View Full Version : Klacht: Cisco 8455 issues, reproduceerbaar


Wushuwakkie
12 november 2009, 00:33
Hallo beste forumgebruikers,

Sinds een aantal maanden ben ik de minder trotse eigenaar van een 2 jarig abonnement op ITV en zit ik er sterk over na te denken om op 31-12-2009 richting Scheveningen te rijden en de Cisco op die brandstapel aldaar te gooien.

Wat is nu het probleem....
Buiten het feit dat ITV nog niet volledig voldoet aan mijn verwachtingen qua stabiliteit/beschikbaarheid moet ik zeggen dat het er op lijkt dat Ziggo met de dienst aan de slag is gegaan. Er is op dat gebied mijns inziens verbetering echter......! Die draak van een Cisco frustreert mij op het leven. Vastloper hier, vastloper daar. Dan blijft dat ding aan staan (Harddisk), dan loopt hij vast in het menu. Irritatie alom.

Nu heb ik één van de problemen weten de reproduceren.
Om het apparaat niet vast te laten lopen moet ik een volgorde van aanzetten aanhouden namelijk, allereerst mijn TV (LCD Philips) en geluidsinstallatie (Soundbar Philips) en daarna pas de Cisco. Doe ik dit niet dan krijg ik de melding te zien dat het beeldsignaal niet wordt ondersteund, heb ik geen geluid of loopt deze vast. Kennelijk gaat er iets niet lekker met het HDMI signaal wat uit die Cisco komt. Trek ik de HDMI connector eruit en stop ik hem er weer in dan verschijnt er een geweldig mooi groen beeld op mijn TV met als resultaat dat die Cisco vastloopt. Stekker uit de muur en erin en het kijkfeest kan beginnen.

Is het kijkfeest eenmaal afgelopen dan moet er in huis weer even nagedacht worden over de manier van uitzetten. Eerst de Cisco, dan de Soundbar en de LCD. Doe ik dit niet dan loopt die Cisco vast en heb ik stookkosten bespaard omdat dat ding de gehele nacht aan heeft gestaan.

Uiteraard ben ik al geruime tijd bezig geweest om naar een oplossing te zoeken. Eerst maar eens gebeld met Ziggo. De lieve dame vertelde mij dat, lees, ALLE stb's hier last van hebben. Heb mevrouw uitgelegd dat mijn Humax en twee Samsungs (één daarvan HD ontvanger met HDMI) nog nooit zijn vastgelopen, echt nog nooit. Het kon ook liggen aan de manier waarop ik de zaak heb aangesloten. Ik moest mijn spanning niet uit een verdeeldoos halen maar uit een aparte wandaansluiting. Heb mevrouw uitgelegd dat deze niet voorhande is en wanneer ik dit wel zou doen enkel mijn Cisco verzien zou zijn van spanning maar mijn TV niet. Eerlijk gezegd had ze daar een goed punt, kans op vastlopers wordt direct gereduceerd tot zeg 1%. Uiteindelijk resultaat, Er is geen oplossing. Dit heeft ze niet letterlijk gezegd maar gezien haar antwoorden/suggesties redelijk kansloos dus.

Toen werd ik gebeld door één of andere medewerker/verkoper die een klanttevredenheidsonderzoek startte bij mij. Uiteraard aangegeven dat de Triple Play dienst naar wens is maar dat ik erg met ITV in mijn maag zit. Hij was verbaasd dat ik deze problemen had en gaf mij het advies om contact op te nemen met Sluitallesaan.nl. Daar kon ik het verzoek in schieten zodat het apparaat vervangen zou worden om in ieder geval te kijken of deze niet defect was. Vol goede moed een e-mail geschreven en mij werd aangeraden om de update op het apparaat te zetten die half oktober beschikbaar was gekomen. Uiteraard staat automatisch updaten aan dus deze was er al overheen gedenderd met als resultaat, precies wat de changelog zei, verbeterde gui snelheid en een lege RTL gemist. Woehoe, geen firmware dus. Deze informatie heb ik op mijn beurt weer teruggemaild met de hoop dat het apparaat nu wel omgeruild zou worden. Niets bleek minder waar. De reactie van Sluitallesaan was dat Ziggo de omruilacties voor haar rekening neemt dus kousje af, kastje muur, zwaar ontstemd!

