View Full Version : Geen verbinding


Robertj
27 oktober 2009, 00:19
Ik heb een computer met windows Vista en een mininote met Windows XP. Soms heb ik opVista geen internet verbinding. Vista kan automatisch de verbinding herstellen. Nu krijg ik alleen de melding dat erDNS problemen zijn en dat de server mogelijk niet goed werkt. Wanneer ik mijn mininote inschakel heb ik wel internet. Waarom heb ik in Vista geen internet? Ik heb de modem opnieuw gestart maar nog heb ik geen internet op Vista.

TRaSH
27 oktober 2009, 07:34
hoe zijn je pc s aangesloten ? Staat je dhcp en dns op auto. Op je pc en router ? Welke router heb je ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/31.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

Robertj
27 oktober 2009, 11:48
Ik heb een Linksys router van iemand gekregen met een vernieuwde software. Hij heeft het tot nu toe steeds goed gedaan maar sinds gisteren (maandag) Maakte mijn Vista geen verbinding met het internet. Ik kreeg de volgende melding:

Er kan geen verbinding met de externe host Primaire DNS-server worden gemaakt. De externe host is door Netwerkcontrole gepingd maar er is geen antwoord ontvangen.

Ik heb mijn mininote ingeschakeld en daar had ik wel verbinding mee. Toen hoorde ik mijn desktop, ben gaan kijken en zag dat die verbinding had met het internet. Ik zou bijna denken dat hij verbinding heeft gemaakt nadat ik mijn mininote heb opgestart.

Internet connection type: obtain an IP automatically. Is dit wat je bedoelt met automatische DHCP en DNS? (Router) Waar kan ik anders vinden of ze automatisch zijn?

Wat betreft de aansluiting van mijn computers: de internetverbinding van buitenaf gaat naar de router. De computers zijn op twee poorten in de router aangesloten.

TRaSH
27 oktober 2009, 14:41
werkt het wel als je 1 van de pc s met kabel direkt op de modem aansluit na een reboot van de modem ?
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/31.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

Robertj
27 oktober 2009, 17:29
Ik heb momenteel weer verbinding. Hopelijk blijft dat zo.

Ik heb via netwerkcentrum 'status weergeven' aangeklikt en vervogens egenschappen. Op op vogende venster 'eigenschapen van LAN-verbinding'. Onder 'Interneprotocol versie' 4 4n 6 genschappen bekeken. IP adres toewijze n DNS staan op automatisch.

Robertj
28 oktober 2009, 11:57
Vanochtend weer geen verbinding. Computer in de slaapstand gezet, de stekker van de modem en de router eruit gehaald, opnieuw opgestart en toen had ik weer verbinding. Hopelijk is het probleem nu opgelost.

Robertj
29 oktober 2009, 12:23
Het lijkt erop dat het probleem nog steeds niet echt is opgelost. Ik heb geen idee wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is. Ik startte mijn computer met Vista vandaag op en ik had weer geen verbinding. Ik kreeg weer de melding 'Er kan geen verbinding met de externe host Primaire DNS-server worden gemaakt. De externe host is door Netwerkcontrole gepingd maar er is geen antwoord ontvangen'.

Zowel mijn desktop als mijn mininote staan automatisch ingesteld in het toewijzen van IP en DNS. Ik weet niet waar ik het probleem moet zoeken. Toen ik mijn mininote opstartte zag ik even later dat mijn desktop ook weer verbinding had. Zit het hem dan in de configuratie van de router? Ik had al een keer van zowel de modem als de router de stekker eruit gehaald. Waar zit het probleem?

mesa57
29 oktober 2009, 13:27
Probeer eens of ipv6 uitzetten helpt. Sommige routers raken er van in de war.

Start -> Configuratiescherm (Klassieke weergave) -> Netwerkcentrum -> linkerzijde; Netwerkverbindingen beheren :

Daar zoek je de verbinding op waarbij je IPv6 wilt uitzetten.
Op deze verbinding klik je met de rechtermuisknop en daarna met de linkermuisknop op Eigenschappen.

In het venster wat je nu voor je krijgt is een lijst te vinden met daartussen Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6)

Deze moet je uitvinken om IPv6 uit te zetten(, vergeet niet om op 'OK' te klikken).

Robertj
29 oktober 2009, 14:06
In de lijst staat een ipv4 en ipv6. Ipv6 heb ik uitgeschakeld maar wat is het verschil tussen 4 en 6? Nu gewoon afwachten of de verbinding blijft werken. Bedankt.

Robertj
29 oktober 2009, 14:15
Ik heb de IPv6 uitgeschakeld. Nu afwachten of de verbinding goed blijft. Bedankt.

Wat is het verschil eigenlijk tussen IPv4 en IPv6? wat doen die twee?

