View Full Version : Vraag: Geluidsprobleem van/naar Home Cinema System


EEB
11 november 2009, 11:30
Beste mensen,

Ik heb sinds afgelopen vrijdag een nieuwe tv (panasonic plasma 42 inch C10e versie met een Humax irhd-5000C gekocht. Alles aangesloten en zeer tevreden over kwaliteit, maar één probleem....

Op mijn Humax heb ik zowel een dvd/hdd recorder als een DVD Home cinema system (Sony DAV-DZ260) aangesloten. Het gaat om de Sony. HDMI van Humax naar TV aangesloten. Optical kabel van Humax naar Sony en Scart van Sony naar TV aangesloten. DVD kijken via de Sony gaat perfect. Zowel beeld als geluid over de cinema system. Nu wil ik graag tv kijken en het geluid over mijn sony luidsprekers krijgen. Moet lukken toch...... alleen bij de HD Zenders die in dolby Digital uitzenden heb ik goed geluid bij alle andere kanalen heb ik alleen (een beetje!!!) geluid wanneer ik mijn Sony op max geluid zet en de Humax op behoorlijk geluid. Dat kan toch niet de bedoeling zijn????? Heb alle menu's (panasonic / humax / sony) doorgeworsteld en kom tot niets.

Wie helpt mij??? Alle mogelijke oplossingen, hoe klein dan ook, zijn van harte welkom :wink:

Alvast bedankt.

GolfTouch
11 november 2009, 19:03
Nu wil ik graag tv kijken en het geluid over mijn sony luidsprekers krijgen. Moet lukken toch...... alleen bij de HD Zenders die in dolby Digital uitzenden heb ik goed geluid bij alle andere kanalen heb ik alleen (een beetje!!!) geluid wanneer ik mijn Sony op max geluid zet en de Humax op behoorlijk geluid. Dat kan toch niet de bedoeling zijn????? Heb alle menu's (panasonic / humax / sony) doorgeworsteld en kom tot niets.


Zet het volume van je Humax 5000 eens op maximaal. Dat doe je middels de afstandsbediening van de Humax.
Hoe is het geluid dan via je Sony home cinema set?

EEB
12 november 2009, 09:12
had ik al geprobeerd, werkt helaas ook niet.

GolfTouch
12 november 2009, 20:25
had ik al geprobeerd, werkt helaas ook niet.

Heb je het ook al getest met een andere optical cable?

EEB
13 november 2009, 09:07
Heb je het ook al getest met een andere optical cable?

Daar zat ik gistermiddag zelf ook nog aan te denken.....ben naar de winkel geweest en heb mij een andere gekocht en drie keer raden.... het WERKT. Snap nog steeds niet waarom ik nu wel geluid heb, want ik had op de HD-zenders wel geluid over de luidsprekers, maar t doet het er niet meer toe. Ik kan dit weekend lekker voetbal kijken over de luidsprekers!!!

Bedankt!

anubis
16 november 2009, 11:00
Op de meeste TV's zit ook een audio-out aansluiting. De bekende rood/witte tulpstekkers. Deze sluit je dan aan op de audio-in op je Cinema-set versterker. Geluid op je TV uitschakkelen via menu en altijd de cinema-versterker aan. Is 2CH stereo geluid maar dit hebben alle SD zenders. HD gaat via de optical. Versterker op video2 zetten of zoiets. Werkt bij mij thuis prima.

GolfTouch
16 november 2009, 11:03
Is 2CH stereo geluid maar dit hebben alle SD zenders.

Er zijn zenders (o.a. enkele Duitsers) die wel 5.1 hebben op het SD kanaal.