Weer contact met Ziggo, nu maar per mail. In de reactie van Ziggo wordt met geen woord gerept over de vervanging van mijn huidige Cisco. Het enige wat ik wil is het uitsluiten van een mogelijk uniek probleem op het apparaat wat bij mij in de huiskamer staat. De smaak die dit hele traject bij mij achterlaat is dat men zeker op de hoogte is van mijn problematiek. Het enige wat men nog mist is het welbekende scrotum om toe te geven dat het gewoon huilen met de pet op is aangaande de hardware keuze. Nog mooier vind ik dat die dingen nu voor een habbekrats bij een Ai1 abonnement worden "verkocht", hilarisch.

Nu heb ik begrepen dat eind November een firmware update beschikbaar komt. Hebben mensen toevallig al de releasenotes/changlog kunnen bekijken om te achterhalen wat Ziggo hiermee denkt op te lossen?

Wat ik wel weet is dat ik Ziggo volledig de ruimte heb gegeven om een duidelijk antwoord te geven, problemen op te lossen maar dat deze ruimte nu bijna verdwenen is. Het laatste wat ik nog kan doen is de firmware update afwachten. Uiteraard hoop ik dat deze de problemen zal oplossen mocht dit niet het geval zijn dan zit ik hard na te denken over een ingebrekestelling.

Graag verneem ik van julle over de releasenotes/changelog en met vriendelijke groet,

Wushuwakkie

xahmol
12 november 2009, 07:05
Herkenbaar helaas.

En van de aanstaande FW release weinig meer gehoord behalve dat ooit beloofd is dat die ook 'enkele HDMI issues' gaat oplossen. Maar ook dat is bij eerdere FWs ook al beloofd.

marnic
12 november 2009, 07:39
Tjonge, wat een ellende.
Gelijk afkloppen, maar volgens mij ben ik één van de weinige zonder problemen met het apparaat. De Cisco is erg traag, waardoor je geduld af en toe flink op de proef gesteld wordt en je moet oppassen niet meerdere commando's achter elkaar geeft (wellicht dat die dan vastloopt?). Het afgelopen jaar is de Cisco bij ons slechts één keer vastgelopen en heb ik de stekker eruit moeten trekken om weer verder te kunnen kijken. Het pauzeren en opnemen gaat altijd goed.

Itv heb ik enkel in de begin maanden gehad. Het werkte niet altijd en ik vond het aanbod te beperkt in verhouding tot de prijs. Het feit dat het niet altijd werkte lag mijns inziens meer aan Ziggo dan aan de Cisco. Sinds kort hebben we namelijk ook Eredivisie Live en het terugkijken van wedstrijden via Wedstrijd gemist gaat eigenlijk altijd goed. Het kan dus wel werken.

veerlj
12 november 2009, 11:50
Werk je soms bij ziggo , " het ken dus wel werken ", ja lees maar op het forum :schater:. Van de week is er een monteur langs geweest omdat ziggo er standaard vanuit gaat dat er iets is met de kabeldozen oap etc , nou de beste man kon niets verkeerds vinden .

Had pas ervoor een van de kabelaansluitdozen nog appart geaard op de waterleiding om alles uit te sluiten . Er lopen extra kabels van A merk dwars door mijn kamer :" om alles uit te sluiten " .

En nu krijg ik cisco nr 3 , ach ja , ik ben zeeman en drie maal is scheepsrecht :applause:.

Andere stb's hebben nergens last van , en ja het is waar dat die geen interactieve tv hebben . Maar die cisco's slaan inderdaad alles .

Heb nu ook een humax 5050 die we gebruiken om gewoon tv te kijken ,met de zenders in " onze " volgorde .etc etc etc . Ik heb die extra uitgave voor die humax van 350 euries maar gemaakt omdat ik als ik weer eens op zee zat weer mijn vrouw aan de telefoon kreeg met dat die malle cisco weer vast stond En dan moest ik weer uitleggen hoe er ge reset moest worden . Zo wordt tv kijken bij ziggo wel erg duur :no:

Ik /we hopen nu ook dat ziggo nu eindelijk eens met een firmware/software update komt wat de meeste problemen verhelpt :thankyou:.

xahmol
12 november 2009, 14:40
weer mijn vrouw aan de telefoon kreeg met dat die malle cisco weer vast stond En dan moest ik weer uitleggen hoe er ge reset moest worden.

