View Full Version : Vraag: Welke wandcontactdoos


Bertil
27 november 2009, 22:29
Hallo,
vandaag heb ik een installatiepakket ontvangen met een Cisco HD ontvanger.
Nu staat er in de handleiding dat ik mijn WCD met 2 aansluitingen moet vervangen door de een-gats doos uit het pakket.
Nu heb ik 2 hoofdaansluitdozen en geen een-gats doos.

Nu is mijn vraag moet ik mijn oude WCD vervangen?
En zo ja, kan dat met zo'n hoofdaansluitdoos of moet ik een een-gats doos aanschaffen?

GolfTouch
27 november 2009, 23:12
Nu heb ik 2 hoofdaansluitdozen en geen een-gats doos.


Hoe bedoel je dit? Komen er bij jou 2 groene kabels binnen met op ieder een AOP (abonnee overname punt)? Of bedoel je een WCD met 2-gats aansluiting, bv R-TV?

Bertil
27 november 2009, 23:14
Sorry, in de woonkamer zit een 2 gats doos.

In de meterkast komt 1 kabel binnen welke ik met een hoofdaansluitdoos aansluit.
Maar kan ik die andere dan in de woonkamer gebruiken als WCD?

GolfTouch
27 november 2009, 23:24
Oke, duidelijk.
De 1 gats aansluitdoos plaats je in de meterkast, en je vervangt dus je 2 gats doos die er nu zit. Althans, ik ga er even vanuit dat daar jouw AOP zit. Dus de groene kabel van Ziggo die in jouw woning binnen komt. Als het goed is zit in jouw pakket ook een Tratec versterker. Die plaats je in de meterkast en vanuit deze versterker ga je naar de woonkamer. In je meterkast kun je dan het modem van Ziggo plaatsen (als je internet van Ziggo hebt).