View Full Version : Verschillende snelheden in huis, vreemd....


robie59
17 november 2009, 16:11
Hallo,

Ik haal op mijn bekabelde desktop (Windows7 met ingebouwde Realtek 8139/810x Family Fast Ethernet NIC) met alles-in-een-Extra downloadsnelheden tussen 20 en 25 MB en een gemiddelde upsnelheid van gemiddeld 4,3MB.
Als ik dezelfde kabel uit de desktop haal en deze in een laptop (Win Vista met Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet adapter) doe, haal ik downsnelheden tussen 40 en 45 MB en upsnelheid van gemiddeld 4,3 MB.

Heb hierover contact gehad met de SD en werd daar uitvoerig geholpen.
We hebben verschillende instellingen uitgeprobeerd waaronder de Speed & Duplex waarden. Uiteindelijk op beide adapters op "Auto" gezet.

Het lag waarschijnlijk aan netwerkkaart van de Desktop. Voor de zekerheid even snel een nieuw netwerkkaartje gekocht en ge´nstalleerd en de andere uitgeschakeld, maar zonder resultaat.

Dit zijn die testresultaten:

Speedtest.ziggo.nl:
PC om 14.49 uur down 24.3 en up 4.5, ping 11 ms
Laptop om 14.50 uur down 43.4 en up 4.4, ping 20 ms

Speedtest.net, via Eindhoven:
PC om 14.56 uur down 19.81 en up 4.36, ping 11 ms
Laptop om 14.57 uur down 35.08 en up 4.36, ping 24 ms

Heeft iemand enig idee hoe het kan dat ik op de Laptop bijna twee keer zoveel downloadsnelheid haal vergeleken met de Desktop?? (Of eigenlijk; waarom de snelheid op mijn desktop niet 2x sneller is........)

Graag een advies/hulp

Greetz
Robert
PS zojuist (17.45 uur) een test gedaan in Veilige Modus met Netwerk:
http://www.speedtest.net/result/625392895.png (http://www.speedtest.net)

pffff.....
En speedtest.ziggo:
Ping 0 ms (!!!!)
Down 42.9 MB
Up 4.5 MB

Zit ergens iets niet goed in mijn PC......

TRaSH
18 november 2009, 05:19
welke firewall virus scanner gebruik je ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

robie59
18 november 2009, 08:25
Ik gebruik de Windows Firewall en Avast Home Virus Scanner.

TRaSH
18 november 2009, 11:25
zet eens die virus scanner uit en ook echt uit. En kijk dan eens.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

robie59
18 november 2009, 11:45
Avast uit:

http://www.speedtest.net/result/626169543.png (http://www.speedtest.net)

Jeetje........ Kan ik Avast of iets anders aanpassen, of moet ik een andere installeren??

Bedankt zeg!!!

robie59
18 november 2009, 12:27
Avast Web Shield uitgeschakeld:

http://www.speedtest.net/result/626197892.png (http://www.speedtest.net)

robie59
18 november 2009, 13:07
Vreemd eigenlijk, de laptop heeft namelijk ook Avast.......

mesa57
18 november 2009, 16:21
Welke os-en zitten er op de PC c.q. laptop ?

robie59
18 november 2009, 16:35
PC = Windows7 Ultimate
Laptop = Vista Home

mesa57
18 november 2009, 16:43
Oeps, sorry had ik kunnen lezen ... :oops: Iris : ik trap er dus ook wel eens in :mrgreen:
Tja, als die desktop XP had, kon ik me er nog wat van voorstellen. Maar windows 7 heeft een zelf regulerende IP stack, dus dat zou moeten direct al goed moeten werken.

aaargh
18 november 2009, 18:15
(...) Het lag waarschijnlijk aan netwerkkaart van de Desktop. Voor de zekerheid even snel een nieuw netwerkkaartje gekocht en ge´nstalleerd en de andere uitgeschakeld, maar zonder resultaat.
Wat voor een kaart heb je nu ? En wat zijn de verdere specs van je PC/laptop ?

robie59
18 november 2009, 20:29
Ik heb een interne in het moederbord, een Realtek, die heb ik uitgeschakeld. Heb even een Sitecom PCI- card gekocht (ook Realtek??), gewoon simpel dingetje 10/100 Mbps.

Pc: Asus P4P800S met Windows7 Ultimate, Pentium 4 CPU 2,8 Mhz, 2 Gb Ram, Ati Radeon X1650 Pro, 1 x Barracuda 160 GB en 1 x Caviar 250 GB.

Laptop: Acer Aspire met Vista Home, AMD Athlon X2 Dual cCore QL-60 1,90 Ghz, 4 GB Ram, Ati Radeon HD3200, Atheros Wireless Network Adapter, Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet en 2 x 160 GB harddisk.

Ik heb nu het Web Schild van Avast uitgeschakeld en nu gaat de downloadsnelheid ruim over de 40 MB.

robie59
23 november 2009, 18:59
Niemand??????

Heb in middels Avast er af gepleurd en gebruik nu Microsoft Security Essentials, geen problemen meer (40-45 MBit/s).

Maar dat Web Shield Avast de verbinding ZO beperkt heeft mij zeer verrast. Jullie blijkbaar ook, want niemand heeft een oplossing.

Thanx Anyway!!

mesa57
23 november 2009, 19:28
Verdorie, ik heb de hele tijd verkeerd gedacht :oops:
Ik dacht dat de snelheid op de laptop te langzaam was ipv de PC.
Hoe kan dat met een dual core dacht ik ?
Maar die PC : Pentium 4 CPU 2,8
Zo eentje heb ik hier ook nog staan. Als ik daar op download
gaat de cpu op 100% bij 20mb download snelheid (met newsleecher).
Dat is blijkbaar zo'n beetje het maximum voor een dergelijke pc.
Nu gebruikt speedtest minder cpu als newsleecher, maar avast daarvoor
in de plaats meer.
Mijn conclusie is dat een Pentium 4 CPU 2,8 nauwelijks geschikt is voor
een 50mb speed verbinding.
Daarnaast ook nog windows 7 .... welliswaar misschien niet zo zwaar als
vista maar wel een stuk zwaarder dan XP.

Gerardus
23 november 2009, 20:17
Verdorie, ik heb de hele tijd verkeerd gedacht :oops:
Ik dacht dat de snelheid op de laptop te langzaam was ipv de PC.
Hoe kan dat met een dual core dacht ik ?
Maar die PC : Pentium 4 CPU 2,8
Zo eentje heb ik hier ook nog staan. Als ik daar op download
gaat de cpu op 100% bij 20mb download snelheid (met newsleecher).
Dat is blijkbaar zo'n beetje het maximum voor een dergelijke pc.
Nu gebruikt speedtest minder cpu als newsleecher, maar avast daarvoor
in de plaats meer.
Mijn conclusie is dat een Pentium 4 CPU 2,8 nauwelijks geschikt is voor
een 50mb speed verbinding.
Daarnaast ook nog windows 7 .... welliswaar misschien niet zo zwaar als
vista maar wel een stuk zwaarder dan XP.

Dit zullen we de komende tijd wel meer meemaken. De internetsnelheden zijn zoveel in korte tijd toegenomen dat hardware het niet meer kan bijbenen. Zo moet ik ieder jaar al een nieuwe router kopen. (als je de verkeerde koopt) Lees het artikel maar bovenaan welke hardware-eisen er gesteld worden om snelheden boven 50Mb/s mogelijk te maken. Een deel van de Ziggo klanten zal meegaan en een ander deel zal deels afhaken. Ik hoor bij de laatste groep