View Full Version : Arris modem of router probleem?


jojet
25 oktober 2009, 09:46
Hallo,


Ik zit in Hoofddorp en heb het volgende probleem (naast fluctuaties in snelheid maar dat terzijde).

Regelmatig stopt van het ene moment op het andere moment mijn internet. Deze problemen zijn ontstaan enige tijd na ontvangst van de nieuwe Arris modem. In het begin leek dit een kwestie van een keer in de week te zijn, nu heb ik al drie dagen achter elkaar gehad.
Ik heb drie verschillende routers geprobeerd (Belkin, Sitecom en Linksys) om de router uit te sluiten. Met elke router heb ik het zelfde probleem het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat het aan de modem ligt. Elke keer als dit gebeurt heb ik wel mijn interne netwerk werkend. Ik kan ook keurig bij mijn router en als ik die via de web-interface herstart heb ik weer internet.
Volgens mij moet het dus aan de modem liggen of ben ik te voorbarig. Het lijkt erop dat de Arris modem telkens vanzelf herstart of nieuw ip-adres geeft of zo waardoor dus de router ook moet worden herstart om weer nieuwe verbinding te krijgen.

Zijn er mensen met dit soort klachten over de Arris-modem? Hoe kan ik zeker weten dat het ligt aan de Arris-modem, kan ik ergens een log uitlezen (ik kan de modem niet benaderen en als ik de coax-kabel eruit trek en opnieuw opstart kan ik het wel uitlezen maar de log van de arris webinterface ging bv niet veel verder dan 12 oktober vreemd genoeg). Elke keer als ik Ziggo bel doet de modem gewoon zijn werk en is er dus "geen probleem".

john

GizmoŠ
25 oktober 2009, 10:16
Ik heb dat probleem ook. Modem-lampjes branden allemaal zoals het hoort, maar internet en telefoonverbinding zijn weg. Het modem dient dan herstart te worden en alles werkt weer als vanouds.
Vorige week maandag een monteur langs gehad en die heeft de wandaansluiting vernieuwd/veranderd. Daarna had ik dinsdag en woensdagmorgen weer geen verbinding.
Woensdag weer Ziggo gebeld en een afspraak voor weer een monteur gemaakt. En wat schetst de verbazing, sinds woensdag totaal geen uitval.
Zal ik nu de monteur die morgenavond komt afzeggen of gewoon laten komen en de boel eens goed doorlaten meten?
Ben er bang voor dat als ik afbel, daarna de problemen spontaan weer beginnen.

jojet
25 oktober 2009, 10:33
Gizmo,


Mijn probleem is mogelijk tot wat anders: ik hoef mijn modem helemaal niet te restarten. Op het moment dat ik het ontdek (en dat is helaas nooit op hetlfde moment als het gebeurt) blijkt dat mijn modem gewoon verbinding heeft. Ik heb zelfs een keer terwijl in mijn interne netwerk geen internet meer was gewoon een laptop direct op de modem aangesloten en zonder herstart o.i.d. had de laptop direct verbinding. Wanneer ik daarna de router herstart heb ik ook weer overal verder in huist verbinding. Aangezien ik dit probleem met drie verschillende routers heb denk ik wel dat het aan de modem moet liggen.

john

mennog
25 oktober 2009, 11:21
Gebruikje ook elke keer hetzelfde mac adres?

Hier is de arris nog al gevoelig voor.

Ik had dit probleem ook.
Helaas dus andere mac geclooned en probleem was weg (ook ander ip uiteraard)

jojet
25 oktober 2009, 11:40
Mennog.


Kun je me misschien wat verder op weg helpen: wat bedoel je met mac-adres klonen. Moet ik dan in de setup van mijn router een mac-adres klonen en zoja welke, die van de Arris modem? Nu staat mijn huidige router (een linksys wrt610) met een uitgeschakelde mac adres klonen.


john

mesa57
25 oktober 2009, 11:52
Als een mac adres wilt klonen, wat volgens mij niet veel nut heeft, dan zou de router het mac adres van de pc moeten krijgen. Als je de PC namelijk rechtstreeks op de Arris aansluit dan ziet de Arris het mac adres van je PC en de DHPC server van Ziggo kent dan een publiek IP adres op basis van dat mac adres toe aan de netwerk interface van je PC. Als je de linksys nu het mac adres van je pc geeft, dan denkt de Arris en DHPC server van Ziggo dat hij met hetzelfde apparaat praat en zal dan hetzelfde IP adres toekennen (als de lease nog niet is verstreken). De linksys moet wel in staat zijn om er 2 mac adressen op na te houden. 1 mac adres wat hij aan de Arris laat 'zien' en een aan de andere kant wat door de PC wordt 'gezien'. Ik ken de linksys helaas niet, maar als je in staat ben om bij de WAN interface een mac adres te klonen zal dat wel goed komen. Overigens blijf ik van mening dat dit weinig nut heeft, maar proberen kan geen kwaad.

