View Full Version : Mededeling: Verbod op Downloaden van films?


prodix
3 november 2009, 16:38
Er komt een downloadverbod voor films en muziek waarvoor je niet hebt betaald, dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie aangekondigd. Hoe het verbod er precies uit gaat zien is nog erg onduidelijk, maar het verbod komt er.

De plannen om downloaden aan te pakken zijn er al jaren, maar tot een verbod kwam het tot nu toe nooit. Het gaat Justitie vooral om grote partijen die geld verdienen aan muziek en films waarop copyright zit, zoals downloadsites. Volgens de minister is de wet specifiek niet bedoeld om individuele gebruikers dwars te zitten.

Een mogelijke invulling van de nieuwe wet is een regeling waarbij consumenten elke maand een bedrag betalen om muziek en films te kunnen gebruiken en uitwisselen. Een redelijke vergoeding voor auteursrecht moet volgens het kabinet de culturele sector in Nederland in stand houden.

Het uitwisselen van films en muziek is een groot grijs gebied. Het is al jaren onduidelijk wat er nou wel of niet precies mag. Deze nieuwe wet zou voor eens en altijd duidelijkheid moeten scheppen over de regels. In juni zei een werkgroep (http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/16191) bestaande uit Tweede Kamerleden, nog dat de entertainmentbranche maar zelf met oplossingen moet komen. Volgens hen werkt die branche nog op een ouderwetse manier en moeten ze eerst zelf vernieuwen.

Begin oktober ontstond nog ophef, toen auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra aankondigde bloggers te willen laten betalen voor het plaatsen van YouTube'jes op hun sites. Dat plan werd snel teruggedraaid (http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/17511) toen er veel kritiek op kwam.

Downloaden van muziek en films uit 'evident illegale bronnen' wordt niet per direct verboden, heeft het kabinet besloten (http://kabinet.nl/Actueel/Persberichten_ministerraad/2009/oktober/30/Kabinet_nieuwe_aanpak_auteursrecht_op_internet) tijdens de Ministerraad. Het kabinet trekt drie jaar uit om het verbod uit te werken. In de tussentijd moet de entertainmentindustrie met goede legale alternatieven komen voor het downloaden van films en muziek uit evident illegale bronnen. Hoe vastgesteld kan worden of er sprake is van 'evident', is niet bekend.

Daarmee volgt de regering het advies op van de commissie Gerkens, die afgelopen zomer in een rapport het downloadverbod voorstelde (http://tweakers.net/nieuws/60752/kamercommissie-wil-downloaden-strafbaar-stellen.html). Volgens het kabinet is het downloadverbod niet bedoeld om consumenten te pesten. "Het kabinet wil het downloadverbod niet gebruiken om individuele internetgebruikers het leven zuur te maken, maar juist om de illegale activiteiten van commerciŽle partijen uit te bannen." Volgens het kabinet is het niet in de haak dat er partijen geld verdienen aan auteursrechtelijk beschermd materiaal, waarvan ze zelf de rechten niet bezitten.

Bij goede legale alternatieven voor downloaden uit illegale bron denkt het kabinet aan een all-you-can-eat-downloaddienst, waarbij consumenten voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek of films kunnen downloaden of streamen.

In ruil voor het downloadverbod wordt de thuiskopieheffing afgeschaft. Die heffing was bedoeld als compensatie voor artiesten en componisten, die daarmee een vergoeding kregen voor het feit dat mensen vroeger hun muziek op een blanco bandje kopiŽerden. Nu de opslagcapaciteit van computers is gegroeid en internetverbindingen veel sneller zijn, is de thuiskopieheffing niet meer van deze tijd, concludeert de regering.

De vraag die nu gaat komen bij vele downloaders van nieuwsgroepen : wat heb ik nog aan mij abbonement op Eweka etc.
Welke (al dan niet) verplichte belasting komt er voor terug om "legaal"te downloaden?
Een voorbeeld zou kunnen zijn; intenet abbonement 7% duurder maar dan wel alle auteursrechtelijk materiaal vrij voor nederland.

Word vervolgd!

Bron : NOS/Tweakers.net

Clevegt
3 november 2009, 17:17
Dan kan stichting brein ook zijn koffers pakken...

Gizmo©
3 november 2009, 19:35
Dan kan je snelle lijntje ook wel opzeggen.

Clevegt
3 november 2009, 21:20
Dan hebben we idd aan een telefoonlijntje genoeg...

Gizmo©
3 november 2009, 21:27
Dan hebben we idd aan een telefoonlijntje genoeg...
Zullen ze bij KPN leuk vinden. Komen er weer duizenden klanten terug.:wink:

prodix
3 november 2009, 21:43
Was net vandaag bekend geworden dat er meer viop klanten zijn dan analoog... Back to basics zeg ik!

