View Full Version : Vraag: CPU 100% en meer problemen


derpeck
22 november 2009, 16:48
Beste mensen,

afgelopen week heb ik internetbeveiliging van Ziggo geinstalleerd op de PC. Na installatie loopt de CPU telkens op naar 100% met het logische gevolg dat de pc vreselijk traag wordt.

Na een volledige systeemscan om te controleren of dit probleem niet veroorzaakt werd door iets anders, vond F-secure niets. De CPU blijft dus nog steeds rond 100% staan.

Opvallend is dat meteen na het opstarten al gevraagd wordt of ik een probleemrapport wil verzenden omdat fssm32.exe een probleem heeft gehad.

Als ik in taakbeheer kijk welk programma zo veel CPU gebruikt, dan zie ik dat toepassingen met "fs" in de naam veel gebruiken.

Op dit moment kan ik niet bij die PC komen omdat ik niet thuis ben, maar als jullie er meer over willen weten om zo tot een zo passend mogelijk antwoord te kunnen komen, dan hoor ik het graag en zal ik dit zo snel mogelijk melden.

Ik hoop dat er hier iemand is die mij (hopelijk snel :)) kan helpen.


Alvast bedankt.

Peck

CeeS
22 november 2009, 18:00
Wanneer heb je die versie gedownload ?
Er is op 13 november een nieuwe versie online gezet die ook geschikt is voor Windows 7, heb je deze versie al ?

Misschien moet je misschien proberen deze versie opnieuw te installeren ?

Kan het zijn dat je vorige anti-virus pakket nog ergens actief is ?
Soms wil een antivirus pakket zich moeilijk laten verwijderen en zou het kunnen dat je 'oude' nog werkt en niet goed samenwerkt met de nieuwe.

Kun je anders wat meer info geven over je systeem, welke antivirus je hiervoor had en of het al vanaf het begin is toen je het geinstalleerd hebt dat de load op 100% staat etc.

derpeck
22 november 2009, 18:07
Wanneer heb je die versie gedownload ?
Er is op 13 november een nieuwe versie online gezet die ook geschikt is voor Windows 7, heb je deze versie al ?

Misschien moet je misschien proberen deze versie opnieuw te installeren ?

Kan het zijn dat je vorige anti-virus pakket nog ergens actief is ?
Soms wil een antivirus pakket zich moeilijk laten verwijderen en zou het kunnen dat je 'oude' nog werkt en niet goed samenwerkt met de nieuwe.

Kun je anders wat meer info geven over je systeem, welke antivirus je hiervoor had en of het al vanaf het begin is toen je het geinstalleerd hebt dat de load op 100% staat etc.

Afgelopen week (Dus na de 13e) heb ik het gedownload. De voorgaande virusscanner op de pc was Norton. Deze heb ik door het installatieprogramma van Ziggo internetbeveiliging laten verwijderen. Systeeminfo zal ik morgen even bij elkaar sprokkelen als ik thuis ben. Dat weet ik zo niet allemaal uit mijn hoofd :)

marcedwin
22 november 2009, 18:17
Lees ook dit (http://www.techzine.nl/reviews/563/6/f-secure-internet-security-2009-conclusie.html) (is programma dat door Sicko geleverd wordt!)
Staat o.a. als negatieve eigenschap:


grote impact op pc-prestaties.

Waarom niet gewoon AVG (http://free.avg.com/nl-en/download-avg-anti-virus-free-edition) of zo gebruiken, is gratis. Of ESET (http://www.eset.nl/forms/freetrial/) (gebruik ik op al mijn machines van zware pc tot zeer basic laptop), gebruikt heel weinig resources en doet het prima en is nog goedkoper -en veel beter- ook. Je kan Ziggo cancellen en de demoversie (is volledige versie) voor 1 maand testen. Zie je gelijk hoe goed die is.

Verder moet je even Googlen op een verwijder tool voor Norton. Die laat normaal bij deinstallatie nog weleens wat staan.

