View Full Version : doorvoer hdmi


marcomp
30 november 2009, 19:56
hallo,
ik heb het volgende problem met de 8455 dvb, als ik heb volledig hdmi aan wil sluiten, is mij verteld, dat ik het hdmi uitgangsignaal met een hdmi kabel, via mijn hdmi reciever naar de tv moet laten lopen, echter als ik dit doe, dan krijg ik of geen beeld, of geen geluid, terwijl ik alle andere apparatuur, wel kan laten lopen via de reciever. kent iemand dit probleem enzoja, weet iemand een oplosssing, de recivier, heeft 4 ik hdmi in en 1 keer uit.

xahmol
30 november 2009, 20:38
Doet hij het rechtstreeks op de TV wel?

De Cisco heeft de nodige issues met versterkers, door te testen of hij direct op de TV wel werkt weet je of het daaraan ligt.

marcomp
1 december 2009, 17:50
rechtstreeks op de tv werkt het wel, maar ik wil hem via de hdmi versterker laten lopen.

xahmol
2 december 2009, 06:51
rechtstreeks op de tv werkt het wel, maar ik wil hem via de hdmi versterker laten lopen.

Ok, dan vrees ik dat je je hoop moet gaan vestigen op een volgende FW update van de Cisco. Het is bekend dat de Cisco de nodige issues heeft om aangesloten te worden via een receiver (al komt het niet zo vaak voor dat je helemaal geen beeld hebt).
Wat voor receiver heb je trouwens?

sjoewi
2 december 2009, 09:03
hallo,
ik heb het volgende problem met de 8455 dvb, als ik heb volledig hdmi aan wil sluiten, is mij verteld, dat ik het hdmi uitgangsignaal met een hdmi kabel, via mijn hdmi reciever naar de tv moet laten lopen, echter als ik dit doe, dan krijg ik of geen beeld, of geen geluid, terwijl ik alle andere apparatuur, wel kan laten lopen via de reciever. kent iemand dit probleem enzoja, weet iemand een oplosssing, de recivier, heeft 4 ik hdmi in en 1 keer uit.

ff uit nieuwsgierigheid... waarom zou je hem zo willen aansluiten?

xahmol
2 december 2009, 09:17
ff uit nieuwsgierigheid... waarom zou je hem zo willen aansluiten?

Omdat je dan:
- maar één HDMI kabel naar je TV nodig hebt (die van versterker naar TV) ongeacht hoeveel apparaten je hebt (in mijn geval staan vier apparaten via HDMI aangesloten);
- de receiver dan meteen een HDMI switcher is zodat je veel meer apparaten via HDMI kan aansluiten dan HDMI poorten op je TV (mijn TV heeft maar 2 HDMI poorten, twee minder dus dan ik HDMI apparaten heb);
- het geluid dan meteen in de receiver komt en daarmee op je hifiset zonder lipsynch issues die je wel vaak hebt als je beeld direct op de TV en geluid via coax of toslink naar je versterker hebt. Geluid van zelfs de beste TV zelf is natuurlijk een absolute aanfluiting vergeleken met geluid over een goede receiver met goede boxen;
- de scaler van iig mijn versterker stukken beter is dan die van mijn TV, waardoor ook niet HD beelden er beter uitzien.

realdaffy
2 december 2009, 10:29
Dat gaat helaas niet werken.


HDMI van decoder naar TV (je hebt je 2e aansluiting nog over)
Audio van decoder naar receiver of van TV naar receiver (moet je maar kijken welke het minste lipsync problemen geeft)

xahmol
2 december 2009, 10:52
Dat gaat helaas niet werken.


HDMI van decoder naar TV (je hebt je 2e aansluiting nog over)
Audio van decoder naar receiver of van TV naar receiver (moet je maar kijken welke het minste lipsync problemen geeft)



Eh, wat gaat niet werken? Bij mij werkt het prima hoor ;-) Heb mijn Cisco toch echt via HDMI op mijn versterker (Sony STR-DA5200ES) aangesloten voordat het naar mijn TV (Philips 32PF9530/10) gaat.

Ik reageerde op de reactie waarom je via een receiver überhaupt zou willen aansluiten, niet om te zeggen dat het bij mij niet werkt.

Alleen geeft bij de meese mensen de route via de reciever in meer of mindere mate issues. Bij mij ook, maar bij mij zijn ze gelukkig nogal controleerbaar (af en toe een groen scherm of sneeuw, wat op te lossen is door de Cisco even op standby en weer aan te zetten).

Topic starter heeft alleen helemaal geen beeld en dat is natuurlijk een stuk vervelender.