TomF
3 november 2009, 21:54
Maar stel dat je voor een redelijk bedrag per maand onbeperkt en legaal mag downloaden. Dan wil je toch nog steeds die snelle verbinding?
Ik zie het dan als een soort variant op Veamer.nl, Ziggo iTV en de extra zenderpakketten van Ziggo.

Op zich vind ik het wel een goede oplossing tenzij het maandbedrag hoog wordt.

Ik bied: 10 Euro per maand :)

Spartagek
5 november 2009, 10:19
Zal allemaal wel loslopen, zolang er pc's bestaan zijn ze al met 'verbieden' en beschermen bezig.

en nog steeds komen er kanalen bij waar het mogelijk is.

< ik verlang terug naar de tijd dat IEDEREEN nog Kazaa en Morpeus gebruikte, toen waren er nog mooie dingen te vinden op Usenet >

( en niet de zeurende noobs die om een nzbknop liepen te zieken in 5000 post's )

Ed
5 november 2009, 10:28
Ach... usenet (enige wat ik gebruik), torrents en andere meuk zullen toch altijd wel blijven.

Zoveel regels en alles wat niet mag... software en games mochten sowieso al niet gedownload worden. Ach... ze moet toch iets doen om de dag te vullen en regeltjes te ontwerpen. De muziek- en filmlobby heeft aardig zijn best gedaan!

Krijg je straks weer van die petitie's van die half geile acteurs en actrices die niet meer aan de bak komen, dat ze nog meer geld willen zien voor die halfbakken series die voor de 20e keer herhaald worden.

Maar goed, dat is andere koek. Ik maak me er niet zo druk om...

prodix
5 november 2009, 11:06
Als je "echt" wilt kun je ook al een prive p2p opzetten met een "select" gezelschap.. dus als je wat wilt kun je "ruilen" van materiaal o.i.d.

Spartagek
5 november 2009, 11:16
Als je "echt" wilt kun je ook al een prive p2p opzetten met een "select" gezelschap.. dus als je wat wilt kun je "ruilen" van materiaal o.i.d.

ZO fanatiek ben ik ook weer niet hoor

Ik heb in een schaduwtijd net voor mijn usenetgebruik via via met prive ftp gewerkt, de zgn topsite's
maar ook daar lopen malloten rond die de boel verzieken met dagelijks wisselende regeltjes en politieke machtspelletjes.

nee dank je, doe gewoon, het zijn bestanden waarvoor je zelf ook (bijna) geen moeite moet doen, dus als ik het niet mag ophalen, steek je ze lekker in de :censored:

Net als sommige nzbfora, heb je daar de "regels" gelezen ....
nzbpirates is er een van, een postverpilichting in het forum, anders wordt je na 3 maanden eruit geknikkerd, 'waardevolle' bijdragen in de spotsectie ( aan commentaar )
een film of serie wordt gespot, wat kan IK voor waardevol commentaar leveren - goed gedaan knul, weer een leven verbeterd ? -

Ik weet dat ik daar dan binnen een dag of 3 uitgegooid wordt, omdat ik dan "niet respectvol" zou zijn
( mijn status / instelling is bekend of misschien wel berucht )

Ik ga niet de film van roodkapje voor de 650ť keer posten, ik erger me nu al aan de 300 kopieen van surrogate's ( willekeurige titel ) die allemaal van dezelfde source komen, en nagenoeg dezelfde ondertitels hebben.
Ik begrijp dat sommige mensen geen of weinig retentie hebben, maar DAT is geen reden om zo'n film 80x per dag in een groep ( of 10 ) te dumpen ....

prodix
5 november 2009, 11:33
Je hebt zeker een punt ermee te pakken..
Ik kan mij de tijd nog heugen dat "we" aan het downloaden waren van z.g.n. BBS'en (good old dos) en hier waren de regels al eens erg lastig.

Heden te dage is het hier en daar niet veel beter.. een aantal jaar terug was FTP een hot issue met hun ratio's die wel nu vaak weer terug vinden in p2p (torrent) (niet vergeten Napster)

Heb al jaren zelf een ftp server draaien met mooie goodies voor sommigen (software) maar ik heb het nooit vrij gegeven en zal dit ook niet doen.. als ik het nodig vind dat jij dit nodig hebt maak ik een account aan waar je lekker kan downloaden, uploaden kan ook maar dat gaat in een secure map (begrijpelijk) en zonder resticties what so ever.
Dus je kan ze dan om maar met jou te spreken gewoon op te halen zonder gezeur en hoef je het niet op ***** plaatsen te steken.
Maar ja.. dit zie je niet veel meer bij "diensten" op het web.

