View Full Version : Ziggo haalt Het Gesprek en CNN uit basispakket


propper
11 november 2009, 15:46
Kabelbedrijf Ziggo gaat in een aantal regio's op korte termijn de zenders CNN International en Het Gesprek/Euronews uit de analoge pakketten verwijderen. Daar waar Het Gesprek op de HD dagen nog trots verkondigde ook overal over analoge kabeldekking te beschikken, zal dit binnenkort voor deze zender niet meer het geval zijn. Ook is het voor het eerst dat CNN International nu uit de analoge kabelpakketten wordt gehaald om plaats te maken voor een Spaanse of Franstalige zender.

Vooralsnog heeft dit alleen betrekking op de gebieden Breda en omgeving en het voormalige Multikabel gebied. Kabelraden.nl meldt daarover dat op 6 november 2009 de Groningse rechter uitspraak heeft gedaan op het verzoek van Ziggo om een voorlopige voorziening in de zaak over doorgifte van France 2, TVE en Rai Uno. De rechter oordeelde dat Ziggo de adviezen van de programmaraden moet opvolgen.

De programmaraden Breda e.o. en Multikabel hadden in hun advies voor 2009 de zenders TV5 (later vervangen door France 2) en TVE opgenomen. Breda adviseerde daarnaast ook nog Rai Uno. Ziggo wilde deze adviezen niet op volgen, omdat met het oog op de verdere digitalisering gekozen werd voor meer populaire zenders in het inmiddels ingekrompen analoge pakket. Daarmee was er volgens Ziggo geen mogelijkheid meer om de genoemde zenders in het pakket te houden.

Ziggo ging daarop in beroep bij de rechtbank en vroeg daarbij ook een voorlopige voorziening aan. Met dat laatste hoopte zij te bereiken dat, hangende het beroep, de handhavingsbeslissing geschorst werd en er dus geen boete werd opgelegd. De rechter heeft besloten de voorlopige voorziening niet te treffen.

Bron: TotaalTV

Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2565

Excalibur
11 november 2009, 17:43
Door het aandringen van de kabelraden aan het adres van Ziggo om bepaalde andere zenders analoog door te geven zullen nu een paar andere redelijk veel bekeken zenders het veld moeten ruimen.

Ik hoor de storm van protesten al opkomen... meer als "Met dank aan de kabelraden" ga ik niet zeggen :cool:

rvbracht
11 november 2009, 19:00
Allemaal politiek. Natuurlijk haalt Ziggo populaire zenders uit het analoge pakket. Des te sneller Ziggo van de programmaraden af is, hoe beter ze het vinden. Kunnen ze lekker de contracten met RTL SBS etc. nog verder uitbreiden met nog meer herhaalzenders. Allemaal commerciŽle zooi, en nog meer mensen richting het digitale pakket dwingen.

VL32
11 november 2009, 19:36
gewoon direct terug naar de 15 verplichte zenders analoog.en de rest voor digitaal gebruiken....(maar dan niet voor video on demand of wat dan ook, maar gewoon normale zenders of themazenders...)

hallotjes
11 november 2009, 19:42
. Ook is het voor het eerst dat CNN International nu uit de analoge kabelpakketten wordt gehaald om plaats te maken voor een Spaanse of Franstalige zender.
Laat die twee kanalen nu niet vervangen door andere analoge, zo kom je nooit toe aan een volledige afschaffing van analoge tv :evil:

Wesmsn
11 november 2009, 20:38
Cnn zal ik analoog wel gaan missen,
Rtl8 Mag van mij part wel weg
De hele middag tot 17;10 Ongv, Teleshopping Progamma's
En de rest is niet mijn smaak wat ze uitzenden,

pboes
13 november 2009, 10:46
gewoon direct terug naar de 15 verplichte zenders analoog.en de rest voor digitaal gebruiken....(maar dan niet voor video on demand of wat dan ook, maar gewoon normale zenders of themazenders...)
Dan zul je toch ook het abonnementsgeld behoorlijk naar beneden moeten bijstellen. Dat gaat nu juist weer omhoog!!!

kontknager
13 november 2009, 14:51
Goede zaak dat deze zenders uit het pakket gaan. Nu de rest nog :mrgreen:

G.bruiker
13 november 2009, 16:04
Dan zul je toch ook het abonnementsgeld behoorlijk naar beneden moeten bijstellen. Dat gaat nu juist weer omhoog!!!
Brood en melk ook al... pfff

propper
14 november 2009, 12:04
Het Gesprek voert overleg met Ziggo over analoge kabelaansluitingen

Het Gesprek voert met kabelbedrijf Ziggo overleg over de analoge kabelaansluitingen nadat bekend werd dat ze mogelijk zouden verdwijnen (http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2565) uit enkele analoge pakketten. Ruud Hendriks laat onze redactie weten dat op het mogelijk verdwijnen van de zender van de analoge kabel in de regio Breda en de kop van Noord-Holland, zij veel reacties en vragen krijgen.

