View Full Version : Vraag: Vreemde browsercapriolen


irix
28 november 2009, 00:07
Dag iedereen,

Ik heb een Arris modem wat (in elk geval via usenet) zijn snelheid netjes haalt. Op zich weinig problemen over all, maar toch een paar rarigheidjes.

1: Regelmatig gebeurt het dat sites willekeurig niet bereikbaar lijken. Dit is site-en browseronafhankelijk. Zelfs Google dus, met IE, met Opera, met Chrome, op een Windows 7 pc, op een Vista laptop en op een Mac. Een keer refreshen en de site doet het weer. Ik merk dat meerdere mensen in de buurt hier last van hebben. Het is pas sinds het onderhoud aan de kasten (Noord-Holland Noord). Wat is dit voor iets geks?

2: Speedtests sporen niet. Niet op speedtest.net en niet op speedtest.ziggo.nl. Begint dan met 8MB/s en opeens krijg ik waarden als 150MB/s of zelfs 580MB/s. Dat kan helemaal niet, want ondanks dat ik een gigabit router heb is de WAN poort maar 100mbit, dus meer dan 100mbit tussen modem en router is gewoon onmogelijk. Wat kan dit zijn?

Buiten deze rariteiten ondervind ik vrijwel nooit problemen. Vandaag viel wel het modem offline, maar stekker er uit en er in en hij deed het weer. Was voor het eerst in maanden.

Uniseat
28 november 2009, 19:42
Lol, ben je weer niet de enige die dat had.
Heb er al een paar dagen last van.
Met diverse browsers geprobeerd.
Tevens was dit ook met een arris modem.
Zelfs al probeer ik een pagina terug te gaan, klapt de verbinding bijna eruit.
Gaat weer geweldig. :mrgreen:

grtz bas

Uniseat
29 november 2009, 11:50
Na een modem reset, lijkt het nu opgelost te zijn. :mrgreen:

grtz bas