Maar qua films ben ik meer dan 110% met je eens.. kijk is na een dag op ftd.. 20x hetzelde is niks soms, en i.d.d. zelfde source..
Is wel eens vervelend om al tegen 10x hetzelfde aan te kijken.

Maar waar het mij in eerste instantie om ging is het feit met dat prive p2p. waar een wil is, is een weg. Er is altijd wel een oplossing te vinden

Spartagek
5 november 2009, 11:41
Gelukkig zijn er dan nog gelijkgestemden,
Mijn Syno staat toch 24u p/d aan, dus vrienden en kennissen ( allen bij naam bekend bij redactie ) hebben toegang en toestemming in de voor hum bestemde directories, er zijn er die alleen spelletjes willen zoals de zylommeuk, maar ook andere "behoeften"

< pm Vijver maar eens hij zaagt al dagen over iets van spat ofzo....:thumb up: >

En de BBS , ja heerlijke tijden ( voor KPN ) maar die 'regeltjes' veranderden niet van dag tot dag, en er was relatief persoonlijk contact met de sysops

Clevegt
5 november 2009, 11:46
Als je "echt" wilt kun je ook al een prive p2p opzetten met een "select" gezelschap.. dus als je wat wilt kun je "ruilen" van materiaal o.i.d.

Prive P2P, hoe dan?

Spartagek
5 november 2009, 11:48
Prive P2P, hoe dan?


Ik ruik een ZG netwerkje ....:schater:

prodix
5 november 2009, 12:05
Gelukkig zijn er dan nog gelijkgestemden,
Mijn Syno staat toch 24u p/d aan, dus vrienden en kennissen ( allen bij naam bekend bij redactie ) hebben toegang en toestemming in de voor hum bestemde directories, er zijn er die alleen spelletjes willen zoals de zylommeuk, maar ook andere "behoeften"

< pm Vijver maar eens hij zaagt al dagen over iets van spat ofzo....:thumb up: >

En de BBS , ja heerlijke tijden ( voor KPN ) maar die 'regeltjes' veranderden niet van dag tot dag, en er was relatief persoonlijk contact met de sysops

Ja die regels waren vaak wel constant.. en als je "vriendje" was met de sysop dan had je wat extra privileges ;-)

prodix
5 november 2009, 12:08
Prive P2P, hoe dan?

Lees dan dit even >KLIK< (http://computertotaal.nl/article/34/gigatribe-2-52.html)

Spartagek
5 november 2009, 13:34
Ik gebruik Hamachi, die creŽert een virtueel netwerk, daarmee kan je mappen en bestanden delen

niet geheel waterdicht, en niet aan te raden om met onbekende 'zomaar' mappen te delen

verder zijn systemen als dropbox ideaal, maar hebben een max van 2 Š 5 Gb gratis
( dropbox synchroniseerd bestanden tussen leden, ook offline - bij verbinding wordt de map ge-update )

Vijver
5 november 2009, 18:47
Opties te over, maar dan is de 10mbit upload straks wel heel brak voor het betere uitwisselwerk. Ach, misschien is de upload wel veel beter over een paar jaar. (zeker voor spat)
Misschien leeft de Twilight scene weer op. Dan niet meer op cd's en dvd's, maar op complete harde schijven.

prodix
5 november 2009, 20:49
Bij mij weten is dat er al vijver (maar das echt underground)

Wat ook nog kan is g-mail ervoor gebruiken of een online backup etc.. ander kan relaying ook nog

Vijver
5 november 2009, 21:22
Bij mij weten is dat er al vijver (maar das echt underground)

Wat ook nog kan is g-mail ervoor gebruiken of een online backup etc.. ander kan relaying ook nog

Je vraagt je dan af voor wie? Mensen in een plaggenhut zonder internet maar wel een stroomgenerator? Of staat er tegenwoordig content op de twilights dat het daglicht niet kan velen? Een andere vraag: Wat is zo de bandbreedte van een gemiddelde usenetprovider? Hoeveel x1000 man zit daar continu op? Stel, ik heb dezelfde content, en er zijn hetzelfde aantal gegadigden die ik met mijn 10mbits lijntje moet voorzien? Dan ben je weer bij die druppelende kraan. Het is een interessante ontwikkeling, het downloadverbod, maar mij kan het gestolen worden.

Bullet NL
5 november 2009, 21:28
Het is een interessante ontwikkeling, het downloadverbod, maar mij kan het gestolen worden.


Ik ben ook niet voor het verbod, maar goed wie luisterd er naar mij.
Op moment dat ik een cd in de winkel koop wil ik gewoon een kopie op mijn harddisk... een CD kan beschadigen, kan hem zelf niet inlezen/omzetten of wat dan ook. Het is nu toegestaan een kopie te downloaden, mits je het orgineel maar hebt.

