View Full Version : Linksys WRT610n: eindelijk een goede router gevonden!?


Pieter77
12 november 2009, 14:45
Wellicht hebben jullie hier iets aan:

Sinds mijn overstap van KNP ADSL naar Ziggo Alles-in-Een Extra (ik kon de 50 MB niet weerstaan), is het niets dan problemen met internet.
Wel internet, geen internet, langzaam, snel, maar nooit stabiel. Alleen router resetten was dan niet voldoende, maar moest soms wel 10 keer per dag de modem en vervolgens de router resetten (uit en aan).

Na 3 routers te hebben geprobeerd die nog in de kast lagen, waaronder een WAG54G, een Belkin N (weet ff type niet) en een oude linksys was ik het meer dan zal. Zou het dan toch aan Ziggo liggen, of het Ubee modem?

Ik hield het maar op het niet goed samengaan van mijn router en de modem van Ziggo.

Na het lezen van vele berichten hier op internet en dit artikel (http://www.routershop.nl/klantenservice/keuzehulp/geschikte-router-voor-upc-fiber-power-of-ziggo-alles-45-in-45-1-extra/)van een routerverkoper, heb ik gekozen voor de Linksys WRT610N v1. Een behoorlijke investering, vergeleken met de routers die tot nu toe altijd voldoende waren voor mijn gebruik.

Vol goede moed de router aangesloten. Toch maar even de officiele installatie-CD gebruikt. En na een paar klikken had ik toch echt internet, hoera. Vervolgens de andere PC's en de server aangesloten. Allemaal goed, dus internetten maar...

Maar na enkele minuten had ik reeds de eerste dip in de internet toegang. Shit, dus nog steeds K:censored:. Toch nog maar even inloggen op de router en kijken naar de firmware. Deze stond nog keurig op versie 1.00.00. Dat vondt ik wel erg maagdelijk en zocht op internet de nieuwste op wat firmwareversie: 1.00.03 B15 bleek te zijn. Na het updaten hiervan was de verbinding weer prima.

Tot nu toe (1 dag) moet ik zeggen dat ik nog geen problemen heb met de verbinding. Hij blijft stabiel.


Enige problemen die ik nu nog heb zijn:

geen wireless(-G) verbinding met laptop icm Vista
geen Gigabit verbinding met bedraade desktop (wel GB met server).

Op die laatste punten heb ik nog niet echt goed onderzoek gedaan, dus komt vast wel goed.

Ik ben tot nu toe redelijk positief over de router.

Groeten
Pieter

mickeyD
13 november 2009, 01:56
netjes, wil die router ook gaan kopen.
heb je wel een gigabit netwerkkaart in je pc?

ps: nog een tip, download en instaleer ff network magic pro 5.5
wordt je vast wel blij van.. meer opties! :pompom:
succes!

Pieter77
13 november 2009, 11:32
ps: nog een tip, download en instaleer ff network magic pro 5.5

Volgens mij werd dit programma meegeleverd met de router. Ik moet er nog naar kijken... als ik tijd heb :cool:

Pieter77
17 november 2009, 16:21
Ik was wat te vroeg met juichen.
Afgelopen dagen toch een paar keer een downtime gehad. Router heeft gewoon IP-adres, en "zegt" zelf geen internetproblemen te hebben. Toch heeft geen van de PC's internet-toegang.

Zou het toch aan de modem (Ubee) liggen? Toch maar eens met Ziggo gaan bellen:cry:

Pieter

mesa57
17 november 2009, 18:11
Erg bekend verschijnsel : het Ubee modem gaat even down (en weer up), en hup de router praat niet meer met het modem. :neutral:

totoyoma
17 november 2009, 18:31
Ik heb hem nu 3 weken en werkt hier voortreffelijk,draadloos ook een sterke verbinding.
Geen cd gebruikt overigens.
Ook werkt ie goed met de externe HD die ik eraan gehangen heb.

Manolito
17 november 2009, 23:11
Ik heb hem nu 3 weken en werkt hier voortreffelijk,draadloos ook een sterke verbinding.
Geen cd gebruikt overigens.
Ook werkt ie goed met de externe HD die ik eraan gehangen heb.

Idemdito hier, alleen het ftp gedeelte van die externe qua instellen is voor mij nog wat onduidelijk, lees mocht wat duidelijker of apart omschreven worden op die router pagina :wink:

wr01
23 november 2009, 19:03
deze router heeft weg een gigabit verbinding maar hij gaat niet hoger dan 108 mbps dus als ziggo naar de 120 mbps gaat dan kom je niet aan die snelheid je kan beter de wrvs4400 kopen die gaat tot 650mbps maar die heeft geen usb

Pieter77
2 december 2009, 08:43
Het uitvallen van de internetverbinding lag uiteindelijke aan het Ubee modem. Na een lange reset (paar minuten van de stroom) is er kennelijk iets gebeurt (firmware download???) waardoor het modem nu stabiel is.

Router reageerd goed en regelt al het verkeer prima in huis.... ben er wel blij mee.