jojet
25 oktober 2009, 12:32
Okay,


Geprobeerd met klonen maar dat biedt geen soelaas. Geen enkele internet-verbinding. Daarna alles weer teruggezet (mac klonen uitgeschakeld) en internet doet het weer gewoon.


john

mesa57
25 oktober 2009, 12:56
Als je het mac adres gekloned hebt, moet je wel het modem uit en aan zetten. Hij zou het sowieso moeten doen.

jojet
25 oktober 2009, 13:19
Ja inderdaad, stom van me.

Vergeten de modem ook te restarten.

Inmiddels gedaan en alles werkt, nu maar kijken of niet meer dezelfde problemen gaan ontstaan.

Betekent dit overigens de pc waarvan het mac adres is gekloond altijd aan moet staan. Of werkt het ook als die pc uit is (misschien wel een stomme vraag maar ik weet weinig van mac klonen, vandaar).

john

mesa57
25 oktober 2009, 13:41
Nee, het betekent alleen dat de router (linksys) zich aan het modem bekent maakt met het mac adres van de PC. Een mac adres is een fysieke identificatie van een apparaat en zou altijd uniek moeten zijn. Switches en routers (ook interne) houden tabellen bij met mac-adressen en ip-adressen. Zo weten ze naar welk apparaat een pakketje met een bepaald IP naar toe gestuurd moet worden. Als je pc uitstaat, heeft de linksys nog steeds het mac adres van je pc ten opzichte van het arris modem. Dus de IP pakketjes worden dan nog steeds naar de linksys gestuurd. Die kan ze dan echter niet meer kwijt.

jojet
29 oktober 2009, 10:30
Okay,


Het is weer zover. Gisterenavond deed alles het prima. In ieder geval tot vanacht 00.20 nog mail binnengekregen. Vanochtend 07.00 uur geen verbinding meer op de pc's. Interne netwerk werkt prima, kan gewoon alle pc's benaderen en schrijven en lezen vanaf de betreffende schijven maar geen internet meer. Arris modem functioneert prima, d.w.z. alle lampjes die moeten branden staan keurig te branden. Geen kans en tijd gehad om direct een pc op de modem aan te sluiten maar ik ga ervan uit dat deze dan gewoon het internet op kan.

Wordt er wel moedeloos van. Dit lijkt toch echt het probleem van de modem. Kan het zijn dat deze steeds opnieuw opstart, nieuwe ip-adres toewijst enz.? Hoe kan ik hier verder achter komen? Of gewoon maar weer ziggo bellen ("aan uw modem ligt het want die kan ik gewoon benaderen") en vragen om andere modem of zo???


john

mesa57
29 oktober 2009, 11:39
Dat het niet aan met mac adres zou liggen was mijn vermoeden al.
Je moet uitzoeken of het aan het modem of de router ligt.
Een modem herstart wel eens vaker, maar dan mag de router niet plat gaan.
Begrijp ik dat je 4 dagen geen problemen hebt gehad ?

Testen zou kunnen door :
- 1 PC direct met het modem te verbinden en dan minimaal voor een week lang
- Een andere router achter het modem te hangen

Als je dan geen problemen meer hebt, ligt het aan de router.

Ik heb trouwens bij een kennis ook al eens meegemaakt dat een linksys router telkens plat ging als het modem herstartte ....
Andere router was de oplossing.

jojet
29 oktober 2009, 20:38
Mesa57,


Klopt, 4 dagen geen probleem. Aan de router kan het volgens mij niet liggen. Ik heb nu inmiddels drie verschillende routers geprobeerd (Belkin, Sitecom en Linksys) en alle drie hebben dezelfde problemen. Deze routers had ik ook al bij de vorige modem (een motorola uit mijn hoofd) voordat deze werd omgeruild voor de arris. Ik kan mij toch niet aan de indruk ontrekken dat het aan de modem ligt.
Een week lang de pc aan de modem hangen is eigenlijk geen optie.

Zijn er wellicht instellingen in de router die moeten handlen het opstarten van een modem?


john

mesa57
29 oktober 2009, 21:09
In je router mag je het IP adres van het modem niet vastzetten. Deze moet op 'automatisch verkrijgen' of iets dergelijks staan. Voor de rest zijn er geen relevante instellingen volgens mij.

Als je geen internet hebt, kun je dan nog wel in de router config komen ?
En zo ja, wat is dan de status van de WAN verbinding ?

jojet
29 oktober 2009, 21:13
Mesa57,


Zo staat de router (en stonden de andere routers) ingesteld.