Vijver
5 november 2009, 21:34
Ik ben ook niet voor het verbod, maar goed wie luisterd er naar mij.
Op moment dat ik een cd in de winkel koop wil ik gewoon een kopie op mijn harddisk... een CD kan beschadigen, kan hem zelf niet inlezen/omzetten of wat dan ook. Het is nu toegestaan een kopie te downloaden, mits je het orgineel maar hebt.

Zo staat het geschreven, in de Bijbel staat het ook geschreven.
Wat heb ik hier? 400Gb aan mp3's ? Toch eens kijken waar ik de originelen gelaten heb, maar het moet welhaast een vrachtwagen vol zijn. Wat ik wel kan verklaren zijn mijn 800 bluray's. Zelf geconverteerd naar x264. Helaas is hier laatst ingebroken en zijn alle originelen gestolen. Niet lachen, het is echt zo. Verder hebben ze niets meegenomen, ik verdenk dan ook Stichting Brein:oyeah:

Bullet NL
5 november 2009, 21:39
Zo staat het geschreven, in de Bijbel staat het ook geschreven.
Wat heb ik hier? 400Gb aan mp3's ? Toch eens kijken waar ik de originelen gelaten heb, maar het moet welhaast een vrachtwagen vol zijn. Wat ik wel kan verklaren zijn mijn 800 bluray's. Zelf geconverteerd naar x264. Helaas is hier laatst ingebroken en zijn alle originelen gestolen. Niet lachen, het is echt zo. Verder hebben ze niets meegenomen, ik verdenk dan ook Stichting Brein:oyeah:

Duhh.... Heb niet voor niets usenet........... Alleen daar moeten zo weinig mogelijk anderen gebruik van maken, usenet was mooi... tot dat alle bladen aangaan prijzen dat het een download walhalla is......

Jammer.....

Vijver
5 november 2009, 21:45
Duhh.... Heb niet voor niets usenet........... Alleen daar moeten zo weinig mogelijk anderen gebruik van maken, usenet was mooi... tot dat alle bladen aangaan prijzen dat het een download walhalla is......

Jammer.....


Daar druk je de spijker op zijn kop. Denk je dat ik mond op mond reclame maak voor usenet? Ik doe er tegen collega's nog steeds geheimzinnig over. Hoe kom je aan die film? Ja, eh, aan komen waaien. Tegen niemand vertel ik de geheimen van usenet. Ik heb de neiging om tijdschriften waarin over usenet gerept wordt in een ommezwaai uit de bruna te stelen en in de gracht te gooien. Hoezo, vechten tegen de bierkaai? Maar usenet wordt te populair, dat is zeker.

Bullet NL
5 november 2009, 22:00
Daar druk je de spijker op zijn kop. Denk je dat ik mond op mond reclame maak voor usenet? Ik doe er tegen collega's nog steeds geheimzinnig over. Hoe kom je aan die film? Ja, eh, aan komen waaien. Tegen niemand vertel ik de geheimen van usenet. Ik heb de neiging om tijdschriften waarin over usenet gerept wordt in een ommezwaai uit de bruna te stelen en in de gracht te gooien. Hoezo, vechten tegen de bierkaai? Maar usenet wordt te populair, dat is zeker.

Artikelen over usenet moeten verboden worden.....

Spartagek
5 november 2009, 22:33
Zo staat het geschreven, in de Bijbel staat het ook geschreven.
Wat heb ik hier? 400Gb aan mp3's ? Toch eens kijken waar ik de originelen gelaten heb, maar het moet welhaast een vrachtwagen vol zijn. Wat ik wel kan verklaren zijn mijn 800 bluray's. Zelf geconverteerd naar x264. Helaas is hier laatst ingebroken en zijn alle originelen gestolen. Niet lachen, het is echt zo. Verder hebben ze niets meegenomen, ik verdenk dan ook Stichting Brein:oyeah:

Ik sla ze al niet eens meer voor langere tijd op
ik gebruik usenet tegenwoordig als mijn archiefkast.

CD nodig van "jan de haan" , binnen 30 seconden klaar
DVD van "Mega China en de ruktorren" ligt het aan de kwaliteit, dvd5 8 minuten, dvd9 15 minuten, en X384 voor de Xtreamer - 30 minuten ( @the moment )

Er zou nu nog een manier moeten komen om hem direct af te kunnen spelen via de server :)

Vijver
5 november 2009, 22:41
Ik sla ze al niet eens meer voor langere tijd op
ik gebruik usenet tegenwoordig als mijn archiefkast.