Haha, zo herkenbaar. Gelukkig ben ik gewoon op werk in NL en niet op zee, dus minder kostbaar. Bovendien is mijn vriendin maar 1 dag per week thuis als ik niet thuis ben.
Vertel mijn vriendin maar gewoon op de Harmony remote de knop TV Analoog kijken te drukken, want als ik mijn vriendin de stekker uit de Cisco laat trekken kan ik vervolgens weer alle kabels langs omdat er dan weer ergens anders een kabel uitgetrokken is.

Overigens wel een goede tip: koop een Harmony en stel een Analoog TV kijken knop in. dan kan de vrouw (of onze oppas) makkelijk gewoon kijken zonder de Cisco als die weer eens vastgelopen is. Is een echte relatiesaver (de gemiddelde vrouw ziet het verschil tussen analoog en digitaal toch niet).

jaap01
12 november 2009, 15:07
De Cisco liep bij mij eerst ook regelmatig vast. Ik heb sinds een aantal weken een tijdklok op de stroomkabel zodat de Cisco (en TV & versterker) om 23:30 helemaal uitgaan en 'smorgens om 06:30 weer aan. Sindsdien geen vastlopers meer gehad en het scheelt stroomverbruik van de Cisco in standby-stand.

veerlj
12 november 2009, 16:43
oooooooo de gemiddelde vrouw... jij duft . Mijn wijffie zit ook wel ens op internet dus ik kijk wel uit zo'n opmerking te maken :schater:.

En ja , ik heb een harmonie 7 nogwat , makkelijk voor de vrouw (laffe uitspraak) . En ik had in het begin mijn ouwe trouwe samsung ook voor de tv geschakeld zodat ze wel tv kon kijken in geval de cisco weer eens vast stond .

En de daarop volgende tip van de tijdklok dacht ik ook al aan . Want zowaar dat meer stb problemen hadden in het begin . Mijn samsung hd ontvanger werd in het begin steeds langzamer door het vol lopen van memmory wat ik ook verhielp door slechts 1 minuut in de nacht het apparaat uit te schakelen met een tijdklok . Dit is later verholpen door een samsung firmware update .Zo zie je , het is niet alleen de cisco met problemen , maar ze zijn wel de kampioen :applause:.

michel30
12 november 2009, 21:02
Mijn Cisco is nu ook al 2 keer vastgelopen, uit het niets.

Eerst 2 weken geen probleem gehad, maar nu opeens.....


Verder moet ik mijn geluid van de tv heel hard zetten voordat er wat geluid uitkomt.
Dit heb ik in het begin ook niet gehad..

xahmol
12 november 2009, 21:36
Verder moet ik mijn geluid van de tv heel hard zetten voordat er wat geluid uitkomt.
Dit heb ik in het begin ook niet gehad..

Bekende bug. Altijd al elke keer als je de Cisco helemaal van stroom af haalt het volume op de Cisco naar 50%, sinds de laatste FW update gaat het volume ook naar 50% op spontane andere momenten (maar niet altijd) na een gewone standby.

Erg irri. Moet je eerst de volumeknop van de Cisco weer zien te vinden op je Harmony (volume standaard is de receiver bij mij).

TheGrouch
14 november 2009, 17:34
Erg irri. Moet je eerst de volumeknop van de Cisco weer zien te vinden op je Harmony (volume standaard is de receiver bij mij).

Je kunt ook op de cisco zelf het volume hoger zetten. Scheelt zoeken op je Harmony.

michel30
15 november 2009, 12:21
Je kunt ook op de cisco zelf het volume hoger zetten. Scheelt zoeken op je Harmony.

:oyeah: die had ik nog niet eens gezien, een vriend van me zei dat ook al :lol:

xahmol
15 november 2009, 19:27
Je kunt ook op de cisco zelf het volume hoger zetten. Scheelt zoeken op je Harmony.