Iets anders is denk ik niet mogelijk. Zal morgen de helpdesk maar eens gaan benaderen, moet toch wel met de modem te maken hebben.


john

mennog
29 oktober 2009, 21:26
Ik heb dit ook gehad en lag wel aan de wrt610N

Deze moet laatste firmware hebben volgens linksys
Want me pc rechtstreeks op het modem deed het wel goed.

Ik had er ook last van met me WRT54G deze heeft het nog steeds helaas
Bij mij hielp een nieuwe mac adres wel omdat hij nu steeds vast loopt als je je router reset en modem doet hij het dan weer wel?

jojet
29 oktober 2009, 21:54
Mesa57,

Alle routers, ook de linksys, hebben de laatste firmware.

Elke keer als dit gebeurt hoef ik alleen maar de router te restarten. Met de modem hoef ik niets te doen. Ik heb in vorige situatie's alvorens de router te restarten eerst nog eens een laptop op de modem aangesloten en daar kon ik direct op internetten. Na de restart van de router kan ik weer op alle via de router aangesloten pc's internetten.


john

mesa57
29 oktober 2009, 22:05
Ik las nog ergens dat je na het klonen van je mac adres niet alleen de Arris uit de stroom moet halen maar ook de batterij die er in zit er 1-2 minuten uit moet halen om het mac adres geheugen leeg te maken.
Verder las ik ook veel problemen met routers en het Arris modem.
Schijnt dat het Arris modem erg kritisch is met routers.

mennog
30 oktober 2009, 05:34
Als je je router moet resetten en het daarna weer werkt is het duidelijk toch dat het aan je router ligt ook al zijn het meerdere.

Gewoon storing laten aanmaken bij ziggo en zeggen dat je internet steeds weg valt krijg je nieuw modem die monteur neer zet.

Ik heb zelf hier 3 arris modems en alle 3 doen ze het prima met routers ook de wrt610n
Let er wel op dat je een WRT610N v2 en v1 heb
Je kan in de v2 wel de v1 firmware zetten en omgekeerd maar dat werkt niet goed onderop je router staat welk versie je heb achter WRT610N staat er niks achter heb je v1

jojet
30 oktober 2009, 11:59
Mennog,


Ik begrijp uit jouw opmerking dat het dus wel aan de routers zou moeten liggen. Wat voor zin heeft het dan om de modem te laten omruilen?

Ik ga er overigens wel een klacht van maken want zelf denk ik toch echt dat het aan de modem ligt.


john

mennog
30 oktober 2009, 12:14
Om zeker te weten dat het niet aan het modem ligt.

Monteur heeft namelijk 2 modem E3 bij hem
een arris en ubeee

Ik heb dit probleem nog niet eerder gehad met het modem wat jij omschrijft.
Cisco (linksys) zegt zelfs als je hem op 1000 mbit wil laten werken dat het alleen goed werkt met een cat6 kabel er tussen.

Maar heb jij het al getest zonder router er tussen?

Wel uiteraard als je van netwerkapparatuur wisselt je modem even 10 seconden resetten.

En heb jij al factory reset gedaan van het moden?

Knop achterop in het midden 20 sec ingedrukt houden.

Groet,

Menno

jojet
30 oktober 2009, 17:20
Mennog,

Ja ik heb een cat6 kabel gebruikt. Maakte geen verschil. Er zit nu weer een cat5e kabel tussen. Zowel met cat6 als 5e geeft de linksys aan dat er "slechts" een 100mbit aansluiting is (het kleurt groen op de router ipv blauw). Ik heb alleen een mac book air en als ik die rechtstreeks op de modem aansluit en dan de modem uitlees (dus met de coax losgekoppeld) krijg ik de melding bij ehternet : full (100mb) ipv 1000mb. Maar misschien ligt dat ook wel aan de mac aangezien de ethernet via een usb loopt en de arris modem dan automatisch naar 100mb terugschakelt? Blijft wel vreemd dat met een cat6 kabel tussen modem en linksys router de router gewoon aangeeft dat er slechts een 100mbit aansluiting terwijl andere apparatuur die op de router is aangesloten (met een cat5e) wel gewoon 1000mbit aangeeft.

Het proces van factory reset e.d. al tig malen doorgelopen. Het vreemde is ook dat elke keer wanneer dit zich voordoet ik de modem niet hoeft te restarten maar alleen de router. Als ik dat doe heb ik gewoon weer internet.


john

mennog
30 oktober 2009, 18:05
heel apart verhaal bij je.

Ik heb nu stuk of 8 routers getest erop en geen probleem ondervonden zoals jij heb.