CD nodig van "jan de haan" , binnen 30 seconden klaar
DVD van "Mega China en de ruktorren" ligt het aan de kwaliteit, dvd5 8 minuten, dvd9 15 minuten, en X384 voor de Xtreamer - 30 minuten ( @the moment )

Er zou nu nog een manier moeten komen om hem direct af te kunnen spelen via de server :)

Nee, ik niet. De 9Tb die ik hier opgeslagen heb staat echt niet meer op usenet. Beetje kwaliteitsmuziek, de betere docu, top250imdb hd, dat wordt echt niet zo snel opnieuw gepost. Van de series alleen de betere, met name HBO, die bewaar ik. De crap die dagelijks gereleasd wordt, hoef ik niet. Het klopt dat er in de groepen ijsklontje en kleverig dagelijks erg veel gepost wordt, maar dat hoef ik niet. Ik ben immers een spatman.

Renatus
5 november 2009, 23:05
De crap die dagelijks gereleasd wordt, hoef ik niet. Het klopt dat er in de groepen ijsklontje en kleverig dagelijks erg veel gepost wordt, maar dat hoef ik niet. Ik ben immers een spatman.

( noteert: 'ijsklontje' en 'kleverig' )

Ben benieuwd met wat voor alternatief de film en muziek industrie zullen komen. Volgens het voorgestelde 'all-you-can-eat' principe dat je voor een vaste prijs kan downloaden wat je wilt krijg je naast het bestaande Usenet netwerk er een 'legale' variant bij. Waarschijnlijk met een DRM beveiliging die een weekje geldig is voor een film en bij muziek zolang de artiest nog bij de platen maatschappij zit. Om de geldontvangsten dan eerlijk te verdelen over de rechthebbenden zullen ze ook download statistieken moeten bijhouden.

Bovenstaande is allemaal glazen bol gewauwel, in drie jaar kan er een hoop gebeuren.

Vijver
5 november 2009, 23:17
( noteert: 'ijsklontje' en 'kleverig' )

Ben benieuwd met wat voor alternatief de film en muziek industrie zullen komen. Volgens het voorgestelde 'all-you-can-eat' principe dat je voor een vaste prijs kan downloaden wat je wilt krijg je naast het bestaande Usenet netwerk er een 'legale' variant bij. Waarschijnlijk met een DRM beveiliging die een weekje geldig is voor een film en bij muziek zolang de artiest nog bij de platen maatschappij zit. Om de geldontvangsten dan eerlijk te verdelen over de rechthebbenden zullen ze ook download statistieken moeten bijhouden.

Bovenstaande is allemaal glazen bol gewauwel, in drie jaar kan er een hoop gebeuren.

Ja, maarrrrrr . ik ben nu 7,50 aan eweka per maand kwijt. Daar kan ik als ik wil 1TB per dag mee wegkloppen. En dat is veel. Beetje slecht geencodeerde mp3's downloaden a 99 cent? Met 128kbps? Hoe gaan de hd's eruit zien, zware continue stream van zeg eens 20mbit? (nog laag) . Als er mensen geld aan kunnen verdienen, doen ze dat, en het liefst de kosten wat drukken. Dan krijg je een 1080p'er zodanig gecompressed dat hij nog kleiner dan een xvid is en daar moet je het maar mee doen. Wel eerst even 10 euro aftikken. Op tweakers gaan ze meer in op het 'correcte van de zaak' en dat verhaal klopt wel, maar je hebt er geen moer aan. Het zou toch iets zijn, als usenet onder vuur komt te liggen? Dan piept menigeen hier wel anders.

prodix
6 november 2009, 09:33
Er zou nu nog een manier moeten komen om hem direct af te kunnen spelen via de server :)

En op dit punt ben ik al een eind heem om het voor elkaar te krijgen.. rechtstreeks afspelen uit rar's alleen zit je nog met uploads in verschillende groepen en incompleten..
Maar ik vind vanzelf de goede methode.. duurt alleen even heeft geen prio.

Spartagek
6 november 2009, 10:45
En op dit punt ben ik al een eind heem om het voor elkaar te krijgen.. rechtstreeks afspelen uit rar's alleen zit je nog met uploads in verschillende groepen en incompleten..
Maar ik vind vanzelf de goede methode.. duurt alleen even heeft geen prio.

was ook "gekscherend" bedoeld, maar idd, afspelen van rar's doen heel veel players al, maar blijf het (nu) onzin vinden.
gewoon uitpakken, en met een duidelijke naam opslaan op de netwerkHDD

met mediainfoplus ( wat een slechte interface ) de gegevens bij laten zoeken, zoals covers en omschrijvingen dan heb je een mooie omschrijving in XMBC / Xtreamer
ideaal voor vrouw en kinderen

Ed
6 november 2009, 10:52
Duhh.... Heb niet voor niets usenet........... Alleen daar moeten zo weinig mogelijk anderen gebruik van maken, usenet was mooi... tot dat alle bladen aangaan prijzen dat het een download walhalla is......