En installeer gelijk even het programma (gratis maar goed):
Spybot Search & Destroy (http://www.safer-networking.org/nl/index.html)


P.S. Advies aan Ziggo: maak eens een deal met een goede partner, ESET bijvoorbeeld
Aangezien ik dat hier gefluisterd heb verwacht ik wel provisie!!

migroen
22 november 2009, 18:55
Zelf al bij deze klanten dit pakket verwijderd omdat het inderdaad de Pc zeer traag maakt. Na deinstallatie werkt de PC weer normaal.

Er zijn gelukkig voldoende gratis pakketten die ook prima voldoen en de pc niet traag maken. Je betaald toch per maand een bedrag voor een pakket wat niet goed werkt op elke pc en de boel vertraagd.

Nog een die gratis is van Microsoft

Microsoft Security Essentials (http://www.microsoft.com/Security_Essentials/)

marcedwin
22 november 2009, 18:57
Zelf al bij deze klanten dit pakket verwijderd omdat het inderdaad de Pc zeer traag maakt. Na deinstallatie werkt de PC weer normaal.

Er zijn gelukkig voldoende gratis pakketten die ook prima voldoen en de pc niet traag maken. Je betaald toch per maand een bedrag voor een pakket wat niet goed werkt op elke pc en de boel vertraagd.

Nog een die gratis is van Microsoft

Microsoft Security Essentials (http://www.microsoft.com/Security_Essentials/)


NOOIT iets van microsoft nemen! Ze krijgen hun eigen software (windoos & IE niet eens veilig) Neem gewoon een betaald pakket. Zoals ik al zei ESET bijvoorbeeld. Met je veiligheid moet je niet schipperen kan je alleen maar ellende van krijgen.

CeeS
22 november 2009, 19:17
Afgelopen week (Dus na de 13e) heb ik het gedownload. De voorgaande virusscanner op de pc was Norton. Deze heb ik door het installatieprogramma van Ziggo internetbeveiliging laten verwijderen. Systeeminfo zal ik morgen even bij elkaar sprokkelen als ik thuis ben. Dat weet ik zo niet allemaal uit mijn hoofd :)

Het verwijderen van Norton gaat lang niet altijd goed, je kunt even zoeken naar de Norton Removal Tool en die nog eens draaien. En eventueel Fsecure verwijderen en opnieuw installeren en eens kijken of het dan beter is.

marcedwin
22 november 2009, 19:18
Het verwijderen van Norton gaat lang niet altijd goed, je kunt even zoeken naar de Norton Removal Tool en die nog eens draaien. En eventueel Fsecure verwijderen en opnieuw installeren en eens kijken of het dan beter is.

Norton Removal Tool (http://www.symantec.com/norton/support/kb/web_view.jsp?wv_type=public_web&ssfromlink=true&sprt_cid=963e7e9e-e723-4334-adae-64777279e15e&seg=hho&ct=us&lg=en&docurl=20080710133834EN)

Isis
22 november 2009, 20:48
NOOIT iets van microsoft nemen! Ze krijgen hun eigen software (windoos & IE niet eens veilig) Neem gewoon een betaald pakket. Zoals ik al zei ESET bijvoorbeeld. Met je veiligheid moet je niet schipperen kan je alleen maar ellende van krijgen.
Ik vertrouw Microsoft ook niet al te erg als het aankomt op veiligheid. Maar dat een betaald pakket veiliger zou zijn dan een gratis pakket omdat je ervoor betaalt zie ik toch niet helemaal.
AVG, Avast, ClamAV, Antivir en ZoneAlarm zijn gratis pakketten die stuk voor stuk hun werk goed doen. Stukken beter dan een duur pakket als Norton (Symantec moet het houden bij Ghost en Norton Commander!).

Maar als je Norton laat verwijderen door F-Secure en Norton begint niet te miepen dat het niet mag, dan is het toch weg? Ik had begrepen dat die removal tool alleen nodig is als Norton gaat miepen dat-ie er niet af wil.

CeeS
22 november 2009, 20:56
Maar als je Norton laat verwijderen door F-Secure en Norton begint niet te miepen dat het niet mag, dan is het toch weg? Ik had begrepen dat die removal tool alleen nodig is als Norton gaat miepen dat-ie er niet af wil.

