View Full Version : Vraag: Aansluiten PC monitor via scartuitgang


marcedwin
20 november 2009, 23:23
Ik heb deze samsung op mijn werkkamer staan en een 2e pc. Daarop een Samsung 22" monitor met D SUB (analoog) en DVI IN (Digitaal) aansluiting.

Bestaat er een mogelijkheid om de Samsung aan monitor te koppelen zodat ik deze niet alleen als PC monitor gebruik maar ook als TV scherm via de Samsung.

Heb al een beetje gegoogled maar kom er niet uit. De berichten die ik gevonden heb zijn niet hoopgevend maar misschien is er hier iemand die me verder helpen kan.

Ik zoek geen 'dure' oplossing anders koop ik wel een monitor met scart aansluiting.

prodix
21 november 2009, 10:58
Nee, het doorlussen kan en werkt doorgaans niet.
Een monitor met scart aansluiting zul je evenmin gauw vinden.

De oplossing(en) zou kunnen zijn ;

VGA -Y- Splitter (kabel of kastje) 2 monitoren op 1 VGA
Dual out VGA ( combi van monitor 1 op D-Sub en 2 op DVI of HDMI)

Hier een link om je even op weg te helpen >KLIK< (http://www.allekabels.nl/display.php?cat=1282&group=303&gclid=CLDlr-_pm54CFZQA4wodcERCmg)
Ik denk dat dit een mooiere oplossing is >KLIK< (http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnaGpwZGaa/Anysee_E30_Combo_Plus_test/)

marcedwin
21 november 2009, 11:35
Dank voor je ractie,

Was er al een beetje bang voor. Voor 149,= vind ik het een beetje dure oplossing. Wel een mooie (http://www.hardware.info/nl-NL/video/wmGTZ8RlaA/HP_Home_Server__Anysee_DVBC_ontvanger__HDTV_Nieuws/).
Maar kan ik die wel zonder Windows Media Center genruiken, die heb ik namelijk niet. Staat Vista Pro op die PC.

Eventueel ga ik voor een andere monitor (http://tweakers.net/pricewatch/225920/samsung-syncmaster-2333hd.html#tab:prices). Die 22" kan ik ook nog wel ergens anders gebruiken.

Ik zie het nu zo, je zou eigenlijk Windoos 7 moeten hebben (voor o.a. HD). Dus kost me 149,= + 84,= dat is ~ gelijk aan die monitor (http://tweakers.net/pricewatch/225920/samsung-syncmaster-2333hd.html#tab:prices). Dan heb ik en een HDTV en dan kan ik via de scart op die nieuwe monitor ook nog eens een DVD/ander apparaat aansluiten. Wil ik het helemaal mooi doen moet ik voor die monitor wel weer in CI insteek ding kopen (dan heb ik de settop box niet nodig). Wat die kost weet ik niet.

prodix
23 november 2009, 17:45
CI+ kost iets van 100 eurie geloof ik..

Qua media center zijn er genoeg (gratis) alternatieven.. ik denk zelf dat je het niet eens nodig hebt.

Vista pro? je bedoelt ultimate zeker... daar zit wel media center in evanals de premium versie ohw wacht ff... het is business zeker, en daar zit hij niet in idd

marcedwin
10 december 2009, 11:52
Nou ik heb me die monitor (http://tweakers.net/pricewatch/225920/samsung-syncmaster-2333hd.html#tab:prices) aangeschaft. Via Triderium (zijn de goedkoopst en dan zit er toch de DVB-C HD tuner in, TOP).

Heb me een Alphacrypt Classic aangeschaft via internet (2e hands 50,=) en hoop die morgen of overmorgen binnen te hebben.

Moet zeggen mooie combi, als PC monitor werkt ie super en dan nog HD/SD TV ook.

marcedwin
15 december 2009, 19:07
Nou alles binnen en het werkt. Top.
Moiest wel ff de Alphacrypt updaten van versie 3.15 naar 3.19.

Alleen NL1 HD, NL2 HD en kanaal 11 & 12 niet. Sport1 HD is ook matig.
Rest werkt prima.