Jammer.....Juist en toen kwamen Jan en Alleman daar... hetgeen nu resulteert in een vervuiling van hier tot Tokio.

kontknager
6 november 2009, 11:29
Ja, maarrrrrr . ik ben nu 7,50 aan eweka per maand kwijt. Daar kan ik als ik wil 1TB per dag mee wegkloppen. En dat is veel. Beetje slecht geencodeerde mp3's downloaden a 99 cent? Met 128kbps? Hoe gaan de hd's eruit zien, zware continue stream van zeg eens 20mbit? (nog laag) . Als er mensen geld aan kunnen verdienen, doen ze dat, en het liefst de kosten wat drukken. Dan krijg je een 1080p'er zodanig gecompressed dat hij nog kleiner dan een xvid is en daar moet je het maar mee doen. Wel eerst even 10 euro aftikken. Op tweakers gaan ze meer in op het 'correcte van de zaak' en dat verhaal klopt wel, maar je hebt er geen moer aan. Het zou toch iets zijn, als usenet onder vuur komt te liggen? Dan piept menigeen hier wel anders.

Volgens mijn berekeningen kan je maximaal 475,2 GB per dag binnenhalen met een alles in een extra abbonnement (mits je geen ubee modem hebt http://gathering.tweakers.net/global/smileys/clown.gif http://gathering.tweakers.net/global/smileys/clown.gif http://gathering.tweakers.net/global/smileys/clown.gif ) uitgaande van een snelheid van gemiddeld 5.5MB/s

Spartagek
6 november 2009, 13:06
Volgens mijn berekeningen kan je maximaal 475,2 GB per dag binnenhalen met een alles in een extra abbonnement (mits je geen ubee modem hebt http://gathering.tweakers.net/global/smileys/clown.gif http://gathering.tweakers.net/global/smileys/clown.gif http://gathering.tweakers.net/global/smileys/clown.gif ) uitgaande van een snelheid van gemiddeld 5.5MB/s

Vijver heeft de top secret aansluiting van 250 Mb/s, dus zijn bewering kan wel kloppen

Vijver
6 november 2009, 19:06
Vijver heeft de top secret aansluiting van 250 Mb/s, dus zijn bewering kan wel kloppen

Ja, dat vergeet je makkelijk. Ik heb een dubbel eweka account, zodoende kom ik op ongeveer een terrabyte per dag. Een schamele 500Gb per 24 uur, ik kom er mijn bed niet voor uit.

pletter
6 november 2009, 20:05
nooit gehoord van IRC de oude usenet ! kom op kinderen het is te krijgen

misschien zijn jullie te jong of nooit met deze materie IRC wat gedaan

dat zijn de mensen (groups ) die realesen niet usenet

en er zijn wegen

plet

ps ik gebruil nog steeds IRC

lees mesete (NFO for newbies info voor realase ) group realese komt van irc NON usenet or P2P

Hengelerweend
6 november 2009, 20:28
Ik ga alle films die ik heb gedownload van de news-server weer netjes via uploaden teruggeven aan de news-server, dan kunnen ze mij in elk geval niets meer maken :wink:

Vijver
6 november 2009, 20:32
Ik ga alle films die ik heb gedownload van de news-server weer netjes via uploaden teruggeven aan de news-server, dan kunnen ze mij in elk geval niets meer maken :wink:

Hebben we het dan over de groep ijsklontje of kleverig? (je kunt ze ook in documentaries plaatsen, tip!):grin:

prodix
6 november 2009, 21:08
En daar kun je soms vreemde dingen in vinden

Vijver
6 november 2009, 21:18
En daar kun je soms vreemde dingen in vinden

Ik ken die groepen verder niet, alleen van horen zeggen. Vreemde filenames, zoals wde-pp14a. Er zal zeker een doelgroep voor zijn. Heeft iemand trouwens Spartagek gezien? Is hij er stilletjes tussenuit geknepen?

Spartagek
6 november 2009, 22:11
nooit gehoord van IRC de oude usenet ! kom op kinderen het is te krijgen

misschien zijn jullie te jong of nooit met deze materie IRC wat gedaan

dat zijn de mensen (groups ) die realesen niet usenet

en er zijn wegen

plet

ps ik gebruil nog steeds IRC

lees mesete (NFO for newbies info voor realase ) group realese komt van irc NON usenet or P2P

Usenet en IRC zijn nagenoeg tegelijk beschikbaar.
Ik heb een paar jaar via IRC mijn zooi binnengehengeld, maar vindt het wachten op de listings in de scroll en de DDE commands te lastig en te tijdrovend
Usenet werkt schaalbaar, en kan ik op mijn eigen tijd inplannen, en niet mbv de bots

Verder is P2P ( torrents DC++ ) ook in mijn ogen niet toepasselijk.