De vraag van mij was of het zeker was dat er niets meer draaide van Norton. Norton laten verwijderen door F-Secure lijkt mij persoonlijk niet handig. Dat zou je beter door Norton zelf kunnen laten doen.

Maar misschien heb je tips waarom Ziggo's Fsecure de processor continue op 100% laat lopen ? Lijkt mij niet normaal, als iedereen dat zou hebben zou niemand meer Fsecure kopen, terwijl dit ÚÚn van de betere anti-virus pakketten zou moeten zijn volgens verschillende tests.

Isis
22 november 2009, 21:04
Ik heb werkelijk geen idee, sorry. Heb 'm zelf sinds kort ook draaien en het draait prima. Geen last van cpu-overload oid.
Het kan inderdaad zijn dat er nog een restje Norton is blijven staan. Wat misschien kan werken is dit:
* Norton eraf halen met de removal tool
* F-Secure verwijderen met een andere removal tool (http://support.f-secure.com/enu/corporate/downloads/removeav.shtml)
* F-Secure opnieuw downloaden (https://www.ziggo.nl/#producten/internet/extra-diensten/internetbeveiliging/)
* F-Secure opnieuw installeren

marcedwin
22 november 2009, 21:23
../..
Maar dat een betaald pakket veiliger zou zijn dan een gratis pakket omdat je ervoor betaalt zie ik toch niet helemaal.../..


Misschien om dat ze een R&D afdeling hebben (kunnen betalen) van het geld dat ze verdienen met hun producten?

Maar gratis is ook goed hoor tot op zekere hoogte. Het is maar wat je wilt.

BenJ
22 november 2009, 21:49
De vraag van mij was of het zeker was dat er niets meer draaide van Norton. Norton laten verwijderen door F-Secure lijkt mij persoonlijk niet handig. Dat zou je beter door Norton zelf kunnen laten doenOnder water wordt door FS gewoon de uninstall uitgevoerd die door Norton is ge´nstalleerd. Deze laat idd nogal eens de nodige residuen achter. Vandaar ook dat Norton nog een removal tool heeft uitgebracht. Dat deze niet standaard is ge´ntegreerd in de uninstall is mij een raadsel. De kans dat de uninstall niet volledig lukt is in praktijk vrij aanzienlijk.

Isis
22 november 2009, 22:42
Misschien om dat ze een R&D afdeling hebben (kunnen betalen) van het geld dat ze verdienen met hun producten?

Maar gratis is ook goed hoor tot op zekere hoogte. Het is maar wat je wilt.
Ok, nu vind je me vast blond, maar wat is R&D?
Tuurlijk is support en regelmatige updates fijn, maar die gratis varianten bieden dat ook. Er zullen best betaalde pakketten zijn die beter zijn dan AVG, maar mijn punt was meer dat een betaalde anti-virus niet per definitie beter is dan een gratis variant omdat het betaald is. Er zijn ook open-source pakketten (zoals ClamAV) die gratis zijn, goede support bieden en regelmatige updates en hun werk goed doen.

Maar goed, dit is nogal off-topic.

marcedwin
22 november 2009, 22:51
R&D = Research & Development

Ik ben normaliter ook voor Opensource e.d. maar wat veiligheid betreft is het tricky. Daar wil ik absoluut geen ellende mee.
Ik heb dan ook gekozen voor ESET/NOD32. Gebruik dat al jaren en heb er zeer goede ervaringen mee. Voor die paar tientjes (3 licenties voor 45,-) ga ik niet moeilijk doen.

P.S. Ik vind je onderschrift/signature wel leuk :wink:
R&D (http://www.google.nl/webhp#hl=nl&source=hp&q=R%26D&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=f&oq=R%26D&fp=6f42e82746fa4cb5)&GOOGLE

Isis
22 november 2009, 23:32
Hm ja, ik had best even kunnen googelen. Open source is niet per se slecht, ben er zelf erg voor. Draai helaas min of meer noodgedwongen nog Windhoos, maar wel zoveel mogelijk open source software verder. Ik hou niet van licenties :p En open source heeft als groot voordeel dat er veel mensen aan kunnen werken :D
Overigens heeft AVG een betaalde variant, dus ga er vanuit dat ze daarvan (mede) hun R&D financieren.