Weet ik, maar bij ons zit er een plexiglas scherm voor de decoder tegen de grijpgrage vingertjes van straks onze zoon als die gaat kruipen en nu al de vingertjes van zijn neefje en kinderen van kennissen.
Gaan de AB signalen wel door heen, maar op de decoder zelf de knoppen gebruiken is dus wat lastiger.
(deze (http://www.jippie.nl/contents/nl/d85.html) om precies te zijn)

De smartcard die uit de Cisco steekt wekt nml als magneet op kinderen. Welke wereldvreemde Cisco ontwerper nu weer heeft bedacht dat die decoder aan de voorkant uitsteekt ipv achter een klepje zoals bij elke andere decoder die ik heb gehad.... Moet vast iemand zonder kinderen geweest zijn.

Jam
16 november 2009, 09:24
ik heb mijn Itv contract inmiddels laten ontbinden, nu ben ik die box eens gewoon gaan gebruiken als PVR maar nog steeds loopt dat ding vast of na een dag of 2 weer zo traag als een slak tegen een berg op.

ook de HDMI handshake blijft regelmatig problemen geven.
het leek eerst beter te gaan zonder Itv maar dat blijkt nu dus schijn...
het is dus duidelijk de firmware.

over de beeldkwaliteit ben ik absoluut wel te spreken.

ronvm
16 november 2009, 09:30
ik heb mijn Itv contract inmiddels laten ontbinden, nu ben ik die box eens gewoon gaan gebruiken als PVR maar nog steeds loopt dat ding vast of na een dag of 2 weer zo traag als een slak tegen een berg op.

ook de HDMI handshake blijft regelmatig problemen geven.
het leek eerst beter te gaan zonder Itv maar dat blijkt nu dus schijn...
het is dus duidelijk de firmware.

over de beeldkwaliteit ben ik absoluut wel te spreken.

Het is niks meer en niks minder dan een HDMI-Handshake probleem. Ook het 'audio probleem' wat de meeste van ons hebben die hun Cisco op een Receiver hebben aangesloten hoort hierbij. Ik heb begrepen van diverse medewerkers van Ziggo dat dit met de komende Firmware update (eind november) opgelost gaat worden. Het heeft ook niks met I.T.V. te maken. Dat staat er helemaal los van. Verder is het een goed apparaat met veel mogelijkheden, tenminste wat mij betreft.

xahmol
16 november 2009, 10:23
Het is niks meer en niks minder dan een HDMI-Handshake probleem. Ook het 'audio probleem' wat de meeste van ons hebben die hun Cisco op een Receiver hebben aangesloten hoort hierbij. Ik heb begrepen van diverse medewerkers van Ziggo dat dit met de komende Firmware update (eind november) opgelost gaat worden. Het heeft ook niks met I.T.V. te maken. Dat staat er helemaal los van. Verder is het een goed apparaat met veel mogelijkheden, tenminste wat mij betreft.

Ronvm, zou graag je optimisme delen, maar bij de vorige drie FW updates was ook al beloofd dat het HDMI handshake probleem opgelost zou worden. Ben dus erg sceptisch.

Los daarvan: 'een goed apparaat met veel mogelijkheden'... sorry, waarmee vergelijk je dan?
Concurentie: twee opnamen tegelijk, check, Cisco: fail.
Concurrentie: netwerk connectivity, check, Cisco: fail.
Concurrentie: intuitieve vloeiende menus, check, Cisco: fail.
Concurrentie: netwerk media mogelijkheden check, Cisco: fail.

Daarnaast talloze stabiliteits issues...

Kortom: tenzij je per sé iTV wilt (zou niet weten waarom trouwens gezien aanbod, prijs en storingsgevoeligheid) moet je de Cisco gewoon niet willen. Koop dan de Humax.

(PS: Mijn ouders hebben een Philips HDTV PVR box via UPC die hyper stabiel is en drie tuners heeft, twee opnamen en dan toch nog een andere zender kijken. En dan ook nog met goed werkende iTV met een aanbod dat wel de moeite waard is. Het kan dus wel).

ronvm
16 november 2009, 10:33
Ronvm, zou graag je optimisme delen, maar bij de vorige drie FW updates was ook al beloofd dat het HDMI handshake probleem opgelost zou worden. Ben dus erg sceptisch.

Los daarvan: 'een goed apparaat met veel mogelijkheden'... sorry, waarmee vergelijk je dan?
Concurentie: twee opnamen tegelijk, check, Cisco: fail.
Concurrentie: netwerk connectivity, check, Cisco: fail.
Concurrentie: intuitieve vloeiende menus, check, Cisco: fail.
Concurrentie: netwerk media mogelijkheden check, Cisco: fail.

