View Full Version : Volume werkt niet via AB (geen info in beeld)


wadawada
19 november 2009, 18:53
Hallo,

net mijn cisco 8455DVB aangesloten, en alles goed behalve...

Op de AB werkt het volume instellen niet (mute werkt wel)
en geen info op het scherm
op de Cisco kast zelf de volume instelling is wel zichtbaar op het scherm,
echter doet dit niks met het volume (uit is wel volledig stil).
iemand enig idee ?
aansluiting met sp/dif (optisch), en mijn vorige (Humax) deed het wel goed.

Ik heb wel een Harmony, probeer ik nog maar vind het toch raar.
Cisco heeft software versie 1.2.0.5

Greetz, Wada

quinty
19 november 2009, 19:02
hallo ik had het zelf ook.
oplosing mode knop vast houden tot die knippert.
3 maal de 0 drukken.:pompom:

MrDroopy
19 november 2009, 19:05
daarna snel wegdoen en de harmony gebruiken ;)
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

wadawada
19 november 2009, 19:09
Thnx ! :thankyou:

Nu nog het geluid ook echt kunnen regelen... iemand gouden tips ?
Ik begrijp eigenlijk niet waarom er geen verschil is en de balk wel groter/kleiner wordt (ijdele hoop dat nieuwe spullen vaak toch goed werken en ik gewoon de manuals niet goed lees :?)

Chrz, Wada

MrDroopy
19 november 2009, 19:18
audio via tv of versterker?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

quinty
19 november 2009, 19:30
wat is kleur van power knop op af standbediening.
als je op volume drukt.
rood tv /groen cisco:frons:

wadawada
19 november 2009, 19:37
Aansluiting is via optisch (sp/dif) op Pioneer ramsj setje,
maar zoals gemeld werkte de Humax 10 seconden daarvoor nog wel...
kleur op AB is groen (en in beeld verschijnt nu ook de volume balk)
bij minimaal is het geluid ook wel uit, maar van 1 stap tot max verandert
het volume niet.
de HDMI uitgang is ook niet in gebruik, is niet selecteerbaar in menu.
geluid staat ingesteld op origineel (heb ook stereo geprobeerd, geen verschil)

Wada

laserq
19 november 2009, 19:38
als je de cisco hebt aangesloten op je versterker via de spdif, kun je het volume niet regelen via de afstandbediening van de cisco. de spdif uitgang is niet regelbaar qua volume. alleen aan of uit.

raar maar waar...

wadawada
19 november 2009, 19:38
Really ? Dan gaat ie morgen nog retour, dan maar een HD scherm met CI interface...

Frisootje
19 november 2009, 20:02
Als je hem om die reden wegdoet neem ik hem voor 99 euro van je over. Serieus. Interesse?

Het is vrij normaal dat een apparaat dat is aangesloten via S/PDIF het signaal 1:1 doorgeeft, dus zonder volumeregeling. De puristen onder ons vinden dat ook alleen maar goed, want op deze manier wordt het ontvangen signaal niet door de Cisco box veranderd maar direct doorgegeven aan je versterker.

Groet,
Friso

wadawada
19 november 2009, 20:14
lijkt me goed plan, want mijn humax deed dat namelijk wel...
heb al vijf AB's liggen en mijn vrouw kan echt niet nog meer verdragen...
even overleggen welke tv we dan doen (met ziggo CI+) zodat ik wel
de HD beelden kan ontvangen (de Humax doet dat niet...)
ideaal zou zijn als je kon kiezen (direct signaal of met volume-wijziging)

stuur je gegevens, dan kom ik erop terug na de noodzakelijke discussie
over hoe groot dat nieuwe schermpje dan wordt ;-)

Wada

Scally
22 november 2009, 17:22
Ik heb mijn PVR ook met een optische geluidskabel op mijn surround versterker aangesloten en vindt het behoorlijk irritant dat het geluid niet met dezelfde AB is te regelen. Cisco geeft aan dat alles met 1 afstandsbediening is te regelen, behalve dit dus.

Weten jullie of met een RCA (rood-wit) tulp-aansluiting het geluid wel is te regelen? Of wellicht andere optie?