derpeck
23 november 2009, 10:51
Nou, ik ga net mij mijn eigen laptop naast de computer zitten om aan de hand van jullie reacties eens te kijken naar het probleem, doet de PC ineens alsof er niets meer aan de hand is. Ik zal nog wel even die Norton Removal Tool er overheen draaien voor de zekerheid. Het probleem lijkt zichzelf opgelost te hebben:roll:

lodewyks
23 november 2009, 15:50
Beste mensen,

afgelopen week heb ik internetbeveiliging van Ziggo geinstalleerd op de PC. Na installatie loopt de CPU telkens op naar 100% met het logische gevolg dat de pc vreselijk traag wordt.

Na een volledige systeemscan om te controleren of dit probleem niet veroorzaakt werd door iets anders, vond F-secure niets. De CPU blijft dus nog steeds rond 100% staan.

Opvallend is dat meteen na het opstarten al gevraagd wordt of ik een probleemrapport wil verzenden omdat fssm32.exe een probleem heeft gehad.

Als ik in taakbeheer kijk welk programma zo veel CPU gebruikt, dan zie ik dat toepassingen met "fs" in de naam veel gebruiken.

Op dit moment kan ik niet bij die PC komen omdat ik niet thuis ben, maar als jullie er meer over willen weten om zo tot een zo passend mogelijk antwoord te kunnen komen, dan hoor ik het graag en zal ik dit zo snel mogelijk melden.

Ik hoop dat er hier iemand is die mij (hopelijk snel :)) kan helpen.


Alvast bedankt.

Peck
Ik heb het zelfde probleem gehad, in de map program files bleek nog een oude versie van Multikabel internet beveiliging te staan, toen deze was verwijderd gaat alles weer super snel.

pletter
23 november 2009, 17:41
moet je eens folding @home draaien

2 cores op 100% en kan nog alles doen

misschien pc beetje oud

hier core2 dual 3 gig

4 gig ram

en fire wall ook aan op windows7

groetjes

pletter

CeeS
23 november 2009, 22:04
moet je eens folding @home draaien

2 cores op 100% en kan nog alles doen


Die vergelijking is niet helemaal eerlijk, want Folding stopt met werken als je iets anders wilt doen, die pas zijn gedrag aan. Dus kun je de pc vrijwel normaal gebruiken en alleen als er ruimte is vult hij dat op tot 100%.

Ik heb ook af en toe wel eens een programma wat 'op hol' slaat en 100% gaat verbruiken, maar dan kom je er echt bijna niet meer tussen tot je het programma wat dit veroorzaakt de nek om kunt draaien. Ook een moderne/snelle computer :wink: heeft dat dus.

marcel234
26 januari 2010, 20:24
Stukken beter dan een duur pakket als Norton (Symantec moet het houden bij Ghost en Norton Commander!).

Totaal mee oneens, ik werk al 10 jaar met norton, en tot op 3 jaar geleden was het ook zo dat norton flink zoog op je pc. Anno 2010 is norton geweldig als av tool op je pc, trekt amper cpu weg.

Ik draai nu de 360 .4.0 beta en die is helemaal te gek. Dus voor nu ben ik het niet met u eens.

On-topic: uit interesse 1 dag F-Secure gedraait, maar heel gauw er weer vanaf gemieterd, pc werd zeer sloom en bepaalde aplicaties hadden zware conflicten met F-secure.


mvg Marcel.

Dream
2 februari 2010, 09:53
waarom betalen voor norton of f-secure probeer een s gratis virus scans van avast-avg virusscan in combinatie met windows firewall of probeer eens comodo internet security weet wel dat avg en comodo in het nederlands te downloaden zijn en te installeren zijn

beev
11 februari 2010, 15:58
...tot op 3 jaar geleden was het ook zo dat norton flink zoog op je pc. Anno 2010 is norton geweldig als av tool op je pc, trekt amper cpu weg.

Marcel, bezwaar van Norton was dat het overal bestanden neerzet en de registry volpropt met van alles en nog wat.
Programma's als Nod32 van Eset en Mse van Microsoft doen dat niet.