introduceert Multikabel een nieuw breedbandabonnement. Dit wordt het meest snelle consumentenpakket dat Multikabel biedt.
Voor wie is dit abonnement interessant?

Fanatieke downloaders die met hoge snelheid software, foto’s, filmpjes en MP3 bestanden willen downloaden en e-mails willen binnenhalen
Ervaren internetters die met extreem hoge snelheid op internet willen surfen
Naar verwachting zal de downloadsnelheid van het nieuwe en ultrasnelle toppakket 4 Mbps bedragen. De uploadsnelheid wordt naar verwachting 512 kbps. Om een voorbeeld te geven van de snelheid van dit abonnement; binnen 53 minuten downloadt u bijvoorbeeld een volledige speelfilm.
Wanneer dit abonnement beschikbaar is, brengen wij u hiervan op de hoogte!

Nou klinkt die 4Mbps natuurlijk goed in de oren, maar waarom maken ze de upload (vergeleken met X-Stream) weer lager?
Betekend dus dat mensen die al reeds een X-stream abbo hebben weer moeten kiezen tussen een hogere download of een hogere upload :shock:
Ik hoop dat ze ervoor kiezen de upload nog naar 1024kbps te verhogen, maar dan zal mxstream weer minder zin hebben of de prijs te hoog worden :?
Weet iemand hier misschien al of er meer beslissingen zijn genomen voor deze abbonementsvorm?

buisj
18 oktober 2003, 11:41
KPN verhoogt uploadsnelheid van ADSL wederom
Door Harold van der Wal - zaterdag 18 oktober 2003 - 11:31 - Bron: KPN - Submitter: Peter Lubberdink
Nog voordat KPN de voorgenomen snelheidsverhogingen heeft doorgevoerd bij zijn ADSL-aansluitingen, wordt de verhoging al weer gewijzigd in het voordeel van de klant. Vanaf december zal iedere ADSL-aansluiting een hogere upstream hebben dan KPN in september aankondigde. Het Lite-abonnement gaat niet van 64 naar 96kbit/s, maar naar 128kbit/s, een verdubbeling van de huidige snelheid. De uploadsnelheden van de Basic- en Extra-variant worden niet met 25, maar met 150 procent verhoogd naar respectievelijk 320 en 640kbit/s. Het bedrijf zegt zelf meer kwaliteit te willen bieden voor dezelfde prijs. In de maand november zullen de telefooncentrales worden aangepast voor de nieuwe snelheden. KPN stapt af van Double Upstream, een dienst die de telco eerder dit jaar introduceerde voor klanten die een dubbele upstream wilden. Bestaande klanten worden overgezet naar een normaal abonnement met een lager tarief. De aanpassingen aan de downloadsnelheid blijven ongewijzigd.

Wanneer komt Multikabel over de brug ?

BenJ
18 oktober 2003, 12:14
Over 10 minuten?
Dat bericht stond vanochtend in de krant.

Onze ervaring leert dat MK de markt sterk in de gaten houdt, maar ook dat ze niet als gekken er achteraan hollen. Primair staat in dit soort gevallen kwaliteit en niet kwantiteit. MK ijlt in dit soort dingen een beetje na. In de ADSL markt zijn een paar providers heel hard bezig om elkaar om zeep te helpen.
Met hetzelfde gemak waarmee snelheden worden verhoogd, worden ze straks ook weer verlaagd of gaan de prijzen omhoog.
Persoonlijk mag het van mij ook best wel wat sneller en zeker de upload. In ons laatste overleg hebben we dat ook aangeroerd en zoals je in het verslag kon lezen heeft dat wel z'n prijs. Kabel en ADSL mag je niet zonder meer vergelijken.
Staar je dus niet blind op alleen maar die snelheden.

baree
19 oktober 2003, 08:20
Hallo BuisJ,

Het valt mij op dat in de diverse forums en nieuwsgroepen naar MIJN mening een onterechte discussie gevoerd wordt, over de door MK aangeboden down/upload snelheden.

- Heel vaak wordt de ADSL markt en de Kabelinternet markt alleen maar met elkaar vergeleken op het gebied van de aangeboden abonnementen en hun prijs.

Ik wil graag iets over kwijt;

- Ik heb eens rond gekeken bij ca 10 ADSL ISP, de prijsstelling bij de meeste ligt op een hoger nivo dan bij de "STUNTERS".
- De "STUNTERS"zijn vaak jonge bedrijven, de spelers welke al langer op de markt zijn hebben relatief gezien hogere prijzen.
- Wanneer je gaat kijken bij een ISP welke zowel ADSL als Kabelinternet aanbiedt, zie je dat de abonnementsvormen en hun bijbehorende prijzen NIET 1 op 1 zijn.

- Wanneer je nu gaat kijken bij ISP welke alleen Kabelinternet aanbieden, heb ik gezien dat hun abonnementen vaak niet qua prijs lager zijn dan bij MK.

- De huidige ontwikkeling op de ADSL markt zal op termijn wel gevolgen hebben voor alle ISP, daar zal de consument op termijn van profiteren, mits de ISP elkaar onderling niet "kapot"gestunt hebben.

- MK heeft de laatste tijd een aantal keren iets gedaan aan de prijs/snelheid verhouding, daaraan kun je zien dat ze de markt volgen. Het zal waarschijnlijk niet zijn volgens de verwachting van diverse consumenten.

De MGV heeft bij het laatste overleg de perikelen van de consument aangedaande de marktontwikkeling, onder de aandacht gebracht bij MK.

Laten we met z'n allen werken aan een kwalitatief goed product tegen een aanvaardbare prijs.

Waar we naar mijn mening mee moeten ophouden is, alleen te kijken naar ontwikkelingen bij 'n ISP, dit zijn momentopnames. beter is het om de hele markt in de gaten te houden.

Welke afwegingen spelen een rol bij de aanschaf van een nieuwe/gebruikte auto;

- budget.
- voorkeur voor een merk.
- accesoires.
- betrouwbaarheid.

Zoals er nu ISP producten met elkaar worden vergeleken, zo vergelijken we auto's niet met elkaar, of wel?

Als MGV lid ben ik tevreden met de prestaties van het XL-lerate abonnement. Persoonlijk mag de prijs wel omlaag, op korte termijn hoop ik dat de marktwerking dit zal bewerkstelligen.