Robertj
30 oktober 2009, 11:07
Het probleem is er nog steeds, ook na het uitschakelen van IPv6. Computer opgestart en geen verbinding met het internet. Nog steeds dezelfde melding dat er gepingd wordt maar geen antwoord komt. De computer rechtstreeks aan de modem aangesloten en dan is er wel verbinding. Zijn er nog andere dingen die ik kan doen?

mesa57
30 oktober 2009, 11:42
Het probleem lijkt bij de router te liggen die niet goed samenwerkt met het modem. Ik lees dat er vaak problemen zijn met b.v. een arris modem i.c.m. een linksys router. De router haakt dan gewoon af en toe af en lijkt geen verbinding meer te hebben met het modem. De PC direct op het modem geeft dan geen problemen. Een oplossing heb ik nergens gevonden, behalve dan het aanschaffen van een andere router. Dat zou hier en daar geholpen hebben.

In een geval werd gesteld dat het mac adres van de PC waar het modem de allereerste keer op aangesloten is, gekloond zou moeten worden in de router. Daarbij moet het modem daarna gereset worden door de stroom eraf te halen en de batterij eruit te halen (als die er in zit). Of dat helpt heb ik nergens kunnen lezen.

richardhillegonda
1 november 2009, 11:58
Robertj
Ik maar ook mijn schoonvader hebben dezelfde problemen (Ik met een MAC en mijn schoonvader met Vista beide sinds 1 maand ziggo. Daarvoor met KPN geen probleem) Heel vaak bij het opstarten geen verbinding en heb alles al uitgeprobeerd. Het blijkt dat ik telkens de netwerk naam op Netgear moet zetten om het euvel te verhelpen dit is volgens mij duidelijk een software probleem van de router denk ik. Dus volgens mij moet ziggo hier iets aan doen.
Indien jij al een oplossing hebt hoor ik dit graag

vBrkl
16 november 2009, 14:07
[QUOTE=Robertj;222225]Het lijkt erop dat het probleem nog steeds niet echt is opgelost. Ik heb geen idee wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is. Ik startte mijn computer met Vista vandaag op en ik had weer geen verbinding. Ik kreeg weer de melding 'Er kan geen verbinding met de externe host Primaire DNS-server worden gemaakt. De externe host is door Netwerkcontrole gepingd maar er is geen antwoord ontvangen'.



En hoe is het nu? Doet ie het inmiddels wel goed? Wij hebben nl dezelfde problemen...

Excalibur
25 november 2009, 10:21
Klinkt als een probleem met de router.

Nu kan ik er overheen gelezen hebben, maar speelt dit probleem ook als de pc/laptop direct op het modem word aangesloten?

Wat daarnaast ook een mogelijkheid zou kunnen zijn, het in slaapstand gaan van een pc/laptop. Dit kan veroorzaken dat de verbinding niet geheel juist weer "up" word gebracht en de router met die manier niet kan omgaan en er zo geen connectie meer tot stand komt. Speelt dit probleem ook als pc's "koud" worden opgestart?

Robertj
Ik maar ook mijn schoonvader hebben dezelfde problemen (Ik met een MAC en mijn schoonvader met Vista beide sinds 1 maand ziggo. Daarvoor met KPN geen probleem) Heel vaak bij het opstarten geen verbinding en heb alles al uitgeprobeerd. Het blijkt dat ik telkens de netwerk naam op Netgear moet zetten om het euvel te verhelpen dit is volgens mij duidelijk een software probleem van de router denk ik. Dus volgens mij moet ziggo hier iets aan doen.
Indien jij al een oplossing hebt hoor ik dit graag
Als het een probleem is met de router, lijkt mij niet dat Ziggo dat probleem moet oplossen, maar in dit geval Netgear?

janos
25 november 2009, 10:40
Als de stroom van de router gehaald wordt reset de de router wel, maar alle instellingen die er in zitten blijven bewaard.
Ik lees een eindje terug dat je de router van iemand hebt gekregen met nieuwe software.
Bedoel je daar firmware mee ?
Anders misschien firmware update doen.
Zit er op de router, ik kan het type niet, ergens geen miniscuul knopje dat je met paperclip of ander klein dopje kunt indrukken.
Bij mijn sitecom zit dit er wel en hiermee kun je een harde reset geven zodat alle gegevens gewist worden.
Je moet dan wel alle gegevens opnieuw invoeren.

richardhillegonda
27 november 2009, 21:48
Klinkt als een probleem met de router.

Nu kan ik er overheen gelezen hebben, maar speelt dit probleem ook als de pc/laptop direct op het modem word aangesloten?

Wat daarnaast ook een mogelijkheid zou kunnen zijn, het in slaapstand gaan van een pc/laptop. Dit kan veroorzaken dat de verbinding niet geheel juist weer "up" word gebracht en de router met die manier niet kan omgaan en er zo geen connectie meer tot stand komt. Speelt dit probleem ook als pc's "koud" worden opgestart?


Als het een probleem is met de router, lijkt mij niet dat Ziggo dat probleem moet oplossen, maar in dit geval Netgear?
Excaliber bedank voor je reactie.
Het probleem doet zich alleen voor bij bijna elke koude start up maar soms ook tijdens het internetten. Het is trouwens een appel Imac. Ik vind het vreemd dat er telkens naar het verkeerde netwerk gezocht worden en als ik deze dan op netgear zet dan heb ik direct verbinding.