View Full Version : Vraag: Twee afstandsbedieningen???


VideJo
28 november 2009, 08:37
Het ziet er naar uit, dat wij nu ook over gaan stappen naar HD. Dus ben ik mij aan het ori๋nteren.
Ik wil een tv gaan kiezen, die ook de mogelijkheid heeft om hem aan te sluiten op de computer en ik wil de mogelijkheid hebben om andere programma's op te nemen, dan het kanaal, waar je nu naar zit te kijken.
In mijn huidige situatie is de kabel aangesloten op de VCR en die kabel is dan doorgelust naar de tv. Om tv te kijken, heb ik dus maar 1 AB nodig.
Nu lees ik vaak dat je in een nieuwe configuratie twee AB's nodig hebt, als je alleen maar tv wilt kijken. Dan moet je dus ook de AB van de combi decoder/PVR bedienen. Klopt dat? Of kan het net zo werken als in mijn huidige configuratie?
Ik zit te denken aan de aanschaf van een Humax iHDR 5050c, in combinatie met een Philips 32PFL9604.

Gerardus
28 november 2009, 09:32
Het ziet er naar uit, dat wij nu ook over gaan stappen naar HD. Dus ben ik mij aan het ori๋nteren.
Ik wil een tv gaan kiezen, die ook de mogelijkheid heeft om hem aan te sluiten op de computer en ik wil de mogelijkheid hebben om andere programma's op te nemen, dan het kanaal, waar je nu naar zit te kijken.
In mijn huidige situatie is de kabel aangesloten op de VCR en die kabel is dan doorgelust naar de tv. Om tv te kijken, heb ik dus maar 1 AB nodig.
Nu lees ik vaak dat je in een nieuwe configuratie twee AB's nodig hebt, als je alleen maar tv wilt kijken. Dan moet je dus ook de AB van de combi decoder/PVR bedienen. Klopt dat? Of kan het net zo werken als in mijn huidige configuratie?
Ik zit te denken aan de aanschaf van een Humax iHDR 5050c, in combinatie met een Philips 32PFL9604.


Ik kan je dat sterk aanraden. Zelf heb ik ook die Humax en ook een dergelijke Philips TV. Inderdaad 2 afstandbedieningen, maar die van de tv is alleen nodig om hem aan en uit te zetten, zodat je die eigenlijk ook weg kunt leggen, omdat je verder alles met de Humax afstandbediening doet. Je went snel aan dat nadeeltje als je de voordelen van de pvr hebt ondervonden. De kwaliteit van het beeld is altijd goed en de timeschift wil je nooit meer missen. Zie andere discussies van mij.

VideJo
28 november 2009, 10:24
Pak van mijn hart, dat er geen grote nadelen aan het gebruik van de AB van de Humax hangen.
En je gebruikt de AB van de tv eigenlijk alleen maar om het geluid harder of zachter te zetten en om het beeld op je voorkeuren aan te passen?
En de teletekst, gaat dat dan ook met de AB van de Humax?

Gerardus
28 november 2009, 10:44
Pak van mijn hart, dat er geen grote nadelen aan het gebruik van de AB van de Humax hangen.
En je gebruikt de AB van de tv eigenlijk alleen maar om het geluid harder of zachter te zetten en om het beeld op je voorkeuren aan te passen?
En de teletekst, gaat dat dan ook met de AB van de Humax?

Geluid doe je normaliter met de Humax. Net als de telefoontoets. Beeldvoorkeuren staan bij mij altijd goed. Alles staat op 16.9 (geloof ik) Als er 4:3 beelden zijn wil ik die beelden toch niet beeldvullend. Die dikke koppen en die rugbyballen bij voetbal kan ik toch niet aanzien. Teletekst is van de tv wel beter/sneller maar kan ook op de humax. Alleen mijn vrouw gebruikt dat. Zelf weet ik het knopje niet eens meer te zitten.

TheGrouch
28 november 2009, 11:11
Ik kan je dat sterk aanraden. Zelf heb ik ook die Humax en ook een dergelijke Philips TV. Inderdaad 2 afstandbedieningen, maar die van de tv is alleen nodig om hem aan en uit te zetten, zodat je die eigenlijk ook weg kunt leggen, omdat je verder alles met de Humax afstandbediening doet.

Je kunt de AB van de humax toch 'programmeren' om de functies van de tv te gebruiken zoals aan/uit zetten.

zie http://www.myhumax.nl/gebruiksaanwijzingen_specs/Gebruiksaanwijzing%20HUMAX%20iHRD-5050c.pdf
blz 72 en verder

Mijn vrouw gebruikt bij haar humax / lg combinatie boven alleen de ab van de humax om de tv aan te zetten alsmede de humax.
(beneden heb ik ้้n philips pronto voor alle apparatuur :-P)

Gerardus
28 november 2009, 11:28
Je kunt de AB van de humax toch 'programmeren' om de functies van de tv te gebruiken zoals aan/uit zetten.

zie http://www.myhumax.nl/gebruiksaanwijzingen_specs/Gebruiksaanwijzing%20HUMAX%20iHRD-5050c.pdf
blz 72 en verder

Mijn vrouw gebruikt bij haar humax / lg combinatie boven alleen de ab van de humax om de tv aan te zetten alsmede de humax.
(beneden heb ik ้้n philips pronto voor alle apparatuur :-P)

Dat wist ik niet. Ik heb even gekeken en ik snap het nog niet helemaal. Maar dit wil ik wel eens een keer gaan proberen. In ieder geval bedankt.