Hendriks kondigde op de HD dagen nog aan dat zij een groot voorstander zijn van digitale televisie en ook graag in HD willen uitzenden. Hij voegt hier echter aan toe dat momenteel de analoge kabel nog van groot belang is in verband met de kijkcijfers en het bereik voor adverteerders. De grote kabelexploitanten (UPC en Ziggo) houden voorlopig nog een analoog pakket in stand en meer dan de helft van de kabelaansluitingen zijn momenteel enkel analoog. Ruud Hendriks zou er geen enkel probleem mee hebben als 'morgen alle analoge zenders' uit de lucht zouden gaan maar dan wel overal en alle kanalen tegelijk zodat iedereen meteen op digitaal zou overgaan. Hendriks voert daarbij aan dat er nu dus nog belangrijke concurrentie is van de nog aanwezige analoge zenders en dat ook zijn zender dus groot belang heeft om in die analoge pakketten te zitten.

Hendriks laat onze redactie ook weten dat zij met diverse programmaraden 'in gesprek' zijn over de analoge kabelpakketten en dat Ziggo die adviezen gewoon zal opvolgen. Ziggo kan echter geen andere zenders verwijderen omdat programmaraad Breda de zenders Duitsland 1, 2 en 3, TVE, Rai Uno en TV5 (of France 2) bindend heeft geadviseerd. Ziggo wil deze zenders alleen digitaal in het standaardpakket doorgeven en ziet dat als een opvolging van het advies. Het commissariaat voor de media denkt daar anders over en stelt dat Ziggo het advies gewoon moet uitvoeren.

Dat het advies van deze programmaraad (het zwaarwegende deel) louter uit buitenlandse zenders bestaat komt overigens ook doordat in alle voormalige Casema gebieden de programmaraden uitsluitend publieke zenders in het basispakket konden adviseren. In alle voormalige Casema gebieden konden programmaraden nůůit commerciŽle zenders (zoals Het Gesprek) bindend adviseren. Hier is intussen verandering in gekomen en Het Gesprek ziet de programmaraden dan ook nog als belangrijk middel voor het vergroten van het bereik. Via onder meer Twitter roept Het Gesprek de kijkers regelmatig op om programmaraden die adviezen moeten uitbrengen te benaderen.

Hendriks stelt voorts dat er contracten zijn met Ziggo en dat zij hen daar gewoon aan houden. Bovendien speelt de kwestie nu volgens hem alleen in een paar kleine gebieden. Ziggo liet afgelopen week echter in een speciaal opgestelde mail aan de schrijvende pers duidelijk doorschemeren dat zenders als Het Gesprek en CNN uit de analoge pakketten zouden worden gehaald. Ook in plaatsen als Amstelveen, Delft, Leiden, Het Gooi, Zoetermeer en Utrecht zal het probleem (maar wellicht voor andere zenders) gaan spelen omdat het er naar uit ziet dat Ziggo ook daar op voorzienbare termijn wordt gedwongen een Franstalige en/of Spaanstalige zender weer analoog te gaan doorgeven. Het is uitgesloten dat Ziggo het analoge pakket (na de inkrimping van 34 naar 30 kanalen) weer terug zou uitbreiden.

Bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2575

Riparius
14 november 2009, 18:19
Dan zul je toch ook het abonnementsgeld behoorlijk naar beneden moeten bijstellen. Dat gaat nu juist weer omhoog!!! Nee, die Ä 16,25 is gewoon een standaardtarief dat Ziggo in heel Nederland hanteert, voor zover ze ter plaatse kabel leveren. Er zijn wel enkele gemeenten waar op basis van in het verleden met de betreffende gemeenten gemaakte afspraken een lager tarief geldt, maar daar wil Ziggo zo snel mogelijk van af. Bij het terugbrengen van het analoge aanbod van 34 naar 30 zenders is het tarief ook niet verlaagd, dus is het logisch dat dat ook niet zal gebeuren als het aantal analoog doorgegeven TV-zenders zou worden teruggebracht naar 15 of naar 0. Andere kabelexploitanten doen dat ook niet. Caiway heeft aangekondigd dat ze vanaf 10-10-10 helemaal geen analoge televisie meer leveren, maar over prijsverlagingen is niets te vinden op hun site.

