View Full Version : Is de AOP noodzakelijk?


JosD
21 november 2009, 11:37
Ik heb net het All-in-1 pakket ontvangen en aan de slag om de AOP te vervangen en de versterker aan te sluiten. Het huidige AOP kastje is een eengats-versie maar dan weer anders dan in de handleiding wordt getoond. Aan de groene kabel zit een mooi schroefstekkertje dat zo in de ingang van de signaal versterker past. Beetje zonde om dit eraf te snijden en de meegeleverde AOP aan te sluiten.

Is er een bezwaar om de AOP over te slaan en de groene kabel direct in de versterker te zetten? Of heeft de AOP een specifieke functie?

Alvast bedankt voor een reactie.

G.bruiker
21 november 2009, 11:46
Het is het punt waarop de abonnee zijn apparatuur kan aansluiten.
Als jij er niet direct een tv op gaat aansluiten maar je eigen apparatuur zou ik hem er lekker tussenuit laten.
Wel even kijken of er een aardedraad bevestigd zit en die dan aan het versterkertje koppelen.
Ik heb het er zelf ook af gelaten,zoals je zelf al zegt een beetje onzinnig om er met een F-Connector ( dat stekkertje) dat doosje aan te sluiten,en dan weer een kabeltje er in doen met zo'n zelfde stekkertje naar een versterker,dan kan je die stap beter overslaan.

mesa57
21 november 2009, 12:34
Onder andere voor de veiligheid is het nodig het huis CAI-systeem galvanisch te scheiden van het kabelnet. Waarschijnlijk is volledige galvanische dat tegenwoordig zelfs verplicht. Het AOP zorgt voor deze galvanische scheiding.

Dat houdt ook in dat het huis CAI systeem niet geaard wordt d.m.v. de buitenkabel. Daarom moet het CAI systeem geaard worden. Meestal wordt het AOP in de meterkast geplaatst en daar op de aardleiding aangesloten. Het systeem moet in ieder geval direct op de aarde worden aangesloten, dus niet op de randaarde van een stopcontact of iets dergelijks.


http://www.antenneversterkers.nl/forum/index.php?topic=18.0