View Full Version : Geen beeld Ned 3 HD


JanvdB
25 november 2009, 20:28
Beste Forumleden,
Zojust geconstateerd, dat ik geen beeld krijg op Ned.3 HD.
Alle overige zenders inclusief Hd zenders, werken goed.
Hoe is dat bij jullie?
Postcode gebied 2332PH
Kwaliteit 100 %
Signaalsterkte 88%
Ber 0 -E5.
Dus dat is goed, maar geen beeld!

ArChie
25 november 2009, 20:44
Nederland 3 HD is samen met nog twee kanalen verplaatst naar een andere Transport Stream in Ziggo/Casema en Ziggo/Multikabel gebied. Zie het volgende topic voor meer informatie:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/32983950#32983950

G.bruiker
25 november 2009, 21:01
Nederland 3 HD is samen met nog twee kanalen verplaatst naar een andere Transport Stream in Ziggo/Casema en Ziggo/Multikabel gebied. Zie het volgende topic voor meer informatie:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/32983950#32983950
Een waardevol topic.... vraag me alleen af wat het doel is van die grote verhuizing en waarom het webcare team (leven die nog ? ) dit niet heeft aangekondigd ?

JanvdB
25 november 2009, 21:45
Beste ArChie,
Bedankt voor de tip.
Opnieuw zenders laten zoeken, alles is weer in orde.
Jammer dat ZIggo dat niet even meldt op zijn teletekst, of bij de storingssite .
Fijn dat er een forum is, en dat er direct gereageerd wordt.
Nogmaals dank,
JanvdB

anoniem
25 november 2009, 22:03
Een waardevol topic.... vraag me alleen af wat het doel is van die grote verhuizing en waarom het webcare team (leven die nog ? ) dit niet heeft aangekondigd ?

Er vindt een herschikking plaats om meer ruimte te maken voor internet.

Donthuis
26 november 2009, 12:10
Beste Forumleden,
Zojust geconstateerd, dat ik geen beeld krijg op Ned.3 HD.
Alle overige zenders inclusief Hd zenders, werken goed.
Hoe is dat bij jullie?
Postcode gebied 2332PH
Kwaliteit 100 %
Signaalsterkte 88%
Ber 0 -E5.
Dus dat is goed, maar geen beeld!

Idem in postcodegebied 2286: géén Ned 3 HD, wel in SD overigens, duidelijk technisch probleem veroorzaakt door Ziggo. Vanochtend volgens mij al weer terug, de dag erna weer foetsie. Na een handmatig gestarte "kanalen bijwerken" vandaag alles weer in orde. Aangezien de Philips TV de zender update niet had gemeld en Ziggo kennelijk toch wel vaker met kanalen schuift dan ons bekend is, heb ik de optie automatische (dagelijkse) zender update in standby toestand toch maar aangezet. :idea:Schijnt met deze FW66 nog wel eens volledige opstart van de TV op te leveren. We zullen zien hoe vaak, wordt zonodig elders vervolgd......

Excalibur
26 november 2009, 12:53
idem in postcodegebied 2286: géén NEd 3 HD, wel in SD overigens, duidelijk technisch probleem bij Ziggo. Vanochtend volgens mij al weer terug
Zoals hierboven te lezen valt, had dat te maken met een herschikking van de kanalen. Ofwel had waarschijnlijk direct door jezelf opgelost kunnen worden door het opnieuw scannen van de kanalen.

Donthuis
27 november 2009, 10:54
Zoals hierboven te lezen valt, had dat te maken met een herschikking van de kanalen. Ofwel had waarschijnlijk direct door jezelf opgelost kunnen worden door het opnieuw scannen van de kanalen.


Vanochtend eerst alle kanalen op NED 1 HD na foetsie, na een half uur alles behalve NED 3 HD terug. Kortom deze zender is kennelijk het meest problematische voor Ziggo om overeind te houden... :oops:

NB Ook het via de Website activeren van de smartcard en abonneren op de gewenste pakketkeuzes loopt niet van een leien dakje. Dit geeft men aan de telefoon openlijk toe, inmiddels heeft het handproces alsnog gewerkt.

Tom-
29 november 2009, 15:05
Ik word er ook een beetje gek van? Nederland3HD blijft wegvallen, maar ook Eurosport bijvoorbeeld is af en toe weg, en zo nog wat willekeurige zenders.

Zal eens herscannen, maar irritant is het wel.

Donthuis
29 november 2009, 15:27
Volgens mij is Ziggo een beetje vreemd bezig: enerzijds uitputtend de software testen, met de CI+-zaken als de meest taaie problematiek en tegelijkertijd met enige regelmaat de zenderconfiguraties veranderen.