Je hebt gelijk als je sceptisch bent, ik ook maar ik moet me wel ergens aan vastklampen. Mijn Cisco staat gewoon nu voor de 3e maand in de doos te wachten totdat hij er weer uit mag om de nieuwe firmware te laden. Als het dan nog niet goed is, houd het voor mij ook op.
De menu's zouden ook aangepakt worden, zodat e.e.a. vloeiender zou gaan. Ik verzin het niet zelf, maar heb dit van diverse medewerkers begrepen. Ik wil gewoon ongestoord kunnen kijken en opnemen en meer niet. Via het netwerk is heel leuk maar om m'n opnames op dvd te zetten...daar heb ik geen behoefte aan dus voor mij zijn de mogelijkheden genoeg en de Humax 5050c kost wel meteen weer dik € 300,=. Ik verkoop het thuis ook niet meer want in de tijd dat de Cisco in de doos staat heb ik wel een andere ontvanger aan moeten schaffen (Humax 5000c) en die is perfect (kan alleen niet opnemen). We blijven er geld in pompen en dat kan nooit de bedoeling zijn.
Ik ben op de Cisco over gestapt omdat hij door Ziggo gecertificeerd zou zijn en ik (na een testperiode met geselecteerde gebruikers) er van uit ging dat hij ook goed was, anders was ik er nooit aan begonnen, ik dacht zelfs nog "ze adverteren er nu ook mee, dus moet het wel goed zijn". Niets is minder waar en voel ik me ook een beetje 'genomen'. Maar ook de Humax 5050c zal wel weer iets hebben wat als tekortkoming beschreven kan worden en daar trappen ze thuis ook niet (meer) in zul je begrijpen.
Dus ik hou me nog even vast aan de komende update die wat mij betreft vandaag nog op het netwerk gezet mag worden.

xahmol
16 november 2009, 11:13
De Cisco zonder aanbieding voor nieuwe klanten kost ook gewoon dik 300 euro hoor ;-)

ronvm
16 november 2009, 12:37
De Cisco zonder aanbieding voor nieuwe klanten kost ook gewoon dik 300 euro hoor ;-)

Ja maar dat bedoel ik dus ook, die heb ik al uitgegeven, daarna (omdat de Cisco nog steeds niet voldoet) een Humax iHD5000c gekocht (ook weer € 199,=) en dan zou ik nu alweer een Humax maar dan van dik € 300,= moeten aanschaffen. Ik wil ontzettend graag de Humax 5050c maar dat bedoelde ik, na al die missers krijg ik dat thuis zowat niet meer voor elkaar.

totoyoma
19 november 2009, 22:39
Doe net als ik net gedaan heb 200 euro gebeurd voor die cisco via marktplaats en orienteer je op een ander apparaat.(humax 5050)
Of zo'n module op je pc.
Kan je opnemen kijken branden wat je maar wil of bijv een xtreamer,alles beter dan zo'n stom cisco ding waar je mee gebonden bent tot alleen maar opnemen en afkijken + hij zapt bagger,schermweergave dikwijls bagger en tenslotte weinig gb's voor al dat geld ook nog

xahmol
20 november 2009, 07:03
Of zo'n module op je pc.

Zoeen die niet door Ziggo ondersteund wordt bedoel je en daarom elk moment kan stoppen met werken, nee dank je, zijn ze iets te duur voor.

michel30
20 november 2009, 09:26
Hallo,

Gister was het weer zover, alles was weer vast gelopen :cry: .

Stekker eruit en weer erin, start weer op, ik kijk bij de info van mij cisco, en zie dat ik een ander firmware erin heb in plaats met het laatste nummer een 1 staat er nu een 2 :rolleyes: .

Ik heb mijn cisco op automatisch update staan :no: .

Nu is het echt heeeeeeeeel erg, alles is nog veeeeeeeel trager dan voorheen.:giveup:

BEDANKT Ziggo :thumb up: ga zo door met die onzin :applause: en maak de gebruikers maar gek, die gewoon tv willen kijken enz :frons:.

Al met al, zorg dat automatisch update uitstaat, dat je niet opeens voor een verrassing komt als die voorheen beter heeft gewerkt dan nu.