Zigmund
15 november 2009, 15:18
Nee, die Ä 16,25 is gewoon een standaardtarief dat Ziggo in heel Nederland hanteert, voor zover ze ter plaatse kabel leveren. Er zijn wel enkele gemeenten waar op basis van in het verleden met de betreffende gemeenten gemaakte afspraken een lager tarief geldt, maar daar wil Ziggo zo snel mogelijk van af. Bij het terugbrengen van het analoge aanbod van 34 naar 30 zenders is het tarief ook niet verlaagd, dus is het logisch dat dat ook niet zal gebeuren als het aantal analoog doorgegeven TV-zenders zou worden teruggebracht naar 15 of naar 0. Andere kabelexploitanten doen dat ook niet. Caiway heeft aangekondigd dat ze vanaf 10-10-10 helemaal geen analoge televisie meer leveren, maar over prijsverlagingen is niets te vinden op hun site.

Het downgraden van analoog moet ook een prijsverlaging betekenen. In het basisabo zit ook een bijdrage voor de zenders (en ook een vast transporttarief). Maar Ziggo doet op dit moment gekkere dingen waar het gaat om verhogingen

Riparius
15 november 2009, 17:45
Het downgraden van analoog moet ook een prijsverlaging betekenen.

Nee, ik heb nu juist uitgelegd dat dat niet zo is. Niet bij Ziggo en niet bij andere kabelaars die het analoge pakket inkrimpen. Er zijn hier veel positieve geluiden te horen over het voornemen van CAIWAY om per 10-10-10 de analoge doorgifte van televisiezenders geheel te staken (om zo meer ruimte te krijgen voor o.a. de doorgifte van een uitgebreid pakket aan HD kanalen en DVB-T simulcasts van een aantal digitale zenders uit het basispakket), maar van een prijsverlaging van het (basis)abonnement zal geen sprake zijn. En daar hoor ik verder niemand over.

In het basisabo zit ook een bijdrage voor de zenders (en ook een vast transporttarief). Maar Ziggo doet op dit moment gekkere dingen waar het gaat om verhogingenIk weet niet of Ziggo gekke dingen doet voor wat betreft de voor 1-1-2010 aangekondigde prijsverhogingen. Ik zie ze niet eerlijk gezegd. Kijk even hier (http://ziggotariefswijziging.nl/) voor een compleet overzicht. Ik weet ook niet of er wettelijke voorschriften bestaan voor wat betreft prijzen en prijsverhogingen die kabelaars voor hun diensten mogen berekenen. Maar definieer eens wat je in dit verband onder 'gekke dingen' verstaat.

G.bruiker
15 november 2009, 19:52
Het downgraden van analoog moet ook een prijsverlaging betekenen. In het basisabo zit ook een bijdrage voor de zenders (en ook een vast transporttarief). Maar Ziggo doet op dit moment gekkere dingen waar het gaat om verhogingen
Ziggo downgraded in dit geval niets, Ziggo wordt door de programmaraden gedwongen om andere zenders weer te geven en dus zullen er zenders van plaats moeten ruilen.

ElineK
23 januari 2010, 14:51
ik vind het van de zotte dat zo'n belangrijke zender van de kabel wordt gehaald. Veel mensen in het multikabel gebied waar ik woon hebben een beelbuis tv en geen digitale ontvangst van Ziggo en die raken dus verstoken van de enige Amerikaanse nieuwszender die te ontvangen was.

Gooi als je zo nodig digitaal moet dan alle zenders analoog van de kabel af, behalve nederand 1,2,3 en de regionale en op radio ook alleen analoog de publieke doorgeven, en dan wel gratis, net zoals digitenne. Dan heb je ruimte voor digitale doorgifte door andere providers via dezelfde kabel.

rbbb
24 januari 2010, 13:45
Vroeg of laat stopt men met doorgiften van de analoge zenders.

vinnie-terranova
24 januari 2010, 14:46
ik vind het van de zotte dat zo'n belangrijke zender van de kabel wordt gehaald. Veel mensen in het multikabel gebied waar ik woon hebben een beelbuis tv en geen digitale ontvangst van Ziggo en die raken dus verstoken van de enige Amerikaanse nieuwszender die te ontvangen was.