Vijver
6 november 2009, 22:16
DC++, dat ken ik. En aan de hand van de hashcodes een onderbroken download resumen met een andere filename. En dan na het downloaden een keiharde crc fout, waardoor alle moeite voor niets was. Ik moet er niet aan terug denken, daar moet je continu bovenop zitten.

prodix
9 november 2009, 01:17
Ik heb het nooit kunnen vinden in IRC dus ook nooit mijn ding geworden.
Heb ooit eens gespeeld met azureus en toen ook maar gehackt (upload niet meer nodig) maar duurde mij nog te lang of te veel werk.

Dus toch maar bij usenet gebleven. hier heb ik nu geen omkijken meer na
alles nu zo goed als automatisch.

Vijver
9 november 2009, 01:25
Ik heb het nooit kunnen vinden in IRC dus ook nooit mijn ding geworden.
Heb ooit eens gespeeld met azureus en toen ook maar gehackt (upload niet meer nodig) maar duurde mij nog te lang of te veel werk.

Dus toch maar bij usenet gebleven. hier heb ik nu geen omkijken meer na
alles nu zo goed als automatisch.

Azureus, hier ook lange tijd. Met die mooie blauwe kikker. Pure nostalgie.

prodix
9 november 2009, 01:37
Azureus, hier ook lange tijd. Met die mooie blauwe kikker. Pure nostalgie.

The good old days! :giveup:

Klinkt bijna als verbinden op je inbelmodem 24k4 met internet van jaren terug via Het Net met dat ene tooltje (naam vergeten) wat je doorsluisde naat het "echte" internet.
Of als je lef had en wat geld kon je ook voor Compuserve kiezen.

(ja ik stam ook [nog] uit het 1200baut tijdperk op de pc en c64:oyeah:)

Vijver
9 november 2009, 01:50
The good old days! :giveup:

Klinkt bijna als verbinden op je inbelmodem 24k4 met internet van jaren terug via Het Net met dat ene tooltje (naam vergeten) wat je doorsluisde naat het "echte" internet.
Of als je lef had en wat geld kon je ook voor Compuserve kiezen.

(ja ik stam ook [nog] uit het 1200baut tijdperk op de pc en c64:oyeah:)

Met cassetebandjes?
Nu is Azureus natuurlijk wat jonger. Maar toen het eerste HD-materiaal verscheen, begon ik daar mooi niet aan met die torrentmeuk. Ik ben eigenlijk iets te lang in de torrentscene blijven hangen, zodoende ook veel geupload.
Het werkt nog steeds niet met a-synchrone lijn. Ik heb hier een daar gelezen over bittorrentsnelheden van 5,75MB/Sec. Is dat echt mogelijk? Je bent tegelijkertijd aan het uploaden. Laatst iets via torrents gepakt dat echt niet op usenet stond, toen kwam ik op 1200k/sec down, ik vond het indrukwekkend.

Spartagek
9 november 2009, 02:07
The good old days! :giveup:

Klinkt bijna als verbinden op je inbelmodem 24k4 met internet van jaren terug via Het Net met dat ene tooltje (naam vergeten) wat je doorsluisde naat het "echte" internet.
Of als je lef had en wat geld kon je ook voor Compuserve kiezen.

(ja ik stam ook [nog] uit het 1200baut tijdperk op de pc en c64:oyeah:)

Met cassetebandjes?
Nu is Azureus natuurlijk wat jonger. Maar toen het eerste HD-materiaal verscheen, begon ik daar mooi niet aan met die torrentmeuk. Ik ben eigenlijk iets te lang in de torrentscene blijven hangen, zodoende ook veel geupload.
Het werkt nog steeds niet met a-synchrone lijn. Ik heb hier een daar gelezen over bittorrentsnelheden van 5,75MB/Sec. Is dat echt mogelijk? Je bent tegelijkertijd aan het uploaden. Laatst iets via torrents gepakt dat echt niet op usenet stond, toen kwam ik op 1200k/sec down, ik vond het indrukwekkend.

Cassettebandjes & de 1541 diskdrive !
werkte super.
op de zondagclub via een lokaal nummer laten uitbellen naar activision en daar demo's ophalen vanhet bbs

Torrents worden alleen ingezet als "alles" fails, zo moest ik een paar afleveringen van 90210 voor moeder de vrouw hebben, om de 10 series compleet te krijgen, en helaas alleen via torrentspy te krijgen
4 afleveringen 8 DAGEn om compleet te krijgen, WTF ???


