View Full Version : Vraag: port forwarden


Vincent1468
28 september 2011, 19:10
Hallo,

het port forwarden lukt mij niet.
ik heb een Cisco EPC3925 modem van ziggo en een linksys WRT54GL router.
ik heb in allebij de poort open staan maar als ik naar canyouseeme.org ga om het te checken staat er dat hij dicht is.
ik heb 4 PC's op de router aangesloten, en de router zit vast aan de modem.
en 1 draadloze laptop

alvast bedankt,
Vincent

ajhvdb
29 september 2011, 18:41
Je hebt maar 1 router nodig. Op die van ziggo de poort open zetten is genoeg. Je wifi router gebruik je alleen maar voor het wifi.

Zoek even op ftp forward.

Vincent1468
29 september 2011, 20:40
hardstikke bedankt voor je reactie!
maar als ik hem port forward op de modem zegt hij nog steeds dat hij dicht is.
en ftp forward wat is dat?

ajhvdb
30 september 2011, 00:06
Ik bedoelde zoek op de woorden "ftp forward" in dit forum.

Wat probeer je open te zetten? welke port en op welke PC.

Op die PC:
> Start>Run cmd
> netstat -a

dan zou je kunnen zien of die port op de PC open staat.

Vincent1468
30 september 2011, 08:28
ok ik probeer poort 25565 open te zetten maar i k zie hem niet bij netstat -a
en als ik zoek op ftp forward zegt hij : 0 resultaten.

mesa57
30 september 2011, 12:38
2 routers achter elkaar is vragen om problemen met FTP van buiten af.
Sowieso wordt de poort als 'dicht' gerapporteerd als de FTP server geen antwoord geeft op die poort. Het poortnummer dat je noemt is in ieder geval ook geen normale poort voor een FTP server (die normaal 21 gebruikt).
Dan heb je bij FTP ook nog 2 protocollen : active en passive.
Afhankelijk van het gebruikte protocol moet je andere poorten openen.
Conclusie :
1. Gebruik maar 1 router
2. Gebruik standaard FTP poorten zoals 21

Vincent1468
30 september 2011, 17:37
dus met ftp poorten kan ik poort 25565 niet openzetten? :?

queen
30 september 2011, 18:56
1. IN de UBEE poort 25565 forwarden naar IP-adres van de Linksys
2. In de Linksys poort 25565 forwarden naar IP-adres van de desbetreffende computer

Vincent1468
30 september 2011, 21:27
ok maar ik heb een cisco modem en als ik hem op het IP van de linksys zet dan zegt hij : invalid IP! :sad:

ajhvdb
30 september 2011, 22:17
Laat even een PB achter dan kijk ik even op je scherm mee. Heb je skype?

Vincent1468
30 september 2011, 22:37
wat is een PB? en ja ik heb skype ^^

queen
1 oktober 2011, 15:27
ok maar ik heb een cisco modem en als ik hem op het IP van de linksys zet dan zegt hij : invalid IP! :sad:

Ik neem aan dat je de Cisco hebt aangesloten op de WAN poort van de Linksys (want je hebt 4 PCs op de LAN poorten aangesloten).

Als in de CISCO DHCP aan staat, krijgt de Linksys een IP-adres van de CISCO (tenzij je de Linksys een vast IP adres hebt gegeven, maar daar ga ik even niet van uit).
Kijk even in de CISCO welk IP adres hij uitgeeft aan de LINKSYS.
Als je dan naar dit adres forward, moet het goed gaan.

mesa57
1 oktober 2011, 16:22
Vraagje, kan de Cisco router uitgeschakeld worden net als bij de Ubee ?

Vincent1468
1 oktober 2011, 20:48
Ik neem aan dat je de Cisco hebt aangesloten op de WAN poort van de Linksys (want je hebt 4 PCs op de LAN poorten aangesloten).

Als in de CISCO DHCP aan staat, krijgt de Linksys een IP-adres van de CISCO (tenzij je de Linksys een vast IP adres hebt gegeven, maar daar ga ik even niet van uit).
Kijk even in de CISCO welk IP adres hij uitgeeft aan de LINKSYS.
Als je dan naar dit adres forward, moet het goed gaan.

de DHCP server staat aan maar waar kan ik dat IP addres zien?

mesa57
1 oktober 2011, 21:07
WAN ip adres in de linksys.