Gooi als je zo nodig digitaal moet dan alle zenders analoog van de kabel af, behalve nederand 1,2,3 en de regionale en op radio ook alleen analoog de publieke doorgeven, en dan wel gratis, net zoals digitenne. Dan heb je ruimte voor digitale doorgifte door andere providers via dezelfde kabel.


Net als de beeldbuis televisie (welke nog minimaal geproduceerd wordt) zal ook de kabel volledig gaan digitaliseren.
Over een aantal jaar (zal niet zo lang meer duren) is er geen analoge zender meer te ontvangen, dus dit zal langzaam uitgefaseerd gaan worden. Ik zie niet in waarom je geen digitale televisie zou kunnen of willen kijken op een ''oude'' beeldbuis televisie, heb ik zelf ook jaren gedaan voordat ik een LCD scherm kocht.

Ik heb bijvoorbeeld ook niemand horen klagen toen we van VHS video-systemen (matige kwaliteit) naar DVD (digitale kwaliteit) gingen, en er steeds minder titels op band verschenen.
Nee, iedereen wilde toen een dvd speler hebben, want dat was veel mooier beeld en makkelijker.
Nu zijn we alweer toe aan de blu-ray, zo gaat dat in de moderne wereld.
Het is niet verplicht er aan mee te doen, maar als je wat wilt, zal je wel moeten......

Nu gaat dat langzaam bij de kabel gebeuren, wordt er geklaagd......... :roll: typisch nederlands :roll:

rbbb
24 januari 2010, 15:41
Net als de beeldbuis televisie (welke nog minimaal geproduceerd wordt) zal ook de kabel volledig gaan digitaliseren.
Over een aantal jaar (zal niet zo lang meer duren) is er geen analoge zender meer te ontvangen, dus dit zal langzaam uitgefaseerd gaan worden. Ik zie niet in waarom je geen digitale televisie zou kunnen of willen kijken op een ''oude'' beeldbuis televisie, heb ik zelf ook jaren gedaan voordat ik een LCD scherm kocht.

Ik heb bijvoorbeeld ook niemand horen klagen toen we van VHS video-systemen (matige kwaliteit) naar DVD (digitale kwaliteit) gingen, en er steeds minder titels op band verschenen.
Nee, iedereen wilde toen een dvd speler hebben, want dat was veel mooier beeld en makkelijker.
Nu zijn we alweer toe aan de blu-ray, zo gaat dat in de moderne wereld.
Het is niet verplicht er aan mee te doen, maar als je wat wilt, zal je wel moeten......

Nu gaat dat langzaam bij de kabel gebeuren, wordt er geklaagd......... :roll: typisch nederlands :roll:Precies.

Little Raven
1 april 2010, 00:31
blahhhh the effing programmaraad in Utrecht

Wie zijn die mensen die wettelijk verplichten dat een kabelexploitant een spaanse zender die veel minder wordt bekeken dan CNN moet gaan uitzenden in het analoge pakket.

Mijn gezin en ik zijn ook een minderheid, we zijn van oorsprong engelstalig en we kijken voornamelijk CNN en BBC .. en daar zit net het probleem want BBC wordt nog steeds analoog uitgezonden en CNN straks alleen digitaal... kortom niet te combineren :censored:

Met dank aan een stelletje multi culti die zogenaamd het welzijn van iedereen behartigen en ondertussen vele kijkers duperen, want het staat vast dat er meer mensen CNN kijken dan TV5 Monde
Bad move van Ziggo :no:
We gaan op zoek naar een andere provider

xahmol
1 april 2010, 06:52
BBC wordt nog steeds analoog uitgezonden en CNN straks alleen digitaal... kortom niet te combineren (...)
We gaan op zoek naar een andere provider

Eh, BBC zit ook gewoon in het digitale pakket hoor. Prima te combineren met CNN dus. Heb je meteen (na 8 uur 's avonds) ook BBC3 en 4 erbij.
Zie kortom je probleem niet. Gewoon digitaal gaan kijken.

Andere provider zoeken heeft ook niet zo veel zin, want die geven geen van allen BBC door. Op BBC hebben de kabelaars een monopolie.

Wordt zelf van dit nieuws niet echt warm of koud. Van mij mogen je analoog liever gisteren dan vandaag helemaal afschakelen. Ook wat dat betreft geeft Caiway het goede voorbeeld.