Dat is vragen om moeilijkheden: wil je softwarefouten zo snel mogelijk ergens uitkrijgen dan moet de configuratie tenminste enige tijd constant blijven. Want alleen dan kan je de terugkoppeling van de gebruikers zuiver houden. :oops:

Jarenlang ben ik bij PTT, later KPN verantwoordelijk geweest voor het besturen van het software ontwikkelings-, test- en vrijgaveproces. Geloof maar dat er even pas op de plaats werd gemaakt in de configuratie, als er nog hardnekkige softwareproblemen opgelost moesten worden... :idea:

Opteron-pv
29 november 2009, 17:39
Ik had afgelopen week ook nederland 3 HD handmatig moeten terug zetten.

NL3HD was uit mijn gesorteerde lijst verdwenen, ik kon de zender wel terug vinden in de HD tab.

pboes
1 december 2009, 08:05
Er vindt een herschikking plaats om meer ruimte te maken voor internet.
Dus niet voor meer HD-zenders??

Donthuis
1 december 2009, 09:49
Dus niet voor meer HD-zenders??

Gezien de enorme publiciteit over het all in 1 pakket en de druk die Ziggo alsmaar legt op het afnemen van zowel TV als Internet + Telefonie, mag je ervan uitgaan dat hun prioriteiten aan het schuiven zijn. Dat alles moet toch allemaal over dezelfde verbinding naar de huizen van de klanten toe, dus technisch begrijp ik die verandering wel. Maar het levert ook minder ruimte voor HD en extra gedoe voor ons als kabelgebruikers op. Gisteren was er weer een zenderupdate, overigens zonder dat er een zender afging of bijkwam. Ik hoop dat ze er nu eindelijk eens mee ophouden.. :no:


NB Zelf ben ik overigens zeer tevreden over het totale kabelaanbod van Ziggo, maar zal toch ten principale mijn Internet en Telefonie elders blijven afnemen. Dan valt tenminste nooit alles tegelijk uit bij een storing. Ik ken veel familieleden en kennissen die eerder alles bij Casema/Ziggo hadden en nu welbewust niet meer. Maar dit is verder "off topic".....

hva
1 december 2009, 21:55
Ik had afgelopen week ook nederland 3 HD handmatig moeten terug zetten.

NL3HD was uit mijn gesorteerde lijst verdwenen, ik kon de zender wel terug vinden in de HD tab.

Ik heb de vraag over verdwenen ned 3HD ook al in een ander draadje geplaatst en blijkbaar een bekend probleem. Ik weet nu echter nog steeds niet hoe ik ned3hd terug krijg zonder herinstallatie van alle kanalen.
Wat bedoel jij met HD tab?
Als ik in het menu bij decoder kijk kom ik wel een lijstje tegen maar ook daar wordt op de plek van ned3hd niets weergegeven. (Automatische zender update heb ik aan staan).
Thanks for a clue!

Donthuis
2 december 2009, 12:56
Ik heb de vraag over verdwenen ned 3HD ook al in een ander draadje geplaatst en blijkbaar een bekend probleem. Ik weet nu echter nog steeds niet hoe ik ned3hd terug krijg zonder herinstallatie van alle kanalen.
Wat bedoel jij met HD tab?
Als ik in het menu bij decoder kijk kom ik wel een lijstje tegen maar ook daar wordt op de plek van ned3hd niets weergegeven. (Automatische zender update heb ik aan staan).
Thanks for a clue!

Bij de automatische installatie van alle zenders in het configuratiemenu is de tweede optie "zender bijwerken" en dan is er géén volledige herinstallatie. Dat het bijwerken nauwelijks sneller werkt dan een complete herinstallatie valt wel op. Kennelijk duurt het aflopen van de lijsten digitale en analoge zenders gewoon lang en verschillen opnieuw vastleggen of bijwerken nauwelijks qua overige tijd. Bijwerken heb ik zelf maar op automatisch teruggezet, 's ochtends om 6 u kijk ik toch geen TV :-D on

G.bruiker
3 december 2009, 11:42
Ik heb de vraag over verdwenen ned 3HD ook al in een ander draadje geplaatst en blijkbaar een bekend probleem. Ik weet nu echter nog steeds niet hoe ik ned3hd terug krijg zonder herinstallatie van alle kanalen.
Wat bedoel jij met HD tab?
Als ik in het menu bij decoder kijk kom ik wel een lijstje tegen maar ook daar wordt op de plek van ned3hd niets weergegeven. (Automatische zender update heb ik aan staan).
Thanks for a clue!
Humaxen hebben aparte "tabbladen" voor HD zenders, met een kleur sneltoets.

Jzer
7 december 2009, 12:06
Bij mij is Nederland 3 HD ook op zwart gegaan. Bij mij werkt het bijwerken van de zenders niet...Maw hij vindt bij het bijwerken geen nieuwe zenders en blijft Nederland 3 HD op zwart.

Ik heb een Philips 47PFL8404 met CAM CI+ module van Ziggo.

Iemand suggesties?

Dank