Blijft dat al deze HDMI issues onacceptabel zijn en opgelost moeten worden door Cisco/Ziggo. Geen van mijn andere apparaten heeft nml ook maar iets van deze issues.

realdaffy
3 december 2009, 14:36
Het zou natuurlijk gewoon moeten kunnen werken, maar zover ik begrepen heb heeft de Cisco problemen met sommige receivers, blijkbaar ook die van de TS, dus gaat dit niet werken bij hem zonder firmware update.

De oplossing die ik eerder omschreef kan dan gebruikt worden totdat zijn receiver wel normaal werkt met de Cisco na bv. een firmware upgrade.

marcomp
3 december 2009, 19:17
ik heb de marantz reciever nr1501, de decoder update gaat niet, altans, hij staat op auto maar geeft aan dat er geen update is.
met betrekking tot geen beeld, als ik tijdens afspelen de hdmi kabel aansluitm, dan heb ik beeld maar geen geluid, als ik de decoder uitzet en alles aansluit via de reciever, dan heb ik geen beeld en heel zacht geluid.
ik denk dat het inderdaad met een conflict tussen reciever en decoder te maken heeft.
zit niks anders op, dan te wachten op een update dan:-P:pompom:

realdaffy
3 december 2009, 20:04
Stuur anders ff een mailtje naar Cisco om het conflict met jouw type receiver te melden, dan kunnen ze er rekening mee houden voor de volgende update.

lkaspers
3 december 2009, 21:22
Hoi Marcomp,

Heel toevallig las ik dit bericht.
Het bevreemdt mij ten zeerste, want wij hebben eveneens een Marantz a/v receiver NR 1501 (zwarte uitvoering).
Aangesloten op de manier, zoals jij het beschreef en wilde uitvoeren.
We hebben eem Samsung UE40B6000 LED, de Marantz, Cisco 8544 DBV, boxen aan de Marantz, Xbox360 en een WD TV live mediaspeler, (hangend in het netwerk) aangesloten. LinksysWRT160N router en laptop met Windows7. Overal ook nog Toslinkkabels naar toe. En Alles in één tot slot natuurlijk.
Alles werkt naar behoren. Dus volgens mij zou het bij jou ook moeten kunnen. De laatste update van de Cisco kwam automatisch binnen. Pas geleden 's morgens om half 7 (zag ik heel toevallig).

Een paar vraagjes aan jou:
Wat voor merk TV toestel heb je? Heb je de juiste source daar gekozen en goed ingesteld?
Heb je de TV-HDMI uitgang op jouw Marantz goed ingesteld?
Ik ben reuze benieuwd, want wij zeer tevreden met onze Marantz.
suces alvast :)
groetjes Louis

appie1
4 december 2009, 12:22
hoi,

ik heb een onkyo 607...geen enkel probleem...

aansluiten en werken. Controleer wel even of de instellingen van de cisco goed zijn...beeld en geluid.
staan de inputs van de versterken goed enz.

bobtb
7 januari 2010, 17:22
Hoi Marcomp,

Heel toevallig las ik dit bericht.
Het bevreemdt mij ten zeerste, want wij hebben eveneens een Marantz a/v receiver NR 1501 (zwarte uitvoering).
Aangesloten op de manier, zoals jij het beschreef en wilde uitvoeren.
We hebben eem Samsung UE40B6000 LED, de Marantz, Cisco 8544 DBV, boxen aan de Marantz, Xbox360 en een WD TV live mediaspeler, (hangend in het netwerk) aangesloten. LinksysWRT160N router en laptop met Windows7. Overal ook nog Toslinkkabels naar toe. En Alles in één tot slot natuurlijk.
Alles werkt naar behoren. Dus volgens mij zou het bij jou ook moeten kunnen. De laatste update van de Cisco kwam automatisch binnen. Pas geleden 's morgens om half 7 (zag ik heel toevallig).

Een paar vraagjes aan jou:
Wat voor merk TV toestel heb je? Heb je de juiste source daar gekozen en goed ingesteld?
Heb je de TV-HDMI uitgang op jouw Marantz goed ingesteld?
Ik ben reuze benieuwd, want wij zeer tevreden met onze Marantz.
suces alvast :)
groetjes Louis

Hoi Louis,

Ik heb zelf sinds kort ook de Marantz NR 1501, in combinatie met een Philips LCD 42PFL3604/12 (107 cm) tv.
Ik heb heel even beeld gehad via de receiver, maar op de een of andere manier ineens niet meer, alles wat ik probeer, het blijft zwart.
De decoder direct naar de tv aansluiten werkt prima.

Zou je mij misschien kunnen vertellen wat de goede instellingen op de Marantz zijn voor jou? Dan kan ik dat ook proberen.

En op de decoder, heb je daar misschien ook iets ingesteld, zoals de resolutie of iets anders wat met de HDMI output te maken heeft?

