View Full Version : Humax 5200 opstartmysterie


papadiva
26 maart 2013, 14:20
Hallo,

Humax i5200 i.c.m Philips 32PFL7603d/12

Eerst wordt de televisie aangezet, daarna de Humax pvr, steeds in deze volgorde.

Soms, heel soms (in 10% van de gevallen) krijg ik vrijwel meteen beeld, maar in de meeste gevallen moet ik een stuk langer wachten: het HUMAX logo verschijnt dan in beeld en het duurt ettelijke seconden voordat ik beeld krijg.

Waar heeft dit verschil in opstart-tijd mee te maken?

Vriendelijke groet,
Jim

tichel
26 maart 2013, 15:52
Hallo,

Humax i5200 i.c.m Philips 32PFL7603d/12

Eerst wordt de televisie aangezet, daarna de Humax pvr, steeds in deze volgorde.

Soms, heel soms (in 10% van de gevallen) krijg ik vrijwel meteen beeld, maar in de meeste gevallen moet ik een stuk langer wachten: het HUMAX logo verschijnt dan in beeld en het duurt ettelijke seconden voordat ik beeld krijg.

Waar heeft dit verschil in opstart-tijd mee te maken?

Vriendelijke groet,
Jim



De optie Energiebesparing in stand-by.
Menu > Instellingen > Systeem > Energiebeheer > Energiebesparing in stand-by
Als deze AAN staat dan is het Linux systeem niet actief.
De Humax start zichzelf elk uur op om de security keys op de smartcard bij te werken:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=415666&postcount=16
Na enkele minuten gaat de Humax weer uit.
Als je in die paar minuten zelf de Humax aan zet, dan is er meteen beeld.
En anders zie je eerst dat het systeem wordt opgestart.

Als je de Energiebesparing UIT zet, dan staat Linux tijdens stand-by in de slaapstand, en heb je meteen beeld.

papadiva
26 maart 2013, 18:42
Daar was ik zelf echt nooit opgekomen!

:rolleyes:

Dank daarvoor!

Maar nu de vraag: hoeveel minder kost dit aan energieverbruik wanneer ik 'Energiebesparing' weer op AAN zet?

tichel
26 maart 2013, 19:16
Daar was ik zelf echt nooit opgekomen!

:rolleyes:

Dank daarvoor!

Maar nu de vraag: hoeveel minder kost dit aan energieverbruik wanneer ik 'Energiebesparing' weer op AAN zet?



Daar ging de discussie over waaruit het bericht van Anoniem afkomstig was.
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=40021
Met de onjuiste titel "Stroom verbruik en epg updates".
Zoals Anoniem in bericht # 16 in de laatste zin aangeeft wordt de EPG namelijk niet bijgewerkt.

Dago
26 maart 2013, 19:54
Als hij een geplande opname aan het uitvoeren is, heb je ook meteen beeld.

papadiva
26 maart 2013, 21:37
Thx, Tichel, Dago