View Full Version : Vraag: mail synchroniseren via ADSL of mobiel Internet


funflyer
18 november 2009, 21:14
Ik probeer Outlook via ADSL of mobiel Internet mijn mail te synchroniseren. Mail ophalen lukt het versturen gaat niet. De Ziggo helpdesk geeft geen ondersteuning aan ADSL.:roll:

Webmail is voor mij geen optie omdat ik vaak off-line mijn mail voorbereid en later synchroniseer. Ook zit de historie van mijn correspondentie in Outlook.

Wie weet hier een oplossing voor?

Zapp Brannigan
18 november 2009, 21:36
Voor het versturen van mail zul je de SMTP server van je mobiele (of ADSL) provider moeten gebruiken. smtp.ziggo.nl (en andere ziggo SMTP servers) zijn alleen van binnen het ziggo netwerk bereikbaar.

funflyer
21 november 2009, 13:31
Zap,

Bedankt voor je reactie.
Dat betekend dat je als je op een ander netwerk zit je steeds van SMTP server moet switchen. Weet jij ook waarom Ziggo de SMTP servers niet via ADSL of mobiel internet beschikbaar stelt?

mesa57
21 november 2009, 14:35
Bijna alle providers laten hun smtp server alleen via het eigen netwerk toe om spam misbruik te voorkomen. Nog erger, sommige blokkeren het gebruik van andere smpt server behalve hun eigen.

Zapp Brannigan
21 november 2009, 15:01
Open relay (http://nl.wikipedia.org/wiki/Open_mail_relay)'s zijn erg gewild door spammers, ik denk niet dat Ziggo daar aan mee wil werken.

Ik ken outlook niet echt, maar kun je bij het verzenden niet kiezen welke server er moet worden gebruikt. Als ik bij kmail de zend knop ingedrukt houdt verschijnt er een menu met de door mij ingestelde servers.

Je kunt ook thuis een relayserver installeren en die gebruiken om je mail door te sturen, of een account nemen bij google/yahoo/live mail, en hun SMTP server gebruiken.