Ik besef me verder dat ik doordat er geen gebruiksaanwijzing op papier is ik heel veel functies nog niet gevonden heb. Pas als je wat echt mist ga je pas zoeken, maar dan ook alleen als het echt nodig is.

VideJo
28 november 2009, 12:24
Tot zover ben ik een stuk gelukkiger geworden.
Maar nu heb ik nog een vervolgvraag.
Als je een Humax en een HD tv koopt, bijvoorbeeld bij een winkel in het dorp, dan krijg je daar, als je daarom vraagt, een Smartcard van Ziggo bij. Als ik het goed begrijp kan je dan een aantal dagen HD kijken, waarna je de Smartcard moet valideren. Dan krijg je bij een All in One abo een splitter van Ziggo om je Internet en telefoon af te splitsen.
Zi ik zo goed te denken?

Gerardus
28 november 2009, 12:25
Dat wist ik niet. Ik heb even gekeken en ik snap het nog niet helemaal. Maar dit wil ik wel eens een keer gaan proberen. In ieder geval bedankt.

Ik besef me verder dat ik doordat er geen gebruiksaanwijzing op papier is ik heel veel functies nog niet gevonden heb. Pas als je wat echt mist ga je pas zoeken, maar dan ook alleen als het echt nodig is.


Het is gelukt.:pompom: Mijn 32pfl9603 ging het doen met de code 0556. Dus geen ci1 meer nodig. Alles kan met 1 afstandbediening.:pompom:
Een groot :applause: voor TheGrouch.:thumb up:

Renatus
28 november 2009, 12:33
Als je een Humax en een HD tv koopt, bijvoorbeeld bij een winkel in het dorp, dan krijg je daar, als je daarom vraagt, een Smartcard van Ziggo bij. Als ik het goed begrijp kan je dan een aantal dagen HD kijken, waarna je de Smartcard moet valideren. Dan krijg je bij een All in One abo een splitter van Ziggo om je Internet en telefoon af te splitsen.
Zi ik zo goed te denken?

De smartcard krijg je niet, die moet je kopen (29,95). De smartcard kan je direct activeren, je hebt sowieso een periode alle zenders - ook de HD - tot je beschikking (meestal twee weken)

De splitter die je krijgt is om je kabel signaal te splitsen voor je tv/radio signaal en het internet signaal naar je modem. De telefoon gaat via het modem.

Gerardus
28 november 2009, 12:35
Tot zover ben ik een stuk gelukkiger geworden.
Maar nu heb ik nog een vervolgvraag.
Als je een Humax en een HD tv koopt, bijvoorbeeld bij een winkel in het dorp, dan krijg je daar, als je daarom vraagt, een Smartcard van Ziggo bij. Als ik het goed begrijp kan je dan een aantal dagen HD kijken, waarna je de Smartcard moet valideren. Dan krijg je bij een All in One abo een splitter van Ziggo om je Internet en telefoon af te splitsen.
Zi ik zo goed te denken?

Dat valideren kun je dan natuurlijk direct doen. Dan heb je de minste kans dat je na 3 weken de helpdesk moet bellen omdat de smartcard het niet doet.
Bij een All in 1 abonnement krijg je een AOP waarop je de modem en 2 coax kabels kunt aansluiten. ษ้n naar je decoder en een naar (analoog) radio. Op de modem (ook bij het abonnement) kun je tenslotte je telefoon en computer(router) aansluiten.

VideJo
28 november 2009, 13:28
Ik zit al bijna in de kruipruimte. Om alle verlengingen en splitsers er uit te halen en om de coax eindelijk maar eens naar de meterkast te leiden. Dan kan ik de ommanteling van de coax ook gelijk aarden.
Ja, krijgen is er tegenwoordig niet meer bij he? maar als je geen korting vraagt bij de BCC, dan krijg je de Smartcard voor niks. Wedden?

VideJo
28 november 2009, 14:46
Bij een All in 1 abonnement krijg je een AOP waarop je de modem en 2 coax kabels kunt aansluiten.
Nu wilde ik niet alles vragen, waar ik nog nooit van heb gehoord, dus heb ik de zoekfunctie ingezet om te vinden wat een AOP is. Niet gevonden. Wellicht te kort voor een zoekterm.
Ik neem aan, dat iemand mij de hele woorden van die afkorting kan geven.
Newbee . . .

GolfTouch
28 november 2009, 14:56
Nu wilde ik niet alles vragen, waar ik nog nooit van heb gehoord, dus heb ik de zoekfunctie ingezet om te vinden wat een AOP is. Niet gevonden. Wellicht te kort voor een zoekterm.
Ik neem aan, dat iemand mij de hele woorden van die afkorting kan geven.
Newbee . . .

Het AOP (abonnee overname punt) is de plaats waar de kabel van Ziggo (groene kabel) je woning binnenkomt. Vaak in de meterkast of bv woonkamer. Op deze kabel zit de wandcontactdoos.

Hierbij een link waar je wat afbeeldingen kunt zien:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=152044#post152044

VideJo
28 november 2009, 15:44
Ja, nee, ik woon in een huis van 1978 en toen werden de coax kabels nog onder de grond gelaten. Ze komen pas bovengronds in de huiskamer. Dus moet ik die groene kabel in de kruipruimte afkappen en naar een plaats in de meterkast voeren, alwaar het AOP zal komen. Vandaar zal ik de diverse aftakkingen dus weer door moeten voeren naar de benodigde plaatsen.
Je zal maar te oud zijn om dat te doen . . . of niet technisch . . . die monteur van Ziggo die gaat toch niet de kruipruimte in? En nieuwe kabels trekken zal hij zeker niet doen. Ben je als minderbedeelde toch minder bedeeld.