Groet,
Bob

lkaspers
8 januari 2010, 20:24
Hoi Bob,

Heb jij je TV op de juiste bron ingesteld? Dus <naam Marantz hdmi>.
Op de Marantz heet dat DSS.
Aan de HDMI uitgang(DSS) van de Marantz die naar jouw TV gaat kun je volgens mij verders niets instellen.
Ik heb HDMI en toslinkkabels voor 5-1 surround sound via de Marantz, waardoor mijn instellingen er wellicht anders uitzien dan bij jou.

Hoe regel jij jouw geluid? Via de TV gewoon of via de Marantz?
Ik neem eigenlijk aan, dat jij diverse boxen aan jouw Marantz hebt hangen? Dus waarom dan niet jouw geluid alleen via de Marantz en de boxen?

Als ik mij goed herinner hoefde ik bij HDMI weinig tot niets in te stellen.
Later heb ik er toslinkkabels bij gestopt en moest mijn Samsung geluid naar externe speakers instellen.

Is de kwaliteit van de HDMI kabels in orde?

Resumerend heb ik:
Een HDMI kabel van de Cisco decoder naar de Marantz en een HDMI kabeld (uitgang Marantz) naar de TV.
Een toslinkkabel van de Cisco naar de Marantz en de Marantz input(DSS) als volgt ingesteld:
digital in: dig-2
auto mode: digital
auto surround: auto
lipsync: 70 ms

Ik hoop, dat je hier wat aan hebt. Ik hoor het graag van jou.

groet Louis

bobtb
9 januari 2010, 20:46
Hoi Louis,

Bedankt voor je feedback, je hebt eigenlijk bevestigd dat ik niets fout had aangesloten of ingesteld.

Wat ik nu heb gedaan is ook een toslinkkabel kopen en die tussen de decoder en op de Marantz DIG-2 aansluiten voor het geluid.
Ik was in de veronderstelling dat dit al over de HDMI zou gaan, maar aangezien alles stil bleef, blijkbaar toch niet.
Ik heb tevens een duurdere HDMI kabel gekocht voor tussen de decoder en de Marantz, ik heb beeld!! (en geluid, uiteraard).

Wat ik wel vreemd vind, is dat wanneer ik naar mijn Marantz system menu ga en daarna terug naar de tv, blijft het beeld weer zwart.
Ik moet dan de decoder uit- en weer aanzetten voordat ik beeld krijg, hoogst vervelend. Maar gelukkig hoef ik niet zovaak naar dat menu.

Alles werkt nu in ieder geval, het is me wel duidelijk geworden dat de kwaliteit van de HDMI kabel echt een verschil maakt tussen wel of geen beeld.

Dus, alles behalve de lipsync, heb ik met de aanschaf van die glaskabel nu alles hetzelfde aangesloten als jij ;)

Thanks again!

lkaspers
9 januari 2010, 22:19
Hey die Bob,

Fijn dat alles nu werkt! :)
Wisseling van menu is mij ook een raadsel.
Waarschijnlijk werk jij met diverse afstandbedieningen.
Het lijkt op dat de wisseling op de marantz niet lekker loopt, maar is een beetje moeilijk te beoordelen zo.
Op mijn Logitech afstandbediening zitten ook nog een paar onvolkomenheden. Nah, elke gek z'n gebrek en alles went, behalve een vent, tenzij je een ...... bent :thankyou:

Idd, eenmaal ingesteld komt je eigenlijk niet meer in dat menu op de marantz.

Lipsync is een kwestie van ff uitproberen.
In ieder geval veel kijk- en luisterplezier toegewenst. :applause:

groetjes Louis

Stingray
14 januari 2010, 20:31
hallo,

ik heb ook mijn Cisco via HDMI naar een Marantz NR1501, via HDMI-Out gekoppeld aan mijn Philips 37PFL9604. Geluid via glaskabel.
Instellingen zijn zoals Louis en Bob hierboven hadden vermeld.
Ik had ook problemen met dan weer wel beeld / dan weer geen beeld.
Ik heb dus maar een dikkere, betere, duurdere HDMI kabel aangeschaft, maar toch blijft soms het beeld weg als alles aangezet wordt.
Als ik dan vervolgens de tv weer uit/aan zet is het probleem meestal in 1x opgelost. Ik heb al geprobeerd of het te maken heeft met de volgorde van het aanzetten van de apparatuur, maar kan er geen logica in ontdekken.

Iemand enig idee of ik hier iets aan kan doen in instellingen van Marantz of Cisco ?
Anders denk ik dat ik het moet zoeken in (een mogelijke update van) mijn Ambilight....

mvgr Richard