Vincent1468
1 oktober 2011, 21:16
WAN ip adres in de linksys.

ja ik kijk in de linksys, ik zie wel een gedeelte met DHCP maar nergens iets met WAN.
wel een 'starting IP addres' daar staat 192.168.1.100.

mesa57
1 oktober 2011, 21:36
Nee, dat is het eerste DHCP adres.
WAN ip kun je meestal bij status of i.d. vinden.
Mischien kun je ook in de cisco zien welke Ip adressen hij uitgedeeld heeft.

Vincent1468
1 oktober 2011, 22:17
Nee, dat is het eerste DHCP adres.
WAN ip kun je meestal bij status of i.d. vinden.
Mischien kun je ook in de cisco zien welke Ip adressen hij uitgedeeld heeft.

ok, maar kan het ook alleen met de CISCO zonder de linksys?
want ik ben er achter gekomen dat de linksys maar 54 mbps aan kan...:sad:

mesa57
1 oktober 2011, 22:32
Ja, je kunt de linksys er ook tussenuit halen en alleen de cisco gebruiken.

Vincent1468
2 oktober 2011, 11:04
Ja, je kunt de linksys er ook tussenuit halen en alleen de cisco gebruiken.

ok dat heb ik nu maar als ik nu in de cisco port forward zegt hij nogsteeds dat hij dicht staat.

mesa57
2 oktober 2011, 11:41
Je FTP server moet ook op die poort draaien. En wellicht moet de gateway daar nog aangepast worden.

Vincent1468
2 oktober 2011, 13:09
Je FTP server moet ook op die poort draaien. En wellicht moet de gateway daar nog aangepast worden.

ik snap niet helemaal wat een FTP server is...

mesa57
2 oktober 2011, 13:13
Dan vertel eens waarom je die poort wilt forwarden ?

Jef61
2 oktober 2011, 13:29
Dan vertel eens waarom je die poort wilt forwarden ?
Volgens mij wil hij een minecraft poort openzetten (poort 25565) :wink:

mesa57
2 oktober 2011, 13:37
Dan moet je minecraft ook starten om te zien of die poort openstaat.
Tutorial :
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Tutorials/Setting_up_a_server#Firewalling.2C_NATs_and_extern al_IP_addresses

en nog makkelijker, handleiding voor de cisco + minecraft

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Cisco/EPC3825/Minecraft_Server.htm

Suc6 ermee

Vincent1468
2 oktober 2011, 16:03
Dan moet je minecraft ook starten om te zien of die poort openstaat.
Tutorial :
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Tutorials/Setting_up_a_server#Firewalling.2C_NATs_and_extern al_IP_addresses

en nog makkelijker, handleiding voor de cisco + minecraft

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Cisco/EPC3825/Minecraft_Server.htm

Suc6 ermee

ik heb ze allebij geprobeert maar weer geen success :(
ik snap er niks meer van o.0

mesa57
2 oktober 2011, 16:10
Dan zal iemand als ajhvdb je middels overname van de pc online moeten helpen.

Vincent1468
2 oktober 2011, 16:14
ok ik heb hem een PM gestuurd.

Wubbo
17 december 2011, 03:16
Hier is het zelfde probleem.

Wij wilde de server bereikbaar maken, dus wat poortjes geforward naar de server, maar niet werken.

Uiteindelijk de technische helpdesk (dus niet 1200) van ziggo gebeld en geconcludeerd dat het gewoon niet werkt.

Wij hebben nu de router van ziggo uitgeschakeld en de oude router er achter. Dit loopt nu weer zoals het hoort.

Maar er zitten gewoon bugs in het sisco modem.
Ik heb er al een paar gevonden:
- Zo werkt child protectie ook niet zoals het hoort.
- Als je je interne IP adresrange wil aanpassen (b,v, van 192.168.178.X naar 192.168.0.x) dan kan dat niet. Behalve als je de adres pool vergroot van 64 (dacht ik) naar 200. Dan kan het plots wel.

gr.