En mijn eerste ervaring met het 'internet' was via de gratis cd's van compuserve, daarna TIP ( The Internet Plaza ) e.v.a van de freenet aanbieders

Vijver
9 november 2009, 02:14
Mijn grootste download via bittorrent was Band of Brothers 720P. Iets van 28Gb. 70 uur, 120 uur, ik weet het niet meer. Dat was een besloten torrentgroepje, dat gaat wat harder. Na de download heb ik het groepje nooit meer bezocht en kwam usenet om de hoek kijken. (dat bestond toen al lange tijd)

Spartagek
9 november 2009, 02:23
Wel leuk om dat terug te zien

onze 'cirkel' begon in de C64 tijd met bandjes en diskjes op de zaterdag, en op zondag deden we 'serieus'
daarna kwam de Amiga en Atari breakup en bleef het redelijk bij het oude

toen de 280, 386, 486 - get the picture
eerst diskjes copieren, toen kwamen de tape's van 250 Mb (compressed )
helemaal leegtrekken, en weer terugzetten, en dit alles binnen een week omdat er nog mensen op aan het wachten waren
( soort van leesmappenservice )

daarna de twilight & crazybyte's welke steeds meer werden van 1 naar 3 naar 10 cd's

zou het allemaal weer af gaanlopen, want dan ga ik een Petabyte tapestreamer halen ( staat mooi bij mijn Xtreamer )

Vijver
9 november 2009, 02:26
Wel leuk om dat terug te zien

onze 'cirkel' begon in de C64 tijd met bandjes en diskjes op de zaterdag, en op zondag deden we 'serieus'
daarna kwam de Amiga en Atari breakup en bleef het redelijk bij het oude

toen de 280, 386, 486 - get the picture
eerst diskjes copieren, toen kwamen de tape's van 250 Mb (compressed )
helemaal leegtrekken, en weer terugzetten, en dit alles binnen een week omdat er nog mensen op aan het wachten waren
( soort van leesmappenservice )

daarna de twilight & crazybyte's welke steeds meer werden van 1 naar 3 naar 10 cd's

zou het allemaal weer af gaanlopen, want dan ga ik een Petabyte tapestreamer halen ( staat mooi bij mijn Xtreamer )

Ik was zo'n zx81 zx-spectrum looser. Daarna jaren overgeslagen, bij de 386dx40 weer ingestapt.

prodix
9 november 2009, 11:15
Ik was zo'n zx81 zx-spectrum looser. Daarna jaren overgeslagen, bij de 386dx40 weer ingestapt.

Hier niet na de 1e spelcomputer bij mijn ouders thuis.. je weet wel dat tennis spelletje met die controller met 1 drukknop en 1 draaiknop.. toen eens wild gedaan pa opgenaait en hem de Atarie 2600 laten kopen. WOW dat was helemaal super toen.
Eind jaren 80 kon ik zelf een "eigen" c64 kopen met de 1541 en printer de 1801? en een turbo erop.. modem erbij 1200baut.. ook sommige MSX spellen hebben we kunnen spelen op de c64. de SID chip om zeep helpen had men ook al gauw door ;-) daarna was de Amiga 500, 600, en even aarna de 1200 aan de beurt. toen via een omweg een 8086 en een 8088XT te pakken gekregen en na de 286 ging het snel hier (tussendoor nog een Amiga 2000 erbij gehad)

Muziek maken is op de pc begonnen op de c64 maar dit was best wel veel werk.
Met de komt van de Amiga 500 kon je ook samples maken en een nummer mixen (protracker) hier is mijn hobby (muziek mixen) haast helemaal van analoog naar digitaal gegaan en is het heden ten dage nog steeds
En de aura samplers van de Amiga? die gebuik ik af en toe op een "oude p4" op de LPT poort.

Note: een aantal museum pc's heb ik nog steeds hier werkend staan..
leukste hebbe ding is een van de 1e laptops van justitie van 10Kg en een accu bestond nog niet.
Teven in de verzameling een doos floppy's nieuw in seal.. maar dan net zo groot als de gemidelde kleine laptop.

kontknager
13 november 2009, 09:23
Overheid en IT gaan niet samen. Snappen ze wel wat encryptie is en wat het doet?

Spartagek
13 november 2009, 11:34
Overheid en IT gaan niet samen. Snappen ze wel wat encryptie is en wat het doet?

Yup ze weten donders goed wat het is,
Lastig, al die passwords onthouden, dus niet aanzetten die heibel.

en zeker de RSA beveiligde meuk, stel je voor, dat een medewerker er niet meer inkan, en het ww vergeet - niemand kan er meer bij dan .....

antoinetteb41
4 december 2009, 16:24
Een ding is waar wij geven de strijd niet op:)
legio mogelijkheden om iets te plaatsen en te krijgen.
antoinette